Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbări la vârf în Poliţia Română sau M.A.I.


radusandu

Recommended Posts

Schimbari la varf in MAI

Ultimele stiri de pe Realitatea.net, Chestorul general Fatuloiu Dan Valentin, va fi inlocuit cu Chestorul Popa Liviu de la DGA, iar Chestorul principal Petre Toba, va fi inlocuit cu Cms. sef. Dascalu Ioan - atasat de Afaceri Interne la Londra, fost inspector sef la TM si AR.

Numai bine!

Link to comment
  • Moderator

Întradevăr se vehiculează la tv că noul secretar de stat în MAI va fi comisarul şef Ioan DASCĂLU, iar ziariștii spun că acesta s-a remarcat ca fiind o „mână de fier”. :hmmmt:

234933j7ip9ahx.jpg

Link to comment

Hmmm, depinde la ce s-au referit jurnalistii folosind aceasta sintagma... Sa speram ca cei doi vor lua masuri pentru bunul mers al Politiei Romane si ca isi vor face treaba cu demnitate!

Link to comment

Mie personal mi se pare ca doar asistam la o impartire a acestor functii, probabil ca in urma unor negocieri acerbe.

Seful politiei provine de la Arad, coincidenta sau nu si ministrul tot de pe acolo.

Secretarul de stat provine din Bihor, locul de bastina a ex-ministrului Blaga.

Sa fie doar o coincidenta? :naughty:

Link to comment
  • Moderator

Sper sa fie numiti strict profesional, nu politic !

Eduard, sa fim serioși ...

Pentru a fi numit pe criterii strict profesioniste, după părerea mea, ar trebui să existe un concurs în care candidații să-și prezinte un proiect managerial, care să includă ideile lor și tot ceea ce intenționează să facă dacă vor ocupa acel post. Iar în urma analizării acestor proiecte manageriale, ministrul, în funcție de politica ce vrea să o impună, alege pe cel care i se pare că este cel mai potrivit.

Iar ulterior, un astfel de șef, poate fi monitorizat punctual și exact, dacă a îndeplinit ceea ce și-a propus în acel proiect managerial.

Așa ar trebui să se facă numirile pe baza competențelor.

  • Upvote 1
Link to comment

Ai dreptate , Catalin , asa ar trebui :emo-yessir:

Dupa 25 % din salar, ne-au luat astia si bunatatile pe care le m-ai aveam de sarbatorii ! Toba, Sorici ....... :ner:

Edited by Eduard
  • Upvote 1
Link to comment

Demiterea celor trei (Tridentul : Fatuloiu-Toba-Soric) era previzibila si sunt de acord cu miscarea ministrului de interne ( desi intre noi fie vorba,cred ca aceasta decapitare a fost stabilita intre Palatele Cotroceni si Victoria ) . Am sa argumentez :

1. Soric trebuia demis pentru prestatia tragica-comica-isterica cat si pentru suspiciunile de pactizare cu lumea interlopa.

2. Fatuloiu trebuia demis intrucat incepe sa se creada Cavalerul Alb , facea/desfacea in MAI peste ministru, nu am fost de acord cu el in privinta muscaturilor de vipera in directia lui Toba, nemultumirea trebuia sa o expuna ierarhic si nu in spatiul public (mass-media). Bonus pentru secretarul de stat a fost aberatiile neprobate privind uciderea si eliminarea unor persoane incomode dar si increngaturile fiului sau cu interlopii.

3. Toba trebuia demis deoarece nu a gestionat ,, corespunzator,, mitingul politistilor si nu a fost de acord cu represaliile postmiting privind participantii, astfel ca ocazia a venit ca o manusa pentru a-i se plati polita. Intre noi fie spus am remarcat pozitiv atitudinea discreta a acestuia si de bun simt neraspunzand tampeniilor si jignirilor emise de Fatuloiu. Negativ este ca politia ca institutie in perioada lui Toba nu a castigat nimic dimpotriva a pierdut, din acest unghi nu-i nici o pierdere pentru institutie.

Concluzie : In ceea ce priveste noile numiri, la ora actuala este greu de pronuntat impactul care il vor avea, dar primul lucru cred ca ar trebui sa scape politia de imaginea proasta si mai ales de luptele fratricide dintre clanurile nu interlope ci chiar din varful politiei. Referitor la drepturile pierdute nu imi fac mari sperante la redobandirea acestora, ghidandu-ma dupa principiul : niciodata nu musti mana care te-a hranit (ti-a dat functia) .Este de remarcat faptul ca daca Boc este de la cluj si-a adus consilieri si aghiotanti de acolo, Blaga si-a adus de la Bihor, iar Igas cu protectorul sau Falca si-a adus aghiotanti din zona Timisoara-Arad. Ar fi bine sa puna un ministru american sa aduca sefi din LAPD , NYPD sau FBI . Nu ne ramane decat sa traim cu speranta in zile mai bune.... desi speranta de multe ori este cam prostituata.

Link to comment

igas a cerut avizul " consultativ " de demitere a dlui Soric, de la dl prefect Archip, inainte de a fi finalizate cercetarile.... :huh:

ce vroiati sa mai faca dl.Soric? si-a " dat " demisia...

insa fatuloiu si toba au fost demisi..

vad la tv ca , dupa basescu, si ministrul igas cere demisia celor 78 sefi de post din Neamt..

chiar am devenit o amenintare pt.ei? :ner:

astept la post sa-mi trimita corpul de control...

:emo-yessir:

Edited by maximo
  • Downvote 2
Link to comment

Maximo, ti-am vazut postarile nu sunt de acord cu pozitia ta absoluta pro-Soric, dar iti respect dreptul la opinie, nu doresc sa polemizez dar daca vrei sa fli opinia mea(ca doar de asta este forum de dezbateri) reactia celor 78 de sefi de post (cred ca te numeri si tu printre ei) a fost doar emotionala.Niciodata dar absolut nicodata nu vad rolul subalternilor la stabilirea sefilor, politica manageriala nu este stabilita de sefii de posturi, la urma urmei aceasta ar fi un abuz, ca doar nu suntem in cazurile in care le vezi la TV, cand babele isterice din parohie protesteaza la schimbarea popii . Aveati posibilitatea civilizata sa adresati un memoriu de sustinere cu semnaturi, in care sa aratati meritele lui Soric, daca au existat . Sefii ca si parintii nu-i alegi ci doar ii ai .Culmea aberatiei sa protestezi la schimbarea sefilor, ai auzit cumva vreun sef de inspectorat ca ameninta cu demisia la demiterea vreunui sef de post.

Link to comment
  • Moderator

igas a cerut avizul " consultativ " de demitere a dlui Soric, de la dl prefect Archip, inainte de a fi finalizate cercetarile.... :huh:

ce vroiati sa mai faca dl.Soric? si-a " dat " demisia...

Mi s-ar fi părut mult mai demn să aștepte să fie demis, după care să meargă în instanță și să conteste această demitere. Asta în cazul în care chiar este nevinovat, așa cum a susținut.

Link to comment
  • Moderator

maximo nu inteleg de ce il mai sustineti si acum pe acest Soric, cand el v-a lasat cu "fundul in balta". Daca avea "sange in instalatie" (te citez), mergea pana la capat alaturi de voi. Acum doar incearca sa obtina o sanctiune mai blanda si fuge ca un las din fata raspunderii. E o chestie de demnitate sa suporte consecintele propriilor fapte.

Link to comment
  • Member

Am vazut la TV ca ai nostrii colegi de la IPJ Neamt nu mai sunt solidari cu Soric, dar saptamana trecuta il aplaudau si ziceau ca-si dau demisiile daca prietentul camatarilor v-a fi demis.

Maximo tu mai esti alaturi de dl. Soric? Sau cati va mai dati demisiile?

Edited by eti79ety
Link to comment

sunteti manipulati de tv..

cand am zis noi ca nu mai suntem solidari cu el?

noi am cerut sa nu fie demis pana nu e verificat, iar daca e considerat vinovat, sa fie aplicate sanctiuni, daca nu, nu..

de unde ati scos-o ca daca e demis ne dam si noi demisiile?! :huh:

Edited by maximo
Link to comment
  • Moderator

Chiar nu m-ar deranja sa-l avem sef pe Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului, in conditiile in care a reusit sa "curete" NYPD de uscaturi si de obiceiurile "balcanice", mostenite din anii '70 / '80, de pe vremea lui Frank Serpico.

Apropos, NYPDare aprox. 40.000 de functionari (politisti si personal administrativ), asa ca nu este mare diferenta fata de IGPR, numai ca bugetul e diferit... 3,9 bilioane de $$$$

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.