Jump to content
POLITISTI.ro

Clarificări privind concediul de odihnă al politistilor

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Am citit H.G. privind concediul nostru, insa nu m-am regasit in vreo situatie.

In anul 2014 am fost foarte mult timp singur la post, probleme multe, cate un om delegat la 2 luni, am avut si o gramada de dosare mai vechi si din 38 de zile de concediu am reusit sa mai iau decat 28, la ala de antena nici nu m-am mai gandit. 

Intrebarea mea ar fi: mai am vreo sansa sa imi iau anul acesta cele 10 zile de C.O. restante?

Multam anticipat pt. eventualele raspunsuri.

/

L.E. Am citit acum, se poate lua pana la finele anului urmator, art. alin. 2 din H.G.  1578/2002.

Mai am o intrebare: Cum se calculeaza zilele de spor de antena? Acest concediu, denumit suplimentar in H.G. de mai sus, se mai poate recupera?

Modificat de ostilu84
Publicat (modificat)

Concediul de antena se acorda decat pentru anul in curs, de obicei in a doua parte a anului....aici nu mai poti face nimic.

Zilele de antena se dau in functie de lunile lucrate. Cel mai mult 6 zile....aici nu sunt sigur. S-ar putea unii sa beneficieze de mai multe.

Concediu de odihna restant, cele 10 zile pe care nu le-ai luat, se poate acorda in anul urmator.

Intocmesti un raport si le soliciti, cate zile nu ai luat.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 3
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Zilele de concediu se pot lua in termen de 18 luni, dupa ce anul pentru care se acorda, s-a incheiat.

Legea 12 din 2015.

Modificat de viobra
  • Apreciez 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Salutare tuturor! Scuze de deranj dar am si eu o mica problemă. Am solicitat conducerii subunității să-mi iau concediul de odihnă integral iar adjunctul, aflat momentan la comandă refuză să-mi aprobe raportul de concediu, pe motiv că se creează precedentul, raportul fiind de mai mult de o săptămână la mapă, nici aprobat nici neaprobat. Aș vrea câteva sfaturi in legătură cu ce aș putea face în acest sens. 

Publicat (modificat)

Hotărârea nr. 1578/2002 privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare

Text publicat în M.Of. al României.

În vigoare de la 20.01.2003

Art. 2.

(1) Concediul de odihnă se efectuează până la finele anului calendaristic respectiv, integral sau fracţionat.

(2) Concediul de odihnă poate fi fracţionat la cererea poliţiştilor, cu condiţia ca una din fracţiuni să nu fie mai mică de 21 de zile calendaristice.

Deci legea spune clar. Concediul de odihnă se ia fracționat numai la cererea polițiștilor, deci șeful tău nu creează niciun precedent. Nu este obligatorie fracționarea concediului de odihnă.

Dute la secretariat și cere numărul de înregistere al raportului și dacă „te ține” dă-l în judecată pe cel care nu vrea să-ți aprobe cererea,dar cu condiția ca anterior( respectiv prin decembrie 2015, când s-a făcut planificarea concediilor pentru 2016) să nu fi cerut cu propria mânuță efectuarea fracționată a concediului.

Modificat de iav
  • Apreciez 1
Publicat

Faci un raport cu  numar de inregistrare, in dublu exemplar catre domnul adjunct care tine locul cald, dupa 45 de zile de la data la care ai depus prima solicitare .....Il rogi respectuos sa iti comunice in scris, clar si fara echivoc, care este baza legala sau unde este stipulat in lege ca tu nu poti sa efectuezi concediul intergral. Sper ca nu l-ai cerut in august.B-)

Publicat

Salutare. Am o nelamurire. La stabilirea nr. de zile ale concediului de odihnă se iau în calcul la cei 10 ani de vechime și anii din școala de poliție sau doar cei de la data încadrării? 

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Va salut!

Am cateva nelamuriri,daca ma puteti ajuta, HG 1578/2002 nu imi este destul de clar iar OMAI 438/2003 nu este de gasit pe internet.

La unitate se face anual planificarea concediilor de odihna pentru anul urmator, se consulta politistii, se respecta toate dispozitiile legale cu transa de 21 de zile si maxim o treime in CO simultan, iar apoi se aproba de seful unitatii. Intrebarile mele sunt:

1. Daca exista planificarea aprobata de sef, politistul trebuie sa mai faca raport de solicitare CO cand se apropie prima transa din planificare sau intra "implicit" in CO prin DZU?

2. Daca politistul nu vrea sa intre in CO, conform planificarii, seful poate/are dreptul sa-l trimita in CO prin DZU fara acordul politistului?

3. Daca politistul nu vrea sa intre in CO, face raport prin care solicita replanificarea transei de CO care urmeaza in planificare, i se aproba, cand se apropie intervalul replanificat trebuie sa faca raport de solicitare CO sau, la fel, intra "implicit" in CO prin DZU?

4. Daca politistul nu vrea sa intre in CO conform replanificarii aprobate, seful poate/are dreptul sa-l trimita in CO prin DZU fara acordul politistului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

1. Normal nu ar mai trebui sa mai faca raport de solicitare CO, dar sunt structuri care mai cer acest raport, practica e neunitara. Din punctul meu de vedere nu tb. facut un astfel de raport.

2. Politistul tb. sa faca raport daca nu vrea sa intra in CO si doreste CO in alta perioada, iar seful apreciaza daca motivele invocate de politist sunt suficiente sau nu. Daca motivele nu sunt "suficiente", seful poate sa il oblige sa intre in CO (care este oricum cf. planificarii din luna noiembrie a anului trecut).

3. Vezi pct. 1

4. Vezi pct. 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.