Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare specializată în infracţiuni de corupţie, destructurată de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la suspecţi de corupţie și fals

La data de 27 septembrie 2012, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 22 de percheziţii în municipiul Bucureşti, şi în judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt.

În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din municipiul Bucureşti, pentru fapte de corupţie şi fals.

Aproximativ 40 de persoane vor fi conduse la audieri urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să se dispună măsuri legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Grupare specializată în infracţiuni de corupţie, destructurată

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii de la Transporturi au pus în aplicare 81 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru persoane suspectatate de infracţiuni de corupţie în domeniul transportului de persoane pe căile ferate.

Acţiunea coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a pornit în urma sesizării din oficiu a Direcţiei Poliţiei Transporturi - Secţiei Regională de Poliţie Transporturi Braşov – Biroul Investigarea Fraudelor cu privire la faptul că la nivelul unei companii de transport călători pe căile ferate se desfăşurau fapte de corupţie cu un prejudiciu însemnat.

În fapt, este vorba de o structură de tip piramidal în cadrul căreia banii ajungeau de la cel care îi primea iniţial până la persoane situate la un nivel ierarhic superior în cadrul companiei.

În urma activităţilor investigative desfăşurate până în prezent au fost emise mandate de reţinere pentru 18 suspecţi pentru luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, difuzarea de date nedestinate publicităţii, fapte incriminate de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Investigaţiile în cauză au fost efectuate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Cadrul I.G.P.R..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • Active member

Vad ca acest subiect nu a fost comentat absolut deloc, desi este vorba despre un flagel pe care toata lumea il minimizeaza. In schimb ne preocupa toate rahatisurile de 2 lei date spaga vreunui contopist.

Ii felicit pe colegii (colegul ;) ) de la Brasov, au din partea mea tot respectul si recunostinta valorii si muncii depuse de catre ei. Imi scot palaria in fata lor pt ca au facut ceva ce pe restul regionalelor s-a ezitat sa se faca, cel putin nu la scala asta, iar aricii de pe la tv care incearca sa minimalizeze aceasta actiune, multa ... sa primeasca.

Inca o data, TOATA STIMA pt cei de la SRPT Brasov ! :emo-yessir:

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Ce surpriză!!! Încasările din legitimaţiile de călătorie la CFR Călători s-au dublat în ultimele zile.

Ce îmi place că şi în acest caz, judecătorii ăştia din România nu au arestat pe niciunul dintre şpăgari. La ăştia nu este o situaţie similară ca la descinderile din vămi? Mă refer la forma continuată şi grup organizat.

Dar ce îmi place cel mai mult şi cel mai mult este ipocrizia românilor. Am văzut pe net foarte mute comentarii penibile de genul: "s-au găsit să-i ia pe ăştia, în timp ce alţii fură milioane", în condiţiile în care până acum erau băşicaţi la maxim de corupţia din ţara asta.

Suntem o naţie de proşti făcuţi grămadă, din moment ce găsim de cuviinţă să aducem ca argument în apărarea unor infractori faptul că mai există şi alţii.

 • Upvote 2
Link to comment

Va fi foarte greu sa se faca ceva in acest sistem, atit timp cit majoritatea sediilor Politiei Transporturi sint atribuite gratuit din partea CFR, iar utilitatile sint suportate tot de acestia.

Si, ca in orice institutie din stat, si sefii din CFR au "sprijin" politic.

Link to comment
 • Moderator

Chiar şi dacă nu ar fi fost aşa, atât timp cât cei de jos speră că după ce vor scăpa să se întoarcă la vechiul loc de muncă şi să se bucure de protecţia foştilor şefi, niciodată nu vei vedea să cadă vreun şef mai mare.

Nici la descinderile din vămi, nu au picat peşti grei, doar argaţii de jos şi eventual doi-trei şefuleţi micuţi.

Link to comment
 • Active member

mtn, nu faptul ca Politia Transporturi sta in cladirile Min. Transporturilor, nu ale CFR-ului (desi pentru foarte multe dintre acestea se plateste o chirie, cu tot cu utlitati suportate de catre IPJ) e motivul pentru care nu s-a facut ceva notabil pana acum, ci cu totul si cu totul altele.

N-are nici o treaba nici cu imobilul, nici cu utilitatile, ca doar nu-i evacueaza daca ii ancheteaza. Fac si rime.

Ce s-a intamplat acum cu CFR-ul este o treaba mult mai serioasa decat povestea cu vamesii, pentru simplul motiv ca cea cu vamesii a fosto chestie pur politica, de imagine, care a pornit de la Basescu care incerca sa mai spele imaginea dupa ce baietii de la Schengen ne-au dat UE. In schimb, povestea cu nasii a pornit de la niste simpli politisti, o mana de oameni, care au venit cu ideea concreta despre cum ar trebui facuta treaba, la Parchetul judetean. Nu gulgute pe care le-am mai auzit la tv, de-mi venea sa-l sparg cand vedeam ce prosti se perinda pe la emisiuni care, ca niste papagali ce sunt, puneau aceeasi placuta obosita: "este o chestie de imagine, mana lui Basescu care incearca sa distraga atentia de la ce este important si grav in tara asta" :slapb: Unii traiesc cu paranoia in sange, ei si cei care credeau ca operatorii privati importanti au facut niste denunturi, ceea ce este o prostie cat casa, mestecata pe la colturi, pt ca este in interesul lor sa se perpetueze situatia in care sa se afla CFR-ul acum. Le prieste de minune. De ce sa incerce sa faca o curatenie generala in curtea concurentei?

E foarte important de unde a pornit totul, care a fost cauza in ambele povesti.

Ma scarbeste in schimb faptul ca un politist care ia 50 lei isi ia mandat din prima, in schimb jigodiile astea, care chiar fura milioanele dupa cum n-ar crede unii, e eliberat a doua zi dupa retinere.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

De adaugat mai este faptul ca in timp ce Parchetul a iesit la rampa, si-au vandut marfa ca si cum ei ar fi fost creierul operatiunii, ei au facut toata treaba, ai nostri au tacut malc, parand ca si cum politistii au fost de fapt niste anexe. Ma, sa dai si tu acolo un comunicat de presa, sa-ti trimiti purtatorul de cuvant la Parchet sa dea un interviu, sa se vada acolo Politia Romana, nu doar acele watermerk-uri pe filmari. Nimic, iar lumea va ramane cu Parchetul intiparit in minte.

Chiar daca infractiunile in cauza sunt de competenta procurorilor, repet, de la politisti a pornit toata treaba si ei sunt cei care au instrumentat in mare parte cazul.

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Este o cutumă a poliţiei acest comportament. Şi la dosarul ăsta despre fraudele bancare, toată treaba e făcută tot de poliţiştii de la crimă, numai că iese la rampă numai diicot-ul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.