Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

daca in locul colegului nostru era o ruda de-a chiorului sau in inspector sef , un om cu functie, nu se intampla asta, nu-l aresta nimeni, dar pe noi pe politisti nici macar sefii nostrii nu ne cred, dar procurorii...

Publicat (modificat)

Ar mai fi si Crivat Sorin, Dumnezeu sa il odihneasca!

Dar Poe si Geo au alt statut pentru ca au murit ca politisti activi in cadrul SIAS!

Toti au fost colegii nostrii...

Modificat de Stefan
  • 4 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

http://www.youtube.com/watch?v=Qw2-l-bHBuk&rel=0

Mascaţii au fost întâmpinaţi cu focuri de armă, dar şi cu mâncare sau cafea la descinderile din ultimii ani. Anul trecut, trupele speciale ale Poliţiei au avut aproape 3.300 de intervenţii.

Şeful SIAS (trupele speciale din Poliţie), comisarul-şef Teodor Stanca, a povestit pentru "gândul" care sunt surprizele care i-au aşteptat pe mascaţi în spatele uşilor zdrobite cu berbecul.
"Suntem însoţiţi mereu de procuror sau poliţiştii de la judiciar", explică Stanca.
"Nu intrăm la adrese de capul nostru. Nu ştim niciodată unde mergem, decât cu o oră înainte, şi asta pentru instructaj. Ni se spune în mare, câte adrese, câţi oameni sunt vizaţi, care este gradul de periculozitate al misiunii. Apoi se dau coordonatele pentru fiecare echipă. Mergem împreună cu echipe de poliţie judiciară, care deţin toate datele şi ne spun unde intrăm. Ei indică: asta e uşa. Noi nu ne uităm în altă parte, să căutăm din scară în scară. Batem la uşă, anunţăm că e Poliţia. Dacă nu deschide nimeni, intrăm în forţă, cu berbecul", a relatat Stanca pentru gândul. "Acum zece ani, ne pregăteam să intrăm în locuinţa unor terorişti kurzi", îşi aminteşte şeful SIAS, care continuă: "Şase ore am stat în faţa uşii, pentru că exista riscul să sărim în aer, din cauza explozibilului pe care îl ascundeau. La droguri, însă, dacă stai mai mult la uşă, s-a dus şi marfa la wc. Trebuie să te mişti repede".

Luptător în Legiunea Străină, capturat în trei secunde

"Modul de intervenţie este dispus de cei care vor acţiunea. Dacă ştim că suspecţii sunt înarmaţi, luăm scut antiglonţ şi spargem uşa de la început. Anul trecut, la Deva, am ridicat un luptător din Legiunea Străină înarmat cu trei pistoale. L-am găsit aplecat după geanta cu pistoale. În 3 secunde am intrat peste el, cu un dispozitiv special, care desface uşile repede. Ne ia 20 de secunde cu tot cu montat", a mai spus Stanca.
Cum era un mascat să fie împuşcat în cap de unchiul suspectului

"Anul trecut, de ziua mea, ne-am dus după un suspect", îşi aminteşte unul dintre mascaţi. "Am bătut la uşă, nu a deschis nimeni. Am spart-o şi am intrat. Eram primul. În faţă era un hol lung. În capăt a apărut suspectul. Rămăsese blocat. Când am strigat "Poliţia!" s-a repezit spre o măsuţă şi a îndreptat un pistol spre mine. La şase dimineaţa nu poţi să ştii dacă e cu bile sau cu glonţ. Am apucat să strig "Armă!".Ceilalţi nu au mai intrat, au îndreptat armele spre el. Eu am intrat în bucătărie. Am întors arma spre el şi l-am somat să lase pistolul jos. L-am încătuşat. Avea un pistol cu bile, dar pusese şaibă în loc de bilă".
Un incident mult mai grav era să lase fără viaţă un membru al SIAS: "Acum doi ani, unul a tras în noi, de la balcon, spune poliţistul. Eram în Colentina, după un criminal, urmărit general. Unul dintre noi a vrut să se uite peste gardul vilei. Era vreo patru dimineaţa. Abia a apucat să ridice capul, când a văzut un bărbat la balcon, cu o puşcă în mână. După prima salvă, alicele i-au trecut peste cap şi s-au oprit într-o dubă. Trăgea ca la iepuri. Încărca rapid şi avea muniţie amestecată. Alice şi glonţ de mistreţ. Băga pe ţeavă ce nimerea. Noi trăgeam în aer, el trăgea în noi. Ne-am urcat pe un garaj şi am tras şi noi. Noi cu gloanţe de cauciuc, el cu muniţie. După alte câteva focuri, a aruncat puşca. A spus că a crezut că erau hoţii. Era unchiul urmăritului şi s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de omor".

Ne întreabă dacă ne e sete sau foame

Nu întotdeauna mascaţii au parte de o primire atât de ostilă. "Mulţi devin gazde ospitaliere, ne invită la masă... după primele două minute se intră în normal. Mai greu e la început, din cauza tensiunii. Noi nu ştim întotdeauna ce ne aşteaptă dincolo de uşă, suspecţii sunt luaţi prin surprindere la şase dimineaţa. La percheziţiile mai lungi, unii ne întreabă, după 4 - 5 ore, dacă ne e sete sau foame. Ne dau apă, cafea, ceai, sandviciuri. Se întâmplă chiar şi la romi, după securizarea zonei, lucrurile se desfăşoară elegant", spun cei de la trupele speciale.

Articol din gandul.info

• Apreciez 4
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Hi, I am new heer... I am interested in everything about the unit SIAS.... Can you tell me more about training of unit and something about armament and equipment... Anny good photos? Thank you

dsc01748u.jpg

Publicat

Noi trăgeam în aer, el trăgea în noi. Ne-am urcat pe un garaj şi am tras şi noi. Noi cu gloanţe de cauciuc, el cu muniţie.

Stiu ca poate parea puerila intrebarea, dar chiar nu inteleg.

De ce ei trageau in aer si cu gloante de cauciuc atat timp cat aveau de-a face cu un pericol mortal?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

rookie, intr-adevar, sunt foarte foarte foarte buni, jos palaria pentru cei de la SIAS, dar mai sunt si GSPI Acvila...

• Displace 4
  • Administrator
Publicat

Va rog sa nu mai deviati de la subiectul topicului.

Autorii urmatoarelor posturi ce nu au legatura cu subiectul topicului vor primi sanctiuni.

Multumesc pentru intelegere.

Publicat

salutari fostilor colegi...am lucrat primii 9 ani in domeniu...cei care au format SIAS-ul ma cunosc...si altii din formatiunile de profil...am fost colegi la BAOLP...cand am ajuns la judiciar singur fata in fata cu infractorii...a fost...cel putin... altfel...atunci esti frate pe muschii tai...singur si fara MP-5 si cagula aferenta....

campioni de tir...campioni de K1...si nu in ultimul rand oameni intelepti....nu au ce cauta in aceste formatiuni daca le lipseste un nivel inalt de determinare...detrminare data de forta, coeficientul de coeziune al echipei...dar in acest sistem este aproape imposibil.....restul e can

• Membru
Publicat

Sorine, cred ca la judiciar esti mai mult pe mintea ta, decat pe muschii tai. :naughty: Nu mi-o lua in nume de rau, nu zic cu rautate.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Apropo la ce au scris cei de la Gandul...luptatorul din legiunea straina nu era din Deva, ci din Medias acolo unde a fost si capturat, si culmea culmilor dupa nici o saptamana a fost eliberat de niste oameni care se "cheama" judecatori...pacat de munca si efortul depus, pacat de toti cei care au pus suflet si si-au riscat viata in acea misiune de amploare!

Si ce mi se pare cel mai dureros...:

• Membru
Publicat
:angry: O mica rectificare...maine murim pe 11 milioane jumate pe luna. :angry: Se putea citi dezamagirea pe fata colegului nostru de la BCCO... :angry:
Publicat

Asa ceva nu am mai vazut nu poate sa intervina si guvernul sa vada pe ce se duc banii aiurea,cei de la interventie rapida impreuna cu procurorii lucra de luni de zile pentru ce...Nustiu ce va ajunge din tara asta.

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Numarul lunii august 2011, al cunoscutei reviste "TACTICAL NEWS MAGAZINE" are pe coperta un politist roman, din cadrul SIAS.

Evident ca in revista exista un articol dedicat Serviciului de Interventii si Actiuni speciale al Politiei Romane.

Pacat ca aici in tara, colegii nostri nu sunt atat de apreciati cum sunt in afara granitelor. Oricum, sincere felicitari!

191055346ufmjw0s.jpg

Publicat (modificat)

Si din intamplare ai aceasta revista :naughty:

Felicitari SIAS :emo-yessir:

am editia din aprilie 2011 daca doresti

Modificat de ora86
Publicat

Zilele astea SPIR-ul face filmari cu Discovery.Deci e bine.

Publicat (modificat)

Filmeaza pentru emisiunea aceea despre trupele de elita in care prezinta Chris Ryan?

Chiar ma uitam la cele cu BOA si BOPE si ma gandeam daca o sa vina si in Romania.

Modificat de Madalin
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

S.I.A.S.

- Revista Tactical News Magazine , August 2011.

post-2942-0-57108500-1317070300_thumb.jp post-2942-0-27884700-1317070256_thumb.jp post-2942-0-83165700-1317070225_thumb.jp

post-2942-0-05992000-1317070200_thumb.jp post-2942-0-89726600-1317070170_thumb.jp post-2942-0-60399600-1317070137_thumb.jp

post-2942-0-61854700-1317070101_thumb.jp

S.I.A.S.

- Revista " Delia Armi " 2008.

post-2942-0-80623300-1317070771_thumb.jp post-2942-0-36962500-1317070779_thumb.jp post-2942-0-78512300-1317070786_thumb.jp

post-2942-0-81647700-1317070793_thumb.jp post-2942-0-05051400-1317070802_thumb.jp post-2942-0-37291400-1317070811_thumb.jp

post-2942-0-68193700-1317070821_thumb.jp post-2942-0-46679600-1317070758_thumb.jp

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am vazut undeva ca va aparea o emisiune pe Discovery,dedicata trupelor speciale de interventie rapida,pentru cei care stiti despre ce vorbesc,va rog a ma informa si pe mine.

Publicat

nu ai citit cu atentie nici topicul "citeste inainte de a posta"..... daca te oboseai un pic sa te uiti pe forum, gaseai topicul asta...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.