Jump to content
POLITISTI.ro

Din cotidianul vieţii de poliţist - pericole şi ameninţări la care suntem expuşi


Recommended Posts

 • Moderator
Cristi

Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 

Lectură "frumoasă"!

RenderedContent-BAA0FF84-2F68-4689-9D8F-3DB608D0BC2A.JPG.8af38d3e1af365170cd308bfea2d4d61.JPGRenderedContent-A6CA48D7-54C4-4AD2-9ACB-3F43EB51F774.JPG.805970d5622f29a9e058cf3460ada58f.JPGRenderedContent-8F755BA0-91A6-4EF7-85B2-A337438EF491.JPG.7dc323a7e50806c5f15d0f2c884a3400.JPGIMG_1790.JPG.592606c29a0f275263b47d740ec4c567.JPG

Edited by Cristi
 • Upvote 6
Link to post
Share on other sites
 • Marius changed the title to Din cotidianul vieţii de poliţist - pericole şi ameninţări la care suntem expuşi
 • Moderator
Marius

Datorită faptului că legea penală e mult prea indulgentă în privinţa ultrajului săvârşit asupra unui poliţist. În cazul de faţă individul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4,5 luni la un an şi şase luni sau amendă penală. Ori pedeapsa asta pentru un asemenea individ, care a ispăşit deja o pedeapsă privativă de libertate în urma unei condamnări pentru loviri cauzatoare de moarte (de la 6 la 12 ani), e doar o glumă şi probabil îl pufneşte râsul. 

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites

Cât de prost să fie omul ăla să scrie amenințări unui polițist? Polițiștii nu mai au nici un fel de protecție, or să ajungă să doarmă cu pistolul sub pernă.

Apropo, voi înțelegeți scrisul execrabil? 

Link to post
Share on other sites

Eu unul i-aș face plângere penală. Dacă-i place să stea „ la suferință”, să mai stea un an și jumătate acolo.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
genessys30

Infractorii au mai multe drepturi decât au polițiștii și, să nu ne ascundem după deget, multor concetățeni nu le displace asta. Chestia cum că ne dorim o poliție puternică care să dea cu tine de pământ, atât la propriu cât și la figurat, e doar la nivel declarativ. În realitate nimeni nu își dorește asta pentru că vedem zilnic discreditarea polițiștilor români.

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Administrator
   By Administrator
   Postaţi în acest topic solicitarea de confirmare a contului de membru numai după ce aţi asociat şi validat contului de membru o adresă de e-mail oficială de serviciu (prenume.nume@jud.politiaromana.ro).
   Multumesc pentru intelegere.
  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat. Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.
   Accesul în secţiunea rezervată este permis doar poliţiştilor, (mai exact, conturilor de membru ce sunt confirmate ca aparţinând unui poliţist/ă), iar sigură şi unica modalitate prin care puteţi obţine confirmarea contului este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@jud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro), după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Solicitări pentru confirmarea contului de membru" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de membru.
   ATENŢIE! - NU folosiţi adresa internă de pe Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) 
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?
   Procedura privind asocierea unei noi adrese de e-mail contului de membru, o găsiţi explicată aici: Schimbarea adresei de e-mail asociată contului de membru
   Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.
   Nu trimteţi solicitări pentru confirmarea contolui ori acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă mai sus!
  • CITADELA
   By CITADELA
   De inchiriat apartament 2 camere, mobilat si utilat complet (frigider mare, masina de spalat rufe, cuptor cu microunde, aragaz/cuptor, masina de spalat vase, aer conditionat etc.). Mobilierul este modern si in stare buna. Apartamentul este situat intr-un bloc aflat pe Sos. Stefan cel Mare, langa spitalul Colentina din Bucuresti (la 5min pe jos de IGPR), iar geamurile dau catre spatele bulevardului, adica este linistit, fara zgomot. Are termopan, usa metalica, iar pe holul etajului mai exista inca o usa.
   Blocul a fost mansonat in 2014 si are centrala termica prin conversie la subsol (caldura nu este o problema). In urma cu cativa ani au reabilitat instalatia termica si de apa a blocului, astfel ca nu sunt pierderi si se plateste doar ce se consuma (adica facturile sunt reale, nu invetii de la RADET). Blocul are sistem video de monitorizare, dar si vecini foarte vigilenti (varsta a-III-a).
   Fac contract la Fisc, mai ales pentru politisti, militari, magistrati, medici etc. care deconteaza chiria.
   Nu inchiriez la cetateni straini, firme ori "intreprinzatoare" care vor sa-si faca videochat sau loc de intalnire! Sunt om serios si doresc chiriasi seriosi, pe termen lung, minim un an!
   Nu ma intereseaza sa fiu contactat de catre firme imobiliare, intermediari ori firme de publicitate.
   275 euro/ luna (negociabil).
   detalii in PM sau la 0742.225/091
     • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.