Jump to content

Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale - SIAS

Serviciul pentru Interventii Actiuni Speciale SIAS mascati mascatii SIIAS interventii actiuni speciale politia politia romana politie

51 replies to this topic

#1 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 19 June 2010 - 01:25 AM

Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), din cadrul Poliţiei Române, a aniversat, joi, 15 ani de la înfiinţare, printr-o ceremonie organizată la Casa de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Serviciul a fost creat pentru creşterea capacităţii de ripostă a Poliţiei Române împotriva infracţiunilor comise cu violenţă şi, în mod specific, împotriva situaţiilor de criză ce implică luarea de ostatici şi răpirea persoanelor. A fost fondată în anul 1993, în cadrul unui nucleu incipient de luptă împotriva crimei organizate, însă misiunile dificile şi eficienţa dovedită prin finalizarea cu succes a acestora, a făcut ca, în 1995, SIAS să devină o unitate independentă şi complet operaţională.
În aprilie 2007, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a devenit membru cu drepturi depline al Grupului „ATLAS”, grup care a apărut ca reacţie a structurilor Uniunii Europene la valul de atentate teroriste declanşat în 11septembrie 2001 şi a exacerbării infracţiunilor comise cu violenţă în spaţiul european.

Toţi luptătorii de la SIAS sunt cei mai buni în ceea ce fac. "Ei sunt elita", spune comisarul-şef Teodor Stanca, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române. Aici sunt încadraţi doar prin concurs şi numai după ce au trecut cele mai drastice probe fizice şi psihice, cei mai buni poliţişti. "Trebuie să ştie cum să folosească foarte bine o armă încă de la început. Vor deveni pe parcurs cei mai buni, dar după un antrenament asiduu şi nu într-un timp foarte scurt. Noi trebuie să lucrăm contra timp, la perfecţiunea unui ceas elveţian. Orice greşeală poate duce la pierderea misiunii", spunea şeful SIAS.

În ultimii 10 ani, luptătorii SIAS au participat la aproape 2.000 de misiuni specifice în condiţii de pericol maxim. Au participat la anihilarea celor mai periculoase grupări infracţionale. Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul SIAS căzuţi la datorie.
De activitatea SIAS se leagă reţinerea greilor lumii interlope din România, dar şi a infractorilor cu renume internaţional precum Francisc Bancsa - fost legionar în legiunea franceză, acuzat de comiterea unor jafuri armate la bănci din Belgia, Cojocaru Constantin - supranumit "Pisica" sau "Passaris de România", evadat din închisoarea de maximă securitate din Serbia şi prins datorită rănilor provocate prin împuşcare de luptătorii SIAS.
Clanuri cunoscute ca Duduienii, Caranii, Gorun, Cordunenii, Craiu şi multe altele despre care a auzit oricine au fost anihilate sau destructurate cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.

Fără a fi lipsiți de modestie, această unitate de elită a Poliției Române, este cea mai bună și cea mai experimentată dintre toate forțele speciale din România. :good:

#2 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 19 June 2010 - 07:30 AM

Wow! :o
Sunt creme de la creme ai Politiei si nimeni nu are nicio sansa in fata lor! :emo-yessir:

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 19 June 2010 - 09:50 AM

Posted Image

#4 dunelu

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,082 posts
  • LocationComanesti

Posted 19 June 2010 - 05:26 PM

Faptul ca sunt foarte bine pregatiti fizic si mental,ca sunt protejati de lege si de cagule le confera siguranta si eficacitate in interventii .La multi ani !

#5 Sony

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 19 June 2010 - 10:36 PM

La cat mai multi ani!

#6 Romulus

Junior

• Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 24 June 2010 - 08:02 AM

Luminati-ma si pe mine, sa pricep si eu: cate servicii speciale sint in cadrul politiei? stiam de spir, care dupa aia s-a facut dpir, acuma vad ca e sias, care, din cate arata poza aia, e acelasi lucru cu acvila?

#7 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 24 June 2010 - 08:55 AM

SIAS - are competență pe toată țara, ei sunt și cei care coordonează activitatea celorlate servicii de intervenție.
După care există astfel de servicii cu competență teritorială redusă, adică locală.
SSIR - sunt cei din București
SIR - sunt în fiecare județ

#8 Romulus

Junior

• Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 24 June 2010 - 01:24 PM

Am inteles. Multumesc pt clarificare.

#9 maf150

Incepator

• Juniors
  • 12 posts
  • Locationcluj

Posted 25 June 2010 - 07:28 PM

Se mai foloseste denumirea dpir in unele judete pentru actualele SIR?

Edited by maf150, 25 June 2010 - 07:29 PM.

#10 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 25 June 2010 - 07:33 PM

Nu.

#11 Stefan

Incepator

• Juniors
  • 8 posts

Posted 02 July 2010 - 11:59 AM

pentru cei interesati de metodele de antrenament ale SIAS..
si o mica parte din actiuni...

#12 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts

Posted 02 July 2010 - 07:05 PM

Foarte, foarte, foarte frumoasa prezentarea si emotionanta, mai ales la sfarsit. :(

#13 Rookie

Loial

• Banned
  • 417 posts

Posted 02 July 2010 - 08:02 PM

Multumim Stefan pentru clip-uri. Intradevar impresionante. :good:

Stiu ca ce am sa spun in continuare va deranja pe multi si poate starni niste dezbateri aprinse, datorita sensibilitatii subiectului, dar asta e doar o parere a mea. Si nimeni nu o sa mi-o poata schimba. Deci:
SIAS-ul, aceasta unitate speciala a politiei a fost dintotdeauna, este si in prezent si va ramane multa vreme de acum inainte CEA MAI BUNA, CEA MAI EXPERIMENTATA, cu alte cuvinte CEA MAI ADEVARATA dintre toate trupele speciale ce exista sau au existat in tara asta.
Veti gasi pe net diverse povesti sau legende privind alte forte speciale ce inca exista sau au fost desfiintate, in care multi isi aroga titluri si merite, cum ca ar fi cei mai cei, cei mai buni, etc.
Ei bine, sunt doar vorbe goale, lipsite de argumentul unor actiuni sau activitati care sa confirme astfel de afirmatii. Asa ca acesti colegi ai nostri sunt cei mai buni si cei mai experimentati. Iar acest lucru il dovedeste activitatea si misiunile pe care le-au dus la bun sfarsit. Ei si-au vazut de treaba lor intotdeuna si au lasat ca faptele sa vorbeasca in locul lor.
Ceilalti sunt doar niste baieti "bine antrenati" ... si doar atat.
Iar Politia Romana si politistii trebuie sa fie mandri de acest lucru.
Toata stima domnilor colegi! :emo-yessir:

PS: Nu lucrez la SIAS, doar am urmarit fenomenul.

#14 Stefan

Incepator

• Juniors
  • 8 posts

Posted 15 July 2010 - 04:09 PM

Filmul in sine spune ceva despre valoarea si experienta luptatorilor?

#15 Rookie

Loial

• Banned
  • 417 posts

Posted 18 July 2010 - 03:42 PM

Nu filmul, ci activitatea lor spune totul despre valoarea și profesionalismul polițiștilor de la SIAS.
Păcat că nu sunt promovați mai mult.

#16 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 18 July 2010 - 04:54 PM

View PostRookie, on 18 July 2010 - 03:42 PM, said:

Păcat că nu sunt promovați mai mult.
Asta își propune și acest topic, să popularizeze activitatea și realizările acestor polițiști, pentru ca cei ce citesc aici să vadă că există oameni cu onoare care pun suflet, pasiune și încearcă să-și facă meseria cât mai bine cu putință. Depinde și de noi ca aceste lucruri pozitive să fie cunoscute de către pubilc. Iar acest lucru este valabil pentru toate compartimentele poliției.
Pentru că de aspectele negative se ocupă alții și o fac cu succes.

Revenind ontopic, merită menționat aici și faptul că la începutul acestei luni, SIAS-ul a organizat un curs la care au participat polițiști de la SIR din toată țara, curs privind situațiile luării de ostateci în mijloacele de transport în comun, la care au fost prezenți la București și specialiști din trupele similare de poliție din Germania.

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Antrenamente, căldură mare, etc. Posted Image

#17 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts

Posted 18 July 2010 - 05:32 PM

Oooohh, I would have loved to have been there.:D

Multumim pentru poze.

#18 Stefan

Incepator

• Juniors
  • 8 posts

Posted 20 July 2010 - 05:42 PM

Asta cu promovarea s-a cam schimbat in ultimul timp!
Usor , usor trebuie sa fie acolo unde ii este locul...
Important este sa vrea si altii care au promovarea actiunilor politiei ca si atributie!

#19 georgedi

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Locationbucuresti

Posted 09 September 2010 - 05:39 PM

View PostRookie, on 02 July 2010 - 08:02 PM, said:

Multumim Stefan pentru clip-uri. Intradevar impresionante. :good:

Stiu ca ce am sa spun in continuare va deranja pe multi si poate starni niste dezbateri aprinse, datorita sensibilitatii subiectului, dar asta e doar o parere a mea. Si nimeni u o sa mi-o poata schimba. Deci:
SIAS-ul, aceasta unitate speciala a politiei a fost dintotdeauna, este si in prezent si va ramane multa vreme de acum inainte CEA MAI BUNA, CEA MAI EXPERIMENTATA, cu alte cuvinte CEA MAI ADEVARATA dintre toate trupele speciale ce exista sau au existat in tara asta.
Veti gasi pe net diverse povesti sau legende privind alte forte speciale ce inca exista sau au fost desfiintate, in care multi isi aroga titluri si merite, cum ca ar fi cei mai cei, cei mai buni, etc.
Ei bine, sunt doar vorbe goale, lipsite de argumentul unor actiuni sau activitati care sa confirme astfel de afirmatii. Asa ca acesti colegi ai nostri sunt cei mai buni si cei mai experimentati. Iar acest lucru il dovedeste activitatea si misiunile pe care le-au dus la bun sfarsit. Ei si-au vazut de treaba lor intotdeuna si au lasat ca faptele sa vorbeasca in locul lor.
Ceilalti sunt doar niste baieti "bine antrenati" ... si doar atat.
Iar Politia Romana si politistii trebuie sa fie mandri de acest lucru.
Toata stima domnilor colegi! :emo-yessir:

PS: Nu lucrez la SIAS, doar am urmarit fenomenul.

Te referi la Acvila???Ce parere ai despre unitatea asta?

#20 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 09 September 2010 - 06:12 PM

Ce s-a intamplat cu colegii nostri din SIAS care au decedat?

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users