Jump to content
POLITISTI.ro

Expulzare din Marea Britanie - interdictie de calatorie

kissbacau

Recommended Posts

Buna ziua. Scuzele mele daca nu am postat cum si unde are trebui.

O nelamurire am. Am avut o scurta pedeapsa de cateva luni in anglia.m-au deportat pe la mijlocul sentintei. acum sunt eliberat conditionat iar mandatul imi expira definitiv pe 28 Feb. 2016. Cei de acolo mi-au spus ca daca doresc sa ma intorc inapoi in anglia dupa aceasta data sa fac o cerere catre ambasada angliei sau la metropolitan police. nu imi aduc aminte sigur. si v-as ruga daca aveti idee despre ce e vorba sau ce ar trebuio sa fac sa ma pot intoarce in siguranta in anglia dupa acea data.cert e ca am nevoie de oc erere sar nu stiu unde sa o trimit si ce ar trebui sa scriu in ea. multumesc anticipat. Ciprian.D .Bacau

In primul rand ai asasinat putin limba romana in postul original. Stii cum se zice, "Graba strica treaba".

In alta ordine de idei, daca tu zici ca ai fost eliberat conditionat ar trebui sa ai niste documente care iti spun clar ceea ce ai voie sa faci si ceea ce nu ai voie sa faci, inclusiv daca ti-a fost restrictionat accesul in tara (UK) sau nu.

Asa cum te-a intrebat si Marius mai sus ce documente, ti-au fost date de instanta/politie? Nu ma refer la actele tale de identitate.

Daca nu le mai ai sau nu stii ai cel putin urmatoarele doua optiuni:

1. Suni la cei de Passport Adviceline si ii intrebi daca te pot ajuta.

Poti sa ii contactezi la 

Passport Adviceline

Telefon: +44 (0)300 222 0000
Luni-Vineri de la 8 am la 8pm

In weekenduri si sarbatori legale de la 9am la 5:30 pm.

Nu uita sa tii cont de diferenta de 2 ore de fus orar. UK e in urma cu 2 ore fata de Romania.

2. Suni la Metropolitan Police la urmatorul numar: +44 20 7230 1212

Le explici cine esti si de ce suni si s-ar putea sa te poata ajuta.

Sincer, inca nu am mai auzit sa se impuna asa conditii pentru o sentinta de cateva luni doar, mai ales cand tu zici ca ai fost eliberat conditionat. Esti sigur ca a fost doar de cateva luni?

• Upvote 3

Mi-am dat seama dupa ca am "asasinat-o ". scuzele mele.Pedeapsa mi-a fost de 18 luni initial,am pledat vinovat mi-au luat 33% am ramaqs cu 12 luni,Si din astea 12 luni am facut,cum se face la ei,jumate din jumate  adica 3 luni,plus comoditatea si relaxul care il au in ei,cei de la Emigrari m-au adus la 4 luni executate. cand am plecat nu mi-au dat nici o foaie.mi-au zis doar sa fac nu stiu ce cerere catre...am uitat, cum ca as vrea sa ma intorc in tara la ei. nu mi-au dat interdictie pentru ca nu am mai avut niciodata fapta in tara la ei si nici in romania. interdictia ti-o da doar daca ai mai avut fapte dupa cum am zis.Normal ar fi trebuit sa imi dea o copie partiala a dosarului meu din penitenciar...de ce nu mi-au dat nu stiu. oricum...am sa incerc sa suni al cei de la Metropolitan sa vad ce rezolv.merci mult pt rsp.zi buna

• 1 year later...

Salut Am fost oprit pe strada in UK si legitimat, ma intrebat unde locuiesc i-am spus ca nu am casa si sunt in Uk de 9 luni .

Mi-au luat buletinul pe data de 14-12-2015 si mi-a spus daca vreau sa ma trimeata ei cu avionul in Romania

Eu nu am fost de acord m-am dus pe data de 18-12-2015 mi-am luat tichet la eurolines, m-am dus la homeoffice si mi-a dat buletinul .

Iar pe data de 10-01-2016 cand am vrut sa intru in UK nu ma lasat sa intru si m-au intors cu avionul ei in Romania platit de ei.

Au spus ca nu am voie in UK dar nu stiu cat timp , poate aveti vreo idee dc si pe cat timp?

Cezar tu nu ne spui toate detaliile. Daca vrei un raspuns, fii sincer, spune tot ce s-a intamplat si pe urma putem sa iti raspundem. Ce scrii tu acolo 100% nu e toata povestea.

• 1 year later...

Buna seara.  

As vrea sa aflu despre o problema cu  expulzarea din UK, mai degraba in in luna februarie imi expira cele 12 luni interdictie, si intentionez sa ma intorc, insa imi este teama ca nu cumva sa fiu oprit la vama, ma gandesc ca trebuie sa fac ceva inainte sa calatoresc in uk. 

Ce e de facut ca totul sa fie in regula? 

Despre mine  pot sa spun ca nu am avut niciodata probleme penale, amenzi, etc, sunt stabilit  in UK din 2013 si anul trecut in februarie am fost prins de politia dormimd pe strada si predat celor din Immigration enforcement, acestia m-au deportat cu  interdicția 12 luni de a mai intra in uk. Problemele mele si cum am ajuns pe strada e din cauza unor famili de romani,  nu mai detaliez....Scopul meu e sa reiau activitatea in uk, sa achit rate la banci, deopotriva  si factura la telefon si sa reiau scoala, si cu intentia de a da in judecata pt rele tratamente. Eu in timphl acela cand am stat pe strazi, aveam loc de munca asigurat. 

Buna seara,

Depinde pentru ce v-au expulzat.

In Februarie 2017 Romania era deja membra UE cu drepturi depline.

Ca atare, cetatenii romani nu pot fi expulzati asa fara niciun motiv.

Doua lucruri va rog sa imi clarificati:

1. Care este motivul pentru care v-au expulzat? La asemenea proceduri vi se dau niste documente pe care sunt enumerate motivele deportarii.

2. Pe cine vreti sa dati in judecata pentru rele tratamente?

• Like 1

1. Motivul expulzării a fost din cauza ca amdormit pe strazi. 

2. Nepasare de problemele prin care am trecut, deci, le-am dovedit ca nu am venit pt cersit, aveam dovada loc de munca, acte in regula, si nici posibilitatea de a ma lasa sa merg să-mi iau lucrurile mele precum pasaport, telefon si actele importante unde il aveam in cabina de scbimb in dulap, la gym (sala de forta, antrenamente), aici veneam in fiecare zi dupa munca unde aveam acces mai mult pt duș, pt igiena mea. 

M-au pus sa aleg intre detentie 30 de zile sau deportare 12 luni. Am fost prea speriat sa decid, neavand probleme niciodata cu legea am semnat pt deportare. Este adevarat, mi a dat si un formular, insa o tot caut pt va nu gasesc unde am pus sau ce am facut cu formularul. 

Apoi, am fost insotit/dus la aeroportul Luton unde am așteptat ore bune sa ma pună  într-un avion. 

Odata ajuns la Otopeni aeroport, am avut o stare f bulversata si rusinea mea fata de familia mea, abia dupa o zi am hotarat sa merg spre casa de la aeroport. 

Am discutat cu o avocata din UK in carw mi-a spus ca nu trebuia  sa semnez, ca nu e normal, etc. 

Eu vreau doar sa stiu daca tre sa fac ceva inainte sa plec, nu vreau sa ma trezesc  într-o situatie ca la vama sa ma retina, si in cel mai rau caz, sa ma trimita  înapoi. . 

Imi cer scuze daca nu am fost explicit. 

Multumesc pentru raspuns. 

Sfatul meu este sa cautati hartia si sa va uitati exact pentru ce perioada vi se interzice intoarcerea in UK dupa care sa sunati la numarul de mai jos, sa le explicati situatia si sa vedeti ce raspuns primiti.

Din ce ati scris mai sus dumneavoastra cand ati semnat "hartia" ati ales sa plecati voluntar, ceea ce va da dreptul de a aplica pentru a va intoarce in UK dupa 1 an.

Trebuie sa sunati la numarul de telefon: (+44) 0300 004 0202 - linia pentru Plecari voluntare si intoarceri voluntare asistate:

Liniile telefonice sunt deschise de luni pana vineri intre 0900 -1730 ora UK (deci 11:00- 19:30 ora Romaniei).

Apelurile sunt taxate mai ieftin daca sunati de pe fix si mai scump de pe mobil.

Sursa informatiilor: https://www.citizensadvice.org.uk/immigration/living-in-the-uk-illegally/if-youre-going-to-be-deported-from-the-uk/

• Upvote 2

Ce documente sunt necesare, pentru a demonstra ca pot ramane pe teritoriul Angliei.Mentionez ca in urma cu doua luni,am fost retinut de organele de politie, dupa o discutie mai aprinsa cu fosta sotie.Am pledat vinovat in fata instantei,in 19 01 2018 am fost achitat.Din acea zi am fost preluat de politia emigranti si purtat in penitenciar.Dupa 4 zile au venit si mi au adus cateva hartii de unde rezulta ca sunt o persoana libera in momentul cand semnez.Nu am fost de acord sa semnez,pt ca era specificat ca din momentul cand semnez pot ramane pe teritoriul Angliei doar 30 de zile, si dupa sa plec in Romania.Mi au spus verbal cei de la emigrari ca daca nu sunt de acord sa semnez,este necesar sa depun o serie de documente(dovezi)care sa ateste ca am loc de munca,rezidenta,ca sunt contribuabil.....Sunt o persoana cu toate actele in regula,intrebarea mea este daca se ocupa oficiul de emigrari sa adune datele sau trebuie sa le depun personal?(avocat,daca este necesar)Pt mine ar fi dificil pt ca sunt retinut nu le pot depune,daca semnez si pot iesi ,nu mai am aceasta opurtunitate ,pentru ca incepe scadenta celor 30 de zile.

Buna ziua, 

Doar pentru "o discutie mai aprinsa cu fosta sotie" nu ati fi avut de ce sa pledati vinovat in fata instantei. Daca ati pledat vinovat inseamna ca aveti o condamnare. In momentul in care orice cetatean (chiar si cei din UE) are o condamnare, cei de la Imigrari pot sa il deporteze. Daca refuzati sa plecati voluntar in termen de 30 de zile (ceea ce probabil v-au oferit ei cu "hartiile" acelea) exista riscul sa fiti deportat. Documentele respective, care sa ateste ca sunteti angajat legal, aveti un contract de inchiriere pentru proprietatea in care locuiti, etc) trebuie depuse de dumneavoastra, pentru ca dumneavoastra trebuie sa dovediti ca aveti din ce sa va intretineti si nu veti deveni "o povara" sa zic asa pentru sistemul de beneficii. Linkul din postarea mea de mai sus va mai ofera niste informatii utile despre situatia dumneavoastra. Unde sunteti retinut?

• Upvote 1
  • 3 weeks later...

Buna ziua. Am avut o condamnare in UK de 36 luni, in 2004, pe care am ispasit-o( jumatate, apoi expulzat acasa) pentru conspirate de a frauda. Acum sunt sofer de tir la o firma italiana, care insista sa iau si curse de UK. Problema e ca nu stiu daca mai am interdictie sau nu. Nu am mai fost in UK de atunci, nu am mai avut probleme cu legea nicaieri (UE, Romania). Cum pot afla daca interdictia a fost ridicata sau nu, ca nu as vrea sa fiu intors inapoi cu camionul cu marfa de pe ferry-bout? 

On 1/16/2018 at 22:28, 5166 a scris:

Trebuie sa sunati la numarul de telefon: (+44) 0300 004 0202 - linia pentru Plecari voluntare si intoarceri voluntare asistate:

Liniile telefonice sunt deschise de luni pana vineri intre 0900 -1730 ora UK (deci 11:00- 19:30 ora Romaniei).

Apelurile sunt taxate mai ieftin daca sunati de pe fix si mai scump de pe mobil.

Buna ziua, pe viitor am sa va rog  sa cititi tot topicul in care postati, pentru ca raspunsul la intrebarea dumneavoastra il postasem cu 2 mesaje mai sus.

Desi dumneavoastra nu vreti sa va intoarceti definitiv (deci nu sunteti in categoria intoarcerilor voluntare asistate) exista sansa sa va poata explica in ce categorie se incadreaza restrictia dumneavoastra de calatorie.

Daca mai aveti hartiile legate de expulzarea anterioara puteti sa va uitati pe ele sa vedeti ce detalii vi s-au dat atunci.

Buna ziua. Am sunat la numarul afisat de dvs (Moderator) insa cei care mi-au raspuns nu au stiut ce sa imi raspunda. Au zis ca, practic, daca a trecut mai mult de 10 ani as putea sa intru fara probleme in UK. Dar, daca ofiterul de la Home Office detine alte informatii s-ar putea sa fiu intors. Deci, nu prea m-au lamurit. Doamna a zis ca e un risc pe care trebuie sa mi-l asum, doar ca daca ma intorc cu un camion de salata ( ca asta se duce de-obicei din italia spre UK) am sa muncesc un an sa imi platesc greseala...

Am incercat sa trimit un formular la Home Office, pentru a cere mai multe informatii, dar se plateste 10 lire prin posta, fara sa spuna insa si contul unde pooti transfera banii...deci fara sa pot plati nu am acces la acele informatii. Daca cunoasteti contul sau alte metode de a rezolva aceasta problema, va rog sa scrieti!

Multumesc anticipat!

• 2 weeks later...

Am si eu o mare dilema. Ma aflu in Londra de 9 luni Angajat cu forme legale. Socrul meu, este șofer aici pe autobuz si are “staff pass” cu nume si poza. Intr-o dimineata, ma grăbeam si am hotărât sa iau staff-pasul lui sa ajung mai repede cu metroul. La metrou, niște domni care m-au legitimat, mi-au confiscat acel card si mi-au spus sa astept. Nu mi-au dat nimic la mana. Nici amenda nici nimic.  Problema este: ce sa astept? O amenda sau o chemare in instanța? Spun asta deoarece m-am interesat ulterior si am văzut ca in legea lor, folosirea unui astfel de card, este infracțiune. Oare sa ma astept sa ma cheme in instanța?

multumesc anticipat! 

• 1 month later...
  • 2 months later...

Salut, in anul 2016 am primit o pedeapsa cu suspendare de 4 luni pt furt apoi am fost prins din nou unde am primit doar doua luni din cele 4 cu tot cu pedeapsa pt fapta noua. La inchisoare am primit un plic cu acte cum ca ma vor expulza pe baza ca am comis infractiuni repetate in scurt timp. Asta e adevarat. Au mai spus apoi ca nu sunt cunoscut ca avand forme legale insa eu aveam ni number, apartament pe numele meu, masina plus ca lucrasem legal si plateam taxe la stat. Mi au dat 10 zile sa fac contestatie iar eu le am trimis o scrisoare explicandu le totul, unde lucrez, etc. Am primit raspuns de la Home Office ca nu le m trimis nimic...Mentionez ca locuiam in UK din 2010 iar asta s a petrecut in 2016. Am primit interdictie pe viata, adica au spus ca nu mai am voiein uk pana nu ridica ei ordinul de restrictie. Vreau sa stiu daca acum ca au iesit din ue a cazut si ordinul de restrictie. Intreb asta pt ca varul meu a avut interdictie in Spania  10 ani pana ca ei sa intre in UE, s a reintors prin alte mijloace cand acestia au intrat in UE si cand a fost legitimat de politie a fugit crezand ca o sa l aresteze. A fost prins iar cand a fost verificat I au spus ca a avut interdictie dar pt ca au intrat in UE aceasta s a revocat. Poate fi acelasi caz si aici?

Nu se va revoca, cu atat mai mult dupa Brexit se va reintroduce un control la frontiere mult mai drastic si atunci se vor efectua verificari la intrarea in spatiul UK, iar daca, sa zicem la o eventuala viitoare contestatie a ordinului de interdictie si admiterea acesteia, cel mai probabil ti se refuza intrarea tocmai din cauza condamnarilor avute.

• Upvote 1
  • 1 year later...

Salut..am o intrebare daca eu am remove in uk si am fost arestat acum un an si pe 14 feb anul acesta a trecut un an mai este posibil sa am interdictie in uk? Si eu am ajuns in uk acum o sapt cu autocaru si nu am fost intrebat nimic daca ma duc la aeroport sa plec din uk pot fii arestat ?

• 4 weeks later...

Salutare am si eu o intrebare in legatura cu intrarea in Uk deoarece am fost arestat pentru acte false iar perioada mea a fost de 6 luni si am facut doar 3 se poate cineva sa ma ajute cat interdictie am primit sau ceva de genul deoarece nu stiu nimic nici in hartii nu scria de o anumita perioada si le-am aruncat si acum nu stiu unde sa sun s-au pe cine sa contactez am sotia acolo si nu stiu cum sa fac va multumesc de intelegere!

• 7 months later...

Bună ziua am o în trebare în 2017 am fost arestat În London pentru suspect de un furt am fost  arestat 2 luni și două săptămâni șim-au expulzat în românia și nu mai am nici un document din Care mi-a fost dat de ei cum Pot afla câtă interdicție pot avea vă multumesc

Edited by Vali124
  • 1 year later...

Buna seara !

Povestea este cam lunga , așadar o voi spune pe scurt . Se da una bucata roman . Arestat in România pentru 7 capete de acuzare. Pedeapsa ispășită 3 ani și 9 luni . In timpul in care aceasta mizerie de om a foat la pușcărie , fosta lui iubita ( au împreuna 2 copii ) a aplicat pentru presettle , pentru acesta . In ideea de a-l ajuta , etc . Menționez ca de copii nu s-a ocupat deloc . Copii sunt diagnosticați ca fiind autiști . După ce acesta a fost eliberat condiționat , câteva luni mai târziu s-a dus in Uk , la fosta și la copii . Acolo a făcut numai nefăcute ( prins la volan conducând și fumat, și băut . Nu o data, se minim 10 ori ) acum de vreo luna de zile îl caută cei de la deportări . In România a fost Arestat si pentru trafic de droguri , deținere , creștere . ( printre altele )Acum fosta iubita a rămas iar gravida cu acest individ . Pe 3 Octombrie trebuie sa se prezinte la tribunal, in Uk  . Acum acesta vrea sa ia copii si concubina in sala de judecată ( pentru a intimida cu femeia gravida ) săptămâna trecută l-au alergat 5 mașini de poliție , intr-un final l-au prins . Și-a rupt piciorul .a ajuns la spital . Credeți ca exista vreo șansa sa îl condamne ? Sau măcar sa-l reporteze ? Mulțumesc si scuzați scrisul haotic . Suntem disperați ! A distrus tot ce a atins aceasta mizerie de om . Copii au 9 si 10 ani . Aveți cumva idee dacă pot înnora in sala de judecată ? Ma gândesc ca ii va învață pe cei mici ce sa zică acolo . Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri ! Seara buna !