Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Conducere cu carte de identitate expirata


Benafflek

Question

Salut din nou si La multi ani!

Am o alta intrabare: in curind o sa-mi expire CI si nu am timp sa merg sa fac altul in urmatoarele saptamini. Ce se intimpla daca voi conduce cu CI expirat? Este vreo problema?

 

Multumesc frumos!

Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Membru

art. 15, alin 3: Cu cel mult 180 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligatia sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate, prezentand documentele prevazute la art. 14 alin. (3), (4) sau (5). 

nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei; 

Acestea sunt extrase din OUG 97/2005, in concluzie vei fi sanctionat cu amenda intre 40-80 lei.

Link to comment
 • 0

Poţi să fii sancţionat contravenţional chiar şi dacă eşti oprit pe stradă, ca pieton, iar actul de identitate este expirat.

Link to comment
 • 0

dar poti conduce, nu? Adica inafara de faptul ca iei amenda nu se intimpla altceva (gen iti ia cartificat de inmatriculare, permis, etc)

Link to comment
 • 0

Bineinţeles că poţi conduce! Nu primeşti altă sancţiune! Dar, poţi să fii sancţionat de fiecare dată când eşti depistat!

Sfatul meu: mergi cât mai curând la serviciul public comunitar local de evidenţă a populaţiei din judeţul tău şi solicită eliberarea unui nou act de identitate. 

Link to comment
 • 0

Salut! Am reusit in final sa depun actele pentru noua carte de identitate (speram sa fie cea electronica dar mi-au spus ca inca nu se "fabrica"). Cu toate ca am cerut o dovada de la ghiseul acela ca este la preschimbat nu am primit nimic. Acum, in cazul in care ma opreste in trafic vreun politist (conduc foarte rar, deci in cele 2 luni de cind mi-a expirat nu am condus...) ma poate verifica in vreo baza de date si sa nu-mi dea amenda? Sau cum se procedeaza? Multumesc frumos!

Link to comment
 • 0

Bună seara 

Mâine îmi expiră buletinul. Locuiesc în București dar sunt dintr-un sat din Dâmbovița și din păcate nu am avut timp să ajung până acum să depun actele necesare. O sa le depun în 2 zile, mâine domnii nu au program. Peste două zile o să fiu nevoit să fac un drum cu mașina până în Brașov și doresc să știu dacă o să pot să circul fără buletin sau pot lua o dovadă sau ceva de genul acesta. Care ar fii procedura? 

Mulțumesc anticipat! 

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Da, poti sa conduci, daca ai permisul de conducere valabil!

Cat despre cartea de identitate, nu exista vreo dovada inlocuitoare, asa cum se intampla in cazul permisului de conducere; singura optiune este o carte de identitate provizorie (de obicei aceasta se elibereaza cand lipsesc  o parte din documentele necesare obtinerii cartii de identitate), insa din punct de vedere practic, mai bine soliciti din capul locului o carte de identitate normala.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.