Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in sens giratoriu

cost82el

Recommended Posts

Buna ziua, in urma unei coliziuni intr-un sens giratoriu am fost scos vinovat si nu sunt deacord cu aceasta decizie, va explic ce s-a intamplat si va rog sa imi spuneti daca am castig de cauza.

lgEX1xq.png

In aceasta imagine se observa o strada in stanga de pe care vine un microbus, de pe aceasi strada am venit si eu incadranduma pe prima banda, deoarece pe banda 2 nu ma puteam incadra pentru ca trebuia sa trec peste linia continua, se poate observa marcajul cu sageata inainte si la dreapta pentru incadrare in sensul giratoriu, in imaginea 2 de mai jos se vede un polo si scrie numele strazii, eu intentionand sa ma incadrez pe banda stanga pentru a ocoli sensul giratoriu semnalizez stanga cam de unde se vede masina albastra continaundu-mi usor deplasarea uitanduma in oglinda pentru a ma asigura fara a depasii scrisul cu numele strazii, ajungand acolo un autoturism venind de pe banda 2 ma loveste in laterala stanga in dreptul aripei fata. Politistul constatator mi-a spus ca trebuia sa ma incadrez in sensul giratoriu pe banda stanga de la 50 metri de sens, ceea ce nu era posibil in cazul meu pentru ca aveam linie continua, mentionand pe procesul verbal ca nu am respectat marcajele si incadranduma necorespunzator pentru directia mea de mers, intrebarea mea este daca am procedat corect semnalizand si vroind sa schimb banda pentru a ocolii sensul giratoriu. Din imagine se observa ca e linie discontinua presupun ca am procedat corect. Multumesc si astept pareri.XZRg6vh.png

Edited by cost82el
  • Moderator

În termen de 15 zile poți formula contestație împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la judecătoria competentă. Baftă!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Vinovat de producerea evenimentului rutier este conducatorul autovehiculului nr. 2, deoarece nu s-a asigurat și nu a acordat prioritate autovehiculului cu nr. 1, atunci cand a schimbat banda de mers. De ceva timp, in marea majoritate a intersectiilor cu sens giratoriu, circulatia se face pe benzi.

• 1 month later...

Buna dimineata,

In data de 07.12 ma aflam pe banda 2 la semaforul dinnaintea rondului de la socului (bucuresti, sect. 2) indreptandu-ma spre Obor. In momentul in care s-a pus culoarea verde am plecat, si intrand in sensul giratoriu am virat usor dreapta ( urmarind  marcajele drumului), moment in care cel din dreapta mea a intrat in mine. Dupa incident am mers la Udriste, unde doamna de acolo dupa ce a inspectat masinile a spus ca a fost vina mea. In acel moment eram nedumerit asa ca am semnat procesul si am luat copia pentru a platii jumatate de amenda.

Zilele acestea am trecut iarasi prin acea zona pentru a vedea mai bine acea intersectie si pentru a vedea daca am gresit sau nu. 

Rugamintea mea la dumneavoastra este daca puteti sa-mi spuneti unde pot face o sesizare in legatura cu acest incident, deoarece consider ca doamna politista a gresit.

Va Multumesc,

O zi frumoasa.

• 4 months later...

Buna ziua,acum 3 zile am fost implicat intr-un accident auto.Ma deplasam pe strada cu sens unic catre un sens giratoriu si doream sa ma intdrept in stanga,am semnalizat stanga ma-m asigurat apoi am inceput inconjurul sensuluipe banda de langa,cand eram aproape gata sa ies am semnalizat dreapta pentru a-mi continua drumul inainte am patruns cu o jumatate de metru pe banda 1 din sens si am fost lovit pe partea dreapta aripa si janta de o masina care cobora un pod din dreapta mea si dorea sa mearga inainte ....catre stanga mea avand cedeaza trecere la intrare in sens.Am facut constatare amiabila iar domnisoara a semnat ca vinovat,ieri la constatare a scris in declaratie ca nu se simte vinovata deoarece eu trebuia sa ii acord prioritate ca am schimbat banda.Dosarul a fost trimis la Analiza pentru stabilirea vinovatiei. Din schitele facute rezulta ca domnisoara a intrat in sens dupa ce eu eram deja acolo.Prima schita este facuta la fata locului..eu sunt B.a doua este facuta de mine acasa si sunt A .Va multumesc

FB_IMG_1524810089064.jpg

FB_IMG_1524810104953.jpg

Postarea nu se șterge, rămâne vizibila. Poate vor fi și alții în situația ta, iar atunci nu vor mai trebui sa posteze, ci doar sa citească ceea ce este postat.

• 3 years later...

Bună ziua. Ieri am intrat in sensul giratoriu pe a doua banda ,am vrut să ies pe a doua ieșire, am semnalizat,  cand am intrat in sens  pe prima bandan nu era nimeni iar în momentul în care am virat mi-am dat seama ca un autoturism a intrat cu viteza in sens si mi-a tăiat calea, a fost o tamponare ușoară asa ca am decis să completăm amiabila  . Am completat amiabila soferul recunoscând că el a gresit , azi m-a sunat zicând că nu este el de vina ci eu . Eu ce pot face in aceasta situatie ? Dacă amiabila este semnată el poate contesta ? 

• Moderator

După completarea și încheierea constatării amiabile stabilirea vinovăției se face de către inspectorul de daună de la compania de asigurare. În situația în care ulterior deciziei acestuia există nemulțumiri, acestea pot fi soluționate de instanța de judecată.