Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Suspecţi de furt componente C.F.R., prinşi de poliţişti

Poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov au efectuat cerectări cu privire la comiterea de furturi de relee, de pe rutele Braşov-Rupea şi Braşov-Făgăraş. Trei suspecţi au fost arestaţi preventiv.

În urma cercetărilor desfăşurate, începând cu luna ianuarie a.c., poliţiştii au depistat trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, suspectaţi de comiterea unor furturi de relee de pe rutele Braşov-Rupea şi Braşov-Făgăraş.

În dimineaţa zilei de 18 februarie a.c., în baza autorizaţiei emise de magistraţi, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unuia dintre suspecţi, unde au găsit, ascunse într-o bibliotecă şi sub un pat, 111 relee C.F.R..

Poliţiştii au stabilit că releele au fost sustrase în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., de pe rutele C.F.R. menţionate, punându-se astfel în pericol siguranţa traficului feroviar şi perturbându-se circulaţia trenurilor.

Prejudiciul cauzat se ridică la 185.000 de lei.

Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi Judecătoriei Rupea, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, pătrundere fără drept în zona de siguranţă a căii ferate, distrugere şi semnalizare falsă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Suspecţi de furturi de componente ale vagoanelor de transport marfă, reţinuţi

 

Cinci bărbaţi din Gorj, suspecţi de comiterea mai multor furturi de componente ale vagoanelor de transport marfă, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., în urma unei acţiuni de prindere în fragrant.

 

În noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au prins în flagrant cinci bărbaţi, din Gorj, în timp ce ofereau spre vânzare, în pădurea de lângă oraşul Strehaia, şase distribuitoare de aer sustrase de la vagoanele de marfă ce asigură transportul în bazinului carbonifer Motru.

 

Cei cinci sunt suspectaţi că, în perioada iunie - iulie a.c., ar fi săvârşit alte două furturi de componente de la vagoane de transport cărbune staţionate în triajele Motru şi Drobeta-Turnu Severin.

 

Printre componentele de la vagoane sustrase se află şi distribuitoare de aer de la sistemul de frânare fără care vagoanele de transport cărbune nu mai pot funcţiona.

 

Prejudiciul creat este de 96.200 de lei.

 

Suspecţii au fost reţinuţi, iar, în cursul zilei de azi, vor fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Motru, cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.