Jump to content
POLITISTI.ro

Violenta in familie implicare minori


weltandrei
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Am intalnit recent un caz care nu am stiut cum sa il tratez sau sa gestionez situatia.

Ma plimbam cu masina pe strazile orasului undeva pe la 1:30 noaptea, iar la un moment dat vad cum unul o imbraceste pe una si mi se parea ca fata plange, m-am intors dupa 200 de metrii sa vad din nou ce se intampla, si am constatat ca baiatul ii dadea palmi in continuu fetei.

Opresc masina si ma dau jos sa vad care este situatia, baiatul tot striga ceva in maghiara, la care neintelegand ce spune am i-am zis:

- care este problema , nu o mai lovii!

la care baiatul striga:

- domnu are 12 ani!

Din asta am dedus ca baiatul era fratele ei mai mare (undeva la 16-17 ani), in tot acest timp, ii mai dadea cate o palma fetei, care nu mai putea de plans.

Vazand ca nu se opreste, m-am apropiat mai tare, moment in care m-a lovit un miros puternic de alcool, nu stiu sa spun exact de la care dintre persoane dar presupun ca de la amandoua. Intre timp apare o alta masina(un taxi) din care se da jos un barbat unva la 35 de ani si vine direct spre mine strigand "Pleaca de aici", omul era si el foarte pornit spre scandal, automat am dedus ca acesta era tatal, si am incercat sa ii explic ca nu este bine sa o loveasca, dar cred ca daca mai incercam inca o data sa scot o vorba, conflictul se intorcea catre mine, asa ca am plecat, timp in care cei trei s-au urcat in taxiu si au plecat catre casa.

nu am raportat la politie acest caz, dar am o intrebare pentru acest caz

Daca cineva raporteaza un asemenea caz la politie, iar fata nu recunoaste de frica, cum se procedeaza?

 

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

În asemenea situaţii trebuie să suni la 112. Poliţia nu are ce să facă dacă victima ori reprezentantul său legal nu depune plângere împotriva agresorului. Codul Penal precizează că plângerea prealabilă este actul procesual penal prin care persoana vătămată printr-o infracţiune îşi manifestă în mod expres voinţa de a fi tras la răspundere penală făptuitorul, iar vătămarea corporală este una dintre infracţiunile pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile.
Lipsa plângerii prealabile reprezintă o cauză care inlătură răspunderea penală, iar poliţia nu poate să facă absolut nimic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.