Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salutare,

As vrea sa cumpar o Dacia pick-up. In anunturile de vanzare, masinile sunt in general inmatriculate. Ma intereseaza una inmatriculata deja in RO. Procesul se cheama "transcriere".

Nu stiu daca pt o transcriere din aceasta, va fi necesara plata acelei taxe de mediu, sau "prima-inmatriculare", sau cum s-o mai fi numind acum... taxa aia mare la ANAF.

multumesc.

• Moderator
Publicat

Este necesară care atestă plata sau nerecuperarea taxei de poluare.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Sunt nou pe forum, asa ca scuzati-ma daca gresesc. Am o problema, am avut o masina inmatriculata in RO pe numele meu si am vandut-o la persoana X cu contract de vanzare cumparare fara sa trec pe talon instrainat catre X si fara sa-i dau cartea de identitate a masinii, urmand ca intr-o luna de zile sa o inmatriculeze pe numele lui si sa ii dau cartea masinii. Persoana X nu a mai inmatriculat masina pe numele lui si a vandut-o la persoana Y. De vreo luna am primit acasa amenda pentru rovinieta si am depus la politie cerere de radiere a masinii de pe numele meu. Am primit raspuns cum ca masina nu s-a radiat de pe numele meu, dar s-a precizat in registrul de evidenta cum ca masina s-a instrainat catre persoana X. Acum m-a contactat persoana Y sa facem cumva sa poata inmatricula masina. Cum sa procedez in termeni legali?

Multumesc!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Sunt nou pe forum si vin si eu cu o intrebare.

Domnul A a vandut o motocicleta domnului B pe 03.04.2014. Domnul B a primit actele (certificat fiscal, contract de VC, talon, carte etc.)si motocicleta NU A inmatriculat-o pentru ca dupa cateva zile a decedat. Nevasta domnului B ma sunat sa ma intrebe daca vreau motorul. I-am dat banii si asteptam actele. Nevasta domnului B a zis ca motorul este inca pe domnul A si el trebuie sa imi faca actele.  Am primit: cartea de identitate, talon, copie CI de la domnul A, contract de vanzare cump intre domnul A si mine si am mai primit in loc de certificatul fiscal...o adeverinta in care directia fiscala timis zice ca domnu A nu mai figureaza in evidenta lor din data  de 02.04.2014.la data cand autovehiculul a fonst instrainat...prezenta se elibereaza pentru a servi la serviciul public ocmunitar regim permisein vederea inmatricularii.

Problema mea este ca nu am certificat fiscal valabil. Am o copie de pe certificatul scos in 02.04.2014 La Timisoara nu se fac fise matricole daca am inteles bine. Domnul B e mort si pe certificatul fiscal al lui scos in mai de nevastasa  nu apare motocicleta.

Ce este de facut. de cine apartine aceasta motocicleta fiscal? 

• 1 lună mai târziu...
Publicat

buna ,

eu doresc sa transcriu masina tot din motive de asigurare.

am vazut ce acte am nevoie  si printre ele era "dovada de plată a taxei de înmatriculare;"

cum fac in cazul meu ,in care eu am cumparat-o de noua (Dacia Logan 2009)?

nu am nici o dovada de plata a taxei de inmatriculare deoarece pe atunci nu se platea pt masinile noi?

Publicat

La autovehiculele pentru care nu s-a platit taxa de inmatriculare, la o noua transcriere a dreptului de proprietate, se va plati actuala taxa de mediu.

La o Dacia Logan, din 2009, cu motor pe benzina, taxa este de peste 500 Euro, iar la motorizarea Diesel, de peste 1.000 Euro.

Publicat

Chiar ?

Asta inseamna ca la pretul actual al unei Dacii Logan nu pot nici macar sa o vand,numai pe banii de nimik.

Foarte , foarte urata treaba aceasta.

Sigur?

am cumparat-o de noua din Romania.

Asta inseamna ca singura solutie este sa imi i-au o bicicleta sau risc si pe aceea sa fie timbru de mediu ?

• Moderator
Publicat

Legile nu sunt făcute de poliție ori de polițiști, ci de cei pe care îi votează populația și îi trimite în Parlament.

Pe ei trebuie să fii supărat.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

As dorii sa achizitionez un auto inmatriculat deja in RO.

Masina a fost radiata de la fiscal din cauza impozitului mare.

Propritarul nu vrea sa imi predea masina cu numerele existente din motive stiute deja.

Masina se afla in alt judet.

Pot lua numere rosii pentru a o putea aduce acasa?

Eu intentionez sa o inmatriculez in bulgaria.

Multumesc!

Publicat

Nu poti solicita placute cu numar de inmatriculare provizoriu (numar rosu). Pentru a inmatricula autoturismul in Bulgaria, trebuie sa fii proprietarul acestuia si sa soliciti radierea acestuia din Romania sau actualul proprietar poate face acest lucru, pentru inmatricularea in Bulgaria.

Publicat

Va salut am si eu o intrebare in legatura cu adeverinta de la ANAF pentru nerestituirea taxei de poluare.  Eu sunt din DB si am cumparat masina din PH.am facut act de vanzare-cumparare , am luat-o in evidenta la mine la primarie , i-am facut identificare la RAR , asigurare noua pe numele meu....toate bune si frumoase. Cand am cumparat masina proprietarul ei avea o adeverinta scoasa de la anaf in numele lui cu nerestituirea taxei scoasa de cateva zile mai exact pe 16 ianuarie 2015.Astazi cand am fost la un din asta de acte auto ca sa imi faca dosarul aranjat frumos cu tot ce trebuie,doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa scot alta adeverinta de la anaf de aici din DB pe numele meu..Intrebarea mea este de ce trebuie alta adeverinta daca pe ea se atesta ca o anume masina cu o anumita serie, numar de inmatriculare si alte cele are taxa platita...Ce importanta are???Nu se poate cu adeverinta deja scoasa de vechiul proprietar?

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, am achiziționat un autovehicul înmatriculat în Bulgaria și vreau să-l înmatriculez în România. Precizez că am toate actele de proveniență din Bulgaria (CIV, ITP, asigurare), inclusiv contract de vânzare-cumpărare și factură deoarece este înmatriculat în BG pe firmă - dețin și traduceri autorizate după documentele respective. 

Am depus la fisc documentele antemenționate împreună cu Declaraţia fiscală/Decizie de impunere pentru stabilirea impozitului pe mijloacele de transport în cazul contribuabililor persoane fizice/persoane juridice, depusă pentru dobândire mijloace de transport, modificare și am primit decizia de impozitare prin poștă - până aici totul este OK. 

Problema este următoarea: am sunat la RAR pentru programare în vedere emiterii CIV și efectuării ITP-ului și am avut surpriza de a mi se comunica că pentru seria mașinii respective este deja emisă o CIV în România. 

Nu înțeleg ce se întâmplă, există vreo explicație plauzibilă pentru situașia respectivă?

-------------

PS: am verificat dacă mașina este raportată ca fiind furată pe un site de profil (contra cost: http://www.vin-info.pl/) și nu am avut surprize neplăcute.

• Moderator
Publicat

Problema trebuie clarificată la RAR. Nu văd cu ce ar putea să te ajute poliția.

• Moderator
Publicat

Sfatul meu este să mergi la RAR şi să vezi despre ce maşină e vorba, cine a prezentat-o când s-a eliberat acea carte, etc.

Nu înseamnă neapărat că este vorba despre un furt de maşină. La fel de bine există posibilitatea ca maşina ta să fi fost prezentată la RAR de către un fost proprietar român, dar care s-a răzgândit şi nu a mai înmatriculat-o în România.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Vreau sa cumpar o masina care a fost inmatriculata in RO dar care nu are nici un act iar fostul proprietar nu mai este de gasit.Daca cunosc ce numere de inmatriculare a avut masina unde pot sa intreb care este situatia ei si ce posibilitati as avea sa o inmatriculez???

• Moderator
Publicat

La Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

buna ziua,

sunt nou,de astazi,scuze daca gresesc procedura.

am o intrebare in legatura cu actele unei masini pusa la vanzare.

X-primul proprietar,masina noua ,de la un dealer din Romania

Y-al doilea 

Z-poate eu

Y cumpara de la X,cu contract vanzare-cumparare,certif.fiscal.  Toate actele masini,carte, certificat de inmatriculare nescris,plata ANAF,dovada nerecuperare ANAF,chei trec la Y care nu circula cu ea.

Y afla dupa o perioada mai mare de 30 zile de la perfectarea actelor cu X ca acesta a radiat-o de la fisc.

Z vrea s-o cumpere si Y demareaza inscrierea la fisc pe numele lui,binenteles cu amenda de rigoare ,deoarece cele 30 de zile trecusera.

Y obtine vineri 24-07-2015 certificatul fiscal necesar revanzarii.

INTREBARI:

Y trebuia s-o inmatriculeze,s-o inscrie in circulatie dupa cumpararea de la X,sau doar la fisc?-masina are aceleasi nr. de la primul proprietar,si acelasi certif. inmatriculare necompletat.

Z are nevoie de ceva in plus de la vanzator la inmatriculare in afara de 2 contracte X-Y,Y-Z,doua certificate fiscale(XsiY) si actele masinii de mai sus?

certificatul de inmatriculare cu numele lui X trebuie completat cumva de cineva?

restul documentelor pentru inmatriculare le stiu,nu ma intereseaza decat cele de la vanzator,mi-e teama sa nu omit ceva,vanzarea se face in alta localitate

multumesc

• Moderator
Publicat

În certificatul de înmatriculare cine este proprietar? X, Y, Z, F, G sau H?

Publicat

scuze,

certificatul este pe numele primului proprietar,cel care a cumparat masina de noua,in cazul acesta X

Publicat

buna dimineata, inca o data scuze, o sa incerc sa reformulez.

doresc sa cumpar o masina SH,inmatriculata,cumparata de noua din Romania.

as fi al treilea proprietar.

primul a vandut catre al doilea cu contract de vanzare-cumparare si certificat fiscal,predand-ui toate ale masinii cu numere cu tot precum si certificatul de inmatriculare necompletat.

dupa un timp,primul proprietar a radiat masina de la fisc,fara sa-l anunte si pe cel de-al doilea.

eu l-am anuntat pe cel de-al doilea proprietar ca sunt interesat de masina,acesta mi-a expus 2 variante:                                                                                             

-sa fac actele cu primul direct ,anuland contractul intre el si primul, el nestiind ca primul a radiat-o de la fisc

-sa o inscrie el la fisc pe numele lui,obtinand certificat fiscal,si dupa aceea sa facem contract de vanzare- cumparare

a ramas numai a doua varianta,cel de-al doilea a inscris-o la fisc pe numele lui,binenteles cu penalizarea de rigoare(trecusera cele 30 de zile de cand primul proprietar o radiase de la fisc fara sa anunte)

la sfarsitul acestei saptamani al doilea va obtine certificatul fiscal necesar vanzarii.

INTRBARI:

al doilea proprietar trebuia sa inmatriculeze masina,sau doar sa o inscrie la fisc?-masina are numerele initiale(primele) iar certif.de inmatriculare este necompletat pe spate.

mai am nevoie de alte documente de la cel de-al doilea proprietar in afara de 2 contracte vanzare-cumparare si 2 certificate fiscale,binenteles si actele initiale ale masinii ?

pe certificatul de imatriculare initial trebuie ca cineva sa completeze ceva ?

multumesc

• Moderator
Publicat

Chiar nu-mi dau seama ce este aşa greu de înţeles şi se repetă aceleaşi întrebări depre acest "fiscal" la nesfârşit, chiar dacă problema ţine strict de administraţia locală, nu are nicio legătură cu poliţia.

E foarte simplu, în cazul în care există mai mulţi intermediari între proprietarul menţionat în certificatul de înmatriculare şi cel care a cumpărat ultimul maşina, la solicitarea transferului dreptului de proprietate în evidenţele DRPCIV, sunt necesare absolut TOATE documentele intermediare de transfer al proprietăţi (contracte de vânzare-cumpărare sau facturi) împreună cu fişele de înmatriculare ce au aplicată pe ele viza financiară sau certificatele de atestare fiscală pentru fiecare dintre intermediari (în copie), dacă între data întocmirii documentului de dobândire (contract de vânzare sau factură) şi data înstrăinării sunt mai mult de 30 de zile.

Dacă însă toate transferurile de proprietate sunt facute pe parcursul unei lunii calendaristice pentru care s-a plătit impozit de primul proprietar (conform certificatului fiscal), nu  mai sunt necesare certificatele fiscale ori vize finaciare pentru intermediari.

În plus, Poliţia Română NU are nicio legătură cu primăriile sau serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme.

• Apreciez 1
Publicat

multumesc frumos,

sa inteleg din raspuns ca eu cel de-al treilea am nevoie de 2 contracte v-c,si 2 certif. fiscale cate unul din fiecare pentru fiecare tranzactie, 1 cu 2 si 2 cu 3 .

pe certif.inmatriculare nu trebuie completat nimic la "instrainat............" ?

Publicat

Buna ziua, vreau sa cumpar un alfa romeo de la o ruda. Se face contract vanzare- cumparare, insa el doreste sa o scoata de la impozit? Trebuie facuta transcrierea? Si la cat m.ar ajunge. Tin sa mentionez ca e din '98 masina!

• Marius a modificat titlul în Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în Romania
  • 10 luni mai târziu...
Publicat

Masina este pe vechiul nume al sotiei iar maine am programare la drpciv pentru transcriere... ce documente sunt necesare ?

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara. Scriu aici poate e cineva care ma poate ajuta cu informatii / sfaturi. Am incercat si din alte surse dar unele informatii se bat in cap sau nu stiu eu sa intreb unde trebuie. Va multumesc anticipat!

Am vandut acum 2 ani o masina si am facut greseala sa nu instrainez talonul. Am primit bineinteles niste amenzi pentru neplata rovinietei. Din anumite motive nu am apucat sa actionez rapid cu datul in judecata si redirectionarea amenzilor in 15 zile (amenzi trimise la domiciliul sotiei care defapt este porprietara in acte, alt judet etc). Am facut insa contract de vanzare-cumparare, am scos autoturismul din evidenta (evidenta fiscala).

Persoana careia i-am vandut masina a vandut-o mai departe (nu stiu exact daca au facut si vre-un contrcat de vz-cumparare in cazul in care vre-o importanta), al 2-lea proprietar fiin defapt cel care a facut amenzile.

In cele din urma politia a oprit masina la un control de rutina si i-au luat talonul, care a fost trimis in alt judet (domiciliul din buletin al sotiei). Acum, brusc, cel de-al 2-lea proprietar e dispus sa plateasca amenzile si sa rezolve si cu transcrierea actelor. Eu am toata bunavointa sa inchei aceasta telenovela dar as avea cateva nelamuriri:

****** 1. Pana acum, am primit 2 amenzi (a 2-a fiind in urma intocmirii unui porces verbal din SEPT 2017 pentru circulatie fara rov in IUNIE 2017, dovada foto). Tinand cont ca pe http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta vehiculul in continuare nu are o vinieta platita, exista sansa sa ma trezesc in cateva luni si cu a 3-a amenda. Oare se poate verifica cumva daca este si a 3-a? Daca nu gresesc amenda se da 1 singura data in 8 luni max si de atunci au trecut deja 8 luni. Si oare exista penalitati pentru primele 2?

****** 2. Al 2-lea "proprietar" ce acte ar avea nevoie ca sa-si treaca pe numele lui masina? Trebuie facut un nou contract de vz-cumparare intre mine (sotie) si al 2-lea sau ei trebuie sa faca intre ei un contract de vanzare cumparare? Eu am scos si "fiscalul" in 2016, dar are numele primului "propritar", oare trebuie sa mai scot unul?

****** 3. Talonul care a fost luat de politie si trimis in alt judet - trebuie recuperat cu vre-o taxa, amenda?

****** 4. Desi masina a fost scoasa de catre noi din evidenta fiscala pana acum ea nu a fost trecuta (repatriata) nicaieri. Pentru aceasta perioada de 2 ani, plateste cineva taxele (impozitul) ?

Nu este domeniul meu si sper sa ma lumineze cineva. Am primit pana acum informatii diferite (birou acte auto, samsari, politie etc). Unii zic ca nu pot vinde masina a 2-a oara pentru ca am vandut-o deja si ar fi ilegal, altii zic ca numai noi suntem in continuare proprietarii in acte si numai noi putem vinde (noi adica eu si sotia, primii vanzatori si cei care incaseaza amenzi) - in plus cica ar trebui un nou fiscal si un nou contract stampilat de la primarie etc (legea comunelor, oraselor si alte minunatii pe care le-am mai auzit). Noi stam intr-un judet, talonul a fost trimis in altul iar "proprietarii" sunt in al 3-lea. Vreau sa stiu care ar fi etapele pentru a ma organiza din timp.

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sugetii si informatii!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.