Jump to content
POLITISTI.ro

Date din cetificatul de inmatriculare (talon) completate greşit


PaulSuiugan

Recommended Posts

Buna ziua,

Am cumparat o masina in septembrie 2016, am inmatriculat-o fiind primul proprietar in Romania iar de curand am observat ca data urmatoarei inspectii tehnice  e scrisa gresit in talon si anume martie 2018(lucru care este imposibil atata timp cat ITP-ul este valabil 2 ani de zile).

Am verificat online pe " http://prog.rarom.ro/rarpol/ " si am observa ca ITP-ul este valabil pana in luna septembrie a anului 2018. Stiu si ca daca politistul rutier imi va verifica talonul apare ca circul cu ITP-ul expirat...desi in talon apare si data inmatricularii iar dupa o logica simpla ar fi imposibil sa am itp-ul expirat dupa un an jumate de cand a fost inmatriculata masina in Romania.

 

Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac?

 

1. Sa circul asa si sa printata foaia de pe site-ul rar care atesta ca ITP-ul e valabil pana in Septembrie?

2. Sa merg la politia rutiera sa depun talonul pentru schimbarea lui? (nu cunosc care sunt pasii/taxele desi nu e greseala mea sigur va trebui sa mai platesc niste taxe)

3. Sa merg sa imi fac ITP-ul care sper ca de data asta va fi valabil 2 ani :)

 

Multumesc!

 

Link to comment

4. Sa mergi la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care ți-a eliberat certificatul de înmatriculare ca sa îți modifice data expirarii ITP. Este greșeala lor!

Serviciul de imnatriculari este în subordinea prefecturii, iar prefecturile fac parte din MAI. Acest serviciu nu are nicio legătură cu Politia Romana sau cu alta structura din cadrul acesteia, cum ar fi Politia Rutiera.

IGPR nu se ocupa cu: înmatricularea vehiculelor, eliberarea permiselor de conducere, eliberarea pașapoartelor, eliberarea actelor de identitate!

Edited by Cristi
Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua,

am facut un ITP in noiembrie 2019 pentru un autoturism cumparat nou din dealership in noiembrie 2011 si centrul de ITP a trecut noiembrie 2020 la data din talon cand trebuie reinnoit ITP-ul. Cum voi putea pune data corecta (noiembrie 2021) in talon ? Voi fi amendat la urmatoarea verificare din cauza acestei date ?

Cele bune, 

Stefan.

Link to comment
  • 2 years later...

Desi am vazut ca mai sunt topice deschise pe acelasi subiect, nu reusesc sa aflu daca trebuie sa-mi schimb talonul sau nu. Adresa de pe talon este corecta, mai putin lipsa cuvantului 'Bd' -bulevard. strada: Muncii in  loc de strada: Bd Muncii. Restul detaliilor sunt corecte. Astept cu nerabdare raspunsul vostru. Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Marius changed the title to Date din cetificatul de inmatriculare (talon) completate greşit
  • 1 year later...

Buna ziua, 

As avea nevoie de ajutorul dvs, poate cineva a mai intampinat o astfel de situatie.

Recent am achiztionat un autoturism din UE care a fost inmatriculat in Romania. Cand am fost sa ridic talonul si numele de inmatriculare, am observat ca in talon au fost introduse la rubrica "Observatii" optiunele pentru anvelope. Din pacate pentru marimea R20, in loc de 265/40 R20, a fost tiparit 2165/40 R20.

Am intrebat politistul si acesta mi-a zis ca asa apare in CIV si sa verific cu cei de la RAR. 

Mare mi-a fost uimirea ca aceasta greseala apare si in CIV si mi-a scapat acest detaliu. Am batut un drum pe la RAR unde acestia mi-au adaugat un rand nou unde au trecut dimensiunea corecta pentru anvelopa R20.

Tinand cont ca este o informatie eronata in talon, ar trebui sa ma duc la DRPCIV pentru emiterea unui alt talon sau pot sa il pastrez asa tinand cont ca nici un detaliu tehnic nu este gresit (VIN, culoare, capacitate motor, etc) , doar acea mentiune despre marimea anvelopei (care este pana la urma o greseala de tipar) ?

 

Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.