Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

smihnea

Question

Buna seara,

Trebuie sa inchei un contract de inchiriere care are ca scop inchirierea unui automobil pentru o perioada determinata. Va rog sa ma indrumati cum sau daca pot notifica, Politia asupra schimbarii utilizatorului autovehicolului eventual de a nota in talon acest nou utilizator pentru a prevenii eventuale neplaceri pe care chiriasul le poate provoca involuntar proprietarului autovehicolului gen:

- neplata rovigneta => amenda pe numele proprietarului

- amenzi primite prin posta

- eventuale accidente care pot avea un impact asupra proprietarului prin prisma maririi RCA

s.a.

Va multumesc

Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Moderator
Marius

Nu Poliţia Română ţine evidenţa autovehiculelor înmatriculatre, ci o altă instituţie. 

Faptul că îţi închiriezi autoturismul e o problemă ce te priveşte strict pe tine.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Catalin

Nu există aşa ceva. Poliţia nu se mai ocupă de evidenţa înmatriculărilor de peste 10 ani. O altă instituţie, înmatriculează, ţine evidenţa, administrează bazele de date aferente şi aşa aşa mai departe. Mă îndoiesc că DRPCIV ar ţine o evidenţă a tuturor maşinilor închiriate sau împrumutate.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Catalin

Nu tot ce este "sub MAI" are legătură cu poliţia sau poliţiştii. În MAI sunt şi pompieri sau jandarmi ori cei de la arhivele naţionale, iar cu toate astea nu au nicio legătură cu poliţia sau poliţiştii. De ce nu te-ai dus să întrebi un pompier sau un jandarm, că tot "sub MAI" sunt şi ei?

Pentru astfel de răspunsuri competente, trebuie să consulţi un avocat specializat în drept civil, care să te înveţe ori să-ţi compună un contract care în caz de nevoie să-ţi uşureze o eventuală acţiune în faţa instanţei civile, împotriva celui căruia i-ai închiriat maşina, pentru a-ţi putea recupera eventualele prejudicii apărute în urma derulării acelui contract.

 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Marius

E problema voastră cum vă descurcaţi cu clienţii, ce fel de contracte încheiaţi, ce clauze şi alte probleme de acest fel. Nu este treaba poliţiei să poarte grija celor care îşi închiriază maşinile. Fiecare răspunde pentru faptele sale, iar proprietarul care îşi închiriază maşina are anumite responsabilităţi şi îşi asumă anumite riscuri.

Iar pentru o informare corectă, nu Poliţia Română aplică sancţiuni proprietarilor de autovehicule ce nu deţin rovinietă, aceste sancţiuni sunt aplicate de către CNADNR - Compania Naţională de Autostrazi şi drumuri ... care nu are absolut nicio legătură cu poliţia.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Marius

Ce să-ţi povestesc ... e persoană fizică sau altfel spus un cetăţean european cu drepturi.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Catalin

Fiecare înţelege atât şi cât poate, nimic mai mult.

În schimb, dacă ai fi cunoscut prevederile legii, pe care se presupune că ai studiat-o atunci când ai obţinut permisul de conducere, nu te mai făceai de râs aici, cu astfel de întrebări puerile, considerente măreţe şi concluzii jenante. 

Link to post
Share on other sites
 • 1

Nu numai ca nu stii raspunsul, dar iti e greau sa si citesti si sa multumesti celui care ti-a dat informatia:

"trebuie să consulţi un avocat specializat în drept civil, care să te înveţe ori să-ţi compună un contract care în caz de nevoie să-ţi uşureze o eventuală acţiune în faţa instanţei civile, împotriva celui căruia i-ai închiriat maşina, pentru a-ţi putea recupera eventualele prejudicii apărute în urma derulării acelui contract."

Ai 5 minute sa-mi spui cine ti-a scris asta.
Sa-ti dau si o ghicitoare ajutatoare:
Numele utilizatorului incepe cu "C" si se termina cu "atalin"

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Moderator
Marius

@smihnea

Vorbeşti despre proceduri şi norme metodologice care există doar în închipuirile tale. Ai auzit şi tu ceva despre notificarea DRPICV-ului, dar nu e cazul celor care închiriază maşini, se procedează în acest fel în situaţia înstrăinării, când există un contract de vânzare cumpărare, dar cumpărătorul nu solictă transcrierea dreptului de proprietate (nu perfectează actele de vânzare-cumpărare).

Dacă te-ai fi documentat puţin în legislaţie aflai că pentru încălcarea normelor rutiere Poliţia Română aplică sancţiuni conducătorilor auto, NU proprietarului, aspecte prevăzute clar în codul rutier, iar sancţiunea pentru rovinietă se aplică de către CNADNR proprietarului, mai exact persoanei fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, pentru că aşa e prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002.

Îţi recomand să nu mai duci tu grija referitor la ce cunoaştem ori ce nu cunoaştem noi, în primul rând pentru că nu te ajută cu nimic şi în plan secund presupun că ştii şi tu cine moare de grija altuia.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
CITADELA

Achiesez la ideea ca un contract temeinic formulat de catre un avocat pune le adapost proprietarul de drept al bunului mobil in cazul unei inchirieri/comodat. De ce nu incasezi impozitul, rovinieta, asigurarea (RCA+CASCO) etc la momentul inchirierii pentru perioada convenita? Asa practica toate firmele de leasing, rent-a-car... Cat despre amenzile de circulatie, proprietarul de drept este oricum obligat sa notifice la solicitarea autoritatilor cui i-a incredintat autovehiculul... Iar ca sa raspund direct la intrebare, nu exista o procedura pentru notificarea din oficiu a inchirierii unui bun mobil catre DRPCIV, ci doar catre ANAF (venituri din inchiriere).

 

Apropos: un autovehicul...doua autovehicule! Am fost suficient de subtil @smihnea?

Edited by CITADELA
Link to post
Share on other sites
 • -1

1. sunt persoana fizica

2. consider ca traim intr-un stat civilizat in care trebuie sa existe o procedura pentru o anumita problema.

3. cred ca si politia si CNADR consulta o baza de date comuna - respecta o procedura- inainte sa trimita o amenda - unicul indicativ fiind nr. de imnatriculare...

4. am inteles ca nu se cunoaste procedura prin care se poate mentiona un utilizator in talon

Link to post
Share on other sites
 • -1

Domnule Marius - am mentionat ca sunt pf pt. ca a fost sugerata idea ca reprezint o firma care are legatura cu "client"

Referitor la drepturile mele sau ale altora ce legatura au ele cu anumite proceduri sau norme metodologice?

Domnule Catalin - mentionez ca am ridicat o problema, pe care dumneavoastra ati limpezit-o corect prin introducerea DRPCIV, dar nu ati rezolvat-o.  Cred ca, da, acolo e raspunsul.

 

Concluzia e simpla - eu nu stiu respunsul (deaia am pus problema) dar nici dumneavoastra nu il cunoasteti.

Link to post
Share on other sites
 • -2

da corect DRPCIV tine evidenta - dar tot sub MAI este.

Poate ca am postat gresit dar ma gandesc ca atat timp cat se dezbat problem legate de inmatriculari pe acest forum sunt personane care pot da raspunsuri competente - tinand cont de faptul ca in mod normal este o procedura in astfel de cazuri - ma gandesc ca exista firme care inchiriaza automobile - leasing operational si ca acele firme nu platesc amenzile utilizatorilor vehicolelor ci ca aceste amenzi printr-o procedura sunt transmise direct utilizatorilor...

 

Edited by smihnea
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • mariusraus
   By mariusraus
   As dori sa stiu daca un chirias trebuie sa aibe viza flotant. Am probleme cu un propietar care tot inchiriaza fara contract de inchiriere la ANAF (a spus-o chiar el) si aduce tot felul de ciudati. Inainte au fost niste drigati iar acum avem 2-3 tinere care fac zgomote si se hlizesc pana la 2 noaptea, pleac si vin la 5 dimineata. Am incercat amiabil sa rezolv problema dar de 4 luni nici o schimbare si am si copil mic de 2,5 ani.
   Ce se poate face in acest caz, chiriasi fara contract, fara vize de flotant.
   Multumesc
  • PaulSuiugan
   By PaulSuiugan
   Buna ziua,
   Am cumparat o masina in septembrie 2016, am inmatriculat-o fiind primul proprietar in Romania iar de curand am observat ca data urmatoarei inspectii tehnice  e scrisa gresit in talon si anume martie 2018(lucru care este imposibil atata timp cat ITP-ul este valabil 2 ani de zile).
   Am verificat online pe " http://prog.rarom.ro/rarpol/ " si am observa ca ITP-ul este valabil pana in luna septembrie a anului 2018. Stiu si ca daca politistul rutier imi va verifica talonul apare ca circul cu ITP-ul expirat...desi in talon apare si data inmatricularii iar dupa o logica simpla ar fi imposibil sa am itp-ul expirat dupa un an jumate de cand a fost inmatriculata masina in Romania.
    
   Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac?
    
   1. Sa circul asa si sa printata foaia de pe site-ul rar care atesta ca ITP-ul e valabil pana in Septembrie?
   2. Sa merg la politia rutiera sa depun talonul pentru schimbarea lui? (nu cunosc care sunt pasii/taxele desi nu e greseala mea sigur va trebui sa mai platesc niste taxe)
   3. Sa merg sa imi fac ITP-ul care sper ca de data asta va fi valabil 2 ani
    
   Multumesc!
    
  • Alleycat
   By Alleycat
   Voiam să vă întreb dacă se știe cineva, dacă începând cu 2018, punctul de amendă va rămâne plafonat la 145 de lei, sau va crește la 10% din salariul minim (190 de lei). Vă rog să-mi spuneți dacă s-a plafonat, ce act legislativ prevede acest lucru. Multumesc pentru ajutor.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.