Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Credite bancare cu documente false

Zece bihoreni sunt suspectaţi că au folosit documente falsificate pentru a obţine credite bancare, nerambursate ulterior / Pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare penale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de opt persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani, din localităţile bihorene Cefa, Diosig, Suplacu de Barcău şi din municipiul Oradea, suspectate de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Cei în cauză sunt suspectaţi de poliţişti că, în perioada iunie 2007 – ianuarie 2008, au solicitat fiecare câte un credit pentru nevoi personale de la diferite agenţii bancare din municipiul Oradea, pentru obţinerea cărora au prezentat documente de venit şi contracte individuale de muncă falsificate.

După obţinerea creditelor, suspecţii nu au mai rambursat ratele lunare aferente, provocând un prejudiciu de 95.300 de lei, recuperat parţial de poliţiştii bihoreni.

Poliţiştii suspectează că persoanele în cauză au fost ajutate în contractarea creditelor de doi orădeni, de 30, respectiv 35 de ani, care au completat în fals actele necesare, printre care adeverinţele de venit şi contractele individuale de muncă. Cei doi au fost cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi în acest caz cercetările fiind finalizate.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Credite bancare, obţinute cu documente false

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Satu Mare au întocmit, pe numele a doi bărbaţi, acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Satu Mare, cu sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., au depistat doi bărbaţi de 41, respectiv 51 de ani, suspectaţi că, în baza unor documente false, respectiv contracte de muncă, adeverinţe de venit şi fişe fiscale, solicitau şi obţineau credite bancare de la diferite unităţi de pe raza municipiului Satu Mare.

În cursul zilei de 24 august a.c., a fost prins în flagrant unul dintre cei doi suspecţi, în timp ce intenţiona să ridice de la o unitate bancară din municipiul Satu Mare 25.000 de lei, sumă aferentă unui credit solicitat la data de 12 august a.c..

Verificările efectuate au stabilit faptul că din adeverinţa de salariu şi vechime în muncă, contractul individual de muncă prezentat rezulta că cel în cauză era angajatul unei societăţi comerciale din Satu Mare. De asemenea, s-a stabilit că documentele depuse au fost întocmite în fals de către două persoane de 23 de ani, respectiv 52 de ani, care urmau să primească 2.500 lei după obţinerea creditului.

Extinzând verificările, poliţiştii au constatat faptul că celălalt suspect a obţinut, de la aceeaşi unitate bancară, un credit în valoare de 13.400 de lei.

Faţă de cei patru bărbaţi s-a dispus măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar la data de 25 august a.c. au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind dispusă, față de cei patru, măsura interdicției de a părăsi țara pe o perioadă de 30 zile.

În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Credite bancare cu documente falsificate

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a trei persoane acuzate că au prejudiciat o bancă cu 100.000 de lei, după ce au contractat credite cu documente false.

 

Marţi, 6 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de M.M., de 39 de ani, din municipiul Oradea, C.V., de 35 de ani şi B.L., de 34 de ani, ambii din comuna Roşiori, judeţul Bihor, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Cei trei sunt acuzaţi că, în luna ianuarie 2008, s-au folosit de documente de venit falsificate în numele unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea pentru a solicita şi obţine trei credite pentru nevoi personale de la o sucursală bancară din Oradea, fără ca, ulterior, să mai ramburseze contravaloarea ratelor lunare.

 

Prejudiciul total provocat astfel a fost de 100.000 de lei.

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

 

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Credite cu acte false

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 6, au documentat activitatea unui grup infracţional ce se ocupă cu falsificarea de documente de venit şi angajare şi recrutarea de persoane care să obţină în mod fraudulos credite de la diferite instituţii financiar bancare sau nebancare, în baza documentelor puse la dispoziţie de membrii grupării.

În ziua de 10.05.2012, poliţiştii s-au deplasat la o sucursală bancară din sectorul 6, urmărind identificarea persoanelor ce urmau să obţină credite, precum şi a însoţitorilor acestora.

Urmare a activităţilor întreprinse a fost prinsă în flagrant A. C. de 26 de ani, în timp ce ridica suma obţinută în mod fraudulos.

A fost identificată, de asemenea şi U. R. de 25 de ani, persoana despre care existau date şi informaţii privitor la falsificarea unor adeverinţe de salariat, aceasta fiind şi persoana care le completa.

Ulterior s-a reuşit identificarea şi localizarea altor 2 membri ai grupării, între care B. C. de 40 de ani, persoana ce controla întreaga activitate a grupării şi V. M. de 33 de ani, ambii din Bucureşti.

Valoarea prejudiciului, de aproximativ 15.000 RON, a fost recuperată în totalitate.

Cei patru vor fi prezentaţi în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Credite bancare cu documente false

Poliţiştii de la investigarea fraudelor Vaslui au documentat activitatea infracţională a patru persoane, care erau suspectate că au obţinut credite bancare în valoare de peste 100.000 de lei, cu documente falsificate.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul I.P.J.Vaslui au finalizat cercetările într-un dosar penal în care patru suspecţi erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În fapt, cele patru persoane, C. Mihai, de 38 ani, C. Dumitru, de 36 ani, C. Liliana, de 31 ani, toţi domiciliaţi în comuna Băceşti şi B. Oana, de 26 ani, din municipiul Vaslui sunt suspectate că, în perioada decembrie 2007 – aprilie 2008, au solicitat şi obţinut mai multe credite bancare, în valoare totală de 101.000 de lei, de la şase unităţi bancare şi instituţii financiare din municipiile Vaslui, Iaşi şi Bucureşti, folosind documente de venit false (adeverinţe de salariat şi contracte de muncă).

Din cercetările poliţiştilor a fost relevat faptul că în perioada menţionată, B. Oana, angajată ca operator calculator la o societate comercială din municipiul Vaslui, elibera adeverinţe de salariat celor trei persoane, prin care se atesta, în fals, calitatea acestora de salariaţi ai societăţii unde aceasta îşi desfăşura activitatea, prin folosirea fără drept a ştampilei societăţii şi falsificarea semnăturii administratorului societăţii.

Folosind documente falsificate întocmite de B. Oana, ceilalţi trei suspecţi au mai solicitat încă şapte credite de la diferite bănci, însă cererile acestora au fost respinse de unităţile bancare, astfel că infracţiunea de înşelăciune a rămas în faza tentativei.

După finalizarea cercetărilor, poliţiştii au înaintat dosarul privindu-i pe B. Oana, C. Mihai, C. Dumitru şi C. Liliana Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere în judecată a acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de art.215, alin.1,2,3 CP, art.26 şi art 20 CP raportat la art.215, alin.1,2,3 CP, art. 290 şi art.291 CP.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Suspecţi de fraude bancare, depistaţi

În această dimineaţă, au fost efectuate 36 de percheziţii în judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ pentru destructurarea unei grupări infracţionale care obţinea credite bancare cu documente false.

Poliţişti ai B.C.C.O. Braşov şi procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, cu sprijinul B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Cluj, S.C.C.O. Deva şi S.C.C.O. Neamt, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude bancare.

În această dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au efectuat 36 de perchezitii domiciliare şi la sediile unor societati comerciale din judetele Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov vor fi aduse 65 de persoane în vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Liderii grupului infracţional organizat, suspecţii H. Ioan, C. Nicoleta, A. Ursu şi A. Maria, împreună cu alţi membri ai grupării, sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2012, au solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, credite de la unitati bancare şi instituţii de credit de pe raza judeţului Braşov.

Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false - adeverinţe de salariu, fişe fiscale, contracte individuale de muncă, cărţi de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate.

Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 500.000 de euro.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Credite bancare obţinute cu documente falsificate

Un administrator de firmă din Marghita şi alţi cinci bihoreni sunt suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat patru unităţi bancare cu peste 400.000 de lei, prin înşelăciune, fals şi uz de fals.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de C.A., de 43 de ani, M.I., de 55 de ani, K.I., de 45 de ani, N.I., de 51 de ani, toţi din municipiul Marghita, P.M., de 41 de ani, din municipiul Beiuş şi M.S., de 33 de ani, din Roşiori, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate, C.A., M.S., M.I., P.M. şi K.I. sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2008, au solicitat de la patru sucursale bancare din municipiul Oradea credite de nevoi personale, pentru obţinerea cărora au prezentat documente falsificate, care atestau în mod nereal că ar fi angajaţi în diferite funcţii la o societate comercială cu sediul în Marghita. Ulterior obţinerii creditelor, ratele bancare nu au mai fost achitate.

Totodată, N.I. mai este suspectat de poliţiştii bihoreni că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Marghita, a facilitat şi înlesnit celor cinci suspecţi obţinerea creditelor de nevoi personale, punându-le la dispoziţie documentele potrivit cărora ar fi fost angajaţii firmei administrată de acesta.

De asemenea, acesta, ulterior aprobării dosarelor de creditare, şi-ar fi înşuşit un procent semnificativ din sumele obţinute de la bănci. Prejudiciul provocat astfel unităţilor bancare este de 400.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în vederea luării măsurilor legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Credite bancare, obţinute cu documente false

O femeie din Cluj este suspectată de poliţiştii de investigarea fraudelor de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj a fost începuta urmărirea penală împotriva unei femei de 59 de ani, din Cluj-Napoca, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelaciune şi uz de fals.

Femeia este suspectată că, în cursul anului 2007, a solicitat şi obţinut două credite în valoare de 30.404 de euro şi 59.097 de euro, de la o unitate bancară din Cluj, folosindu-se de o adeverinţă de venit şi copia unui carnet de muncă, ambele falsificate, inducând astfel în eroare reprezentanţii instituţiei bancare.

De asemenea, aceasta este suspectată că, în cursul anului 2008, a folosit o cerere de radiere falsificată, emisă în numele băncii şi destinată Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Cluj, în vederea radierii ipotecilor constituite asupra unui imobil, care garantau creditele obţinute anterior.

În urma operaţiunilor efectuate, suspecta a creat un prejudiciu de 402.754 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A încercat să încheie un contract ipotecar folosindu-se de acte false

Un bărbat care avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru înşelăciune, a fost depistat de poliţiştii timişeni în timp ce încerca să încheie un contract ipotecar, folosindu-se de documente falsificate.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că o persoană s-a prezentat la sediul unui birou notarial, pentru a încheia un contract, prezentând documente false.

Persoana a fost identificată ca fiind B. Stelian, de 49 de ani, din Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că suspectul poseda un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, în perioada 2007-2012, bărbatul, împreună cu alte patru persoane, au închiriat mai multe imobile în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Sibiu şi Bihor, folosindu-se de acte false. Ulterior, întocmeau în fals documente cu datele proprietarilor de drept şi ipotecau sau vindeau imobilele, obţinând, astfel, sume mari de bani.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Arad, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Percheziții la suspecți de fraude bancare

La această oră sunt în desfășurare șapte percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate că au folosit documente falsificate pentru a obține credite bancare în mod fraudulos. Prejudiciul estimat, până în prezent, este de 150.000 lei.

Polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, au destructurat un grup infracţional suspectat de comiterea de înşelăciuni prin folosirea de documente de identitate şi angajare false pentru a obţine credite de nevoi personale de la mai multe societăţi bancare.

Membrii grupării sunt suspectați că au acționat, în perioada ianuarie – februarie 2013, pe raza judeţului Bihor.

În acest moment sunt în curs de desfăşurare șapte percheziţii domiciliare şi cinci controale la societăţile comerciale implicate, până în prezent fiind descoperite instrumente de falsificare, medii de stocare a informaţiilor, înscrisuri și alte mijloace de probă.

Urmare a investigațiilor efectuate în cauză au fost identificate șapte persoane care au obţinut credite bancare în numele altor 22 de persoane, estimându-se un prejudiciu preliminar de aproximativ 150.000 lei.

Întrucât din datele existente rezultă că reţeaua a acţionat pe o perioadă mai lungă de timp, cercetările urmează a fi extinse pentru stabilirea întregului lanţ infracţional şi a valorii totale a creditelor bancare obţinute în acest fel.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Suspectă de înşelăciune, delapidare şi fals în înscrisuri, reţinută

O tânără din comuna Ighiu, judeţul Alba, este suspectată de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Alba că a încheiat 27 de contracte de credit în numele mai multor persoane, folosind adeverinţe de venit false, iar sumele de bani obţinute şi le-a însuşit.

La data de 3 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reuşit documentarea activităţii infracţionale a unei tinere de 27 de ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba, cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie – martie 2013, în calitate de colaborator al unei societăţi de credit, a încheiat 27 de contracte de credit în numele a 27 de persoane fizice de pe raza comunei Ighiu şi a municipiului Alba Iulia, folosind adeverinţe de salariu false, iar sumele de bani aferente creditelor le-a folosit în scopuri personale.

În acelaşi timp, cu ocazia încheierii şi derulării acestor contracte, i-a indus în eroare pe reprezentanţii legali ai societăţii de credit, însuşindu-şi ratele aferente creditelor acordate.

Prin faptele sale, tânăra a creat un prejudiciu de 30.946 lei.

Faţă de suspectă, ieri, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cercetaţi pentru obţinerea de credite bancare frauduloase

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii suceveni, a fost începută urmărirea penală asupra a şapte persoane suspectate că au obţinut fraudulos credite bancare în valoare de 1.600.000 de lei.

La data de 22 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, în urma cercetărilor efectuate, au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava propunerea începerii urmăririi penale faţă de şapte persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelaciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi abuz în serviciu în formă calificată.

În fapt, cele şapte persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 53 de ani, sunt suspectate că, în perioada decembrie 2008-februarie 2009, au obţinut, în mod fraudulos, pentru mai multe societăţi comerciale din localitatea Voitinel, judeţul Suceava credite bancare în valoare totală de 1.600.000 de lei, cu ajutorul unui consilier financiar al sucursalei bancare, de unde s-au obţinut creditele.

Totodată, aceştia mai sunt suspectaţi că, în scopul inducerii în eroare a unităţii bancare, au folosit mai multe facturi fiscale falsificate, emise de către societăţile comerciale din localitatea Voitinel.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prinsă în flagrant în timp ce încerca să obţină un credit bancar cu documente false

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au depistat o persoană în timp ce încerca să obţină un credit bancar, folosindu-se de documente false. Suspecta a fost reţinută pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

În fapt, suspecta, o femeie de 39 de ani, din Remetea Mare, s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare din municipiul Timişoara şi a prezentat documente nereale (un contract de muncă şi o adeverinţă de venit din care rezulta că este angajata unei societăţi comerciale), cu ajutorul cărora a încercat să obţină un credit pentru nevoi personale, în valoare de 12.000 de lei.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectei.

 

În prezent, cercetările continuă cu suspecta în stare de libertate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acesteia.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni bancare

 

Cinci persoane din judeţul Argeş sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au obţinut credite în valoare de peste 500.000 de lei, în numele altor persoane, folosindu-se de documente false.

 

Astăzi, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat, pe raza judeţului Argeş, cinci percheziţii domiciliare, la membrii unui grup infracţional organizat, specializat în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, în cadrul unor operaţiuni de obţinere frauduloasă de credite.

 

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada 2010 - 2013, suspecţii au obţinut, în baza unor documente false, credite ce însumează peste 500.000 de lei, în numele mai multor părţi vătămate. Până în prezent, au fost identificate 38 de persoane ce aveau calitatea de împrumutat sau girant, fără să fi făcut demersuri de accesare a creditelor.

 

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe dosare de credit, precum şi alte documente şi înscrisuri cu valoare probatorie.

 

Cinci suspecţi, cu vârste între 30 şi 45 de ani, toţi din judeţul Argeş, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. În funcţie de probatoriul administrat în cauză, urmează să se facă propuneri corespunzătoare.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Grupare specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, destructurată

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Ialomiţa au documentat, în perioada iulie – octombrie a.c., activitatea infracţională a unui grup specializat în obţinerea de credite bancare, folosind documente falsificate. În urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate ieri, 7 suspecţi au fost reţinuţi.

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii ialomiţeni au efectuat cinci percheziţii la locuinţele a şapte persoane, suspectate că, în perioada 2011 şi până în prezent, ar fi indus în eroare societăţi bancare şi nebancare pentru obţinerea de credite, prin folosirea de documente false.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite mai multe documente folosite la obţinerea de credite bancare.

Cei şapte suspecţi au fost conduşi, pentru audieri, la sediul I.P.J. Ialomiţa.

Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, instigare la înşelăciune, complicitate la înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei în cauză au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca astăzi, 15 octombrie a.c., să fie prezentaţi parchetului cu propunerea de arestare preventivă.

 



I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Suspecţi de înşelăciune, fals şi uz de fals prinşi în flagrant de poliţiştii bucureşteni

 

În cursul zilei de ieri, 8 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 2 au prins în flagrant trei bărbaţi imediat după ce au ridicat de la o unitate bancară, situată într-un complex comercial din sectorul 2, suma 9.713 de lei reprezentând valoarea unui credit de nevoi personale.

 

În fapt, poliţiştii bucureşteni deţineau informaţii că cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 45 de ani, ar fi folosit la întocmirea actelor de împrumut un talon de pensie şi o decizie de acordare a pensiei de invaliditate, ambele falsificate.

 

Prejudiciul, în valoare de 9.713 lei, a fost recuperat în totalitate şi predat unităţii bancare.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals, cu doi dintre suspecţi în stare de reţinere şi cu cel de al treilea în stare de libertate.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Cercetată pentru înșelăciuni cu dosare de creditare

 

O femeie din Bihor este bănuită că a prejudiciat cu aproape 25.000 de lei mai multe persoane pe care le-a indus în eroare cu ocazia întocmirii unor dosare de creditare.

 

La data de 7 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de o femeie, de 27 de ani, bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Aceasta este bănuită de poliţiştii de investigare a fraudelor că, în perioada mai – noiembrie 2012, în calitate de agent al unei societăţi de creditare, având ca atribuţiuni întocmirea dosarelor de creditare şi încasarea banilor de la clienţi, ar fi indus în eroare 11 persoane de pe raza Judeţului Bihor, cărora le-ar fi cerut să semneze dosare de solicitare a unor credite.

 

Aceasta ar fi susţinut că actele respective urmau să fie semnate doar pentru a-şi realiza obiectivele impuse profesional, însă există bănuiala că, ulterior, ar fi ridicat şi folosit în interes personal 24.500 lei, bani solicitați de clienţi.

 

De asemenea, ar fi falsificat, în unele dintre dosare, documentele privind angajarea în muncă sau veniturile realizate de solicitanţi.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale și pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat.

 

Sursa: IPJ Bihor

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE ÎNŞELĂCIUNI CU CREDITE BANCARE
 
La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B., cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 3 percheziţii în Bucureşti, într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de uz de fals şi înşelăciune, în dauna unei societăţi financiar bancare.
 
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi condus la sediul Poliţiei, trei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor.
 
În fapt, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 3, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat cercetări faţă de doi bărbaţi şi o femeie, bănuiţi de înşelăciuni. Astfel, s-a constatat faptul că unul dintre bărbaţi şi femeia ar fi falsificat o decizie de pensionare şi l-ar fi sprijinit pe celălalt bărbat să obţină un credit bancar, în valoare de 23.000 de lei.
 
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNI CU CREDITE

 

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, efectuează 61 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Buzău, Giurgiu, Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

 

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în baza unor adeverinţe false, ar fi obţinut, de la mai multe unităţi bancare şi financiare nebancare, diferite credite, în valoare totală de 1.200.000 de lei.

 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliția Sectorului 3.

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.