Jump to content
POLITISTI.ro

maigret

Recommended Posts

Aceasta este propunerea pe care o formulez deoarece nu am putea pretinde ca avem un dialog pe teme de serviciu daca nu semnalam si aceste manifestari bolnave a unora din cei care au pretentia ca inteleg conceptul de manager.
Nu doresc ca acest topic sa fie doar o forma de barfa bazata doar pe conflictele cu sefii insa incalcari ale drepturilor politistilor de catre manageri de la diverse nivele este imperios necesar in asa fel incat cei care sunt in situatia de a fi neindreptatiti sa-i putem ajuta fie si cu un sfat.
Bafta

:emo-box:

lasand faptul ca ei ne considera negrii pe plantatie, au si ochii inchisi in perioada asta cand chiorul isi bate joc de noi in ultimul hal. in loc sa faca ceva, sa ia atitudinte pt ca in ritmul asta in scurt timp Politia Romana va disparea, ei prefera sa dea cu biciul

Am o stare sora buna su greata sau sila cand ii vad pe "managerii" alegand la politicienii zilei pentru tot felul de favoruri, dupa care revin in mijlocul nostru si cum usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase si ne explica "ei" cum sta vulturul pe cer, etc

Un astfel de tip de maimutoi colorat politic avand aceasta calitate de manager nu intreaba BAI BOILOR hartie de scris aveti?, benzina de patrulare? pixuri? putere sa munciti cu salariile taiate de prietenii mei portocalii? nu el este preocupat sa-i urmareasca pe cei care datorita lor sta cocotat in fotoliul confortabil si bine platit. Stiti cum ii urmareste? umbla zi si noapte dupa patrulele de siguranta ii tine sub observatie doar doar ii pica vreun amarastean in palme! Acest maimutoi are o culoare nu greu de ghicit este care este la moda :naughty:

• Upvote 1

un coleg de suferinta, a ajuns ofiter si sef. intr-un timp foarte scurt si-a schimbat atitudinea...

cred, ca nu e chiar usor sa intri in breasla sefilor, sefutzilor... :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

Marcellutz totul tine de calitatea materialului.

De curand, cu ocazia bilantului activitatilor la 9 luni unul dintre adjuncti ne-a spus ca, la randul au chestorul Popa, i-a rugat sa ne transmita urmatoarele: sa stam linistiti ca pentru a ne trece de politia locala este nevoie de modificarea unui numar de 18 acte normative, dar oricum salariile nu vor scadea, posibil chiar sa creasca (deh are interes primarul sa-ti dea mai multi bani :naughty: ). Culmea este ca acest sef era chiar relaxat cind ne-a spus toate astea, referindu-se la Politia Romana prin apelativul Politie Nationala. Sincer mi-a lasat impresia ca facea chiar lobby pentru transferarea/mutarea/sau ce alte forme vor mai gasi ei la autointitulata politie locala. Suntem precum la razboi cind sefii in loc sa fie in fruntea ta sa te sustina si sa te conduca, sunt primii care s-au multumit cu ideea si oferat localilor si au parasit frontul. De ce? :blink:

Poate ca vor si creste (in unele locuri ,nu toate primariile isi permit arogante de genul -marire de salarii)insa M.A.I-ul va plati salariile viitoarei Politii a Primariei NUMAI o anumita perioada de timp (cam 6 luni ) ,perioada odata trecuta ramai la bunul plac al primarului si al consiliului local .Daca vor putea plati un numar atat de mare de oameni sau nu ,daca te mai mentin in functie sau te pun pe liber ! Aia e durerea ! La Timis domnii ofiteri rup deja usile ca vor sa se mute la Politia Rurala (un loc care pana acum a fost ocolit de toata ofiterimea).

Hilar este si faptul ca multi primari (indiferent de culoarea politica) au mai fost pacaliti cu descentralizari de genul acesta (scoli, institutii de cultura, etc) iar dupa un timp li s-a suspendat finantarea centrala si lasati cu ochii in soare asa ca deja sunt semnale ca nu mai vor politie locala :naughty:

Adjunctul ala sigur nu va trece la primarie, Dorian.

M-as mira sa ajunga rau, oriunde ar fi. Si, ca sa intelegi de ce, iti pot spune decit atat: in 2001 acest om era plutonier si era politist rutier, lucrind direct in strada. Acum, este comisar si adjunctul sefului IPJ. Asadar, cred ca poate spune <Colegi, yes I can. Do you?>.

Oare ce mai putem spune de ceea ce se face la nivel central cand in teritoriu sunt cazuri de genul asta: http://www.evz.ro/de...iei-951079.html ....vis-a-vis de acel sef nenorocit nu pot sa-i urez decat .... sa nu vada tirul la o depasire BMW-istica pe linia continua....No offence!!!

Despre comentariile pertinente (repet ,pertinente!!!!) de pe "Spune-ti parerea!"-acelasi site nu pot sa spun decat :"Stima embrionului de societate civila!".

Unde ne sunt sindicatele cu acel portdrapel Gigabyte (al unuia dintre ele-evident)...ajuns in extaz ca sunt alegeri la SNPPC (da ,sunt membru.....culmea) si numai imaculati candideaza (membrii SNPPC sunt in majoritatea lor agenti dar ca si candidaturi...majoritatea sunt ofiteri....hmmmm....superb concept)????

Ma-ndoiesc ca vreun sindicat la care-i membru domnul coleg-agent Sergiu Todea, de la Poliţia Rutiera ,va face ceva in sensul ca prin pozitia intrasigenta adoptata de agentul Sergiu Todea in fata unui ne....nic de sef cu BMW sa-l lase p-acesta fara fonctie prin mijloace pur sindicale....ca presupun ca de capabil ce este are 5-ar dl.sef...ehhh!!!!

Edited by axle15

Da, interesanta speta. Chiar inainte sa citesc articolul puteam sa jur ca sefii vor motiva sanctionarea agentului prin atitudine necorespunzatoare fata de un superior sau comportament neadecvat in societate. :doh: Oare de ce nu ma mira ca agentul este sanctionat pe nedrept, iar seful lui (e sef ce p.... mamei lui) conduce in continuare seria 5 - din salariu cumparat binenteles :clip: ?!

am asa o nelamurrrrriiiiirrrrrrrreeeeeeeee....

de ce, nu am vazut niciodata un site ori vreun topic, in care sefii sa se planga de subalternii prosti, lenesi, needucati, neascultatori, rai, puturosi, fomisti, nemultumiti....subalterni, vesnic nemultumiti de....sefi :naughty:

....sau exista? :slapb: :ner: :emo-yessir:

• 2 weeks later...

Dar ce spuneti dragilor de specimenul asta fost sefut ?

http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/amandalin-maria-adjunctul-sectiei-5-politie-brasov-si-model-pentru-botezatu-a-sustras-mezeluri-dintr-un-magazin-politistul-manechin-prins-la-furat-187982.html

Va inspira in crearea de idei cu privire la ce fel de sefi ne conduc odata el ca exemplu in planul al doilea cei care l-au promovat. Cam des pe la Brasov cazuri din acestea rasunatoare.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 3 weeks later...

Stimati colegi va aduc in atentie legat de obiectul discutiilor vis a vis de abuzul unor sefi situatiile repetitive ale unor sefi sau sefutzi care nu inregistreaza rapoartele celor ierahic inferiori mergand pe premiza nu-i inregistrat nu exista, nu exista se asigura ca nu vor putea fi desfasurate actiuni in instanta contenciosului administrativ. Aici punctez rapoarte de participare la cursuri organizate de institutiile MAI, testari diverse si concursuri chiar daca ultimele sau cam suspendat.

Aceasta practica ne arata tipul de mentalitati insusite si practicate de tagma celor care inteleg prin management doar punerea piciorului pe gatul celor care vor sa fie tratati conform fisei postului a legilor si dispozitiilor in vigoare si nu ca niste recruti pe frontul de rasarit.

In acest sens am sa completez cele spuse cat mai curand in 2-3 zile maxim cu trimiteri la textele legale in vigoare si pe care cei nominalizati le calca in picioare sfidand orice incercare de corectare a acestui abuz. :emo-box::good:

Cred ca dusmanul cel mai mare al politiei nu zace-n guvernantii ( de cacao ,sa nu zic kkt consistent ) nostri ci in noi ca si institutie si colegi...fiindca nu putem sa ne distrugem "tumorile" .

Un exemplu ? Iata : http://www.evz.ro/de...si-a-tr-95.html ( comentariul meu:: Pintea ? Tot de "bip" ai ramas !!!! ).Zilele acestea am reusit sa ma cunosc/sa discut cu niste colegi din I.P.J.Hunedoara-Politia Hunedoara-Biroul O.P.-Siguranta Publica (se aude bah 2:15 ?!) care ar cam spune ceva despre mun.Hunedoara gen Cluj :naughty: .

Asta e Politia noastra;un coleg prigonit de-al nostru poate fi "omorat" moral cu succes dar sefii nostri :emo-box: "imortali" ba ,chit ca o traseista este mai OK ca si ei si asta din toate punctele de vedere!!!

A propos de Cluj : un gunoi de grajd este mixul ala de sefi :emo-box: care-l agreseaza pe dl.ag .Todea.

Bravo ,domnule coleg Todea!!!!!!!!!!!!!! :emo-yessir:

Moderator edit

Aici e articolul integral :

EPURARE STALINISTĂ în Poliţia Cluj: continuă persecuţiile împotriva agentului care şi-a tras superiorul pe dreapta

Agentul Sergiu Todea l-a oprit în trafic pe comisarul-şef Cristian Pintea, care, la volanul unui BMW, n-a acordat prioritate pietonilor. Din acel moment, a început prigoana şi anchetele disciplinare. Acum, lui Todea i se reproşează că nu şi-a anunţat şefii că se însoară.

Răzbunarea șefului poliției clujene care a fost oprit în trafic de un agent de poliție a ajuns la episodul doi. Agentul Sergiu Todea a ajuns din nou în fața unei comisii de disciplină din cauza faptului că, în anul 2009, când s-a căsătorit, nu a întocmit un raport prin care să anunţe faptul că s-a cununat.

"Numai probleme am avut că am vrut să aplic legea. Acum nu mă apără nimeni și sunt singur în fața unui sistem. Da, este adevărat că mă cercetează din nou pentru faptul că nu am anunțat în 2009 că mă însor și că nu am scris în declarația de avere ce salariu are soția", a fost scurtul comentariu făcut de polițist.

Agentul Sergiu Todea a ajuns oaia neagră a IPJ Cluj după ce l-a oprit în trafic pe comisarul șef Cristian Pintea, prim adjunctul șefului Poliției Cluj, care nu a acordat prioritatea unui pieton care traversa strada prin loc marcat. Pentru aceasta, agentul Todea a fost deja sancționat disciplinar cu „mustrare scrisă" pentru că nu a avut un comportament corespunzător la serviciu. La momentul respectiv, Pintea a scăpat nepedepsit. Însă polițiștii susțin că în cazierul auto al comisarului șef Pintea sunt mai multe sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză.

Acuzat că nu a cerut voie să se căsătorească

După ce EVZ a relatat cazul, şefii Poliției Cluj au început o verificare amănunțită a activității și a vieții de familie a agentului Todea. Ca și în povestea cu "de ce nu ai șapcă", IPJ CLuj a decis formarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea profesională și viața familială a agentului Todea. Conluziile inspectorilor sunt halucinante putând sugera că Poliția Română nu s-a modernizat deloc.

Noua anchetă disciplinară împotriva polițistului cuprinde câteva capete de acuzare puerile. Prima se referă la faptul că agentul Todea nu și-a anunțat șefii că vrea să se însoare. În interiorul IPJ Cluj există o dispoziție scrisă a șefului poliției prin care toți subordonații care vor să se însoare trebuie să anunțe acest lucru. Doar pe vremea Securității ofițerii trebuiau să ceară aprobare pentru a se căsători. „Am și divorțat între timp și acum îmi impută și că de ce nu am anunțat că am divorțat. Culmea este că la nunta pe care chipurile nu am anunţat-o au participat și colegi și șefi de-ai mei", spune agentul Todea.

Un caz de importanţă capitală pentru ANI

O altă acuzație se referă la faptul că agentul Todea nu ar fi scris în declarația de avere din anii 2009 și 2010 salariu pe care l-ar fi încasat soția lui. „În 2009 m-am căsătorit și am divorțat în 2010. Nu am știut ce salariu a avut fosta mea soție. Eu cred că este treaba Agenției de Integritate să stabilească dacă am greșit sau nu. Originalele după declarațiile de avere le-am depus la IPJ Cluj și la momentul respectiv nu mi-a spus nimeni că este vreo problemă", a mai adăugat agentul.

DOVEZI ŢINUTE LA SECRET

Comisarul-şef Pintea, protejat de „coledzi”

Ancheta disciplinară este în curs. Agentul Todea a fost deja chemat pentru a oferi explicații legate de încălcările „grave" ale normelor interne ale IPJ CLuj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean nu a putut oferi informații despre această chestiune internă și a solicitat o cerere scrisă „la care veți primi un răspuns legal".

Poliția Cluj a refuzat să pună la dispoziția mass media înregistrarea video care îl surprinde pe comisarul-șef Cristian Pintea în timp ce nu acorda prioritate unui pieton pe trecere. „Sunt chestiuni de protecție a datelor cu caracter personal", se arată într-un răspuns trimis de IPJ Cluj.

EVZ.ro

Edited by Cristi
V-am spus sa nu mai postati doar link-uri catre articole, ci articolele intregi sau macar un rezumat.
  • 4 months later...

Pe plaiurile brasovene se desfasoara cu politistii de proximitate un nou curs de pregatire de combatere a violentei in scoli. Curs tinut de un pedagog din cantoanele Elvetiei si care isi aroga propria sa contributie la ceea ce s-a numit deprofesionalizarea a peste 5.000 de politisti in asa numita politie de proximitate as spune eu promiscuitate. Acest barbat prezinta in cadrul cursului 13 exercitii pe care cursantii politisti combinati cu cadre didactice trebuie sa le efectueze in vederea obtinerii calitatii de formator al cursului. Exercitiile in cauza sunt o combinatie de psihoterapie pentru copii cu nevoi speciale.

Din denumirile exercitiilor pot enumera: Pendula, Autobuzul, Tornada, etc. Participantii sunt descaltati de incaltamintea din dotare si suiti pe scaune sau pe mese in functie de exercitiu, participantii trebuie sa tropaie, sa strige, sa tipe, sa se alerge, sa se bata cu bate dein burete, etc.

Va spun sincer ca este mai tare ca tot ceea ce au creat clasicii in materie de comedie sau clipurile cu cascadorii rasului.

Toate acestea in numele combaterii violentei in scoli. Sa nu credeti ca participarea la curs este pe baza unei dispozitii scrise, sa nu credeti ca acesta se desfasoara in cladirea politie, este totul numai asa verbal intre seful municipiului si retardul de cantonez. Apropo politisti care sau simtit nelalocul lor la curs sau au protestat au fost dati afara cu suturi si amenintati cu repercursiuni din partea stiti voi cui :D a sefului binenteles subliniez pentru cei care nu pot sa creada ochilor.

Deci in rezumat cataratul in sosete, aruncatul de pe banci, zbieretele si fugarirea reciproca, bataia cu buretii bata va lasa scolile nationale fara violenta :lol:. Va las pe voi sa apreciati grotescul. Eu pot sa va ofer eventual celor interesati suportul de curs. Ah sa nu uit participantii au fost fotografiati de retardatul cantonez in diverse poziti, pe jos, cracanati, in sosete pe banci pe scaune etc. stiti voi tot tacamul :D

Politisti de proximitate vi se pregateste ceva este proiect pilot mintenas ajunge si la voi asa ca ciorapi curati si pieptul inainte umilirea politistului roman continua pana la noi dispozitii.

Atasam si suportul de curs dar nu ma pricep unde am butonul de atachment :wub:

Edited by maigret

Sa mearga la cursuri cei de la prevenire ca freaca menta, de parca parintii lor au lucrat la fabrica de guma de mestecat. Nu politistii de proximitate trebuie sa regizeze piese de teatru. Ei sunt politisti, nu actori. Rusine celor care gandesc ca in acest mod vor eradica violenta din scoli.

• 1 month later...
  • Member

Am o intrebare pt toata lumea: mai exista vreun loc in Romania, in care Politia sa pazeasca panourile electorale? De ce intreb, pt. ca la Bv, Politia (toate structurile din cadrul sectiilor de politie) face panda la panourile electorale, noapte de noapte. Orice altceva ce se intampla in oras, se poate intampla, dar sa nu se rupa afise, ca e jale!

• Moderator

La Craiova, din câte am înțeles de la colegi, există obligația de a trece din când în când pe la panourile respective pentru a-i verifica pe localii care fac pază.