Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Exceptie reguli prioritate


budagavril
 Share

Question

Buna ziua. Acu cativa ani cand am dat examenul pentru permis auto, citisem ca daca o intersectie e aglomerata, chiar daca am prioritate, nu trebuie sa intru pana se mai degajeaza circulatia. Stie cineva in ce articol de lege este prevazuta asta? si stie cineva daca acest articol se aplica si atunci cand, de exemplu, un sofer s-a incadrat undeva gresit si ca sa iasa, neavand prioritate, ii blocheaza pe altii din spatele lui, atunci ceilalti soferi trebuie sa il lase ca sa nu produca un blocaj in trafic.

 

Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002
Art.57.
(3) Patrunderea unui vehicul într-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.
 
Hotarârea Guvernului nr.1391/2006
Art. 105 – Se interzice intrarea într-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permit, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramâna imobilizat, stânjenind sau împiedicând desfasurarea traficului.

 

 

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002

Art.101. (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

7. nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas în interiorul acesteia;
 
 
Numai sa nu fii nesimtit si sa te increzi in articolul 101, cand tu nu le respecti pe celelalte, intri pe galben sau chiar pe rosu, iar apoi ai pretentia sa fii lasat.
Edited by DOD
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Nu e treaba de prioritate aici... sunt regulile privind ”centrul liber” al intersectiei si ele nu se aplica in Bucuresti! :emo-box:  :))

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:

10. pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în interiorul intersecţiei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.