Jump to content
POLITISTI.ro

Diplome false.


alexiann

Recommended Posts

Buna tuturor, va prezint urmatoarea speta:

O persoana doreste sa achiztioneze o diploma falsa de bacalaureat, asa ca gaseste pe internet un anunt in care o alta persoana specifica faptul ca vinde diplome false de bac. Toate discutiile se realizeaza telefonic, si intr-un final, victima se hotaraste sa achizitioneze o diploma de la vanzator si depune in contul vanzatorului suma de bani ceruta de acesta. Vanzatorul nu ii trimite nimic, nu mai raspunde la telefon si bineinteles victima ramane si fara bani si fara diploma.

 

Intrebarile mele sunt:

1) Victima poate depune plangere in acest caz?

2) Falsul vanzator poate fi tras la raspundere, si eventual sa fie condamnat?

 

Va multumesc anticipat.

  • Downvote 8
Link to comment
  • Moderator

În primul rând, cel ce intenţiona să cumpere o diplomă falsă, NU este deloc o victimă, pentru că ştia ce cumpără, ştia că e falsă. Va fi şi el cercetat.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Topicul asta imi aduce aminte de un reality-show cu politisti americani, unde o toxicomana apelase la Politie pentru ca un dealer stradal i-a cerut 20 de dolari dar nu i-a dat "marfa", iar ea nu vroia banii inapoi, ci drogurile... :))

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.