Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

1.Pentru a lamuri colegii : in ipoteza in care din 2014 o cota parte din norma de echipament se achita in 12 transe ( a nu se confunda includerea in salariu, desi plata se face in aceeasi zi ) sa zicem 200 lei lunar, aceasta poate sa apara pe fluturasul cu drepturile salariale, insa cu rubrica distincta, deoarece reprezinta drepturi de echipament/in natura, astfel ca in conformitate cu Codul fiscal, aceste sume nu se impoziteaza.

2.Dintr-o sursa  destul de credibila, am aflat ca pana la 31 octombrie MAI are asigurat 67% din buget (includ cheltuieli cu personalul, etc.) Prin rectificarea bugetara se prefigureaza un plus la bugetul MAI de 0,08%  (in conditiile in care drepturile de echipament pentru 2013 nu au fost prinse in bugetul initial pentru anul curent.) Ministrul intentioneaza sa acorde un procent intre 30 si 50 % din norma de echipament in cursul lunii noiembrie cel tarziu jumatatea lui decembrie 2013. Cu certitudine anul acesta se  da un procent  in jurul a  30 %, ( 450-500 lei)  cu posibilitatea maririi acestei sume in functie de distribuirea bugetului MAI in interiorul ministerului.Diferenta se va acorda in cursul trimestrului I din anul 2014, dar eu cred ca mai sigur  de Paste, nu Pastele Cailor  (ca asa s-au obisnuit guvernantii sa dea cate un oscior de sarbatori ).

Pentru LORD

Din cate stiu eu suma totala este cam 2.400 lei....

Din matematica de nivel primar, procentul de 30% ar insemna cam 750 - 800 lei..... parca!!???

la 450 - 500 ar insemna mai putin de 25%... sau toata lumea a ramas cu calculele la BOCentajul de 25...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Calculul era estimativ, am zis in jurul a 30%  astfel ca ecartul poate fi  de la 21% la 39 %. Dar nu are rost sa facem matematica, cert  este ca de la aceasta suma (circa 450-500 lei  in sus ) se preconizeaza a fi data in prima transa.

Publicat

Dark daca esti politist sfatul meu este sa ,,platesti" pe altcineva.

Din oricare alt sindicat al politistilor!

Si eu am facut greseala pe care o faci tu acum, dar mi-am revenit!

da sunt politist atunci spune-mi tu te rog un sindicat care a facut ceva pentru noi..... pentru ca toate sunt la fel am fost la snppc m-am retras acum imi incerc norocul si cu prolex.... poate voi fi multumit de ei pentru ca snppc ul pe mine unul m-a dezamagit profund....

• Apreciez 1
Publicat

Dark vad ca tot o dai cu prolex-ul...da, au avut dreptate dar decat intr-o mana!

Mai ales Lincu....esti pe statul lui de plata ?

Nici macar ministrul de interne nu stie cum o sa fie , dar Lincu asta are un glob de cristal ca Mercedeza!

A cam ramas in aer, deocamdata i-a dat sah Parchetul General! Sa vedem daca spune cine este regina.

Pentru radones. Sursa, ......Radu Stroe!

Dragi colegi ne tot aruca vorbe, vorbe la care ne pricepem toti, cu faptele este mai greu.

In MAI incompetenta este ridicata la rang de arta....,,va dam lamaie in octombrie, noiembrie sau decembrie"!

Voi chiar nu pricepeti ca nu au bani? Ca sobolanul de Ponta nu-l inghite pe Stroe? Ca nu vrea sa-i dea bani?

,,Nu sunt bani" asa ne spune Ponta? Pe bune domnule ,,primsinistru"?

Niste profesionisti adevarati trebuie sa redacteze un comunicat oficial prin care sa ne comunice data exacta cand vom lua banii pentru echipament! UN DREPT PREVAZUT DE LEGE!

Am vazut aici pe site o fotografie cam cum protesteaza pompierii prin alte tari atunci cand nu le dau bani de haine si nu se mai scandalizeaza nimeni ca dau cu sepcile!

Dar repet, procedeaza asa pentru ca le merge!

Ai dreptate Elvis. Pana nu vorbim aceeasi limba o sa fim bataia de joc a politicienilor indiferent de culoare. Spui ca nu il inghite pe Stroe dar cand a fost Dusa ministru ce bani am luat? In schimb ca ministru la MApn au gasit bani de haine.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

da sunt politist atunci spune-mi tu te rog un sindicat care a facut ceva pentru noi..... pentru ca toate sunt la fel am fost la snppc m-am retras acum imi incerc norocul si cu prolex.... poate voi fi multumit de ei pentru ca snppc ul pe mine unul m-a dezamagit profund....

Nu vreau sa fiu off-topic, dar cum poti sa fii membrul unui sindicat care sustine sus si tare localii, unui sindicat care doreste aceleasi drepturi pentru impostori? Ti se pare normal? Vrei sa fii coleg cu ei? Spui ca SNPPC te-a dezamagit si ai mare dreptate! Dar, Lincu, nu te-a dezamagit? Ce sindicat este Prolex? Si al politistilor, si al vamesilor, si al impostorilor locali? Te reprezinta foarte bine!

Modificat de Sache
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Guvernul a aprobat ieri, proiectul de rectificare a bugetului de stat. M.A.I. a primit sume suplimentare de 179 milioane de lei (iniţial era prevăzută o suplimentare de 104 milioane lei) pentru cheltuieli cu salarii şi echipamente.

Deci Ministerul Afacerilor Interne a obţinut la rectificarea bugetară, aprobată miercuri de guvern, 75 de milioane de lei în plus faţă de sumele suplimentare prevăzute în proiect, respectiv 104 milioane de lei, pentru cheltuieli cu echipamentele, urmând să primească o sumă similară şi în cursul lunii decembrie, cel puţin aşa a declarat ministrului Finanțelor Publice, Daniel Chiţoiu la finalul şedinţei de guvern.

• Apreciez 1
Publicat

sa speram ca va fi de bun augur!eu am iesit la pensie,sper sa mi se dea toata suma!macar acum.....

• Apreciez 1
Publicat

"La întâlnirea inspectorilor şefi ai Poliţiei Române, de la Sibiu, în urmă cu o săptămână, ministrul Radu Stroe a promis că până la sfârşitul anului va obţine fonduri pentru plata drepturilor de echipament ale angajaţilor din MAI, în cuantum de minim 50%.

Conform unor surse, în şedinţa MAI ce a avut loc astăzi, 31 octombrie a.c., ministrul Radu Stroe a dispus ca în luna noiembrie să se plătească 500 lei, în decembrie urmând a fi alocaţi alţi 500 lei."

Informatie copiata de pe site-ul unui sindicat....

• Moderator
Publicat

Ce am postat mai sus eu este exact ce am citit pe un site de ştiri. Şi am considerat că e bine să postez şi aici, să ştie şi colegii mei, pentru că poate mulţi nu vor găsi ştirea respectivă sau nu au timp să răsfoiască presa online, etc. Deci ştirea nu-mi aparţine, nu e vreo dezvăluire sau altceva dar numai dacă vom proceda toţi la fel putem să fim mai informaţi, la curent cu ce se întâmplă şi să nu mai fim manipulaţi. 

Să sperăm că informaţiile acestea se vor concretiza şi pe carduri.

Publicat (modificat)

500 lei nu inseamna 50%! Ce calcul ai facut?

Mesaj pentru Daly!

Daca s-ar da 50% ar insemna in jur de 1200 lei!

Modificat de ionutzzz29
Publicat

Buna seara.

Un scenariu posibil ar fi urmatorul: 500 ron in noiembrie, 500 ron in decembrie, iar restul in primul trimestru al anului urmator.

Banii pe 2014 din luna aprilie in transe lunare pana la sfarsitul anului.

Acum avem de asteptat sa vedem cum sta treaba.

Sanatate.

Publicat

ionutzzz29 : S-a spus 50% din suma in acest an, impartit pe doua luni(noiembrie si decembrie), iar 50% in anul 2013.

Poate voiai sa spui 50% in 2014...

Publicat

Iar ne da cu taraita! Ne meritam soarta!

Pt k nu suntem uniti niciodata nu o sa facem nimik pt a schima ceva in bine...

Publicat

Nu-s parale , oameni buni ! Ne facem sange rau degeaba. Rectificarea bugetara a fost negativa si nici anul viitor nu se anunta prea stralucit. Eu cred ca lucrurile se vor inrautati din ce in ce mai mult. Sper din tot sufletul ca timpul sa ma contrazica, dar....vor veni vremuri grele.

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

Foarte corect!La anul avem de rambursat si catre Troica...plus ca nu reusesc sa adune la buget cat si-au propus...si nici pe plan international lucrurile nu merg bine - se pare ca va urma o criza a datoriei partii private (mult mai periculoasa decat cea a statului)...sa speram ca nu!

Publicat (modificat)

Sursa Prolex

In urma discutiilor avute cu directorul general al Directiei Generale Financiare din MAI, sumele alocate ministerului prin rectificarea bugetara, vor fi folosite pentru intregirea fondului de salariu, pentru drepturile salariale ale promotiei 2013 si pentru plata partiala a normei de echipament.

Suma ramasa pentru norma de echipament va fi platita inainte de sarbatorile de iarna, sub forma unei sume fixe.

Nota:

Potrivit declaratiei ministrului finantelor, diferenta la norma de echipament va fi alocata MAI  la rectificarea din luna decembrie.

Declaratiile ministrului afacerilor interne si ale premierului, dupa adoptarea rectificarii bugetare din octombrie 2013:

Radu Stroe: Nu-mi rămâne decât să fiu satisfăcut de fapt guvernul dumneavoastră, miniştrii finanţelor, domnul Chiţoiu şi domnul Liviu Voinea, dar nu în ultimul rând domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea, şi armata un pic, aşa, putea să dea mai mult, dar nu a dat suficient, oricum eu sunt mulţumit pentru că avem, pe lângă ceea ce s-a anunţat oficial, prin buget 75 de milioane pentru uniforme, iar până la finele anului, când vom analiza din nou bugetele, vom mai da 75 de milioane, astfel încât să ne închidem pe uniforme la jumătate pe anul 2013. Şi, de asemenea, prin efort propriu, o să avem şi o sumă necesară pentru funcţionarea corectă…
Victor Ponta: Funcţionare la bunuri şi servicii.
Radu Stroe: Exact. Motorină, ulei, piese de schimb, cauciucuri, tot, pentru că vine iarna şi când toată lumea va avea nevoie şi de jandarmi şi de ISU şi de poliţişti, cu toţii vom avea nevoie. Mulţumesc, domnule prim-ministru.
Victor Ponta: Cu plăcere. Cred că merită şi jandarmii şi poliţiştii să facem aceste sacrificii. Să nu uitaţi să amintiţi mereu că noi am plătit în 2012 doi ani şi jumătate în care nu le-a dat nimeni niciun ban şi nu a angajat nimeni niciun absolvent al Academiei…
Radu Stroe: Și au mai dat afară 11 mii de oameni, plus, başca, şi atunci să nu se uite pentru istorie.

Sursa SNPPC

Conform unor surse, în şedinţa MAI ce a avut loc astăzi, 31 octombrie a.c., ministrul Radu Stroe a dispus ca în luna noiembrie să se plătească 500 lei, în decembrie urmând a fi alocaţi alţi 500 lei

Modificat de ctapolice
Publicat

Buna dimineata tuturor!Dragi colegi aveti idee daca eu am iesit la pensie in luna iulie voi beneficia de toata suma s-au voi lua si eu frimituri?Va multumesc si va urez nervi de otel!

Publicat

Dupa parerea mea vei lua proportional cu timpul lucrat in acest an. Pensie usoara si lunga!

Publicat

Buna dimineata tuturor!Dragi colegi aveti idee daca eu am iesit la pensie in luna iulie voi beneficia de toata suma s-au voi lua si eu frimituri?Va multumesc si va urez nervi de otel!

8. Rezolvarea drepturilor, la încetarea raporturilor de serviciu sau în caz de deces

Art. 31. -

(1) Data încetării drepturilor de echipament ale poliţiştilor se consideră prima zi a lunii următoare celei în care au încetat raporturile de serviciu.

(2) Drepturile de echipament se lichidează astfel:

a) dacă s-au acordat în bani sau a fost distribuit echipament în natură, se consideră legal acordate;

b) dacă nu s-au distribuit, se acordă numai echivalentul în bani al drepturilor calculate pentru lunile de activitate;

c) echipamentul care se execută local, pe măsuri şi probe, se consideră legal acordat numai dacă a fost ridicat de poliţistul respectiv;

d) echipamentul primit pe bază de raport, cu anticipaţie, se recuperează integral de la beneficiari prin achitarea contravalorii lui la preţurile din lista de preţuri comunicată de Direcţia logistică.

Art. 32. -

(1) Pentru lichidarea drepturilor de echipament, la încetarea raporturilor de serviciu, se face în mod obligatoriu, în toate cazurile, situaţia acestor drepturi pe anul respectiv, ţinându-se cont simultan de următoarele:

a) ca drepturi se trec valoarea cuvenită pe lunile în activitate din anul respectiv şi valoarea restanţelor din ultimii 3 ani, calculată la valoarea financiară a cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament în vigoare la încetarea raporturilor de serviciu;

b) ca distribuţii se trece valoarea drepturilor de echipament primite până la data încetării raporturilor de serviciu - echipament şi bani, inclusiv anticipaţiile.

(2) Diferenţa rezultată constituie drepturile de echipament la încetarea raporturilor de serviciu.

Art. 33. -

(1) În caz de deces, urmaşii poliţiştilor decedaţi în timpul activităţii primesc valoarea echipamentului restanţă pe ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-părţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferentă timpului trecut de la începutul anului până inclusiv în luna când a intervenit decesul. La solicitarea urmaşilor, se poate asigura gratuit o uniformă pentru înhumare, pe bază de cerere aprobată de ordonatorul de credite.

(2) Echipamentul distribuit cu anticipaţie sau valoarea acestuia nu se mai recuperează.

• Apreciez 2
Publicat

sper sa se dea 50%, ar veni in jur de 600 lei pe noiembrie si 600 lei pe decembrie!

poate ne imbatam cu apa rece!!!......sper sa ma insel! :hmmmt:

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.