Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Camil

Lege interesanta despre cresterea de droguri

Question

Camil

Am inteles ca este 100% legal daca un individ comanda seminte de marijuna, spori de ciuperci psihedelice, cactusi ce contin mescalina dar este strict interzisa cresterea , consumul si vinderea acestora si se pedepseste cu inchisoarea. Este evident ca daca cineva da comanda de astfel de lucruri nu o face pentru colectionarea lor. Ce alt motiv ar putea avea inafara de consumul sau vinderea lor? Sunt foarte curios de ce legea permite comandarea sporilor si semintelor. De ce politia nu urmaste pe cineva odata ce au gasit persoana ce a dat comanda ? 

 • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Scuteşte-ne, te rog de asemenea aberaţii. Aici nu eşti pe Facebook unde toată lumea îşi etalează presupunerile. Dacă până acum nu ai realizat, reţine că nu ai de unde să ştii tu ce face, pe cine, când şi cum urmăreşte poliţia. Tu doar îţi expui închipuirile, care nu au nicio legătură cu realitatea.

PS: o mică paranteză, pentru cei care până acum nu au aflat, consumul de asemenea substanţe afecteaza memoria şi capacitatea de înţelegere, altereaza percepţia asupra timpului şi reduce abilitatea de concentrare, cu alte cuvinte consumatorii respectivi devin mai proşti, se transformă în tâmpiţi. Sunt chestiuni dovedite ştiinţific, pentru că fiecare drog acţionează asupra sinapselor din neuroni, această acţiune ducând în general la efecte adverse pe termen lung şi ireversibile.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
iav
în urmă cu 12 ore, Camil a scris:

Am inteles ca este 100% legal daca un individ comanda seminte de marijuna, spori de ciuperci psihedelice, cactusi ce contin mescalina

De unde ai tras concluzia asta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Camil

Marius, nu promovez utilizarea de droguri de niciun fel. Unde altundeva sa intreb daca nu aici ca sa ajung la un raspuns? Un pic de intelegere nu strica, mai ales pentru un amator in de-ale legii ca mine. :)

Sunt numeroase site-uri in care se poate comanda legal tot ce este necesar pentru crestere(inclusiv in Romania) dar nu inteleg de ce se permite asta. Un pic de search pe google poate demonstra asta oricui, nu am ajuns eu la concluzia asta.

PS:sa nu uitam ca si consumul de alcool in exces care este legal creeaza aceleasi efecte secundare enumerate de tine.

 

Edited by Camil

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
BGeorge

Cum a zis si Marius, nu e problema ta pe cine urmareste politia si ce face ea. Legea privind prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri e foarte clara si nu e nevoie de alte explicatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • cosminfast
   By cosminfast
   Va salut cu deosebit respect,
   v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta/indruma cu un sfat, o parere despre o problema juridica.
   Mi-a fost retinut permisul auto pt conducere sub influenta substantelor, mai exact THC, pe care eu fumasem in urma cu vreo 6 zile inainte sa mi se recolteze probe biologice.
   exista vreun soi de test din care sa se determine perioada de cand aveam prezenta substanta activa thc din marijuana?
   ce sanse am ca procurorul sa claseze dosarul?  dar sa castig in instanta in cazul in care se ajunge acolo?
   desigur ca am dovada fara drept de circulatie, pot obtine permisul pe perioada cercetarilor printr-o anumita procedura juridica?
   va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde.
  • mboios
   By mboios
   Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez .
   Din câte am citit din  legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / traficul de droguri este pedepsit cu 3-15 ani de închisoare :
   Art. 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Cele precizate în Art. 2 (1) se aplică și în cazul minorilor ? 
   Am o cunoștință care la momentul actual se află în clasa a X a  și este suspectat de trafic de iarbă în doză de maxim 10 grame + consum. Se aplică Art. 2 și riscă 3-15 ani sau ce se va întâmpla cu el în caz că va fi găsit vinovat ?
    
  • Angelica
   By Angelica
   Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am informatii cu privire la consumatori de droguri (marijuana) si chiar trafic? 
   Nu am dovezi concrete cum ar fi inregistrari sau poze. Cunosc doar date de genul: nume, varsta, ocupatia, numere de telefon, eventual adrese. Dar oricum presupun ca nu este o fapta atat de grava consumul, mai ales daca persoanele respective consuma in casa si nu poseda drogul asupra lor in momentul perchezitiei, Tin sa mentionez ca persoana in cauza conduce sub influenta drogului.  Ar trebui sa fac o declaratie la o sectie de politie? Se poate face si anonima? O  sa fie tratata problema cu seriozitate sau ar trebui sa " inchid ochii " in continuare? 
   Multumesc!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.