Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Cine intră primul în sensul giratoriu?


Andrei276
 Share

Question

Salut,

Am o nelămurire legată de sensul giratoriu. Dacă două mașini ajung concomitent la intrarea în sensul giratoriu (sensul fiind gol), cine are prioritate?

Mașinile sunt cele 2 linii (mov și roșu):

vbVXlkS.png

Singurul lucru pe care îl știu este că mașinile aflate în sens au prioritate față de cele care vor să intre în sens.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Potrivit legislaţiei rutiere, în intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.
Dacă nu a pătruns niciunul dintre vehicule înaintea celuilalt, înseamnă că nu este necesară acordarea de prioritate, pentru că ambii participanţii la trafic îşi pot continua deplasarea.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Exact asta știu și eu, dar m-am tot contrazis cu niște șoferi care spun că se acordă prioritate celui care vine din stânga...

Eu la școala de șoferi, anul acesta, nu am auzit nicio vorbă de prioritate de stânga. Știu sigur că doar dacă ești intrat în sens ai prioritate.

Deci, ca să fiu lămurit, nu există nicio regula care ar prevede să acorzi prioritate celui care vine din stânga?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ba există regula ca în sensul giratoriu să acorzi prioritate  celui care este în intersecție și care de obicei vine din stânga( dacă nu există vre un deștept care să vină din sens invers). În situația prezentată de tine nicio mașină nu a pătruns în sensul giratoriu, deci nu se impune acordarea priorității.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Știu că în interiorul sensului mașinile vin din stânga și automat le acorzi priortate, eu voiam să știu dacă există vreo regulă legată de intrarea în intersecția cu sens giratoriu, cum presupuneau domnii șoferi, că intră cel din stânga.
Am înțeles că dacă nu a pătruns niciunul în intersecție, nu sunt obligați să acorde prioritate, cum presupuneam și eu.

Vă mulțumesc pentru răspunsurile acordate!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • RaduH
   By RaduH
   Buna ziua,
   in ce an s-a schimbat prioritatea in sensul giratoriu in Romania? Stiu ca pana la un moment dat aveau prioritate cei care intrau in sens. Ma insel?
  • cost82el
   By cost82el
   Buna ziua, in urma unei coliziuni intr-un sens giratoriu am fost scos vinovat si nu sunt deacord cu aceasta decizie, va explic ce s-a intamplat si va rog sa imi spuneti daca am castig de cauza.

   In aceasta imagine se observa o strada in stanga de pe care vine un microbus, de pe aceasi strada am venit si eu incadranduma pe prima banda, deoarece pe banda 2 nu ma puteam incadra pentru ca trebuia sa trec peste linia continua, se poate observa marcajul cu sageata inainte si la dreapta pentru incadrare in sensul giratoriu, in imaginea 2 de mai jos se vede un polo si scrie numele strazii, eu intentionand sa ma incadrez pe banda stanga pentru a ocoli sensul giratoriu semnalizez stanga cam de unde se vede masina albastra continaundu-mi usor deplasarea uitanduma in oglinda pentru a ma asigura fara a depasii scrisul cu numele strazii, ajungand acolo un autoturism venind de pe banda 2 ma loveste in laterala stanga in dreptul aripei fata. Politistul constatator mi-a spus ca trebuia sa ma incadrez in sensul giratoriu pe banda stanga de la 50 metri de sens, ceea ce nu era posibil in cazul meu pentru ca aveam linie continua, mentionand pe procesul verbal ca nu am respectat marcajele si incadranduma necorespunzator pentru directia mea de mers, intrebarea mea este daca am procedat corect semnalizand si vroind sa schimb banda pentru a ocolii sensul giratoriu. Din imagine se observa ca e linie discontinua presupun ca am procedat corect. Multumesc si astept pareri.
  • Danzzz
   By Danzzz
   Salutari, nu stiu daca aici e locul potrivit pentru a posta o astfel de intrebare dar totusi...
   Sunt nedumerit in privinta semnalizarii in sensul giratoriu, m-am interesat si in legislatie si parerile multor conducatori auto de pe internet iar acestia erau impartiti in 2 tabere. Unii spuneau ca intrarea in sensul giratoriu se semnalizeaza cu semnal stanga si iesirea cu semnal dreapta iar ceilalti ca nu e obligatoriu semnalul stanga dar semnalul dreapta ( iesirea ) da .
          Acum intrebarea e urmatoarea, multi spun ca semnalizarea in sensul giratoriu cu mai multe benzi ar trebui facuta doar la schimbarea de banda nu la intrare pe motiv ca e logic ca intrii in sens, pentru ce mai trebuie semnalizat stanga din moment ce e clar ca intrii in sens.
   Am vazut pareri impartite asa ca va intreb dumneavoastra cum procedati  ( In sensul simplu cu o banda si sensul cu mai multe benzi ) ?
   Acum stiu ca normal se semnalizeaza si intrarea si iesirea dar exista vreo prevedere legala prin care se specifica acest lucru, este obligatoriu sau ramane la alegerea fiecaruia ?
    
   O zi faina !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.