Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura in cazul sesizarii unui autovehicul in trafic

popo

Recommended Posts

Buna ziua ,

Avem situatia ca apare o sezizare , in alt judet decit judetul de domiciliu ,  localitate care nu este capitala judetului respectiv . Sezizarea o face fie un alt sofer din trafic , sau un pieton , sau constatare de la un agent circulatie. 

Exemplu: masina este din Braila si sezizarea/constatarea apare pe litoral  .

Care este procedura ? Cum se anunta proprietarul masinii care este in fisa numarului respectiv  , deoare este plecat din judetul de domiciliu ? 

Cred ca fisa de imatriculare este accesibila instantaneu in toata tara .

Din cit eu minte , la imatriculare s-a notificat si un telefon in fisa ; se practica sa se sune la telefon ?

Si dupa ce este anuntat proprietarul , unde are loc cercetarea ? In localiate de domiciliu sau in localitate unde s-a facut sezizarea ?

Edited by CITADELA
Lipsa etichete; corectare titlu

Sint plecat din judetul  de resedinta de 1 luna , pe litoral . Ma intereseaza :

a.daca este vreo sezizare pe linie de circulatie auto contra mea , sint anuntat la telefon sau abia cind ajung acasa apare acolo o scrisoare ?

b. daca abia cind ajung acasa , aflu ceva  ,  sint chemat inapoi pe litoral sau sint chemat in judetul de resedinta ?

• Moderator

Daca este o chestiune urgenta, este posibil sa te sune politistii (ex. ai produs o tamponare si nu te-ai prezentat in 24 ore), altfel se trimite o solicitare de comunicare a datelor persoanei care a folosit autovehiculul (pt contraventii la regimul rutier) ori citatie (pentru alte situatii).

Asa e, cand ne dai generalitati, primesti un raspuns pe masura!

Edited by CITADELA