Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

A fost incadrat ca si mine in decembrie 2009 nu 2010, de unde si problema noastra :emo-yessir:

Modificat de mZq
Publicat

eu am terminat scoala in decembrie 2009 si nu mai pot beneficia de sporul de confidentialitate deoarece nu am avut acces la nici un nivelb de secretizare pana la data de 31 dec. 2009, daca aveam acces pana la aceasta data beneficiam, asa mi s-a comunicat. ce parere aveti?

tare mi-e ca ne-am ales un an prost sa ne incadram :P

Publicat

Si in cazul asta ce putem face sa beneficiem de sporul de confidentialitate?

Este normal sa luam la cunostinta despre tot felul de dispozitii si sa lucram cu documente cu caracter secret atat timp cat nu avem acel drept?

Publicat

Evident ca nu e normal si, mai mult decat atat, nu e legal! Asa ca mare atentie la documentele cu care lucrati sau pe care le semnati, raspundeti!

Publicat

Chestia e ca de pe fluturas a disparut sporul de confidentialitate!

Publicat

Pentru ca unii dintre colegii nostrii au ,,fluturat" fluturasii pe unde nu trebuia.

• Displace 1
Publicat

in ritmul asta pe langa faptul ca nu o sa mai primim salariu o sa ni se ceara sa venim cu bani de acasa

Publicat

Foaie verde de dudau..., o sa fie si mai ...bine.....!

• Apreciez 1
  • Displace 2
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Si eu am ramas fara spor intr-un mod ciudat. Mi s-a retras autorizatia de acces la secret de serviciu la 30.11.2010 iar legea care mascuteste de acest drept a intrat in vigoare la 01.12.2010 si asa amramas fara bani deoarece nu a existat timpul material necesar obtinerii unei noi autorizatii, desi eu trebuia sa am acces la acele informatii la data de 01.12.2010. Si acum nu stiu cum o rezolv in instanta. Autorizatia mea nu a expirat, dar mutandu-ma dintr-o unitate in alta pe o alta functie a fost necesar sa mi se retraga autorizatia si sa mi se schimbe nivelul de secretizare de la S la 0. Nu ma pot resemna sa numesc acest lucru ghinion, il pot numi doar discriminare.

Daca gasiti careva articolul de lege sub incidenta caruia intra situatia mea va rog sa ma anuntati.

Publicat

Theolina in fiecare unitate de politie exista un ofiter sau mai multi care se ocupa cu reinoirea autorizatiilor de acces.

Mutandu-te de pe o functie pe alta au,,omis" sa ti-o refaca.

Identifica-l si cere lamuriri.

Dar nu stiiu de ce ai asteptat 4 luni.

Cu respect. :emo-yessir:

• Displace 1
  • 1 an mai târziu...
  • Moderator
Publicat

O veste cât de cât bună, pentru promoția 2009:

În data de 19.04.2012 MAI a consultat sindicatele cu privire la proiectul de modificare a OMAI nr. S/214/2011 care are ca principală prevedere, acordarea sumei echivalente sporului de confidentialitate pentru promoția 2009.

Deci să sperăm că se va reveni la normalitate și colegii noștri din promoția 2009 nu vor mai fi nedreptățiți.

• Membru
Publicat

Care-i treaba mai exact cu promotia 2009? Daca poti sa dai detalii.... Apropo, mai exista sporul de confidentialitate, care presupun ca se refera la faptul ca lucrezi cu documente secrete? Eu cel putin, dupa primirea avizului, care s-a intamplat recent, nu am vazut sa fie trecut pe fluturas. Sau nu se mai trece defalcat, dar el se acorda? Multam.

Publicat

eu sunt din promotia 2009 si nu beneficiez de acest spor. cei de la financiar si de la mru au motivat ca daca nu am beneficiat pana la 31 decembrie 2009 nu pot sa beneficiez nici acum

• Membru
Publicat

Deci, s-a inteleg ca asta se aplica si celorlalte promotii de dupa 2009? Cei care au prins sporul de confidentialitate bine, cei care au avut bafta sa termine scoala mai tarzie primesc o strangere de mana? Sa inteleg ca este aceeasi situatie ca la salariile de excelenta.

• Moderator
Publicat

Exact, este vorba despre o nedreptate sau o anomalie datorată minunatelor reglementări legislative prin care ne-au fost ciuntite veniturile. Iar sindicatele au semnalat această problemă, ba chiar unele au chemat în judecată ministerul. Și se pare că cei din minister au realizat nedreptatea introdusă de legile făcute pe genunchi, iar acum doresc să îndrepte această anomalie.

• Membru
Publicat (modificat)

Daca la salariul de excelenta (comparativ vorbind) era o chestie cat de cat, repet, cat de cat subiectiva, empirica, neputand fi cuantificata justetea ca un polititst sa primeasca salariu de excelenta si altul nu, ei bine, la capitolul cu spor de confidentialitate, discriminarea este cat se poate de vadita. Mai pe romaneste, pe fata.

Nu poti sa spui ca unul poate sa primeasca sporul acesta si altul nu, ambii lucrand cu informatii clasificate. Adica e alb sau negru. Ai autorizatie de acces primesti bani, nu ai, nu primesti. Nu e o chestie de mijloc de genul: ai- primesti, ai si tu - mmmmm, nu stiu la tine mai vedem. De ce? Pt ca ai avut "bafta" sa fii dintr-o promotie ulterioara.

Putem spune ca este aceeasi problema si cu sporul pt studii superioare pt agenti.

Modificat de Ben
Publicat

Ben plapumarii care au facut legea care spune ca salariile vor fi inghetate la nivelul lunii decembrie 2011 i-a durut fix in pix de noi.

Curios este ca numai in politie ,jandarmerie si la pompieri s-au pastrat salariile de merit excelenta, spor de studii etc.

Cine a apucat cu ele le ia de 3 ani cine nu ura si la gara.

• Displace 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

"Cu privire la plata sporului de confidențialitate pentru Promoția 2009, urmare a discuțiilor purtate în data de 13 iunie cu reprezentanți ai conducerii M.A.I., s-a menționat că problema a fost rezolvată, în sensul că a fost emis un ordin, cu caracter secret, iar personalul care se află în situația de a putea beneficia de această sumă trebuie să se adreseze structurilor de resurse umane, pentru ca acestea să redacteze documentele corespunzătoare; acestea vor fi remise compartimentelor financiare, pentru punerea în plată." - sursa snppc.ro

Daca stie cineva nr.acestui ordin si data emiterii, ar fii bine sa-l afiseze aici(nr., nu ordinul ca are S/), pentru a-i putea informa pe colegii nostri care sunt indreptatiti sa primeasca acest spor.Nu stiu daca face referire la modificarile Ord.S/120.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Teoretic promotia 2010 beneficiaza de acest spor...cel putin in cazul nostru celor de la DGPMB.

Pot sa iti mai zic si faptul ca ni s-a achitat pe luna martie 2011, daca nu ma insel, impreuna cu aprox. 140lei care reprezinta restanta pe 3 luni in urma, din momentul in care ne-a sosit autorizatia(decembrie 2010).

Publicat

Salutare colegi, am vazut discutia de pe forum legat de sporul de confidentialitate acordat discriminatoriu. Va rog sa-mi spuneti daca si in cazul meu este la fel. In anul 2009 si pana in luna mai 2010 am detinut aviz pentru acces la documente secret de serviciu-spor de 8%, iar din luna mai 2010 am primit aviz pentru acces la documente strict secret fara insa a beneficia si de sporul aferent de 12%, ramanand in continuare in plata doar cu 8% la salariu. Resursele umane din cadrul unitatii unde lucrez motivand acest lucru prin fatul ca in luna decembrie 2009 am avut doar 8%. Nu cred ca e normal asa ceva, cred ca acest spor se plateste in functie de avizul pe care il detii la un moment dat. Daca ai un nou aviz pentru documente clasificate care iti permite accesul la un nivel superior sau inferior celui detinut inainte ar trbui sa fi platit in functie de el si nu in functie de un aviz anterior. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate, unde scrie de aceasta speta si cum as putea proceda sa reglementez sa pot primii sporul de confidentialitate conform avizului pe care il detin in prezent, iunie 2012, respectiv strict secret-12%.

Publicat

Ai dreptate, nu este normal.

Dar asa este: salariile sunt raportate la structura si nivelul lunii decembrie 2009, sporul pentru confidentialitate nu poate depasi acel nivel, din dec.2009.

Cauza acestei aberatii este faptul ca "Legea salarizarii unice" nu s-a aplicat niciodata , iar din 2009 se tot taie si indexeaza.

Ultimul O.M.A.I. referitor la salarizare unde gasesti ceea ce cauti tu este S/214/2011.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.