Jump to content
POLITISTI.ro

Persoana care pretinde ca este politist


cheve

Recommended Posts

Buna ziua,am avut neplacerea de a incerca sa fac un schimb pe olx cu o perosana din cluj sub numele de Muresan Tiberiu sau cel putin asa se prezenta dansul care pretindea ca este politist in judetul Cluj.ce se poate intampla cu acea persoana in cazul in care respectiva a mintit?doresc sa precizez si faptul ca a  incercat sa ma insele trimitandu-mi un plic cu o felicitare in care scria "ti-ai luat-o"in schimbul coletului pe care i l-am trimis. 

Link to comment
  • Moderator

Pentru a putea fi acuzat de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 240 din Codul penal, care spune:

Uzurparea de calităţi oficiale
Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

ar fi trebuit să existe o consecinţă a acestei minciuni. Sau mai popular spus, acel impostor trebuie să obţină un avantaj legat de această calitate mincinoasă. De exemplu dacă se dădea poliţist şi în virtutea acestei calităţi te buzunărea spunând că îţi face un control corporal sumar sau intra peste tine în casă spunând că trebuie să pună în aplicare o autorizaţie de percheziţie, etc, etc Da, atunci putea fi tras la răspundere şi pentru infracţiunea de Uzurpare de calităţi oficiale. 

În schimb dacă ţi-a spus că este poliţist iar schimbul sau relaţiile comerciale dintre voi, nu au avut nicio legătură cu calitatea oficială mincinoasă pe care şi-a atribuit-o, derbedeul nu poate fi acuzat de uzurparea de calităţi oficiale. Este ca şi cum ţi-ar fi spus că este astronaut, preot sau orice altceva.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.