Edited by dcrist, 08 September 2010 - 10:37 AM.
Ultrajul asupra politistilor
Posted 08 September 2010 - 10:28 AM
Posted 08 September 2010 - 10:40 AM
Posted 08 September 2010 - 10:48 AM
Totodata asta este si motivul pentru care politistul a ezitat sa foloseasca armamentul. Depinde de interpretarea procurorului, care poate invoca motivele expuse de voi sau poate sustine ca politistul a fost in legitima aparare, simtind ca viata ii este pusa in pericol.
Din cauza asta, avem mare nevoie de legi clare, sa nu mai existe posibilitatea interpretarii de cate procuror si judecator.
Posted 08 September 2010 - 10:52 AM
Posted 08 September 2010 - 11:13 AM
Edited by dcrist, 08 September 2010 - 11:17 AM.
Posted 08 September 2010 - 01:50 PM
daca stiti locatia, atunci cunoasteti faptul ca dinspre Bucuresti spre Voluntari exista 2 benzi pe sens, marcate ca la carte. Insa din sens invers, desi este loc destul ptr 2 benzi pe sens nu exista marcaje de nici o culoare insa INTOTDEAUNA (stiu ptr ca trec zilnic pe acolo ce minim 2 ori) se folosesc 2 benzi pe sens.
In acea zi, politistul respectiv (era singur, pe o motocicleta) se afla pe teritoriul Ilfov (o fi fost din Ilfov sau Bucuresti, de analizat competenta) si a incercat sa-i intorca din drum si sa-i puna la coada deja formata pe banda 1 pe cei care se aflau pe banda 2 (dinspre Ilfov spre Bucuresti) desi, repet, nu exista marcaje care sa arate ca nu exista 2 benzi sau ca este interzisa depasirea si exista loc suficient (in plus, asa se circula de cel putin 5 ani de cind strabat zona).
Acum, nu sunt un mare doctor in legislatie rutiera, insa nu mi s-a parut ok ce incerca el sa faca avind in vedere cele precizate de mine privind marcajele. nu se incurca circulatia, nu existau restrictii asa ca eu nu am inteles de ce a incercat sa inflameze spiritele prin actiunea sa in mod evident inutila deoarece nu afecta nu nimic nici circulatia si nici nu se incalca legea (parere personala, de sofer).
Soferita a refuzat sa se intoarca din drum, politistul a insistat si a incercat sa-i intre in masina sa-i opreasca masina (cred, deoarece omul a deschis usa si l-am vazut ca a incercat sa ia ceva din masina) si de aici s-a degenerat.
Sunt convins ca soferita s-a panicat (nu cred ca se mai intilnise cu o asemenea situatie) insa cred ca are 99% din vina incidentului. daca se intorcea si injura printre dinti ar fi rezolvat situatia in 10 secunde deoarece nici politistul nu dadea amenzi celor opriti, doar ii intorcea din drum. in plus incercarea ei de a continua drumul cu riscul de a accidenta politistul este inacceptabila indiferent daca avea dreptate sau nu. Insa nici politistul nu a actionat cit de cit diplomat mai ales ca se puteau chema alte echipaje iar femeia era cu un copil in masina, copil care era extrem de speriat ( el percepea politistul ca fiind o amenintare ptr mama lui, plingea si urla in masina mai ales dupa ce acesta a scos arma din dotare, o greseala din punctul meu de vedere deoarece situatia nu o impunea sub nici o forma).
nu prea cunosc procedurile insa cred ca se putea gestiona si altfel situatia respectiva mai ales ca era vorba de o femeie si copilul ei. cred.
Posted 08 September 2010 - 02:34 PM
Nu cunosc zona, dar din ce povestești cred că e vorba de o porțiune de drum probabil reamenajată în stilul ultimelor tendințe, unde acostamentul lăsat de constructor are o lățime ce permite circulația vehiculelor ca și cum ar exista încă o bandă de circulație.
Iar în privința interzicerii depășirii, nu mai e necesar un indicator dedicat, dacă în zonă există trecere la nivel cu calea ferată, iar conform legii este interzisă manevra de depășire a unei coloane de vehicule aflate în așteptare (semafor, prioritate, trecere la nivel cu calea ferată, etc).
În privința femeii isterice, dacă ar fi după mine, nu i-aș mai lăsa dreptul de a conduce vreodată o mașină pe drumurile publice. Pentru că avem pretenția că trăim într-o societate civilizată, motiv pentru care nu trebuie să ne facem singuri dreptate, de aceea isterica respectivă chiar dacă considera că polițistul greșește, nu trebuia să reacționeze așa. Sau cel puțin, un om sănătos la cap, nu poate avea așa reacții, după părerea mea.
Chiar și dacă în zonă s-ar circula pe două benzi, ar exista marcaje etc, legea obligă conducătorii auto să respecte indicațiile polițistului. Poate omul avea misiunea de a păstra o bandă de mers liberă pentru ca o coloană oficială să aibă culoar și să traverseze zona repede, sau pentru o ambulanță, convoi militar, pompieri etc.
Deci ori cum ar fi, isterica aceea, trebuia să respecte indicațiile polițistului, nu să facă ceea ce a făcut.
Posted 08 September 2010 - 02:38 PM
Ceea ce vreau sa emfazez prin aceasta postare este ca, in calitate de conducator auto, nu trebuie sa pui la indoiala semnalele unui agent de politie rutiera. Omul ala se prezuma ca este acolo in indeplinirea atributiilor de serviciu si stie ce face, plus ca este stipulat in lege sa ii fie respectate indicatiile. Daca nu sunteti de acord cu mine, va astept cu argumente. Ceea ce ati spus dvs, pur si simplu nu respecta prevederile legale in vigoare...bine, in cazul avocatilor, chestia asta mai merge din cand in cand, nu-i asa?
Posted 08 September 2010 - 02:39 PM
poate era mai bine sa fi chemat ajutoare, ar fi eliberat zona de curiosi, ar fi blocat masina mai eficient fara sa fie nevoie ca politistul sa se posteze in fata acesteia si cred ca cucoana ar fi fost mai rezonabila daca ar mai fi vazut inca 2 politisti in zona. daca ar fi apasat din greseala oe acceleratie si l-ar fi ranit pe politist? periculoasa (ptr el) manevra acestuia si nu cred ca ar fi meritat riscul.
Posted 08 September 2010 - 04:02 PM
Posted 08 September 2010 - 04:42 PM
asta e parerea mea , dar nu conteaza...
Posted 08 September 2010 - 05:15 PM
maxu08, on 08 September 2010 - 02:39 PM, said:
poate era mai bine sa fi chemat ajutoare, ar fi eliberat zona de curiosi, ar fi blocat masina mai eficient fara sa fie nevoie ca politistul sa se posteze in fata acesteia si cred ca cucoana ar fi fost mai rezonabila daca ar mai fi vazut inca 2 politisti in zona. daca ar fi apasat din greseala oe acceleratie si l-ar fi ranit pe politist? periculoasa (ptr el) manevra acestuia si nu cred ca ar fi meritat riscul.
În primul rând, a solicitat sprijin colegilor aflați cel mai aproape de locul evenimentului dar de la emiterea solicitării si până la sosirea efectivă la fața locului a respectivului echipaj a existat acel timp mort în care situația trebuia gestionată tot de acel polițist. În al doilea rând, tactica adoptată de polițist deși poate puțin riscantă, a fost eficienta plus că în situația dată nu prea avea de ales. Dacă nu s-ar fi postat in fața autoturisumului este clar că respectiva șoferiță pleca de la fața locului in 2 secunde. Sigur, exista varianta trecerii la urmărirea acesteia in trafic dar si in această situație existau multiple riscuri având în vedere starea psihică în care se afla femeia. În al treilea rând, a scos arma din dotare deoarece s-a simțit în pericol iar în caz de legitima apărare putea chiar să folsească armamentul.
O zu bună!
Posted 09 September 2010 - 05:47 PM
Pt avocat e simplu sa gaseasca explicatii si chichite insa cred ca doar privind la cele 2 pagini de discutii pe marginea a 2 minute de filmare ar trebui sa ne dam seama de complexitatea momentului in care se afla politistul. Nu stiu daca m-as fi descurcat la fel de bine ca el avand in fata:
o cucoana isterica (perceputa in 99% din cazuri ca victima pt simplul motiv ca fatase),
opinia publica pe care o cunoastem toti (nu prea stiu ei legea si nu ii intereseaza, asa ca in orice moment s-ar fi putut intoarce impotriva politistului),
traficul extra - aglomerat de la bariera pipera (stiu foarte bine zona pt ca am lucrat pe sectorul 2 la circulatie iar sos. Petricani e in sectorul 2),
o lege insuficienta, prost facuta si interpretabila 99%
niste atributii de serviciu (n-avem de unde sti exact ce misiune avea politistul acolo... nu stim ce urmarea... poate doar incerca sa fluidizeze, poate astepta o coloana, poate pregatea un traseu pt o alta formatiune...) a caror nerespectare se poate sanctiona Atentie! prin Neglijenta in serviciu!
adaugati aici un salariu de rahat, o lipsa de respect crasa din partea sefilor si cetatenilor, si eventual o problema de familie si veti trage urmatoarea concluzie:
99% dintre dvs v-ati fi intors cu spatele si ati fi initiat un apel telefonic spre familie, ca doar pe asta o avem!
Mult respect pt colegul meu de la IF...
PS: stiti prea bine ca dupa aparitia casetei in presa s-a ales cel putin cu o mustruluiala pt nerespectarea "deontologiei" care se traduce prin "orientare"... deci data viitoare ghici ce va face intr-o situatie asemanatoare (hint: COSMOTE)
Posted 09 September 2010 - 07:08 PM
Posted 09 September 2010 - 07:09 PM
Posted 09 September 2010 - 09:18 PM
Si nu il ameninta ca il calca cu masina
Posted 10 September 2010 - 01:01 PM
insa exemplul este bun ptr a promova in continuare o pozitie de clarificare a legii astfel incit sa stie agentul daca o putea da jos din masina si incatusa persoana, chemind asistenta sociala sa ridice copilul pina soseste celalalt parinte iar cucoana sa stea la racoare 24 de ore sa se calmeze - orice procuror poate da 24 de ore ptr pericol social - iar aia chiar era isterica, poate era si drogata. este nevoie de 24 de ore sa verifici, nu?
Edited by maxu08, 10 September 2010 - 01:03 PM.
Posted 10 September 2010 - 05:58 PM
Felicitarii autorului !
http://www.spuse.ro/...prea-permisive/
Ce parerea aveti ?
Edited by Eduard, 10 September 2010 - 05:58 PM.
Posted 10 September 2010 - 07:24 PM
Posted 10 September 2010 - 07:33 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users