Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare


donrommyo

Recommended Posts

Buna seara, as vrea va rog sa-mi raspundeti daca cu dovada ce inlocuieste certificatul de inmatriculare cel ce am numere negre sau definitive cum se numesc pot iesi inafara daca este valabil si inafara .? Va nultumesc anticipat

Link to comment
  • 6 years later...

Bună ziua! Am o întrebare. Mi s-a reținut certificatul de înmatriculare al mașinii pe baza faptului că mașina era dotată cu lumini xenon neomologate. Am realizat o plângere la judecatorie, iar pentru a circula cu mașina am fost nevoit sa cer eliberarea unui certificat de grefă. Întrebarea mea este dacă circul legal cu acest certificat de grefă și cu dovada reținerii certificatului de înmatriculare având în vedere faptul că, am întrebat o serie de oameni acreditați care, o serie mi-au spus că este legal, iar alții au spus că nu este legal. Vă mulțumesc!

Link to comment
  • 1 month later...
  • 8 months later...

Am avut talonul suspendat pentru ca aveam alta culoare pe mașina fata de cea din talon, ulterior am fost la RAR, am omologat culoarea, am trecut inspecția, iar astăzi când am ajuns la Poliția Rutieră, evident, fiind vineri, au închis mult mai devreme (11:30, cam devreme, dacă ma întrebați pe mine), și nu am apucat sa iau dovada înlocuitoare a talonului. Ce risc?

Link to comment
  • Active member

Riști cam mult...si anume sa mai faci un drum luni 

Vezi tu, programul de lucru cu publicul, la unele ghișee/compartimente nu e același cu programul ala pe care îl știi tu 08-16 ... 

Esti sigur ca nu ai apucat sa iei dovada și nu certificatul ?

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie, in data de 11.05.2024 sotul vroia sa mute masina de pe strada la 3 metri distanda pentru a o scoate de pe sosea, deoarece sensul de circulatie a fost revizuit si nu vroia sa incurce circulatia, a fost oprit de un agent de politie, la acel moment nu mai avea valabila asigurarea RCA si i s-au ridicat placutele de inmatriculare si i s-a emis pe loc o dovada in care era mentionat faptul ca lipseste ITP si fara drept de circulatie.  In fine , am mers de am platit amenda, am facut si RCA si in data de 23.05.2024 cand s-a mers la ghiseu pentru ridicare placute deoarece implinea conditiile impuse, agentul de la ghiseu a mai emis pe loc o dovada prin care a dispus retinerea certificatului de inmatriculare cu data de 11.05.2024, desi a fost emisa in data de 23.05.2024 si cu drept de condus din 11.05.2024 pana in 25.05.2024.

Este posibil asa ceva? si cat de corect este sa spuna ca retine certificatul de inmatriculare cu data de 11.05.2024, desi era 23.05.2024 si la acel moment nu avea drept de circulatie, dar el mi-a dat drept de circulatie in trecut!

 

Doresc clarificari!

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 2 ore, alessya a scris:

Doresc clarificari!

Cel mai indicat este să formulaţi o plângere contravenţională în termenul legal la instanţa de judecată competentă. 👍

  • Upvote 1
Link to comment
  • CITADELA changed the title to Dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.