Jump to content
POLITISTI.ro

Cum e viata de familie a unui politist ?


Camil

Recommended Posts

De la 5 ani , am vrut sa devin politist si acum dupa 11 ani , am in continuare aceeasi dorinta . Dar , de asemenea mi-am dorit sa am si familia pe care nu am avut-o si sa fiu alaturi copiilor mei cand au nevoie de mine , iar intrebarea mea este , nu cumva cele 2 vise se bat cap in cap ? Am inteles ca nu-i usor sa fii un politist bun si sa fii un tata bun in acelasi timp , lamuriti-ma voi. Va multumesc anticipat ! :emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

În mare ai înţeles corect, dar nu este neapărat o regulă, depinde de la o persoană la alta. Întradevăr sunt foarte mulţi poliţişti ce îşi neglijează familia, pentru a obţine rezultate notabile. Mult mai sigură este pierderea tinereţii. Cei ce aleg să devină poliţişti îşi sacrifică tinereţea şi adolescenţa. În viaţă nu poţi să le ai pe toate.

 • Upvote 1
Link to comment

Ca să înțelegi cu adevărat ce însemană viața de polițist și viața de familie (care mai are timp de așa ceva) urmărește cu atenție clipul de mai jos. Este inspirat din viața reală a polițiștilor. Viața unui polițist care iubește această meserie însemană un lung șir de privațiuni, fără weekend-uri, fără familie, fără toate liberele de drept, fără logistică, cu multe ore peste program fără să fii plătit și cu bani puțini. De multe ori ajungi să îți pupi copilul doar atunci când doarme pentru că ajungi ori prea dimineață ori târziu în noapte. Așa cum spune și titlul acestui clip deosebit, oamenii nu se nasc polițiști, iubirea pentru adevăr și dreptate naște polițiști. Cam asta este.

http://www.youtube.com/watch?v=B9l5CHWeSWo

 • Upvote 6
Link to comment

... Am inteles ca nu-i usor sa fii un politist bun si sa fii un tata bun in acelasi timp , lamuriti-ma voi. Va multumesc anticipat ! :emo-yessir:

Tata bun poti sa fii daca esti politist, insa nu prea esti de fata la diverse evenimente ale copilului(daca munca ti-o cere, nu poti lipsi, mai ales cand tu esti initiatorul unei actiuni..). Deci depinde de tine ce intelegi prin tata bun...tot asa de bine poti sa fii in fiecare moment langa copil si sa nu fii tata bun...e interpretabil. Pentru aceasta munca de cele mai multe ori faci sacrificii, in dauna celor dragi, asta trebuie inteles de catre cetateanul care arunca fraza stereotipa "esti platit din banii mei...", ca sacrificiile la care este supus un politist nu se mai intalnesc la alte meserii...

Link to comment

Deja am vazut videoclipul si de asemenea am vazut " Profilul politistului " . Stiu ca m-am nascut sa fiu politist si sunt sigur ca as fi unul foarte bun ( poate par arogant , dar spun ceea ce simt ) . Dar nu inteleg , de ce orarul se prelungeste asa de mult . Am auzit ca la 5 zile lucratoare care sunt de 8 ore fiecare , ai dreptul la 2 zile libere ( weekend ) , ca orice om . Dar de ce politistului i se cere sa lucreze mai mult ? De ce ii se cere sa piarda " cine romantice " cu sotia si sedinte cu parinti la scoala ? Sa inteleg ca ii se incalca drepturile ?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Păi chiar crezi că infractorul îşi ia liber la sfărşit de săptămână?

Trebuie să fii acolo, când e momentul potrivit. :clip:

Link to comment

Ce am postat au fost constatari personale...ca acestea coincid cu ale altor politisti, asta e! De cele mai multe ori momentul prielnic la munca este contrar momentului prielnic din viata de familie!!! Cel mai greu nu îi este politistului, ci sotiei si copiilor, fiindca ei îsi asteapta sotul, respectiv tatal, sa vina teafar acasa! Deci cel mai mare sprijin al politistului vine din partea familiei!!

Link to comment
 • Active member

Stai linistit, poti sa impaci si capra si varza ;) In functie de linia pe care o sa lucrezi, poate ca vei fi in priza zile la rand, sa nu dai pe acasa, dar vor fi si perioade mai lejere, care sa-ti compenseze orele suplimentare. Aici ai putea identifica o problema - programul instabil si nesigur. Stii cand pleci de acasa, dar nu stii cand te intorci.

Acum o alta parere, e prea devreme sa te gandesti la lucrurile acestea si, cu siguranta, mult prea devreme sa te gandesti la sotia care te asteapta cu "cina romantica" si ca tu nu mai vii. Eu stiu ca aveam alte probleme la 16 ani. :)

Link to comment

Eh, uneori te opresti si te intrebi ce faci cu viata ta iar eu acum trebuie sa ma gandesc la ce am sa fac pentru ca ma intorc in tara din Montréal . Oricum , nu-mi pierd tineretea visand. :D

Link to comment

Asa e Cristi! De multe ori nu stii nici cand pleci de acasa. Dar, cum a mai spus cineva, depinde pe ce linie de munca/specialitate, muncesti. Cel mai bine la intrebarea asta raspund femeile din viata fiecaruia!

Am uitat sa spun o chestie importanta...mai depinde mult de felul de a fi si de gradul de implicare in munca!

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...

Salutare! Dacă tot se vorbeşte despre viaţa de familie aici aş avea şi eu o nelămurire. Mai întâi vă precizez că sunt femeie, după cum se vede după nume şi mă pregătesc pentru admiterea de anul acesta. De ce aleg acest drum? Pentru că am un simţ patriotic mai dezvoltat, mă caracterizează diplomaţia, devotamentul, calmul; sunt sociabilă, deschisă tuturor lucrurilor noi, imi place să gândesc logic şi să acţionez psihologic, şi multe altele cu care nu vreau să vă obosesc. De când mi s-a accentuat obsesia pentru această meserie de poliţist(ă) şi până în prezent am încercat să mă informez cât mai bine despre absolut tot ce ţine atât de Academie cât şi de meserie. Am cules informaţii de pe unde am putut, din absolut orice sursă. De curând am dat peste acest site, unicul care mi-a oferit acces la legislaţie (cu privire la cariera de poliţist). Exact ce căutam de ceva timp şi nu găseam! Mă interesa în special anumite aspecte legate de viaţa femeii poliţist, de exemplu, dacă există un concediu de maternitate, şi dacă da, cât şi cum (să nu mă înţelegeţi greşit, vroiam doar să mă asigur că nu mi se încalcă şi dreptul dat de divinitate, cel al procreării :) ). Ce mă interesează acum, în urma a ceea ce v-am menţionat şi a ceea ce am citit în conversaţia de mai sus, este dacă şi femeia poliţist va absenta din viaţa familiei sale tot atât de mult precum bărbatul poliţist. Intuiesc că nu există anumite privilegii ale femeii, dar aş dori să ştiu cu certitudine dacă e aşa sau nu, sau dacă există vreo conduită, drepturi, ceva, orice ce ţine de munca pe care o prestează femeia în sistemul M.A.I. Mulţumesc anticipat! 

 • Upvote 3
Link to comment

Lora, in M.A.I. nu se incalca drepturile fundamentale. Ca exista, ca peste tot, prejudecati, nu contesta nimeni asta, insa depinde foarte mult de linia de munca si de specialitatea fiecarui politist, sa stabilesti sarcinile de serviciu. De regula nu exista diferente intre o femeie politist si un barbat politist, ambii trebuie sa faca aceeasi munca, depinde de individ in parte, cat de bine isi fac treaba. Totusi, cred ca cel mai bine ti-ar raspunde o femeie. Eu personal, n-am auzit nici o colega sa se planga ca nu mai are timp de familie. Trebuie sa stii de la inceput ca viata de politist presupune multe sacrificii, insa daca iti doresti din tot sufletul sa imbratisezi aceasta meserie, vei avea si satisfactii!!! Cantareste bine avantajele si dezavantajele si vei stii daca esti potrivita pentru politie sau nu. Succes!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

 De multe ori nu stii nici cand pleci de acasa. Dar, cum a mai spus cineva, depinde pe ce linie de munca/specialitate, muncesti. Cel mai bine la intrebarea asta raspund femeile din viata fiecaruia!

 

E cred ca cine se casatoreste stie deja ce inseamna viata langa un politist/a, daca il accepta de la inceput o sa-l sprijine toata viata.

Link to comment

Asa e Cerasela, cel mai mult in viata unui politist/a conteaza sprijinul sotiei/sotului!!!

Link to comment

Daca mi-as pune problema sa ma casatoresc cu o politista.., adica daca "ma face" la sentimente (cu sentimentul nu mai poti lupta, s-a dus dracu logica, mirosu', vederea, auzu', pipaitu' etc), obligatoriu trebuie si eu sa trec in plolitie.

Altfel m-as simti ca naiba. Sunt barbat sau ce mama naibii? Sau as desfiinta toate oglinzile din casa.

Iar daca ma gandesc mai adanc..., 2 politisti in familie.. nu prea cred ca merge. Voi stiti cazuri? Daca sunt trimisi in colturi diferite? Ca Romania nu e Andorra.

Edited by cezar1
Link to comment
 • Moderator

Sunt cazuri în care ambii sunt poliţişti. Cele mai dese sunt când se cunosc în perioada studenţiei în academie, rămân împreună, îşi aleg repartiţia în acelaşi judeţ şi se căsătoresc ulterior, au copii care cresc şi în tradiţia familiei doresc şi devin la rândul lor poliţişti ... după care vine un ziarist tâmp de "investigaţii" şi descoperă nepotisme şi alte asemenea subiecte scandaloase. Numai că în astfel de situaţii nu poate fi vorba despre aşa ceva. Dar evident că nu mai contează pentru ziaristul retardat faptul că această profesie este una de vocaţie, ce se capătă în urma educaţiei primite, nea ziaristul este obsedat de teorii conspiraţioniste, de teorii ale corupţiei existente la tot pasul, ce îi întunecă viziunile şi alungă obiectivitatea.

 • Upvote 2
Link to comment

teolucian63 Iţi mulţumesc pentru răspuns! Ştiu că nu se încalcă drepturile fundamentale, eram puţin ironică acolo. Am întocmită deja foaia cu avantaje/dezavantaje, iar lucrul care rămăsese neclarificat era cel legat de familie. M-a ajutat faptul că ai precizat de colegele tale. Aştept, poate se iveşte şi o femeie pe aici.

Cezar1 să ştii că nu e obligatoriu să te faci poliţist dacă presupui o căsătorie cu o femeie poliţist. E de ajuns să o apreciezi, să o respecţi şi să o sprijini în tot ce face. Dacă orgoliul tău de bărbat depăşeşte aceste calităţi, atunci, dragul meu, nu e bine deloc. Înainte de a te întreba cum va fi căsnicia alături de o femeie poliţist, întreabă-te dacă aceasta te-ar lua de soţ având în vedere felul tău de a gândi lucrurile.

Link to comment

Se tine cont de faptul ca esti casatorit cu un politist la repartitii, la deplasari? la training de lunga durata?

Asa mi s-ar parea corect. Imi place cand sotii lucreaza in acelasi domeniu sau chiar servici.

Ziaristii, lasa-i. Limacsi pentru care banul e pus inaintea eticii si onoarei.

Link to comment
 • Moderator

La repartiţii nu se ţine cont. Acolo contează doar media de absolvire. În funcţie de aceasta se intră şi fiecare îşi alege din locurile rămase disponibile.

În schimb, ulterior după ce sunt în activitate, la solicitările de transfer/mutare dintr-o unitate în alta, reîntregirea familiei este un motiv serios pentru aprobarea unui astfel de raport, dar nu este obligatoriu.

 • Upvote 1
Link to comment

Poti avea o viata de familie minunata, daca stii cum.

Problemele personale nu le aduci la serviciu, cum nici problemele de la serviciu nu le aduci in viata de familie.

E foarte greu sa fii politist, dar este si foarte frumos. O sa fii privat de multe, dar daca iti doresti sa fii politist nu vei regreta ca ai facut aceasta alegere.

Cel mai greu, din punct meu de vedere, este pentru politistii care lucreaza in serviciile operative. Structurile de suport sunt privilegiate.

Iar familia te sustine, te intelege, are incredere in tine, pentru ca asta iti este meseria. Putinul timp liber pe care il ai il acorzi familiei si atunci totul este o.k.

 • Upvote 3
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.