Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Prelungire dovada de circulatie - caz penal

Iuli90

Question

alutare,

Am următoarea speță și aș aprecia foarte mult ajutorul vostru.

În data de 23-Oct-15 am produs un accident rutier soldat cu o victimă iar eu sunt vinovatul.

Victima nu a avut nicio zi de spitalizare, am vorbit cu ea și nu are nicio pretenție la mine.

Permisul mi-a fost reținut, eu primind o dovadă cu drept de circulație pe o perioadă de 15 zile valabilă până pe 7-Nov-15, încălcând articolul 51 din codul rutier (așa era stipulat în dosarul de la poliție pe care l-am semnat).

în data de 11-Oct am depus actele (copia dovezii și a CI și o cerere) la Parchetul de pe lângă Judecătorie pentru prelungirea dovezii.

1. Care sunt pașii de urmat în continuare? Aștept să fiu sunat de la poliție pentru posibilitate prelungire (am înțeles că hotărârea se trimite de către parchet direct la poliție)?

2. Care este durata medie de soluționare definitivă a acestui tip de caz?

3. Pot urgenta eliberarea prelungirii dovezii de circulație?

4. Este nevoie să mă duc personal la parchet în fiecare zi pentru a afla dacă s-a emis hotărârea prelungirii?

Mulțumesc anticipat,

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

@Cristi01,

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire, pe timpul stării de urgență.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

• 0

Salut! 

Pe data de 26 12 2019 am facut un accident. 

In masina erau 2 doamne. In urma accidentului mi s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Una dintre doamne a adus Certificatul Medico-Legal, dar acesta nu e definitiv. 

Ulterior pe 01 04 2020 am facut o cerere prin e-mail de prelungire a dovezii de circulație către procuror si mi-a fost acceptată. Mi-a fost trimis un comunicat pe care trebuie sa il dau poliției.

Am următoarele întrebări:

1. Va trebui sa ma duc eu sa ridic dovada sau pot trimit prin e-mail acel comunicat de la procuror către poliție? (Ținând cont de OUG privind COVID 19)

2. Cât timp poate dura pana la soluționarea unui acest tip de dosar?

• 0

În data de 3 ianuarie 2020 am fost implicat intr-un accident rutier cu două victime( ușor lovite) și nimeni nu a fost internat! În acea zi , cei de la Poliție mi-au deschis un dosar de cercetare pentru vătămare corporală ..Mi.au reținut permisul si mi-au dat o dovadă înlocuitoare valabilă 15 zile ( adică până pe 18 ianuarie ) cu posibilitatea de a o prelungi din 30 de zile in 30 de zile până la soluționarea cazului ! Întrebarea mea este următoarea : Eu am stat mai bine de 3 luni fără să prelungesc această dovadă până in momentul de față ! Iar acum vreau să o prelungesc ! Dar cand se va soluționa cazul se va ține cont de aceste 3 luni in care nu am prelungit dovada ? Vreau un răspuns cat se poate de repede ! Mulțumesc anticipat !

Edited by gabidraghici

• 0

Bună ziua,

Vă expun spre analiză urmatoarea situatie. Permisul imi este reținut intr-un dosar penal NESOLUTIONAT. Pe parcursul procedurilor am drept de circulatie in baza dovezii inlocuitoare de permis.

Dupa ce a expirat dovada am mers la Parchet CL pentru prelungire, acolo mi s-a precizat ca nu se mai prelungesc in baza Art 4 din Legea 55/2020 . (???)

La moment am drept de conducere sau nu? 
Daca ma oprește politia si imi cere permisul ce le transmit? Ce le arat? Dovada expirată si o poza la ușa de la Parchet Calarasi pe care scrie ca nu se mai prelungesc? 

Multumesc, 

AFDE228E-9F07-4BB4-B0B9-195A4025B1DD.jpeg

• 0

Valentina mergi și tu cu trotineta sau bicicleta cât nu da încă zăpadă !  Apoi folosește cu încredere mijloacele de transport în comun!

• 0

Buna ziua . in urma cu 1 an si 6 luni am avut un acident iar dupa 6 luni de la accident persoana care se afla pe o Motosapatoare si in care am intrat eu a decedat . Am asteptat sa iasa certificatul medico legal sa vada politia daca  omul in cauza a murit din cauza mea iar dupa ce a iesit certificatul medicolegal  nu a avut legatura decesul cu accidentul . acum a fost trimis dosarul  la parchet iar eu astept de mai bine de 6 luni o decizie . problema este ca eu am ramas doar cu o dovada pana la solutionarea cazului valabila pe durata pandemiei si apoi 10 zile si mi sa spus ca apoi voi primi alta dovada . intrebarea mea este trebuie sa merg la parchet dupa dovada ? sau pot vedea online in ce stadiu este dosarul pentru ca nu ma descurc . sper sa intelegeti ce vreau sa spun iar cine ma poate ajuta  sa lase comentariu multumesc de intelegere