Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Eu zic sa asteptam salariul si atunci ne lamurim. Norma de hrana este pe luna in curs, deci o vom primi intreaga. 

Publicat

Eu am inteles ca se va mari la 32 de lei....la 27 de lei a fost marita din 2013 doar ca nu s-a dat

• Membru
Publicat

Ordonanţa de urgenţă nr. 26/2015 pentru completarea art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice

Articol unic. -

După alineatul (1) al articolului 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

"

(11) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 iulie 2015, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se acordă la valoarea actualizată, potrivit normelor legale în vigoare, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget."

Publicat
Potrivit unui comunicat al unui sindicat:

"Valoarea normei de hrana a fost actualizata de MApN, dar nu s-a pus in plata intrucat legea anuala de salarizare a blocat valoarea acestei la 24 lei/zi, nivelul anului 2010.

Plata normei de hrana la valoarea actuala de 27 lei/zi, reprezinta o crestere de aprox. 90 lei/luna.

Actualizarea normei de echipament aduce un venit suplimentar de aprox. 700 lei/an."

Publicat

E bine totusi ca se misca ceva. Dupa plata orelor lucrate SDSL, actualizarea normei de hrana si a drepturilor de echipament aduce un spor al venitului lunar de care beneficiaza "tot poporul".

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Se pare că norma de hrană se actualizează cu aprox. 3 lei/zi începând cu data de 1 iulie 2015, iar norma de echipament se actualizează cu aprox. 700 lei/an.

Datorită faptului că aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 01 iulie, anul ăsta se acordă aprox. 350 lei pentru ultimele 6 luni ale anului, ce înseamnă o majorare de aprox. 58,3 lei lunar, plus majorarea normei de harană.

• Apreciez 4
  • 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Deoarece TVA-ul la alimente s-a redus la 9% (chestie pe care contabilitatea nu a sesizat-o luna trecuta), marirea de 3lei/zi s-a redus la 1 leu/zi iar luna aceasta se vor retine cei 60lei pe care ni i-au dat in plus luna trecuta!!! C'est la vie!

Modificat de Cromatic
  • Membru
Publicat

Cromatic, trebuia să postezi în topicul ”bancuri și glume”, las-o așa!

Publicat (modificat)

Deoarece TVA-ul la alimente s-a redus la 9% (chestie pe care contabilitatea nu a sesizat-o luna trecuta), marirea de 3lei/zi s-a redus la 1 leu/zi iar luna aceasta se vor retine cei 60lei pe care ni i-au dat in plus luna trecuta!!! C'est la vie!

Ni s-a comunicat şi nouă acelaşi lucru...momentan cică se aşteaptă hârtia oficială (hartie care la jandarmi ar fi ajuns deja).

Modificat de Gemeni
Publicat

asa am auzit si eu ca se va reduce norma de hrana, din cauza scaderii tva.:emo-yessir:

• Membru
Publicat (modificat)

Mirobolant. Si daca s-ar reduce de ce sa ne retina pe luna trecuta? Dar lunile in care nu ne-au dat?! Ce spuneam si in alte randuri, cand e de luat...

Modificat de viobra
  • Membru activ
Publicat

Astia joaca alba neagra cu norma de hrana. Uite marirea, nu e marirea, unde e oare marirea?!?!?!

Ani de zile in care preturile la alimente au sarit in tavan nu au actualizat norma, in schimb cand scade TVA-ul imediat se sesizeaza si devin zelos de corecti cu "realitatea".

Stat si sistem de 2 parale. Nici macar atat.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

In M.A.I. este posibil orice....

De la Ponta citire ,,de ce vor politistii marirea normei de hrana, nu le-am sacazut tva-ul la alimente?"

Ma si gandeam cat le va lua sugincuristilor sa se execute! 

Modificat de Elvis
Publicat

Cand sa marit TVA-ul de la 19% la 24% nu sa luat nici o masura compensatorie. Cred totusi ca e doar o dezinformare. Speram.

• Apreciez 2
Publicat

Cine ti-a spus prostia asta?

Care prostie?

Si daca s-ar reduce de ce sa ne retina pe luna trecuta?

Pentru ca si luna trecuta TVA-ul a fost tot 9% .

• Membru
Publicat

Pentru ca si luna trecuta TVA-ul a fost tot 9% .

Altceva spuneam eu. Eu vorbeam despre diferenta de a pune problema. Au fost multe alte luni inainte, cand TVA-ul a fost 24 % si nu ne-au dat ordinul marit, dar acum, cand e vorba de luat...

Publicat (modificat)

Pe forum nu o sa aflam raspunsul. Oficial, se poate cere un punct de vedere departamentului financiar contabil.

Modificat de Cromatic
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Oficial stiu si eu ce este de facut (si stiu si raspunsurile date de cei in masura). Da-mi voie sa imi spun aici nemultumirea si sa discutam, chiar daca nu o sa aflam raspunsul.

• Apreciez 1
Publicat

Am intrebat eu la contabilitate si mi s-a spus ca au auzit si ei despre asa ceva dar ca nu au primit nimic in scris de la MAI in legatura cu acest subiect. Luni sau marti vor sti sigur pentru ca se lucreaza la salariile pentru luna iulie. Pe de alta parte, un cunoscut de la MApN mi-a spus ca si la ei se discuta pe aceasta tema.

Am ajuns bataia de joc a celor care ne conduc! Cand trebuie sa ni se dea, avem de primit, mai asteptam, iar cand trebuie sa ni se ia, ni se ia imediat!

• Apreciez 3
Publicat

Poate se doreste sa mancam mai putin ca sa fim mai sprinteni cand alergam dupa infractori.Vor sa ne mentina in forma, nu cumva sa ne creasca burtile.:))

• Apreciez 1
Publicat

Acum nu il mai vad pe General sa se bata cu pumnii in piept ca urangutanii pentru marile realizari ale Domniei Sale...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.