Jump to content
POLITISTI.ro

Campina sau Cluj?

Prafdestele
Go to solution Solved by Daniel24,

Recommended Posts

Vreau sa ma pregatesc pentru examenul de admitere la una din scolile de politie anul urmator. Astept pareri avizate pro si contra uneia dintre aceste optiuni. Am vorbit cu absolventi din ambele scoli, cei de la Campina spun ca la Cluj nu "iesi" politist pregatit, cei de la Cluj spun ca sunt conditii foarte bune de studiu acolo. :)

Daca tu simti ca vrei sa devii politist incearca la oricare scoala de politie.Si eu voi incerca la anul la Campina,as fi incercat la Academie dar din cauza unor restrictii tampite cu privire la absolvirea unei facultati bugetate,mi s-a ingradit acest ideal.Mult succes pe viitor!!!

In aceeasi situatie ma aflu si eu, sunt "vinovat" pentru faptul ca am absolvit un program de licenta si unul de masterat la fara taxa. :) Ironia este ca Istorie as fi invatat din placere. Cu perseverenta si seriozitate sunt de parere ca putem ajunge sa ne indeplinim idealurile de care aduceai aminte, chiar si la una din scolile de politie. Multa bafta si tie!

Daca esti o persoana care intr-adevar isi doreste sa devina un politist bun, nu conteaza ce Scoala de Politie absolvi.

Daca iti doresti sa inveti minimul necesar pentru a fi politist o poti face la oricare din cele 2 scoli.

Nu au nicio importanta conditiile, iti povestesc daca vrei cum invatam pe holuri sau in baie pentru examene.....

Tu pune burta pe care si pregateste-te pentru admitere, si vei fi intr-adevar pregatit, indiferent la ce Scoala vei intra, daca iti vei da interesul vei fi unul dintre colegii de care suntem mandri! 

"Succesuri"! 

• Member

Prafdestele eu am terminat scoala de politie la Cluj si nu am fost cu nimic mai slab pregatit decat colegii de la Campina ....si iti garantez ca este vorba doar de mentalitatea si daruirea feicaruia cat de bine pregatit iese din scoala de politie ,de altfel cred ca este valabil pentru orice alta institutie de invatamant!

Eu sincer nu am mai auzit despre aceste zvonuri ca de la Cluj iesi prost pregatit ,si consider ca  acele persoane care au scos aceste "povesti" si au terminat la Campina erau doar suparati probabil de diferentele de conditii dintre cele doua scoli!Dar aici cred ca de vina sunt si cei care conduc aceste institutii pentru ca...,iti dau un exemplu, eu cand eram in practica  in orasul de domiciliu colegii de la Campina nu avea haine de politie cu care sa faca practica, chiar i-am imprumutat noi cei de la Cluj ,si asta se intampla in 2006!Ca si curiozitate l-am intrebat pe magazionerul de la scoala Cluj despre acest lucru ,acesta spunandu-mi ca ambele scoli au alocati aceleasi sume de bani pentru tinuta ,insa depinde de fiecare scoala cum ii gestioneaza!

Eu te sfatuiesc sa nu iei in calcul astfel de baliverne si te asigur ca din ambele scoli de Politie ai sa iesi un politist foarte bun ,insa depinde de tine daca iti doresti sa faci acest lucru!

Edited by cipri83

Nu exista diferente in ceea ce priveste pregatirea viitorilor politisti, intre cele doua scoli. Programele de pregatire sunt identice. Depinde foarte mult de fiecare in parte, cat de mult se implica, cat de mult doreste sa asimileze cunostinte specifice in timpul scolii. Totusi, Scoala de politie din Campina nu ofera conditiile de cazare si masa pe care le ofera cea din Cluj. Nu in ultimul rand, tine cont si de distanta de la domiciliul tau la fiecare scoala in parte.

Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" din Campina tocmai a implinit 45 de ani de la infiintare :beer: , iar cea din Cluj functioneaza din anul 2004.

Eu am terminat scoala de politie din Campina si nu regret acest lucru!

• Member

Eu am terminat scoala de politie din Campina si nu regret acest lucru!

Întradevăr, Școala de la Câmpina te călește ! Ține locul armatei de altădată, te disciplinează, chiar dacă îți convine sau nu. Iar cu studiul, s-a văzut cine a învățat și cine nu, la repartiție. Recunosc, eram subiectiv cu privire la pregătirea elevilor de la Cluj datorită unor exemple din stagiile de practică, însă după absolvire, lucrând sau având tangență cu colegi ( promoția 2012 dar nu numai) de la Cluj, am constatat că m-am înșelat. Și cine dorește să învețe, să se perfecționeze o face și după terminarea celor 2 ani de școală de poliție.

Personal, prima zi mi s-a părut cea mai groaznică. Cozi imense pentru preluarea uniformelor, încălțămintelor și al altor articole vestimentare, acomodarea cu programul și încă 7 oameni noi cu care am fost în cameră. Dar încet, încet, m-am adaptat și am făcut față pentru că asta mi-am dorit să fac. Au existat însă și părți mai frumoase - vezi oameni de toate felurile, din toate colțurile țării. Pe unii i-am descoperit chiar aici pe forum - Bogdanel, Mateuta, Tod (șeful de promoție, un concitadin de altfel), Sheriffu sau Daniel24(cu care am fost chiar vecin de palier). Mai este momentul intonării imnului național din fiecare început de săptămână, urmat de celebrul ,,SĂ TRĂIȚI !" rostit de toți elevii strânși la careu, urare însoțită de un ecou unic. :good:  Prietenii știu de ce ! :D

Până una alta, consider că poți reuși la oricare din aceste școli, important e să-ți dorești să fii polițist din PASIUNE pentru această muncă, pentru că, așa cum a mai fost postat pe forum, oamenii nu se nasc polițiști ! Iubirea pentru adevăr și dreptate naște polițiști !

• Upvote 5
  • Downvote 1

Parerile exprimate mi-au intarit si opiniile mele, "omul sfinteste locul" :), sunt de parere ca tot ce conteaza este modul in care alegi sa-ti "pavezi" propriul viitor, munca si determinarea sunt elementele ce-ti definesc propria stima de sine. Pregatirea tine de cat de mult te implici tu, indiferent de locul in care te afli.

Eu te sfatuiesc sa incerci la Cluj,la Campin, la proba sportiva sunt anumite reguli care nu sunt precizate nicaieri. Peste tot scrie ca proba sportiva se da pe zgura,dar cand ajungi acolo afli ca se da pe bitum toate probele,cei care te cronometreaza vor zice ca e mult mai bine,dar nu este adevarat pentru ca la rezistenta este groaznic sa alergi pe bitum,vei avea dureri articulare,musculare,ceea ce nu este deloc placut,mai ales daca nu ai echipamentul adecvat pentru proba respectiva! La Cluj conditiile sunt mai bune decat la Campina si la admitere sunt mai seriosi si indulgenti! Daca ai ghinioul sa ajungi la rezistenta odata cu o alta persoana si ea va lua un nr mai mic decat al tau bineinteles ca exista sanse sa  fii respins pentru ca mai aduaga ei 1-2 secunde desi tu ai scos mai putin ,ma refer in situatia in care esti la limita cu timpul! Multi au picat proba din aceasta cauza!

• Upvote 1
  • Downvote 8

Apreciez disponibilitatea de a-mi oferi acest sfat.

Revenind la cele spuse de tine, din punctul meu de vedere, mai bine afirm ca nu s-au aliniat intr-un mod propice astrele decat sa invoc argumente de genul tipului de teren pe care dau proba. Nu o lua personal, insa consider acest aspect o scuza. In ceea ce priveste limita de timp...ar fi indicat, zic eu, sa te antrenezi in asa fel incat sa ai o marja destul de confortabila, sa nu-ti stea inima in gat pentru 1,2 secunde,la rezistenta ma refer... Toate cele bune! :)

• Upvote 1

In momentul in care te antrenezi pe zgura 6-7 luni si dai pe bitum se simte diferenta,crede-ma! O sa dai si cand vei vedea cum se lesina nu o sa iti vina sa crezi! La Cluj conditiile sunt mai bune,nu doar cele de admitere,in general! Cea mai buna optiune este Academia,mai vorbeste cu persoane care au intrat anul acesta  la Campina\Cluj si asa vei vedea diferentele pentru ca lucrurile se schimba de la an la an ! Opteaza pentru Academie daca poti, este cea mai buna optiune !

Edited by Gabrielaai
  • Downvote 2

Fiecare doarme asa cum isi asterne !  :clip:

Eu merg pe principiul ca regulile trebuie respectate,nu incalcate! Si nu am pareri de rau deoarece am picat, chiar imi pare bine ca s-a intamplat acest lucru ! Eu am spus ce s-a intamplat pentru  ca persoanele care vor sustine examenul sa fie foarte bine pregatite  sa alerge pe orice suprafata nu doar pe zgura,dar cum la noi in tara lumea arunca cu "bolovani" mai intai si apoi intelege mesajul nu ma mira niciun comentariu! O zi frumoasa sa aveti ! :)

Edited by Gabrielaai
  • Moderator

Eheeee...ce mi-aş fi dorit nişte zgură azi noapte când mi-am rupt hainele prin nişte garduri şi mărăcini alergând după unul cu 10 ani mai tânăr decât mine...şi l-am prins, îţi vine să crezi? Cred că dacă aveam zgură, nu alergam după el 200 de metri, ci ajungeam înaintea lui unde voia el sa ajungă. Înţelegi?

• Upvote 3

Inteleg ce vrei sa zici,dar nu toata lumea alearga dupa hoti. Eu nu  imi doresc acest lucru ,pentru ca de la o anumita varsta nu o sa mai pot alerga si voi obosi foarte repede! 

@Catalin majoritatea persoanelor stiau ca vor alerga pe bitum !

Chiar nu inteleg reactiile voastre,pana la urma eu am picat, si imi pare chiar foarte bine ca am picat ! Daca vreti intelegeti mesajul daca nu problema voastra,eu ma refeream ca in regulament scrie ca proba sportiva va fi sustinuta pe zgura, nu pe bitum ! Acesta a fost mesajul meu, ca trebuie sa se precizeze toate regulile si sa se respecte cele din documentele oficiale  !

Edited by Gabrielaai
  • Moderator

Gabrielaai dacă ai picat la examenul de admitere, încearcă măcar să te abţii şi să nu mai dai sfaturi altora, pentru că aşa e normal şi pentru că cei care întreabă aici nu îţi cer ţie părerea.

• Moderator

Sau poate citeşti Regulamentul acestei comunităţi şi vezi că secţiunea în care comentezi şi dai sfaturi într-un domeniu care te depăşeşte complet, uneori chiar şi celor care au reuşit să alerge pe bitum şi să devină poliţişti, se numeşte întreabă un poliţist. Şi nu te mai umfla atât în pene, poliţiştii operativi, indiferent de structura din care fac parte, trebuie să aibă o condiţie fizică bună, chiar foarte bună. 

• Upvote 1
  • Moderator

Gabrielaai

Da aşa este, îţi poţi face un blog unde să te exprimi şi să povesteşti tot ce vrei, în virtutea dreptului la liberă exprimare. :)

Dacă reuşeşti să citeşti regulile specifice acestei secţiuni a forumului vei găsi:

Membrii noi şi cei care nu sunt poliţişti NU trebuie să se substituie acestora şi să ofere răspunsuri, sfaturi, recomandări etc. în locul poliţiştilor recunoscuţi pe forum. Secţiunea se numeşte "Întreabă un poliţist" - în concluzie lasaţi pe cei cărora le sunt adresate întrebările să răspundă.

Cei care vor ignora această regulă şi vor răspunde oferind sfaturi şi/sau îndrumări privind orice fel de activităţi imorale sau ilegale riscă să fie banaţi definitiv.