Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Klaus Johannis - ministrul afacerilor interne

Recommended Posts

Catalin

A apărut în presă informaţia conform căreia Klaus Johannis va fi următorul ministru de interne.

Conform tradiţiei forumului, unde am avut câte un topic dedicat pentru mandatul fiecărui ministru de interne, vă propun să strângem aici realizările, deciziile şi informaţiile despre mandatul la Ministerul Afacerilor de Interne.

 

Ce am găsit pe Wikipedia despre Klaus Johannis

450px-Klausjohannis2005.jpg

Klaus Werner Johannis, născut la 13 iunie 1959, în Sibiu, este un politician român de etnie germană, de profesie profesor de fizică, primar al municipiului Sibiu din anul 2000 până în prezent.

Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992 ca pensionari din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.

Klaus Johannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Este căsătorit din 1989 cu Carmen Johannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

 

Website-ul personal şi official: http://www.klausjohannis.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

MarianStancu

O varianta buna, parerea mea ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
nicu

Sibiul s-a schimbat foarte mult in bine in timpul mandatelor ca primar ale lui her Johannis, sa speram ca asa va fi si cu MAI !

Share this post


Link to post
Share on other sites
danpin

Nu cred ca lasa primaria pentru postul trecator de ministru... Oricum, imi pare o varianta mai buna decat dl Frunzaverde care era la putere pe vremea caschetarilor si a taierilor salariale.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
cipri83

Tin minte ca alaturi de Stroe s-a opus descentralizarii Politiei...asadar speram in mai bine avand in vedere ca prin cate functii a trecut se vorbea doar de bine despre el!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Panter

Cel mai bine ne pot spune colegii din judetul sibiu sau din municipiu.Sunt curios care era pozitia lui fata de Politia locala Sibiu :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
cipri83

"Iohannis: Nu renunţa la primărie La rândul lui, Klaus Iohannis a precizat că nu are de gând să renunţe la postul de primar al Sibiului. "Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primăria Sibiului. Dacă legislaţia în vigoare permite acest lucru, voi face apel la această legislaţie care reglementează situaţii excepţionale, dar nu e o chestiune de strictă urgenţă. Cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile. La momentul respectiv, voi spune exact despre ce e vorba. Voi folosi aceste excepţii dacă va fi cazul.Mă simt obligat faţă de sibieni", s-a justificat Iohannis."

 

adevarul.ro

Edited by cipri83

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben

 "Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primăria Sibiului ... Mă simt obligat faţă de sibieni", s-a justificat Iohannis."

 

adevarul.ro

 

M-a terminat cu asta. Mi-a dat-o in moalele capului. Iti dai seama, de-aia nu mai poate el!

Ce parere sa aiba fata de comunitari cand el a fost stapanul lor? Singurul motiv real pt care s-a opus descentralizarii (cred eu) e ca asta a fost politica de partid, avand in vedere nr mare de primari de la PSD, ca doar nu credeti ca Iohannis sau Stroe nu mai pot de oful politistilor, de parerile lor sau de bunul mers al lucrurilor.

 • Upvote 4
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
AndreiS

Klaus Iohannis: a declarat că a acceptat nominalizarea de a ocupa funcţia de Vicepremier şi de ministru de Interne în contextul în care colegii din PNL şi-au exprimat dorinţa ca partidul să devină mult mai vizibil în participarea sa la actul guvernării.
Iohannis a prezentat punctual principalele obiective pe care le are în vedere odată cu ocuparea acestor funcţii: coordonarea acţiunilor miniştrilor liberali şi ordonarea şi impunerea legii.

În plus, vicepreşedintele PNL a anunţat că s-a autosuspendat din funcţia de primar al Sibiului pentru următoarele 6 luni.

 

jurnalul.ro

Edited by AndreiS

Share this post


Link to post
Share on other sites
bolund

Din partea mea sa nominalizeze pe cine vor ei, DAR sa ne fie date DREPTURILE BANESTI la zi!!!

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
LORD

Scenariul pe care il vad eu :

-Pasul 1: Johanis va fi numit cu chiu cu vai ministru de interne si vicepremier ( desi partenerii lor de coalitie se opun in draci, habar nu am de ce)

-Pasul 2: Johanis este intr-o crasa stare de incompatibilitate( ministru-primar ) deoarce dispozitiile constitutionale spun foarte clar asta. Precedentul invocat de acesta ( Ciorbea premier si primar de Bucuresti ) se refera la alta perioada cand legislatia era alta.

-Pasul 3 : ANI il declara pe Johanis incompatibil, acesta ataca in instanta ( unde mai trec cateva luni ) dupa care isi va da demisia, asta daca intre timp nu  mai este vreun accident aviatic sau ceva inundatii !

-Pas intermediar : Nu stim inca reactia locatarului de la Cotroceni, care inca nu si-a jucat cartea !

Morala : Indiferent daca va fi sau nu ministru Johanis problema este ca va face, ce stil de munca are, daca a fost vreodata aproape de politisti, nu am gasit declaratii de-a lui pro sau contra, am impresia ca este foarte diplomat in declaratii, dar este mult mai important in ceea ce va face. Sa nu uitam ca a fi managerul unui oras chiar sa fie el acela Sibiul,  nu se compara cu managerul unui minister mamut, cu problematica extrem de diversa (de la arhive,cadastru, prefecturi, politie, pompieri, jandarmerie, frontiera, agentii o gramada trafic de persoane, antidrog, etc, colac peste pupaza STS, maine pomaine o sa ne dea si salubritatea )  La  fiecare schimbare de ministru astept unul mai bun, dar dupa cateva saptamani imi trece. De fapt asa suntem noi romanii asteptam omul providential, care nu prea vine. Astept sa ma insel in tot ceea ce am scris, astept tipicitatea si calitatea germana,  astept ....., dar mi-e frica ca voi iesi la pensie cu asteptarea !

Edited by LORD
 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
axle15

Completez eu la ceea ce a spus Lord d.p.d.v. al supozitiilor(nu dati cu piatra!).

Cred ca KJ este o incercare de manevra tip "Draga Stolo!"model PNL.....adicatelea KJ va incerca, mediatizat evident, sa mute muntii din loc in cadrul MAI si-i va atrage pe PSD-ei in X capcane vis a vis de ceea ce va face el si ulterior va urma in plina pre-campanie electorala prezidentiala o demisie pe principiul "Eu am vrut, da plagiatoru' nu m-o lasat!" dupa care ultramediatizat va urma"Draga Anto!"cu nominalizarea din partea PNL-ului a neamţului la prezidentiale.Cam asta-i miza la nivel de alianta si MAI....este logica mea.Vrem bani?Mai bine pariem in meciul prezidential KJ vs. Plagiator pe neamţ si ne-nbogatim decat sa ne asteptam la ceva bani de la neamţ.....Va face chestii care vor da bine la votaci si noi vom simti fix ZERO dupa care D-zeu cu mila ! Sper sa ma insel la faza cu ce ni se cuvine sau cu alte drepturi ale noastre si obligatii ale ministerului fata de noi!Daca m-am inselat vom sti peste 10 luni la aspectele generale si daca nu peste 2-3-4 luni la aspectele care ne intereseaza socio-profesional!

Edited by axle15
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
iav

Primar,ministru,vicepremier, cam prea multe funcții și nu văd cum să rezolve problemele atât de variate.Poate doar dacă este „Superman”.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Într-un articol din adevărul am ctit că în anul 2007, Johannis a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Johannis deţine împreună cu soţia 3 case şi 3 apartamente, toate în Sibiu, şi are în conturi 13.500 de euro, 9.000 de dolari şi 21.000 de lei. În anul 2012, a câştigat ca şi primar 39.838 de lei la care s-au adăugat 114.066 lei venituri din chirii.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
alex7474

Si daca ar accepta sa devina ministru in MAI, nu cred ca va rezista mai mult de 2 luni.Oameni ca Johannis sau Arafat nu pot face fata langa o gasca de hoti,de parveniti,a caror interese sunt mai presus decat cele ale angajatilor din ministerele pe care le conduc....Scuze de off-topic...

 • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Se pare că mai nou, jandarmii din Bucureşti şi Ilfov, încearcând să facă pe deştepţii, reuşesc doar să reconfirme zicala ce le este atribuită şi care face referire la legătura dintre muşchii şi mintea lor. Stimabilii refuză să execute mandatele de aducere emise de către poliţiştii din poliţia judiciară. Şi nu, nu este vorba despre un singur caz izolat, au existat mai multe astfel de situaţii. Minţile luminate cu lanterna din Jandarmerie au citit art. 265 şi 266 din Codul de Procedură Penală şi printr-o sclipire orbitoare, au ajuns la măreaţa concluzie conform căreia poliţiştii nu pot emite mandate de aducere, drept urmare, ei refuză să le pună în aplicare şi trimit răspunsuri hazlii prin care de fapt nu spun nimic concret.
   În mod firesc vă veţi întreba cum de au ajuns jandarmii la o asemenea concluzie. Într-un puseu de inteligenţă specific militărească au observat că în redactarea celor două articole legiuitorul vobeşte despre "organul de urmărire penală" şi nu despre "organul de cercetare penală ale poliţiei judiciare".  Drept urmare jandarmii au refuzat să pună în executare mandatele de aducere şi au transmis răspunsuri, în care spuneau că ei executa doar mandatele de aducere emise de magistraţi.
   Numai că jandarmii au omis să citească în Codul de Procedură Penală şi art. 55, unde legiutorul explică clar cine sunt aceste "organe de urmărire penală".
   În concluzie, ceea ce fac este să încalce legea. Nu respectă prevederile Codului de Procedură Penală. Iar această faptă este prevăzută la fel de clar tot în Codul de Procedură Penală, pe care jandarmii îl citesc pe sărite. Art. 283 prevede abaterile judiciare, unde găsim:
   Cu alte cuvinte, nexecutarea mandatelor de aducere de către jandarmi constituie abatere judiciară şi trebuie sancţionată cu amendă judiciară.
   Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, respectiv efectuaţi cercetări într-un dosar penal şi emiteţi un mandat de aducere, înaintându-l jandarmilor pentru executare dar aceştia refuză, printr-o ordonanţă sancţionaţi-l pe reprezentantul legal al persoanei juridice, mai exact pe domnul comandant al jandarmilor cu o amendă judiciară. Poate aşa va citi cu mai multă atenţie Codul de Procedură Penală.
   Nu trebuie omise nici prevederile alin. 6 ale art. 283 CPP. care spune că:
   În cazul în care stimabilii jandarmi refuză să execute mandatul, fapta trebuie cercetată de Parchetul Militar privind comiterea infracţiunii de obstrucţionare a justiţiei, prevăzută de art. 271 alin (1) Cod Penal. Dar anterior trebuie aplicată amenda judiciară, întrucât esenţial pentru existenţa infracţiunii este avertizarea prealabilă a persoanei de către organul de urmărire penală asupra consecinţelor faptei sale şi numai din acest moment, dacă persoana pesistă în atitudinea lipsită de cooperare cu organele judiciare, vor fi întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni.
  • NewsBot
   By NewsBot
   Mandat european de arestare, pus în aplicare

   La data de 6 septembrie a.c., ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud au depistat-o, pe raza localităţii Reteag, pe C. Teodora, de 21 ani.

   Împotriva acesteia, autorităţile judiciare din Italia au emis Mandat European de Arestare în vederea executării pedepsei de 4,6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt, vătămare corporală şi trafic de droguri.

   Tânăra a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore şi a emis pe numele acesteia mandat de arestare pe o perioadă de 5 zile. Cea în cauză a fost introdusă în arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

   I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
  • Anonymous
   By Anonymous
   Domnilor, domnişoarelor şi doamnelor colegi, după cum ştiţi avem un nou ministru în persoana domnului Radu Stroe.
   Am văzut că pentru ceilalţi miniştri au fost create topicuri dedicate şi de aceea mi-am permis să-l deschid eu pe aceasta unde să strângem absolut toate ştirile, deciziile, realizările sau eşecurile noului ministru de interne.

   Marea noutate ce a intervenit o dată cu mandatul lui Radu Stroe este că avem un nou minister. Ştiţi cum se intitulează acum M.A.I.-ul?
   Citind comunicatul de presă al ministerului dat cu ocazia preluării mandatului, am aflat şi eu că acum facem parte din:
   Ministerul Afacerilor Interne

   Vă redau mai jos întregul comunicat:

   Deci deja avem o decizie a noului ministru. Domnia sa doreşte:
   "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative"

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.