Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am inteles ca acest ordin MAI din 2011 a fost modificat printr-un alt ordin in mai 2012 si ca acesta reglementeaza sau mai bine zis repara aceasta dicriminare in sensul ca si promotia din 2009 beneficiaza de sporul de confidentialitate in fuctie de avizul la documente clasificate pe care il detii si ca pana la urma dreptul de a beneficia de sporul de confidentialitate este in stransa legatura cu avizul, nivelul de acces la documente clasificate, daca ai intreruperi intre avize, adica daca iti expira perioada din aviz si pana la aparitia celuilalt nu primesti sporul, in concluzie trebuie sa primesti ata cat prevede nivelul de acces la documente, nu poti ramane cu un spor care il aveai sau nu in decembrie 2009 daca in prezent ai alte conditii de munca. Ordinul acesta despre care vb. modifica pe cel din 2011, dar nu am reusit sa-l citesc fiind emis pe secret. Vroiam sa stiu daca cineva l-a citit si daca intradevar repara aceasta nedreptate. Din ce-am citi pe forum sunt premise.

• 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Se pare ca sporul de confidentialitate se acorda in continuare. Eu am inceput sa-l primesc de luna trecuta + sumele restante din lunile ce au trecut. Trebuie doar sa va interesati la financiar si la mru daca vi s-a atasat acea avizare de acces la info clasificate la dosarul de la resurse umane, urmand ca acestia din urma sa faca o comunicare celor de la financiar ca sa va ia in evidenta. Cel putin asa mi s-a spus si mie si a functionat.

• 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Luna asta, pe romaneste spus, am luat-o la mumu. Cineva s-a trezit ca de fapt nu am dreptul la spor de confidentialitate incepand cu luna ianuarie, ci incepand cu luna mai, desi lucrez din ianuarie si mi s-a emis autorizatia de acc la info clasificate din martie. Sunt curios cum au stabilit ei ca "merit" din luna mai? De unde si pana unde? De ce nu aprilie? Sau iunie?

Sfaturi?

Cei de la financiar spun ca asa vine de la MRU. Ma gandeam sa depun un raport la resurse, sa-mi motiveze de ce trebuie sa platesc eu greseala unui contopist si cum au decis pentru ca acum sunt nevoit sa dau inapoi din bani, pe care deja mi i-au retinut la salariu - 246 lei.

• Membru
Publicat

Deci, sa inteleg ca n-are nimeni nici o idee, o parere despre cum ar trebui facut. E bine :good:

• Membru
Publicat

Sporul de confidentialitate se acorda de la data inregistrarii la secretariatul unitatii din care faci parte, a autorizatiei de acces la informatii clasificate avizata de SIPI chiar daca autorizatia este valabila cu 2 luni inainte. Secretariatul este obligat sa transmita la MRU un tabel cu datele de identificare, autorizatia, valabilitatea si data inregistrarii la secretariat. Sunt precizari pe aceasta linie . Pot reveni cu nr. adresei. Problema este ca la SIPI hartiile se misca foarte greu.

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Conform adresei comune DGMRU si DGF din octombrie 2012 referitoare la sporul de confidentialitate, s-a dispus in vreun inspectorat, acordarea retroactiv a acestui spor incepand cu 2010? (pentru cei care in decembrie 2009 nu aveau sau le expirase autorizatia de lucru cu documente clasificate). In cazul meu, care primisem acest spor abia anul acesta, incepand cu 01.01.2012, nimic retroactiv, mi-a fost retinut sporul de la 01.01 pana la 30.04.2012 (data la care a intrat in vigoare OMAI 108/2012 privind metodologia de salarizare pe 2012). Va intreb acest lucru pentru ca am vorbit cu colegi din alte inspectorate, si doar intr-un singur caz s-a dispus prin ordin de personal acordarea sporului de confidentialitate retroactiv incepand cu 2010.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara...am si eu o pb. legata de acordarea sporului de strict secret (12%) si aume:

In luna decembrie 2010 prin natura serviciului pe care il executam am avut acces la informatii clasificate - secret de serviciu. Ulterior m-am mutat la o structura unde nivelul de acces la informatii clasificate este strict secret (autorizatie care mi s-a acordat in 2011). Chiar si in momentul de fata beneficiez de acelasi spor de secret de serviciu, adica (8%) si nu mi s-a acordat sporul de strict secret (12%), avand in vedere salariul luat ca baza de calcul la 31.12.2010.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca mi se poate acorda sporul de 12% conform autorizatiei pe care o detin, eventul plata retroactiva a acestuia.

• 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Readuc in atentie vechea problema a sporurului de confidentialitate... :hmmmt:

La data de 31 iulie 2013 a aparut OMAI S/122 de modificare si completare a OMAI S/214/2011 pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului militar.

Din cate se pare fiecare politist va fi remunerat in functie de nivelul sau de confidentialitate, eliminandu-se astfel discriminarea creata prin raportarea la salariile si sporurile din decembrie 2010.

Daca stie cineva ce aduce nou acest OMAI S/122 ii sunt recunoscator. :)

Modificat de Gigel7
  • Membru
Publicat

Intr-o sedinta ni s-a prezentat un proiect de modificare al acelui ordin (daca nu ma insel) prin care se propunea scaderea clasei de secretizare de la secret la secret de serviciu in cazul ajutorilor de sef de post spunand "stati linistiti ca nu va arde la salariu".

Se pare ca e posibil sa fie vrajeala. Daca nu ma insel, in prezent, sporul de confidentialitate e de 8%

• Membru
Publicat

Păi aşa e şi în prezent. Ajutorii de şef de post, precum şi lucrătorii operativi de la secţiile de poliţie rurală, cu excepţia lucrătorilor desemnaţi pe secretariat şi a ofiţerilor, au acces la secret de serviciu.

Publicat

Toti politistii au acces la secret de serviciu care este nivelul de bază. Exceptiile de aici nu fac regula.

Publicat

Exact, secret de serviciu este nivelul de bază.

Stie cineva daca procentul de 8,10 si 12% se aplică la salariul de baza sau la tot venitul?

• 2 ani mai târziu...
Publicat
On 3 septembrie 2013, 13:55:40, Elvis a scris:

La salariul functie de baza.

On 25 decembrie 2010, 01:48:47, allyyys25 a scris:

La mine la subunitate, eu ma ocup cu autorizatiile de acces la informatii clasificate! De regula, tin legatura permanent cu ofiterul de la ipj-structura de securitate care ma anunta ca urmeaza sa trimita un anumit numar de formulare de baza ce trebuiesc completate, in vederea reinnoirii autorizatiilor existente ce urmeaza sa expire. De regula, le trimit la structura de securitate cam cu 4-6 inainte de a expira (asa mi le solicita ei), deoarece intreaga procedura dureaza ceva timp, pentru a nu ramane careva descoperit de acel spor! Pt ca efectiv, din clipa in care a expirat autorizatia existenta, daca nu a fost emisa urmatoarea in timp util, sporul de confidentialitate este sistat! S-a intamplat si la noi ...un singur caz din cate stiu eu! in rest nu sunt probleme! Apropo, autorizatiile au perioada de valabilitate 4 ani fix! Toate cadrele de la subunitate, inclusiv p.p. arondate, au acces la SECRET DE STAT, nivel SECRET, mai putin absolventii promotiei 2010, care pe perioada tutelei profesionale au acces doar la SECRET DE SERVICIU! si "omul de serviciu"! Acum vreo 2 luni cand am avut un control de la ipj, pe info clasificate, mi-a spus ofiterul in cauza ca "omul de serviciu", care are in prezent acces la SECRET DE SERVICIU, de la anu` nu va mai avea acces la informatii clasificate si prin urmare nu va mai beneficia de sporul de confidentialitate, dar atat!, doar la el s-a referit, altceva nu a mai specificat!

Daca nu primesti accesul la informatii clasificate dupa cei 4 ani,risti sa te dea afara,sau nu mai beneficieze de sporul de confidențialitate?

Publicat (modificat)

Nu risti sa te dea afara, sunt politisti desemnati care au aceasta linie de munca si se ocupa de aceste autorizari. Risti sa ramai fara spor din cauza neglijentei unora.

Modificat de Elvis

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.