Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Alta explicatie nu gasesc nici eu, nelucrand la financiar, insa trebuie sa avem in vedere si faptul ca "s-a conditionat sa nu se depaseasca valoarea din iunie 2010 a normei de hrana" prin lege si atunci, depinde cat a avut fiecare norma de hrana la acea data. Normal in acest moment, norma 6 ar trebui sa fie 25 lei/zi insa nu primim decat 24 lei/zi tocmai datorita acelei prevederi legale,cu raportare la iunie 2010.

• Membru
Publicat

Pai in cazul asta, eu care am mai primit o gradatie la salariu anul acesta si implicit salariul a crescut ajungand aproape de valoarea din iunie2010, nu voi mai primi nimic odata cu cresterea de 7,4 % deaorece se va depasi valoarea din 2010.Ce e defacut in situatia asta?Mai sunt colegi in astfel de situatii?De la financiar este cineva care stie sa explice?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

2 lei pe zi

Ai si nu ai dreptate......nu e 2 lei/zi ci ....2lei/Norma. O norma se considera la minim 8 ore lucrate consecutiv .Asta se traduce cam asa:

-tura(schimb) de 8 ore = 1 norma = 2 lei ( de aceasta regula beneficiaza si cei ce lucreaza 8-16)

-tura 12 ore = 1 norma = 2 lei

-tura 24 ore = 3 norme = 6 lei.

Se observa de aici ca cei care lucreaza in ture de 12 ore sunt dezavantajati pt ca primesc o singura norma, diferenta de 4 ore nu se ia in calcul la intocmirea pontajelor

Modificat de MTK
  • Displace 1
Publicat

Inca o diferenta e ca cei care lucreaza in ture(12 sau 24 ore) lucreaza si sambata si duminica sau in zile libere iar cei de la 8 ore nu.Ceea ce inseamna ca cei din ture primesc mai multi bani la norma 12b decat cei de la 8 ore,nu ?

• Displace 1
Publicat

Nu. A lucra sambata, duminica sau zile libere si sarbatorile legale in MAI nu se plateste nimik in plus. Totul se raporteaza la numarul de zile lucratoare. Daca, spre exemplu, intr-o luna sunt 21 de zile lucratoare cei de la 8 ore vor beneficia de 21 norme 12B, cei de la 24 de ore vor face in medie 7 ture *3 norme = 21 de norme iar cei de la tura12 ore vor face 16 ture*1 norma=16 norme 12 B. Asa cum am spus si mai sus se observa ca cei de la tura de 12h sunt putin dejavantajati in medie cu 5-6 norme adica 10-12 lei/luna. Stima....

Publicat

Norma 12B este primita numai de cei care lucreaza in schimburi.Cei care lucreaza doar program zilnic 08,00 - 16,00, nu primesc norma 12B ci norma 6.

• Apreciez 1
Publicat

Recunosc ca nu stiu ce reprezinta norma 6 dar poate ne lamureste colegul insa norma 12B o primesc si cei care lucreaza 8-16 garantat, conditia este sa lucreze in operativ- exclus structurile suport.

Publicat

Eu cred ca norma 6 este norma intreaga de hrana iar norma 12b este un supliment care se acorda numai unor categorii de personal(ex.cei din operativ).Daca cineva stie mai multe despre norma 12b si in general despre normele de hrana,il rog sa ne explice si noua.

• 1 an mai târziu...
  • Moderator
Publicat

A apărut o adresă a directiei de logistică (nu-i retin exact nr.) prin care se comunică faptul că începând cu data de 20.03.2014 a fost modificată structura normei nr.8 din Ordinul 310 din 21.12.2009 privind hrănirea efectivelor MAI în timp de pace, în sensul că ratia de fructe proaspete a crescut de la 200 la 500 grame/zi.

Care stiti mai multe detalii? Sau să ne traduceti cam ce înseamnă această măreată modificare pentru noi?

Publicat (modificat)

La I.G.P.R. se face un calcul estimativ, o medie in functie de cum creste sau scade pretul la fructe, cel putin asa mi s-a spus .

Ca bani ......nu stiu o sa inteb.

Ps. Norma 8 se aplica doar studentilor, elevilor si celor care participa la cursuri.

Cred ca este ceva de genul ,,laptele si cornul".

Modificat de Elvis
  • 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

a mai observat careva ca pe luna mai a scazut norma de hrana cu 50 lei? fata de februarie martie si aprilie cand a fost 770(plus minus 2-5 lei) pe fluturasul de luna asta apare doar 719.

in aprilie am fost in concediu. luna mai am lucrat-o toata

Modificat de RaresM
Publicat

Nu, nu a observat nimeni. Norma de hrana e fixa pentru politisti , 24 lei/ zi calendaristica. Adica 31 zile in luna mai x 24 de lei=744 lei.

Pentru cei care merg la cursuri este norma 8 adica 18 lei pe zi, iar cei care lucreaza in ture au in plus norma 12 b (2lei/zi). 

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

multumesc pentru nimic runya, de cinism sunt satul. 

raspunsul la intrebarea mea l-am aflat cand mi-am verificat outlook-ul. se pare ca cel putin la ipj hunedoara nu s-a bagat suplimentul la norma de hrana. ce inseamna asta...numai cei de la financiar pot raspunde

Norma de hrana e fixa pentru politisti , 24 lei/ zi calendaristica. Adica 31 zile in luna mai x 24 de lei=744 lei.

iar cei care lucreaza in ture au in plus norma 12 b (2lei/zi). 

te pricepi atat de bine la matematica incat imi permit sa te intreb de ce pe ianuarie am luat 698, februarie 774, martie 762 si aprilie 770, ca pe mai stiu acum de ce am luat doar 720. nu de alta dar stiam ca februarie a avut 28 zile si totusi am luat mai mult ca intr-o luna cu 31 zile. mie imi da cu virgula...poate un expert in matematica asa ca tine imi poate raspunde

Publicat

Nu, nu a observat nimeni. Norma de hrana e fixa pentru politisti , 24 lei/ zi calendaristica. Adica 31 zile in luna mai x 24 de lei=744 lei.

Pentru cei care merg la cursuri este norma 8 adica 18 lei pe zi, iar cei care lucreaza in ture au in plus norma 12 b (2lei/zi). 

18 lei / zi, in plus fata de cei 24 lei / zi? sau in locul celor 24 lei/zi ?

Publicat

18 in locul celor 24, adica scade pe perioada cursurilor. Referitor la norma 12b, corect este 2lei/norma. 1 norma = o tura de 12h sau schimb de 8h. Tura de  24h primeste 3 norme(adica 6 lei). Deasemenea si cei care lucreaza program normal 8-16 primesc norma 12b cu conditia sa faca parte din structurile operative.

• Apreciez 1
  • 3 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Corect, ce trebuie sa stim este ca salariul il luam pt luna precedenta iar norma de hrana pt luna in curs.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Pe 8.10 a fost trimisa o adresa de catre sindicalisti catre Ministrul de interne in care i se cere  constituirea de urgenţă a Comisiei paritare pentru completarea Acordului privind raporturile de serviciu privind Legea salarizării poliţiştilor pentru anul 2015.

De asemenea,  a fost informat de faptul că poliţiştii mai au de recuperat următoarele drepturi:

• al 13-lea salariu;

• primele de vacanţă;

• ajutoarele băneşti acordate poliţiştilor care se pensionează şi interdicţia emiterii unor acte normative care amână acordarea acestor drepturi;

• uniformizarea chiriei și a sporului de antenă între agenţi şi ofiţeri, asemeni normei de hrană;

acordarea restanţelor la norma de hrană; stie cineva despre ce sume ar fi vorba in acest caz?

Modificat de sias23
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Corect, ce trebuie sa stim este ca salariul il luam pt luna precedenta iar norma de hrana pt luna in curs.

asta am inteles, insa eu am o neintelegere: norma 12B se plateste pentru luna precedenta sau pentru luna in curs?

Publicat

Norma 12B se plateste în functie de orele lucrate. Pentru 8 ore muncite se aloca o norma și se acorda in baza pontajului, deci pentru luna precedenta ca si salariu.

• Displace 3
Publicat

Norma 12B se acorda celor care lucreaza in ture, schimburi sau care au caini , cai de serviciu.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am auzit,la nivel de zvon,ca a fost videoconferinta si dl.ministru a promis ca de la 1 iunie se va mari norma de hrana si echipament cu 400 lei fiecare.

Publicat

Norma de hrana s-a marit de aproape doi ani de zile, dar nu se plateste cu majorare.

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.