Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna tuturor, va prezint urmatoarea speta:

O persoana doreste sa achiztioneze o diploma falsa de bacalaureat, asa ca gaseste pe internet un anunt in care o alta persoana specifica faptul ca vinde diplome false de bac. Toate discutiile se realizeaza telefonic, si intr-un final, victima se hotaraste sa achizitioneze o diploma de la vanzator si depune in contul vanzatorului suma de bani ceruta de acesta. Vanzatorul nu ii trimite nimic, nu mai raspunde la telefon si bineinteles victima ramane si fara bani si fara diploma.

Intrebarile mele sunt:

1) Victima poate depune plangere in acest caz?

2) Falsul vanzator poate fi tras la raspundere, si eventual sa fie condamnat?

Va multumesc anticipat.

• Displace 8
Publicat

1. Da

2. Da

Off-topic : ca fapt divers, cat costa o diploma de bacalaureat pe tocmai.ro sau de unde ai luat-o tu ?

• Moderator
Publicat

În primul rând, cel ce intenţiona să cumpere o diplomă falsă, NU este deloc o victimă, pentru că ştia ce cumpără, ştia că e falsă. Va fi şi el cercetat.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Topicul asta imi aduce aminte de un reality-show cu politisti americani, unde o toxicomana apelase la Politie pentru ca un dealer stradal i-a cerut 20 de dolari dar nu i-a dat "marfa", iar ea nu vroia banii inapoi, ci drogurile... :))

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.