Jump to content
POLITISTI.ro

Klaus Johannis - ministrul afacerilor interne


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

A apărut în presă informaţia conform căreia Klaus Johannis va fi următorul ministru de interne.

Conform tradiţiei forumului, unde am avut câte un topic dedicat pentru mandatul fiecărui ministru de interne, vă propun să strângem aici realizările, deciziile şi informaţiile despre mandatul la Ministerul Afacerilor de Interne.

 

Ce am găsit pe Wikipedia despre Klaus Johannis

450px-Klausjohannis2005.jpg

Klaus Werner Johannis, născut la 13 iunie 1959, în Sibiu, este un politician român de etnie germană, de profesie profesor de fizică, primar al municipiului Sibiu din anul 2000 până în prezent.

Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992 ca pensionari din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.

Klaus Johannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Este căsătorit din 1989 cu Carmen Johannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

 

Website-ul personal şi official: http://www.klausjohannis.ro

Link to comment
 • Moderator

Nu cred ca lasa primaria pentru postul trecator de ministru... Oricum, imi pare o varianta mai buna decat dl Frunzaverde care era la putere pe vremea caschetarilor si a taierilor salariale.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Tin minte ca alaturi de Stroe s-a opus descentralizarii Politiei...asadar speram in mai bine avand in vedere ca prin cate functii a trecut se vorbea doar de bine despre el!

Link to comment
 • Member

"Iohannis: Nu renunţa la primărie La rândul lui, Klaus Iohannis a precizat că nu are de gând să renunţe la postul de primar al Sibiului. "Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primăria Sibiului. Dacă legislaţia în vigoare permite acest lucru, voi face apel la această legislaţie care reglementează situaţii excepţionale, dar nu e o chestiune de strictă urgenţă. Cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile. La momentul respectiv, voi spune exact despre ce e vorba. Voi folosi aceste excepţii dacă va fi cazul.Mă simt obligat faţă de sibieni", s-a justificat Iohannis."

 

adevarul.ro

Edited by cipri83
Link to comment
 • Member

 "Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primăria Sibiului ... Mă simt obligat faţă de sibieni", s-a justificat Iohannis."

 

adevarul.ro

 

M-a terminat cu asta. Mi-a dat-o in moalele capului. Iti dai seama, de-aia nu mai poate el!

Ce parere sa aiba fata de comunitari cand el a fost stapanul lor? Singurul motiv real pt care s-a opus descentralizarii (cred eu) e ca asta a fost politica de partid, avand in vedere nr mare de primari de la PSD, ca doar nu credeti ca Iohannis sau Stroe nu mai pot de oful politistilor, de parerile lor sau de bunul mers al lucrurilor.

 • Upvote 4
 • Downvote 1
Link to comment

Klaus Iohannis: a declarat că a acceptat nominalizarea de a ocupa funcţia de Vicepremier şi de ministru de Interne în contextul în care colegii din PNL şi-au exprimat dorinţa ca partidul să devină mult mai vizibil în participarea sa la actul guvernării.
Iohannis a prezentat punctual principalele obiective pe care le are în vedere odată cu ocuparea acestor funcţii: coordonarea acţiunilor miniştrilor liberali şi ordonarea şi impunerea legii.

În plus, vicepreşedintele PNL a anunţat că s-a autosuspendat din funcţia de primar al Sibiului pentru următoarele 6 luni.

 

jurnalul.ro

Edited by AndreiS
Link to comment

Scenariul pe care il vad eu :

-Pasul 1: Johanis va fi numit cu chiu cu vai ministru de interne si vicepremier ( desi partenerii lor de coalitie se opun in draci, habar nu am de ce)

-Pasul 2: Johanis este intr-o crasa stare de incompatibilitate( ministru-primar ) deoarce dispozitiile constitutionale spun foarte clar asta. Precedentul invocat de acesta ( Ciorbea premier si primar de Bucuresti ) se refera la alta perioada cand legislatia era alta.

-Pasul 3 : ANI il declara pe Johanis incompatibil, acesta ataca in instanta ( unde mai trec cateva luni ) dupa care isi va da demisia, asta daca intre timp nu  mai este vreun accident aviatic sau ceva inundatii !

-Pas intermediar : Nu stim inca reactia locatarului de la Cotroceni, care inca nu si-a jucat cartea !

Morala : Indiferent daca va fi sau nu ministru Johanis problema este ca va face, ce stil de munca are, daca a fost vreodata aproape de politisti, nu am gasit declaratii de-a lui pro sau contra, am impresia ca este foarte diplomat in declaratii, dar este mult mai important in ceea ce va face. Sa nu uitam ca a fi managerul unui oras chiar sa fie el acela Sibiul,  nu se compara cu managerul unui minister mamut, cu problematica extrem de diversa (de la arhive,cadastru, prefecturi, politie, pompieri, jandarmerie, frontiera, agentii o gramada trafic de persoane, antidrog, etc, colac peste pupaza STS, maine pomaine o sa ne dea si salubritatea )  La  fiecare schimbare de ministru astept unul mai bun, dar dupa cateva saptamani imi trece. De fapt asa suntem noi romanii asteptam omul providential, care nu prea vine. Astept sa ma insel in tot ceea ce am scris, astept tipicitatea si calitatea germana,  astept ....., dar mi-e frica ca voi iesi la pensie cu asteptarea !

Edited by LORD
 • Upvote 3
Link to comment

Completez eu la ceea ce a spus Lord d.p.d.v. al supozitiilor(nu dati cu piatra!).

Cred ca KJ este o incercare de manevra tip "Draga Stolo!"model PNL.....adicatelea KJ va incerca, mediatizat evident, sa mute muntii din loc in cadrul MAI si-i va atrage pe PSD-ei in X capcane vis a vis de ceea ce va face el si ulterior va urma in plina pre-campanie electorala prezidentiala o demisie pe principiul "Eu am vrut, da plagiatoru' nu m-o lasat!" dupa care ultramediatizat va urma"Draga Anto!"cu nominalizarea din partea PNL-ului a neamţului la prezidentiale.Cam asta-i miza la nivel de alianta si MAI....este logica mea.Vrem bani?Mai bine pariem in meciul prezidential KJ vs. Plagiator pe neamţ si ne-nbogatim decat sa ne asteptam la ceva bani de la neamţ.....Va face chestii care vor da bine la votaci si noi vom simti fix ZERO dupa care D-zeu cu mila ! Sper sa ma insel la faza cu ce ni se cuvine sau cu alte drepturi ale noastre si obligatii ale ministerului fata de noi!Daca m-am inselat vom sti peste 10 luni la aspectele generale si daca nu peste 2-3-4 luni la aspectele care ne intereseaza socio-profesional!

Edited by axle15
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Într-un articol din adevărul am ctit că în anul 2007, Johannis a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Johannis deţine împreună cu soţia 3 case şi 3 apartamente, toate în Sibiu, şi are în conturi 13.500 de euro, 9.000 de dolari şi 21.000 de lei. În anul 2012, a câştigat ca şi primar 39.838 de lei la care s-au adăugat 114.066 lei venituri din chirii.
 

Link to comment

Si daca ar accepta sa devina ministru in MAI, nu cred ca va rezista mai mult de 2 luni.Oameni ca Johannis sau Arafat nu pot face fata langa o gasca de hoti,de parveniti,a caror interese sunt mai presus decat cele ale angajatilor din ministerele pe care le conduc....Scuze de off-topic...

 • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.