Jump to content
POLITISTI.ro
  • Welcome!

    In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
     

Marius
Marius

Premiile "Poliţistul anului" - ediţia 2017

Anul acesta, Poliţia Română aniversează împlinirea a 195 de ani de atestare documentară, prilej cu care au fost decernate premiile "Poliţistul anului" - ediţia 2017.

Premiile sunt acordate în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, pe parcursul anului 2016, şi sunt împărţite în 5 domenii specifice muncii de poliţie la care se adaugă un premiu special.  

Astfel, la categoria "ordine şi siguranţă publică" a fost desemnat câştigător subcomisarul de poliţie Ujica Petru – Daniel, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov. La data de 18 august 2016, în urma activităţilor investigative desfăşurate de polițist, au fost indisponibilizate 38 de vagoane cu material lemnos, fără documente legale.

Câştigătorul categoriei "investigarea şi combaterea criminalităţii" a fost desemnat comisarul-şef de poliţie Andreica Paul –Leon, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa – Năsăud. În anul 2016, deşi a fost împuşcat în braţ pe parcursul misiunii, poliţistul a reuşit localizarea şi prinderea unui infractor violent, autorul unei tâlhării armate.

Câştigător la categoria "combaterea criminalităţii organizate" a fost desemnat un polițist din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Acesta s-a remarcat în instrumentarea unui dosar penal privind săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 13.500.000 de euro.

La categoria "suport operativ" câştigător a fost desemnat agentul şef adjunct de poliţie Apetrei Emanuel. Poliţistul este unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul examinării imaginilor şi înregistrărilor video de tip "recunoaștere facială", având un rol  important în asigurarea materialului probator într-un volum impresionant de cauze.

Câștigătorul categoriei "suport misiuni şi activităţi" a fost desemnată Direcţia Management Resurse Umane. Unitatea a gestionat în mod eficient situaţia rezultată din pensionarea unui număr însemnat de poliţişti, specialiştii acesteia asigurând desfăşurarea în condiţii de legalitate, transparenţă şi echidistanţă  a concursurilor de încadrare de personal. 

Premiul Special a fost acordat Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate, care a  realizat cea mai mare captură de droguri înregistrată în România, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, disimulată în podeaua a 4 containere trimise din Columbia, cu destinaţie finală Olanda. În urma operaţiunii au fost arestate 6 persoane, inclusiv organizatorul şi au fost confiscaţi 1.500.000 de euro.

Sursa: www.politiaromana.ro

User Feedback

Recommended Comments

  • Moderator
Marius

Posted

E păcat că nişte minţi bolnave din conducere încadrează activitatea structurilor de resurse umane ca domenu specific al muncii de poliţie. Fără intenţia de a minimiza importanţa activităţilor de resurse umane, dar pentru orice om normal din lumea asta e clar că această activitate nu este una specifică a muncii de poliţie. Mă întreb dacă vom ajunge vreodată la normalitate?

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Sache

Posted

La normalitate? In MAI? Niciodata sau, cel putin, nu in timpul vietii noastre!

Cei din DMRU au fost premiati pentru nimic! Orice concurs trebuie sa fie transparent si corect, asa ca nu vad de ce au fost premiati. Poate pentru ca in urma cu ceva timp concursurile de incadrari se desfasurau altfel, iar castigatorul era cunoscut inca de la inceput?

Culmea, la ipj-ul nostru, la SRU sunt destui "politisti" incadrati in urma unor concursuri cu dedicatie sau transferati de la alte "arme", dupa ce au fost incadrati acolo prin concursuri special concepute. Nu-i asa, d-le Viorel Stefu? Nu-i asa d-le Bogdan Despescu? Dar, acum, toti sunt premiati pentru ca au fost corecti, asa cum ar fi trebuit sa fie mereu. Atat de corecti incat toate functiile mari de la structura noastra au fost transferate la alte structuri! Noaptea mintii!

Deficitul de personal este mare la ipj-ul nostru, in special, in operativ, dar nimeni nu isi face griji, ca doar merge si asa.

"Felicitari" angajatilor DMRU!

La anul, "sper" sa ii premieze si pe cei din cadrul Directiei de Logistica doar pentru ca ne pun viata in pericol, in fiecare zi, prin mentinerea in circulatie a unor autospeciale si autovehicule de serviciu care prezinta defectiuni grave, au sute de mii de kilometrii parcursi si ar fi trebuit casate in urma cu activate ani. "Mult succes!"

Link to comment
Share on other sites

Cea mai mare jignire, pentru un politist, e premierea DMRU- politistul anului. Cele mai grele dosare? Cine? DMRU, cumva? RUSINE! Mare jignire aduse politistilor, din structurile operative.

O mutare de la o structura la alta dureaza 3 luni, salariul il primesti tot dupa 3 luni de zile, o iesire la pensie tot 4 luni de zile. Acestea sunt realizarile  celor de la cadre. Propun externalizarea resurselor umane, trimiterea tuturor ofiterilor si  agentilor, la sectiile de politie, pentru a si dovedi calitatea de politistul anului 2017.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.