Jump to content
POLITISTI.ro

Vacante si concedii - impresii, recomandari, pareri

Sony

Recommended Posts

Dupa cum spune si titlul subiectului, care, pe unde plecati?

Eu voiam sa plec prin iunie, cu copjob(banat aici), dar el s-a decis sa plece mai repede cu o zi.

Mi-am cumparat bilet in Corfu Grecia inca de prin februarie pentru perioada 02-09.08.2010 printr-o agentie de turism fara masa inclusa si cu transport individual. Partea proasta e am platit deja toata distractia si nu stiu cu ce bani o sa mai ajung eu acolo daca astia reduc salariul cu 25% si nici nu mai vad prima de concediu, dar chiar daca ma duc cu buget de austeritate tot am sa plec.

E cam "sumbra" situatia din Grecia. Mergi si in aceste conditii?

Inainte cu o luna sa plec am sa ma interesez si de aceasta situatie si voi lua o decizie in functie de ce aud atunci. In principiu sunt hotarat sa merg pentru ca din cate am vazut acum situatiile mai tensionate sunt in orasele mari gen Salonic, Atena iar in zonele turistice lumea e mai calma cu toate ca lucrurile pot escalada foarte repede. Sper sa nu protesteze cei din vama si sa inchida punctele de frontiera ca atunci ar fi o problema mai delicata. Ar fi o miscare foarte proasta din partea grecilor sa blocheze intrarea turistilor in tara avand in vedere ca in prportie de 80% ei traiesc din turism. Nu prea imi vine sa dau Grecia pe Romania.

In zonele cu statiuni de turism, am observat ca deobicei e liniste. Eu am fost acum un an, chiar pe perioada unor atentate cu bomba la Atena, si am aflat cand am sunat in tara. In zona statiunilor nu s-a vorbit nimic de asa ceva.

In alta ordine de idei, Viorake, ai facut o alegere buna in privinta datei, ca-n iulie si august nu e de stat prin Grecia.

In zonele cu statiuni de turism, am observat ca deobicei e liniste. Eu am fost acum un an, chiar pe perioada unor atentate cu bomba la Atena, si am aflat cand am sunat in tara. In zona statiunilor nu s-a vorbit nimic de asa ceva.

In alta ordine de idei, Viorake, ai facut o alegere buna in privinta datei, ca-n iulie si august nu e de stat prin Grecia.

Si eu am fost anul trecut in iulie in thassos si nu am avut nicun fel de probleme dar anul trecut nu era situatia de anul asta. Facand abstractie de situatia mai tensionata de acum recomand cu incredere Grecia pentru oricine, serviciile sunt mult mai bune decat ceea ce avem noi pe aici si preturile sunt ok. Eu voi continua sa marg si in anii urmatori probabil in alte locatii sau eventual am sa incerc si niste Turcia.

• 2 months later...
  • Membru

ms adri, asta e poza pe care vroiam sa v-o arat de pe transfagarasanemo-yessir.gif

un drum excelent pt carute, la urcare dinspre Curtea de Ag, parerea mea e ca 4 roti sunt super fata de 2sad.gif

daca urcati sus la balea lac sa va aduceti mancare cu voi, la cabane sa sta la coada la papat, eu unul nu am avut rabdare si am plecat mai departe pana la Cartisoara, mai prindeti un pic de zapada, aah si nu uitati carnea de gratar...ca unii....ner.gif

dscf3856.jpg

admini, te rog sterge chinuiala asta, mie nu mi-a iesitner.gif

Edited by eti79ety

• Administrator

Am sters acel post ety si am micsorat poza din postul lui Miadry pentru ca era la dimensiuni foarte mari si iesea mult in partea dreapta.

Am sa va spun un pont pentru cand mai doriti sa postati si alte fotografii.

E bine sa va asigurati ca dimensiunea lor nu este mai mare de 800x600 pixeli, pentru ca in caz contrar va depasi cu mult partea din dreapta a paginii si nici nu va mai putea fi vazuta de ceilalti in totalitatea ei. De asemenea dimensiunile mari ale unei fotografii postate vor face intotdeauna ca pagina respectiva sa se incarce mult mai greu, mai ales pentru cei ce au o conexiune la internet mai slaba sau pentru cei ce intra pe site de pe telefon etc.

De aceea e bine sa le redimensionati fotografiile inainte de a le urca pe site (va recomand ca dimensiune maxima 800x600). :clip:

PS: Super motorul tau ety! :good:

• 2 months later...
  • Membru

am facut Transalpina anul asta cu auto, am trecut muntii de la Ranca spre Obarsia Lotrului, superb peisaj, sper la anul sa ma mai pot duce, as vrea pe 2 roti, e criza pentru 4...ner.gif o foto, e la rezolutie cam mare, dar...

dscf4069i.th.jpg

• 6 months later...
  • Moderator

Pe unde e mai bine sa ies din tara, dpdv al costurilor, pe la Giurgiu sau sa trec cu bacul la Oryahovo?

Se taxeaza separat turismele fata de microbuz?

Merci.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Eu recomand Tusnadul. Privelistea este superba, iar lacul Sf. Ana este aproape. Am mai fost acolo si cred ca mergem si in aceasta vara.

• 3 months later...
  • Membru

Plec la MAREEEEE!

asta a strigat fata mea toata ziua si cat mai e pana plecam... :ner: , o sa ajung stresat pe litoral de intrebarile astea...copman....vin!

• 10 months later...

E timpul sa ma gandesc si la o scurta vacanta, asa ca am nevoie de ajutor: nu am iesit niciodata din tara, toate concediile le-am petrecut impreuna cu familia in locuri minunate din Romania.

Vreau anul acesta sa incerc o scurta vacanta - cam o saptamana, cu masina, cu GPS-ul pe care inca nu l-am cumparat, spre nu stiu unde: Austria, Germania, Cehia.

Daca ati facut deja asfel de "incursiuni", va rog sa le postati , am nevoie de cateva idei.

noi anul acesta vom merge din nou la mare la Cosinesti pentru pitica ...ajungem prin 20 august ...si stam 10 zile....

runya eu spun ca ai ce vizita hallstatt...Beinhaus,Prater - Roata uriasa de balci,Palatul Imperial Hofburg,Castelul Schönbrunn si multe altele

Edited by domnisoara

Si eu ajung tot prin august la Costinesti,dar cam asta e vacanta din pacate. :(

@runya asa cum spune si domnisoara iti recomand Viena si un alt oras frumos in Austria, Salzburg-ul.De asemenea iti recomand sa strabati Austria fara a merge pe autostrazi pentru ca vei avea parte de un peisaj mirific.In Germania nu prea ai ce vizita si e mai bine sa mergi in Cehia si sa vezi Praga iar din Praga poti merge in Polonia sa vezi Auschwitz-ul si sa te indrepti spre Romania prin Slovacia,traversand muntii Tatra. :clip:

P.S:Eu am facut un traseu oarcum asemanator vara trecuta si mi-a placut la nebunie.

• 2 months later...

Pentru a nu deschide un topic nou am sa postez aici un mic filmulet de 14 minute cu drumul spre cabana Rarau. La coborare este un peisaj de basm dar nu mi-am permis sa si conduc, sa si filmez. Vizionare relaxanta si apoi, daca vi se face dor de aer curat.....drum bun.

http://youtu.be/4d2il3UL4eU

• Upvote 1

Imi permit sa atasez cateva poze realizate pe unde m-am preumblat, inclusiv de la un gratar

Totul s-a petrecut in Bucovina

Descoperirea spiritualitatii manastirilor, a traditiiilor, a mentalitatii, obiceiurilor si a capacitatilor oamenilor din zona v-o las ca surpriza si experienta personala. Merita.

post-5667-0-11062100-1346659949_thumb.jp

post-5667-0-93089500-1346659959_thumb.jp

post-5667-0-95712800-1346659973_thumb.jp

post-5667-0-05325400-1346659992_thumb.jp

post-5667-0-26800300-1346660008_thumb.jp

post-5667-0-67247000-1346660025_thumb.jp

post-5667-0-18872000-1346660041_thumb.jp

post-5667-0-59953300-1346660065_thumb.jp

post-5667-0-74760500-1346660086_thumb.jp

post-5667-0-94489300-1346660260_thumb.jp

post-5667-0-92262600-1346660275_thumb.jp

post-5667-0-04751500-1346660289_thumb.jp

post-5667-0-41211400-1346660299_thumb.jp

post-5667-0-42951800-1346660314_thumb.jp

• Upvote 3

eduardpsih foarte frumos......noi am fost la Costinesti 10 zile...apoi 3 zile la Craiova apoi am plecat la Orsova pe dunare un pic....a fost o vacanta foarte frumoasa si foarte reusita....

Edited by domnisoara

Sa ajungem sanatosi pana la anul si ii voi face o mare surpriza fiului meu, aceea de a vedea marea si, ce-i place lui cel mai mult, de a se balaci in ea cat doreste. O sa fie si mai marisor putin si sper ca va intelege si isi va da acordul sa ne retragem dupa 7 sau 10 zile, pentru a putea ajunge si prin Maramures.

Superbe fotografii Eduardpsih! Nu am avut timp sa postez fotografii din concediu, dar o voi face in curand!