Jump to content
POLITISTI.ro

Activitati desfasurate de politistii structurilor de transporturi


NewsBot

Recommended Posts

Polițiștii acționează pentru a asigura un climat de siguranță pentru cetățenii care călătoresc cu trenul

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă pentru călători, poliţiştii structurilor de transporturi din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. vor organiza, în perioada 9-12 august a.c., la nivel naţional, acţiuni pe magistralele de cale ferată şi în staţiile C.F.R.

În perioada 9-12 august a.c., aproximativ 900 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor desfăşura o acţiune la nivel naţional, în staţiile de cale ferată, precum şi în trenurile de călători care circulă pe magistralele C.F.R. şi secţiile feroviare adiacente acestora.

Poliţiştii vor identifica şi lua măsuri legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile C.F.R. şi pe trenurile de călători, precum și împotriva celor care oferă spre vânzare călătorilor diferite bunuri fără a poseda autorizaţie de comercializare şi celor care apelează la mila publicului călător pentru obţinerea de foloase materiale.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor întreprinde măsuri pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, pentru identificarea minorilor lipsiţi de supraveghere, a vagabonzilor, a cerşetorilor şi a persoanelor consumatoare de substanţe halucinogene care, prin prezenţa lor, creează o stare de disconfort călătorilor.

În plus, vor acorda sprijin lucrătorilor C.F.R. în vederea depistării şi identificării persoanele care călătoresc cu trenul fără a deține bilet de călătorie.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Peste 50 de infracțiuni depistate în urma acțiunii desfășurate la nivel național de Poliția Transporturi

Peste 50 de infracţiuni au fost depistate şi aproximativ 440 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul a patru zile, pe magistralele CF.

În perioada 9-12 august a.c., aproximativ 900 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Română, au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, în staţiile de cale ferată, precum şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele CF şi secţiile feroviare adiacente acestora.

Astfel, poliţiştii au constatat 54 de infracţiuni, dintre care 27 de natură judiciară, 19 de natură economică şi 8 de altă natură, şi au aplicat 443 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 82.735 de lei.

Au fost prinşi 41 suspecţi de infracţiuni şi 4 persoane urmărite în temeiul legii, 37 de vânzători ambulanţi şi 59 de persoane care apelau la mila publică. De asemenea, poliţiştii au găsit 23 de minori lipsiţi de supraveghere.

În urma controalelor desfăşurate în trenuri, au fost depistaţi 1.417 de călători frauduloşi, cărora personalul CFR le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 15.293 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor de la transporturi

Aproape 30 de infracţiuni şi peste 30 de abateri contravenţionale au fost depistate de poliţiştii de la trasporturi în urma unor controale la societăţi comerciale care se ocupă cu deşeurile reciclabile feroase şi neferoase.

În primele zile din septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite privind colectarea şi valorificarea deşeurilor reciclabile feroase şi neferoase.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 432 de societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de colectare/valorificare a deşeurilor reciclabile feroase şi neferoase.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au întocmit 18 dosare penale în care sunt cercetate 29 de infracţiuni.

De asemenea, au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.400 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 800 kg. fier vechi, 410 kg. cupru, 72 kg.aluminiu, 9 kg.inox şi 125 kg componente de la infrastructura feroviară.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiuni ale poliţiştilor de la transporturi cu ocazia sărbătoririi „Zilei Sfintei Cuvioase Parascheva”

Data: 16/10/2012 Sursa: IGPR

40 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 450 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la transporturi, în perioada 12-15 octombrie a.c., cu ocazia sărbătoririi „Zilei Sfintei Cuvioase Parascheva”.

Cu prilejul manifestărilor cultural-religioase ocazionate de sărbătorirea „Zilei Sfintei Cuvioase Parascheva”, în perioada 12 - 15 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Poliţiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a cerşetoriei, a comerţului ambulant, precum şi a călătoriilor frauduloase.

1000 de poliţişti au acţionat, împreună cu 114 jandarmi şi 227 de lucrători C.F.R., cu predilecţie, în zonele staţiilor şi triajelor de cale ferată şi respectiv în trenurile de călători. Astfel, echipele de patrulare şi control au acţionat în trenurile de călători şi au însoţit trenurile de marfă. De asemenea, au verificat 189 de sisteme de pază şi 120 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

Poliţiştii au depistat 68 de persoane care apelau la mila publică, 32 minori lipsiţi de supraveghere şi 14 vânzători ambulanţi.

În urma controalelor efectuate în această perioadă, poliţiştii au constatat 40 de infracţiuni, dintre care 15 de natură economică, 13 de natură judiciară şi 12 de altă natură.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 448 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 78.018 de lei.

Au fost depistaţi 1353 de călători frauduloşi, cărora lucrătorii CFR le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 40.287 de lei.

Link to comment
 • 3 months later...
 • Active member

VERIFICĂRI ALE POLIŢIŞTILOR DE LA TRANSPORTURI, LA O SOCIETATE COMERCIALĂ

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Transporturi – I.G.P.R. şi ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au efectuat verificări la o societate comercială cu sediul în Bucureşti. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Administratorul unei societăţi este suspectat că desfăşoară activităţi comerciale, fără respectarea prevederilor legale, respectiv prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a acestora şi ascunderea bunurilor supuse impozitării.

Din verificările efectuate, a rezultat că firma nu deţine niciun punct de lucru sau depozit, unde să fie evidenţiate operaţiunile economice pe care le desfăşoară.

În fapt, la data de 28 ianuarie a.c., societatea comercială a efectuat mai multe importuri care au ajuns în portul Agigea Sud. Din cercetări, a reieşit că societatea comercială în cauză a mai efectuat alte 3 importuri cu produse similare, la data de 31 ianuarie a.c..

Valoarea celor 4 importuri se ridică la 57.000 dolari. Pentru 3 dintre ele, administratorul societăţii nu a putut prezenta niciun document contabil, din care să rezulte că bunurile au fost vândute sau se află în patrimoniul societăţii.

În urma acţiunii poliţiştilor, au fost indisponibilizate 28.372 perechi de pantofi sport, ambalate în 2.257 baxuri, în valoare de aproximativ 13.000 dolari.

Cercetările continuă faţă de administratorul societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2055.

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Evaziune fiscală cu deşeuri feroase

Reprezentaţii a două societăţi comerciale din Călăraşi şi Giurgiu sunt cercetaţi de poliţiştii de la Transporturi pentru evaziune fiscală cu deşeuri feroase. În urma unor controale desfăşurate la cele două societăţi comerciale, au fost ridicate 50 de tone de deşeuri feroase.

La data de 8 martie a.c., poliţişti Direcţiei de Poliţie Transporturi şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti şi Constanţa au acţionat în judeţele Călăraşi şi Giurgiu, la punctele de lucru ale două societăţi comerciale care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase.

La acţiune au participat comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu şi specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

În urma controalelor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 50 de tone de deşeuri feroase, în valoare de 40.000 de lei.

Pe numele a două persoane din judeţul Giurgiu, administratori ai celor două firme, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, lit. c) din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Acţiune la nivel naţional, în trenuri şi gări C.F.R.

În intervalul 6 – 7 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii au acţionat la nivel naţional, în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele C.F., precum şi în secţiile feroviare adiacente acestora, pentru combaterea faptelor antisociale. Poliţişti au constatat peste 400 de infracţiuni şi au aplicat 380 de sancţiuni contravenţionale. La acţiune au participat peste 1.100 de poliţişti.

Astfel, au fost desfăşurate activităţi în 740 de trenuri de călători, 128 de trenuri de marfă, au fost verificate 151 de sisteme de pază şi 82 de locuri de păstrare şi manipulare de valori monetare.

În urma controalelor şi verificărilor, au fost constatate 43 de infracţiuni, dintre care 22 de natură juridică şi 14 de natură economică.

Au fost depistaţi 9 suspecţi de infracţiuni, o persoană urmărită în temeiul legii, 56 de cerşetori, 26 de vânzători ambulanţi şi 41 de minori lipsiţi de supraveghere şi 728 de călători frauduloşi.

Poliţiştii au aplicat 380 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 la Legea 61/ 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 80 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate romane, 39 la Legea 12 / 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Valoarea amenzilor se ridică la 96.455 de lei, a bunurilor ridicate în vederea confiscării, la 3.958 de lei, iar a taxelor şi suprataxelor la 7.630 de lei.

Exemple:

 • Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj – Biroul de Investigaţii Criminale au depistat în flagrant doi bărbaţi, în timp ce sustrăgeau 110 de litri de motorină, din incinta Depoului de Locomotive Cluj. Prejudiciul, estimat la 660 de lei, a fost recuperat, urmând a fi predat unităţii păgubite. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 • Într-un tren de călători care circulă pe relaţia Timişoara – Iaşi, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţie Călători au depistat doi minori, în vârsta de 7, respectiv 10 ani, plecaţi voluntar de la domiciliu. Minorii au fost internaţi în Centrul de Primire a Minorilor “ Gavroche” din Cluj Napoca, până la clarificarea situaţiei.
 • În urma unei sesizări cu privire la o defecţiune pe aparatul de comandă pe secţiunea aferentă firelor 1 şi 2 de circulaţie, între Staţiile C.F. Aiud şi Teiuş, echipa operativă a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov, s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat că, la km. c.f. 409+510, de pe un podeţ sunt tăiate 3 cabluri din cupru, în lungime de aproximativ 10 metri fiecare. În urma cercetărilor, au fost identificate trei persoane suspecte. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranţă a căii ferate, furt calificat şi distrugere şi semnalizare falsă.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 1 month later...

Activitatea de colectare a deşeurilor reciclabile, verificată de poliţişti

 

Aproape 350 de tone de materiale reciclabile au fost confiscate în urma unei acţiuni care a avut loc în patru judeţe şi în municipiul Bucureşti.

În perioada 26 aprilie – 30 mai a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti şi Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat controale la agenţii economici ce desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile.

Echipele de control au verificat 737 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase, pentru neregulile constatate aplicând 893 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 453.130 de lei. De asemenea, au fost constatate 61 de infracţiuni, dintre care 30 la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, restul fiind la alte acte normative.

Au fost confiscate 348.755 de kg. de materiale şi au fost făcute două sesizări privind necesitatea retragerii avizului de funcţionare. Totodată, au fost identificate 39 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase neautorizate.

Activităţile desfăşurate au urmărit prevenirea furturilor de fier vechi din vagoanele de marfă, de componente din infrastructura feroviară, din sistemul energetic naţional, de îmbunătăţiri funciare şi reţele de telecomunicaţii, creşterea gradului de siguranţă a transportului de mărfuri pe calea ferată şi a securităţii infrastructurii feroviare, precum şi identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase care nu respectă legislaţia în domeniu.


I.G.P.R.- Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Suspect de furt de componente de semnalizare C.F.R., cercetat de poliţişti

 

Poliţiştii sibieni au reţinut un bărbat suspectat că ar fi sustras componente de semnalizare aparţinând C.F.R. şi a pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată.

La data de 7 iunie a.c., poliţiştii Biroului Judeţean Transporturi Sibiu au identificat o persoană suspectată că a sustras relee şi alte echipamente de semnalizare de pe tronsonul de cale ferată Avrig şi Mârşa, situat în judeţului Sibiu.

În fapt, la data de 6 iunie a.c., lucrători ai C.F.R. au sesizat poliţiştilor Biroului Judeţean Transporturi Sibiu faptul că, pe tronsonul mai sus amintit, există disfuncţionalităţi, ce ar fi putut fi provocate de sustragerea unor componente de semnalizare.

În urma cercetărilor efectuate în zonă de poliţişti a reieşit că, în nopţile de 25 spre 26 mai şi 28 spre 29 mai, au fost sustrase 41 de relee din trei dulapuri tip SCB (componente şi echipamente de semnalizare cum ar fi bobine de joantă, rezistenţe, electromecanisme de macaz), prin forţarea echipamentelor, fapt care a condus la întreruperea funcţionării semnalizării pe calea ferată.

La data de 7 iunie a.c., poliţiştii au identificat un bărbat de 34 de ani, din Avrig, care avea asupra sa ustensile ce ar fi fost folosite la forţarea dulapurilor, mănuşi de protecţie şi un topor.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranţă a căii ferate, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 289/2005, furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 209 Codul penal, precum şi pentru punerea în pericol a siguranţei circulaţiei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 276 din Codul penal.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Sibiu, urmând ca la data de 8 iunie a.c. să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Sibiu – Triaj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiuni pentru siguranţa călătorilor cu trenul

 

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti la nivel naţional, pe parcursul a două zile, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni şi au aplicat peste 900 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14 – 16 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi-I.G.P.R., poliţişti de la Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi şi ai structurilor de ordine publică au acţionat, la nivel naţional, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi pe trenurile de călători. În timpul acţiuni, au fost angrenaţi 980 de poliţişti.

Acţiunea s-a soldat cu depistarea a 26 de infractori şi a doi urmăriţi în temeiul legii. Totodată, poliţiştii au depistat 161 de cerşetori, 48 de vânzători ambulanţi şi 54 de minori lipsiţi de supraveghere.

Oamenii legii au constatat în flagrant 35 de infracţiuni, din care 25 de natură judiciară, 7 de natură economică şi 3 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale, din care 500 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 64 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 14 la H. G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 344 la alte acte normative.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 317.180 de lei, iar a bunurilor confiscate, 4.504 lei.

Totodată, au fost depistaţi 121 călători care circulau fraudulos, cărora lucrătorii CFR le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 2.230 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Bunuri sustrase din infrastructura feroviară, recuperate de poliţişti

 

Aproape 3 tone de cupru şi piese sustrase din infrastructura feroviară au fost depistate de poliţişti în urma a zece percheziţii efectuate în judeţul Hunedoara. Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.

 

La data de 9 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat zece percheziţii pentru recuperarea de materiale sustrase din infrastructura feroviară.

 

Au fost efectuate şapte percheziţii la societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice reciclabile, de pe raza localităţilor Petroşani, Călan şi Pui, judeţul Hunedoara şi trei percheziţii la locuinţele unor persoane din Călan, Bretea Română şi Băţălar, judeţul Hunedoara.

 

În urma acestor activităţi au fost depistate 3,8 tone de cupru, saboţi şi portsaboţi de frână de la vagoanele de marfă şi piese componente de la infrastructura feroviară (plăci metalice, tirfoane, buloane, cleşti de prindere etc.), bunuri şi materiale a căror provenienţă nu a putut fi justificată şi care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, au fost depistaţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, din judeţul Hunedoara, care sunt suspectaţi că, în cursul lunilor aprilie – iunie a.c., ar fi sustras relee electromagnetice din dulapurile de aparataj ale instalaţiilor de dirijare şi semnalizare feroviară, saboţi şi portsaboţi de la vagoanele de marfă şi material mărunt de cale (plăci metalice, tirfoane, buloane, cleşti de prindere etc.) de la infrastructura feroviară.

 

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor de la transporturi pe magistralele de cale ferată

 

Peste 100 de infracţiuni au fost constatate şi aproximativ 700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pe parcursul a zece zile, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători.

În perioada 10– 19 iulie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. a organizat o acţiune, la nivel naţional, pe toate magistralele de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite desfăşurate pe trenuri şi în staţiile CF.

De asemenea, poliţiştii au urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, precum şi a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au constatat, în flagrant, 102 infracţiuni şi au aplicat 689 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 120 la Legea 12/1990 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 158.320 de lei, iar a bunurilor confiscate (telefoane mobile, ţigarete, produse alimentare, articole vestimentare), de 10.562 lei.

Exemple:

Poliţiştii constănţeni au depistat şase persoane, cu vârste între 21 şi 33 de ani, toţi din municipiul Constanţa, care ofereau spre comercializare călătorilor aflaţi în staţia C.F. Constanţa, zeci de pachete de ţigarete, cu inscripţii diferite, pentru care nu aveau acte de provenienţă în condiţiile legii. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 12/1990 R., iar pachetele de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, cu ocazia activităţilor desfăşurate în staţia CF Brăila, au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Brăila, având asupra sa 184 de pachete de ţigări, de diferite mărci, care aveau aplicat timbru de acciză al Republicii Moldova.

Acesta comercializa ţigaretele către diferite persoane, fără a deţine documente legale de provenienţă. Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Acţiune a poliţiştilor de la Transporturi pe Magistrala Feroviară 300

 

Poliţiştii de la transporturi au constatat 17 infracţiuni şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni desfăşurată pe parcursul a patru zile, pe magistrala CF (Bucureşti – Ploieşti – Braşov – Cluj Napoca – Oradea).

În perioada 19– 22 iulie a.c., 245 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Română, au organizat o acţiune în staţiile C.F. şi pe trenurile de călători care circulă pe magistrala feroviară 300 (Bucureşti – Ploieşti – Braşov – Cluj Napoca – Oradea) și în secţiile feroviare adiacente acestora.

Poliţiştii, au urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, dar şi viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Astfel, au fost patrulate 294 de trenuri de călători, au fost verificate 62 sisteme de pază şi 20 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară, 12 de natură economică şi una de altă natură.

De asemenea, au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 96 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 12 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 12 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 7 la alte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 26.095 de lei.
Totodată, au fost depistate 13 persoane urmărite în temeiul legii, 26 de persoane care apelau la mila publică, 9 vânzători ambulanţi şi 11 minori lipsiţi de supraveghere.

În urma controalelor desfăşurate în trenuri, au fost depistaţi 268 călători frauduloşi, cărora personalul CFR le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 3.237 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiuni ale poliţiştilor de la transporturi

 

În urma unei acţiuni de verificare a vagoanelor de tip restaurant aflate în compunerea trenurilor de călători, poliţiştii de la transporturi au depistat 6 înfracţiuni şi au aplicat aproximativ 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei.

Poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R, desfăşoară o acţiune, pe toate magistralele de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite pe vagoanele tip bord restaurant, bistro şi express aflate în compunerea trenurilor de călători.

În urma controalelor efectuate, în perioada 27 iulie – 2 august a.c., poliţiştii au depistat 6 infracţiuni şi au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 prevăzute de Legea nr. 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 35.390 de lei. De asemenea, au confiscat 3.060 de ţigarete, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile. Valoarea bunurilor confiscate este de 2.790 de lei.

Exemple:

La data de 29 iulie a.c., între staţiile Braşov şi Sighişoara, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov − Biroul Investigarea Fraudelor au efectuat un control la vagonul restaurant aflat în compunerea unui tren de persoane.

În urma verificărilor încrucişate privind marfa deţinută în gestiune, banii rezultaţi din vânzări şi banii înscrişi pe nota de plată ospătar, asupra gestionarului, a fost găsită suma de 679,53 lei plus în gestiune. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor – S.R.P.T. Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi creare de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase.

La aceeaşi dată, pe peronul staţiei C.F. Vaslui a fost depistat un bărbat din oraşul Adjud, judeţul Vrancea, având asupra sa un bagaj voluminos ce conţinea de 2.600 de ţigarete de provenienţă Bulgaria, pe care nu le putea justifica cu documente legale.
Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, bărbatului fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 12 / 1990 Republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Acţiunea continuă şi în perioada următoare.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor de la Transporturi, pe magistralele de cale ferată

 

21 de infracţiuni au fost depistate şi aproximativ 175 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma unei acţiuni desfăşurată de poliţiştii de la transporturi, pe parcursul a patru zile, pe magistralele C.F. 800 (Bucureşti – Ciulniţa – Feteşti – Medgidia – Constanţa – Mangalia) şi 900 (Bucureşti - Craiova – Timişoara).

 

În perioada 12 – 15 august a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii structurilor de poliţie transporturi au desfăşurat o acţiune pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în trenurile de călători care circulă pe magistralele Bucureşti – Mangalia şi Bucureşti – Timişoara.

 

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la transporturi au depistat 21 de infracţiuni, 6 fiind de natură judiciară şi 12 de natură economică. De asemenea, au prins 334 de călători frauduloşi, 4 suspecţi de infracţiuni, 27 de persoane care practicau cerşetoria, 12 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi 2 minori lipsiţi de supraveghere.

 

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în urma abaterilor contravenţionale depistate, 173 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 109 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 14 la Legea 12/1990 privind activităţile de comerţ, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 39 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

 

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 32.000 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 3.640 de lei.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Acţiune în staţii CFR şi trenuri, pentru depistarea persoanelor urmărite

 

Poliţia Română a coordonat, pe parcursul a trei zile, o acţiune de depistare a persoanelor urmărite în temeiul legii, în zona staţiilor de cale ferată şi în trenuri.

Au fost găsite 36 de persoane semnalate ca fiind dispărute şi prinse 19 persoane care se sustrăgeau executării unor sentinţe penale.

În perioada 12 – 14 septembrie a.c., poliţişti de investigaţii criminale şi de la transporturi din cadrul unităţilor teritoriale, sub coordonarea direcţiilor de specialitate din I.G.P.R., au acţionat în staţiile de cale ferată, în zonele limitrofe, precum şi în trenurile de călători, pentru prinderea şi încarcerarea persoanelor urmărite.

Activităţile desfăşurate au vizat depistarea persoanelor care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare la solicitarea altor state, dar şi găsirea persoanelor semnalate ca fiind dispărute, în special a minorilor şi încredinţarea acestora familiilor sau autorităţilor tutelare.

În acest sens, în perioada menţionată, au fost executate 1.235 de misiuni de patrulare în staţiile CF şi în zonele limitrofe, precum şi pe 923 trenuri de călători. Au fost verificate 163 unităţi de cazare şi 325 unităţi de alimentaţie publică.

În acţiuni au fost angrenaţi 1.427 de poliţişti de investigaţii criminale, de la transporturi şi de la alte structuri de poliţie.

Astfel, au fost depistate 19 persoane urmărite întrucât se sustrăgeau unor sentinţe penale, respectiv 12 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 mandate de arestare preventivă şi pe numele a 3 persoane erau emise mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost găsite 36 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 20 de minori.

Totodată, s-a stabilit identitatea pentru 3 persoane cu identitate necunoscută (PIN) şi au fost depistate 9 persoane suspecte care au fost predate altor unităţi de poliţie pentru cercetări.

Pe parcursul acţiunilor, au fost constatate 22 de infracţiuni şi au fost aplicate 410 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 186.160 de lei.

 

Exemple:

S.R.P.T. CONSTANŢA: La data de 12 septembrie ac., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, Tulcea, au reţinut un tânăr de 27 de ani, urmărit la nivel naţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Tulcea. Acesta avea de executat o pedeapsă pentru tentativă la omor calificat. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Tulcea.

S.R.P.T. IAŞI: La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii au depistat, într-un tren care circula pe ruta Iaşi-Timişoara, un bărbat de 31 de ani, urmărit naţional, la solicitarea I.P.J. Botoşani. Acesta avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru furt din locuinţe şi dependinţe.

Persoana în cauză a fost predată poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Iaşi, în vederea punerii în executare a mandatului.

S.R.P.T. GALAŢI. Poliţiştii Serviciului T.F. Brăila, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Brăila, au depistat patru tineri, cu vârste între 14 şi 32 de ani, urmăriţi naţional sau internaţional, dispăruţi din diverse unităţi de cazare. Dintre aceştia, 2 minori erau semnalaţi ca fiind dispăruţi dintr-un centru pentru protecţia copilului, o tânără fusese semnalată dispărută dintr-un complex studenţesc, iar un tânăr fusese semnalat ca fiind dispărut de la domiciliu.

De asemenea, au identificat o femeie de 31 de ani, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani închisoare pentru furt calificat.

S.R.P.T. TIMIŞOARA: Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Hunedoara, au depistat, în complexul staţiei CF Călan, judeţul Hunedoara, un bărbat de 30 de ani, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către Judecătoria Hunedoara. Acesta avea de executat o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Bârcea Mare.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Acţiune a poliţiştilor de la transporturi

 

Aproape 60 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurată, ieri, pe magistrala 900 de cale ferată, București – Timișoara, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători.

Ieri, 20 septembrie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat o acţiune în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători care circulă pe magistrala feroviară 900 ( Bucureşti – Videle - Roșiori Nord – Caracal – Craiova – Filiași – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș - Lugoj – Timișoara Nord) pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Acțiunea a urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, precum şi a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Polițiștii au monitorizat 25 de trenuri de marfă, au patrulat în 98 de trenuri de călători și au verificat 21 de sisteme de pază.

În urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 43 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată polițiștii au identificat 206 călători frauduloși cărora personalul specializat le-a aplicat taxe și suprataxe în valoare totală de 14.597 de lei.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 14.250 de lei, iar a bunurilor confiscate de 12.950 de lei.

Exemplu:

Polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord au depistat un bărbat, de 49 de ani, care deținea 9.600 de țigarete ce aveau aplicat timbrul de Federația Rusă, fără a poseda documente de proveniență a acestora.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat, de 31 de ani, care avea asupra sa 8.800 de țigarete care aveau aplicat timbrul de Federația Rusă, fără a poseda documente de proveniență a acestora.

Cei doi au fost sancționați conform legii 12/1990 privind protecția populației împotriva activităților ilicite, iar țigaretele, în valoare de 12.820 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Acţiune a Poliţiei Române în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători

 

Poliţiştii de la transporturi au constatat peste 30 de infracţiuni, au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale şi au depistat peste 100 de persoane care practică cerşetoria, aproape 20 de comercianţi ambulanţi neautorizaţi, precum şi 43 de minori lipsiţi de supraveghere şi 4 persoane bolnave psihic, în urma unei acţiuni desfăşurate în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători.

În perioadele 27 - 30 septembrie şi 4 - 7 octombrie a.c, Direcţia de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. a coordonat o acţiune, la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au patrulat în 1.641 de trenuri de călători, au monitorizat 222 de trenuri de marfă şi au verificat 339 de sisteme de pază şi 159 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare. 

În activităţi au fost angrenaţi 1.488 de poliţişti, 198 de reprezentanţi ai C.F.R. şi 185 alte forţe. 

Astfel, au fost constatate 31 de infracţiuni, 13 dintre acestea fiind de natură judiciară, 10 de natură economică şi 8 de altă natură.

De asemenea, echipele de control au aplicat 634 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 111.832 de lei. Dintre acestea, 411 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 12 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. 

Totodată, au fost constatate şi 134 de abateri contravenţionale prevăzute de H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

Poliţiştii au depistat 104 persoane care practică cerşetoria, 19 comercianţi ambulanţi neautorizaţi şi au găsit 43 de minori lipsiţi de supraveghere şi 4 persoane bolnave psihic.

În urma verificărilor în trenurile de călători, au fost identificaţi 1.437 de călători frauduloşi cărora personalul specializat C.F.R. le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 21.107 lei. 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiuni pentru siguranţa călătorilor cu trenul

 

Poliţia de la Transporturi au acţionat, în cursul acestei săptămâni, la nivel naţional, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători./ În urma acţiunii, au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 137 de contravenţii.

În intervalul 5 – 6 noiembrie a.c., peste 260 de poliţişti au acţionat, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., în 320 de trenuri de călători şi 165 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. De asemenea, poliţiştii au verificat 56 de sisteme de pază şi 44 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor poliţiştilor din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi, au fost depistate 14 persoane care practicau cerşetoria, o persoană urmărită în temeiul legii şi 9 minori lipsiţi de supraveghere.

De asemenea, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, dintre care 5 de natură judiciară (3 de furt calificat şi 2 de fals privind identitatea), 2 de natură economică (înşelăciune) şi 3 de altă natură (2 de însuşirea bunului găsit şi una de pătrundere fără drept în zona căi ferate).

Totodată, poliţiştii au aplicat, în urma abaterilor constatate, 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.280 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 80 de lei.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 78, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. De asemenea, au fost aplicate 37 de sancţiuni la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, 12 sancţiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi una prevăzută de Legea 333/1994 privind stabilirea preţurilor minime garantate de achiziţie pentru produsele de importanţă naţională.

În trenuri, au fost depistaţi 928 de călători frauduloşi, valoarea taxelor şi suprataxelor aplicate de personalul C.F.R. ridicându-se la 9.680 de lei.

Cu titlu exemplificativ:

S.R.P.T. Suceava → La data de 5 noiembrie a.c., în urma unui apel la numărul unic de urgenţă, poliţiştii de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava Nord au efectuat cercetări, cu privire la reclamarea furtului unui telefon mobil, de la un călător. La scurt timp, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, suspectaţi de comiterea faptei, au fost identificaţi. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 209 din Codul Penal. Prejudiciul, în valoare de 90 de lei, a fost recuperat.

S.R.P.T. Cluj → Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţie Călători au depistat, într-un tren de călători, un tânăr din Paşcani, care a călătorit cu un bilet cu reducere 50% pentru elevi, procurat prin utilizarea unui carnet de elev care nu îi aparține. La controlul legitimaţiilor de călătorie, acesta şi-a declinat identitatea posesorului de drept al carnetului. Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, însuşirea bunului găsit şi fals privind identitatea.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor de la Transporturi

 

Poliţiştii de la transporturi au aplicat aproape 150 de sancţiuni contravenţionale în urma unei acţiuni preventive desfăşurate, pe parcursul a două zile, în trenurile care circulă pe magistrala feroviară Bucureşti – Suceava.

În perioada 4 - 5 decembrie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. a organizat o acţiune în trenurile de călători şi de marfă care circulă pe magistrala feroviară Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Bacău – Suceava.

Acţiunea a urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, precum şi a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Poliţiştii au patrulat în 170 de trenuri de călători, au monitorizat 90 de trenuri de marfă şi au verificat 30 de sisteme de pază.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 94 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. 
Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 33.500 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării de 1.700 de lei.

Totodată, au fost identificaţi identificat 90 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare totală de 2.400 de lei.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Aeroporturile, în atenţia poliţiştilor de la Transporturi

 

Poliţiştii de la transporturi au acordat o atenţie deosebită, în perioada Sărbătorilor de iarnă, zonelor din apropierea aeroporturilor precum şi transportului în regim de taxi. În urma activităţilor desfăşurate, în zona a cinci aeroporturi, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale.

 

În zilele de 21, 22 decembrie 2013, precum şi în ziua de 5 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au fost prezenţi la datorie pe Aeroporturile Internaţionale din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Bacău şi Iaşi.

 

Poliţiştii au acţionat în zonele aglomerate de pe fluxurile de sosiri şi plecări ale aeroporturilor pentru a asigura un climat de siguranţă pentru călători şi bunurile acestora.

 

Dintre sancţiunile aplicate, 3 au fost pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de înălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de inchiriere şi 24 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor de la transporturi

 

16 infracţiuni au fost constatate şi aproape 190 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate în perioada 14- 15 ianuarie a.c., în trenurile care circulă pe două magistrale feroviare.

În perioada 14- 15 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Cluj - Napoca, Iaşi, Braşov şi Galaţi au patrulat în 442 de trenuri de călători, care circulă pe magistralele feroviare Bucureşti – Braşov - Cluj - Oradea şi Bucureşti – Ploieşti - Paşcani - Suceava, pe secţiile adiacente acestora, precum şi în 229 de staţii şi triaje.

De asemenea, au fost verificate 64 de sisteme de pază şi 44 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni (dintre care 5 natură economică şi 9 de natură judiciară) şi au depistat 14 persoane care practicau cerşetoria şi 10 minori lipsiţi de supraveghere.

De asemenea, au aplicat 189 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 125 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 43 prevăzute de H.G. nr. 203/1994 privind transporturile pe căile ferate române şi 6 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate este de 29.043 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 140 de lei.

Totodată, au fost identificaţi 506 călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 3.770 de lei.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune pentru siguranţa călătoriilor cu trenul

 

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate, în perioada 18 – 20 februarie a.c., în trenurile care circulă pe două magistrale feroviare.

În perioada 18 - 20 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi au patrulat în 395 de trenuri de călători, care circulă pe magistralele feroviare Bucureşti - Ploieşti - Paşcani - Suceava şi Tecuci - Vaslui - Iaşi, precum şi în 177 de staţii şi triaje. 

De asemenea, poliţiştii au verificat 61 de sisteme de pază şi 30 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni (dintre care una de natură economică şi 3 de natură judiciară) şi au depistat 19 persoane care practicau cerşetoria şi 15 minori lipsiţi de supraveghere.

De asemenea, au fost aplicate 217 sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 63 prevăzute de H.G. nr. 203/1994 privind transporturile pe căile ferate române şi 12 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate este de 45.480 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 12.300 de lei.

Totodată, au fost identificaţi 447 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 3.860 de lei.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi 285 de poliţişti de la transporturi, 41 de lucrători C.F.R., alături de 31 de jandarmi şi poliţişti comunitari.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Acţiune pentru siguranța transporturilor feroviare

59 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a două zile, în trenurile care circulă pe magistrala Bucureşti – Constanţa – Craiova, precum şi în staţii şi tiraje CFR.

În intervalul 25 – 26 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., peste 300 de poliţişti de la transporturi au acţionat în 145 de staţii şi triajele de cale ferată şi în 344 de trenuri de călători care circulă pe magistrala Bucureşti – Constanţa – Craiova. De asemenea, au fost verificate 78 de sisteme de pază şi 49 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni natură judiciară, au depistat o persoană urmărită în temeiul legii, 3 persoane care practicau cerşetoria, 3 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi 3 de minori lipsiţi de supraveghere.

De asemenea, au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 17 la H.G. nr. 203/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 3 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 10.600 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 80 de lei.

Totodată, au fost identificaţi 1.478 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 10.341 de lei.

La activităţi au participat şi aproape 130 de lucrători CFR şi operatori privaţi transport.

Cu titlu exemplificativ:

Craiova - Poliţiști din cadrul Biroului de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor au depistat un tânăr, de 21 de ani, din judeţul Teleorman, urmărit naţional şi internaţional, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi conducere fără permis a unui autoturism pe drumurile publice. Din cuprinsul mandatului european de arestare, emis de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, a reieşit faptul că, cel în cauză a ajutat alţi complici să transporte cabluri din cupru de 106 kg., sustrase. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Teleorman.

Constanţa - Poliţiştii Postului de poliţie TF Palas au depistat doi tineri din judeţul Constanţa, în timp sustrăgeau piese componente de la infrastructura feroviară (plăci de prindere a şinei) din triajul C.F. Palas. Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Constanţa - Poliţiştii Postului de Poliţie TF Constanţa cercetează doi tineri din judeţul Constanţa, care, la data de 25 februarie a.c., au fost depistaţi în zona de cale ferată dintr-un cartier din judeţ, având asupra lor 11 saboţi de frânare CFR. Cei doi ar fi sustras saboţii de la un tren de marfa. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...
Cercetaţi pentru deţinere ilegală de plase monofilament
 
Poliţiştii de la Tranporturi au ridicat, în vederea confiscării, 746 de plase monofilament şi 193 de plase tip ,,prostovol”, în lungime totală de aproximativ 30 de km, în urma unui flagarnt şi a unor verificări efectuate la o societate comercială şi asupra unui autoturism.
 
La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R., au prins în flagrant o femeie, de 52 de ani, din Bucureşti, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce oferea spre vânzare 8 plase monofilament.
 
Totodată, a fost depistat un bărbat de 57 ani, din Bucureşti, asociat în cadrul aceleiaşi societăţi, care deţinea, în autoturismul personal, 738 de plase monofilament, în lungime de aproximativ 28,9 km. 
 
În urma verificărilor la punctul de lucru al firmei, au mai fost identificate 193 de plase tip ,,prostovol”. 
 
Bunurile identificate, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii S.R.P.T. Bucureşti – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea şi comercializarea plaselor monofilament, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 lit. m din OUG 23/2008.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.