Jump to content
POLITISTI.ro

Transporturi ilegale de mărfuri, depistate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Peste 21 de tone de cărbune, transportate ilegal, confiscate

În urma unor acţiuni pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, în numai două zile, poliţiştii din Rovinari au depistat în trafic, patru autoutilitare care transportau peste 21 de tone de cărbune energetic, fără documente legale de provenienţă.

În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari, în colaborare cu poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au acţionat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale referitoare la efectuarea transportului rutier de mărfuri.

Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au controlat peste 60 de autovehicule.

Patru conducători auto care efectuau transport de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 6.000 de lei.

În seara de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 22:30, în timp ce acţionau pe str. Energeticianului din oraşul Rovinari, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, la volanul căreia a fost identificat T.A., de 28 de ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj.
În urma controlului efectuat poliţiştii au stabilit că şoferul transporta în scopul comercializării, aproximativ 4,9 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă.

 

În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost identificat în trafic, C.V., de 40 de ani, din Rovinari, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, 4,7 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă.

 

În aceeaşi seara, la ora 22:45, în timp ce acţionau pe DE 79 – Rovinari, poliţiştii l-au identificat în trafic pe B.V., de 32 de ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, 6,2 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă.

 

Joi, 1 decembrie a.c., poliţiştii au depistat şi identificat un tânăr de 26 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, pe DE 79, în localitatea Bîlteni, 5,7 tone de cărbune lignit bulgări.

Conducătorul auto nu deţinea documente legale prin care să poată justifica provenienţa cărbunelui.

 

Pe lângă sancţionarea contravenţională a celor patru conducători auto, poliţiştii au dispus ca măsură complementară, indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de 21,5 tone de cărbune transportată, fără documente legale de provenienţă.
Cărbunele a fost lăsat în custodia unei exploatări miniere.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 1 month later...

Transport ilegal de legume şi fructe, oprit în trafic de poliţişti

Poliţiştii arădeni au depistat două persoane care transportau peste 1.500 de kilograme de legume şi fructe, fără documente de provenienţă. Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional, iar marfa a fost confiscată.

În timpul unei acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale şi a transporturilor ilegale de legume şi fructe din spaţiul comunitar, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Nădlac, judeţul Arad, au depistat două persoane care transportau 1.644 kg de legume şi fructe, fără acte de provenienţă.

 

E. D. şi C. E., ambii din Pecica, judeţul Arad, au fost depistaţi în timp ce transportau 1.089 de kilograme de legume (cartofi şi morcovi), respectiv 555 de kilograme de legume şi fructe (cartofi, morcovi şi mere), pentru care nu au putut prezenta acte legale de provenienţă.

 

Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare, iar cele peste 1.500 de kilograme de legume şi fructe au fost reţinute în vederea confiscării.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 3 weeks later...

Transport ilegal de tutun

Poliţiştii arădeni au depistat două persoane care transportau 6 kg de tutun, fără documente legale. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Arad au oprit pentru control, în trafic, un autoturism condus de Otilia C., de 37 de ani, din Arad, în interiorul căruia au fost găsite 5.850 g de tutun, având timbru necorespunzător.

 

Cele aproape 6 kg de tutun au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar femeia care se afla la volanul autoturismului, precum şi unul din bărbaţii aflaţi ca pasageri în autoturism, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, de mărfuri accizate suspuse marcării.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 2 weeks later...

Peste 4 kg. de tutun transportat ilegal depistat de poliţişti în autoturismul unui arădean.

Poliţiştii Secţiei nr. 1 de poliţie Arad au depistat într-un autoturism, condus de către un bărbat, peste 4 kg de tutun, deţinut şi transportat ilegal.

Autoturismul, condus de către P. Andrei, a fost oprit de către poliţişti în trafic, iar la controlul efectuat a fost găsită cantitatea de 4,2 kg tutun de diferite mărci cu timbru fiscal de Ungaria.

În autoturism se aflau încă trei persoane. Poliţiştii continuă cercetările, fiind întocmite acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi deţinere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizate supuse marcării.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 1 month later...

Transporturi ilegale de mărfuri, depistate de poliţişti

200 kg de cafea şi 3000 de ghivece de flori, fără documente legale, depistate de poliţiştii ilfoveni

La data de 28 martie a.c., poliţiştii de la Poliţia oraşului Chişineu-Criş şi de la Secţia 3 poliţie rurală Chişineu-Criş au depistat şi reţinut, în vederea confiscării, 200 kg. de cafea şi aproximativ 3000 de ghivece de flori, mărfuri transportate ilegal.

Poliţiştii l-au depistat, pe D.N. 79/A, în localitatea Socodor, pe G. Constantin, de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care transporta cu un autoturism, 118,9 kg cafea diferite sortimente, achiziţionată din Ungaria.

De asemenea, a fost depistat T. Gheorghe, de 68 de ani, din Bucureşti, care transporta cu un autoturism, 76,4 kg cafea diferite sortimente, achiziţionată din Ungaria şi T. Lucia, de 37 de ani, din Bucureşti, care a transportat cu un autoturism 645 ghivece cu muşcate şi 2040 ghivece petunii, panseluţe şi crăiţe achiziţionate din Ungaria.

Deoarece, cele trei persoane depistate nu deţineau documente legale necesare, conform legislaţiei în vigoare, au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 1000 lei fiecare, iar cantităţile de marfă transportate au fost reţinute în vederea confiscării.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 1 month later...

Detergent şi cafea, fără documente de provenienţă, depistate de poliţişti

Aproximativ 1.500 kilograme de cafea şi peste 20.000 kilograme de detergent, fără documente legale, au fost descoperite de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Arad.

În urma unei acţiuni efectuate la data de 14 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad au depistat în trafic patru persoane care transportau 1.484 de kilograme de cafea şi 21.030 de kilograme de detergent, fără să întrunească condiţiile legale de comercializare.

Astfel, L. Gheorghe, de 42 de ani, din judeţul Ilfov, deţinea 950 de kilograme de cafea de diferite sortimente şi 600 de kilograme de detergent, iar H. Răzvan, de 40 de ani, din Bucureşti, transporta 534 de kilograme de cafea fără să deţină documentele legale de provenienţă.

Totodată, au mai fost depistate în trafic două autoturisme aparţinând unor societăţi comerciale din Bucureşti, în care erau transportate 16.706 de kilograme de detergent, respectiv 3.724 de kilograme de detergent de diferite mărci, fără acte de proveninţă.

Întreaga cantitate de cafea şi detergent a fost ridicată în vederea confiscării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Transport de cărbune, fără documente de provenienţă

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Gorj a fost depistat în trafic, de către poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari, în timp ce transporta aproximativ 13 tone de cărbune, fără documente legale de provenienţă. În urmă cu o zi acesta a mai fost depistat transportând alte 12,3 tone de cărbune.

Deşi în urmă cu o zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari l-au depistat şi sancţionat contravenţional pe G.E., de 63 ani, din Rovinari, judeţul Gorj, pentru că transporta 12,3 tone de cărbune fără documente legale de provenienţă, persoana în cauză a fost depistată, din nou, efectuând transport ilegal de cărbune.

Astfel, în seara zilei de 13 iunie, în jurul orei 22:45, în timp ce acţionau pe DE 79 – comuna Bâlteni, pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, poliţişti rutieri ai Poliţiei Oraşului Rovinari au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către G.E.

Şi de această dată, poliţiştii au constatat că persoana în cauză transporta cărbune energetic lignit – bulgări şi i-au solicitat să prezinte documentele de provenienţă.

Conducătorul auto a declarat că nu deţine documente de însoţire pentru cărbunele transportat. S-a procedat la cântărirea încărcăturii şi s-a constatat că acesta transporta 12,9 tone de cărbune.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar cărbunele a fost indisponibilizat în vederea confiscării şi lăsat în custodia unei unităţi miniere.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru a stabili provenienţa cărbunelui, urmând ca în funcţie de rezultat să dispună împotriva transportatorului măsuri prevăzute de Codul de procedură penală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 10 months later...

Acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului de animale

 

Peste 4.000 de autovehicule au fost controlate de poliţişti, fiind constatate 18 infracţiuni şi 1.547 de abateri contravenţionale, în urma acţiunii coordonate de Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

 

Peste două tone de carne, au fost indisponibilizate.

 

În zilele de 30 aprilie şi 1 mai a.c., Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune în 20 de judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Brăila, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de la nivelul fiecărui judeţ şi a vizat verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

 

În total, la nivelul celor 20 de judeţe şi a municipiului Bucureşti au fost verificate 4.002 autovehicule şi 597 de societăţi comerciale, fiind efectuate controale în 205 pieţe şi 38 de târguri şi oboare.

 

Astfel au fost constatate de polţişti, fiind constatate de către poliţişti 18 infracţiuni şi au fost aplicate 1.547 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 567 pentru fapte de comerţ neautorizat, 154 pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 826 la alte acte normative.

 

Au fost identificate 2.097 de kilograme de carne, în valoare totală de 52.167 de lei,
care au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

 

Exemple:


La aceela data de 30 aprilie, într-un filtru rutier instituit pe D.N. 1, pe raza localităţii Căpuşu Mare, judeţul Cluj, o echipă comună formată din poliţişti şi medici din cadrul D.S.V.S.A. Cluj a oprit, în trafic, o autoutilitară pentru efectuarea controalelor de specialitate.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei transporta 12 carcase de porc pe podeaua autoutilitarei, fără a respecta condiţiile legale de manipulare a produselor din carne.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar medicii D.S.V.S.A. Cluj au dispus ridicarea în vederea confiscării a aproximativ 1.200 de kilograme de carne de porc, care urmează să fie distrusă printr-o unitate specializată.

De asemenea, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control o autoutilitară care transporta 7 bovine . În urma controlului efectuat s-a constatat că şoferul nu deţine documente justificative pentru fiecare animal în parte şi nici autorizaţie de transport animale vii.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.


La data de 1 mai a.c., poliţiştii au depistat bărbat din comuna Albeşti Paleologu, judeţul Prahova, pe raza oraşului Urlaţi, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 27 de ovine şi 2 caprine, fără a îndeplini condiţiile legale de transport.

La aceeaşi dată, pe raza municipiului Buzău, a fost oprit în trafic un tânăr de 26 de ani din Oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, ce conducea o autoutilitară, iar în urmacontrolului efectuat, s-a constatat ca acesta transporta 36 de miei fără a avea autorizaţie sanitar veterinara pentru transport.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Zahăr fără documente legale, confiscat de poliţişti

 

Poliţiştii au depistat, într-un autoturism, aproximativ 3 tone de zahăr ce erau transportate fără documente de provenienţă. Întreaga cantitate a fost confiscată.

 

La data de 20 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, judeţul Suceava, au oprit, pentru control, un autoturism în care au depistat 2.901,5 kg de zahăr, în 84 de saci.

 

Valoarea estimată a întregii cantităţi este de aproximativ 18.000 de lei.

 

Marfa nu avea documente de provenienţă, fapt pentru care poliţiştii au procedat la confiscarea acesteia şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto.

 

Sursa:  IPJ Suceava

Link to comment
 • 2 weeks later...

Transporturi rutiere de mărfuri şi persoane, verificate de poliţişti

 

În urma controalelor efectuate pe parcursul a trei zile, de poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost aplicate peste 4.500 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care efectuau transport de mărfuri generale, mărfuri periculoase, precum şi de persoane. / Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, au fost imobilizate 46 de vehicule.

Poliţiştii din cadrul structurilor rutiere, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R. împreună cu inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere, au desfăşurat, la nivel național, în perioada 16 – 28 mai a.c., controale care au vizat siguranța rutieră și legalitatea efectuării transporturilor de mărfuri generale, persoane, precum și de mărfuri periculoase.

Astfel, la data de 16 mai a.c., au fost desfăşurate controale ce au vizat autovehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase, la data de 21 mai a.c., controalele au vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport de peste 8+1 locuri, iar ieri, 28 mai, au fost efectuate controale ce au vizat autovehiculele destinate transportului de mărfuri generale.

La acţiuni au participat 1.787 poliţişti rutieri și aproximativ 400 inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere. Au fost verificate 10.180 de autovehicule, dintre care 4.091 destinate transportului rutier de mărfuri generale, 3.787 care efectuau transport public de persoane, iar 2.302 care efectuau transport de mărfuri periculoase.
În urma acţiunilor, au fost aplicate 4.509 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.727 conducătorilor autovehiculelor care efectuau transport de mărfuri generale, 1.890 conducătorilor autovehiculelor ce efectuau transport public de persoane şi 892 conducătorilor autovehiculelor care efectuau transport de mărfuri periculoase.

Pentru abateri de la normele rutiere care puteau afecta siguranța deplasării pe drumurile publice, au fost aplicate 3.286 de sancțiuni contravenționale, dintre care 885 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, 14 pentru neacordarea priorității de trecere şi 3.220 pentru alte abateri (utilizarea nelegală a telefonului mobil, neportul centurii de siguranță etc.).

În ceea ce privește menținerea unui climat de legalitate în domeniu, au fost constatate 1. 223 de abateri, dintre care 121 privind nereguli privind legalitatea transportului efectuat, 1.091 privind nerespectarea perioadelor de conducere și de odihnă şi 11 privind nerespectarea normelor impuse transportului mărfurilor periculoase.

În urma controalelor, poliţiştii rutieri au reţinut 66 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 176 certificate de înmatriculare, dintre care 16 permise de conducere și 58 de certificate de înmatriculare, în cazul transportului de mărfuri periculoase, 26 de permise de conducere și 42 de certificate de înmatriculare în cazul transportului de persoane şi 24 de permise de conducere și 76 de certificate de înmatriculare, în cazul transportului de mărfuri generale.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere și de odihnă sau pentru defecțiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculelor în 46 cazuri (14 care transportau mărfuri periculoase, 11 care transportau persoane, iar 21 care transportau mărfuri generale).

Totodată, pentru efectuarea ilicită a transportului public respectiv, în 11 cazuri s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor (2 de transport mărfuri periculoase, 4 de transport persoane şi 5 de transport mărfuri generale).

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii brăileni au depistat în trafic un autoturism încărcat cu 212.600 de ţigarete (10.630 de pachete cu ţigări) de contrabandă. Cei trei ocupanţi ai maşinii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

 

Astăzi, 2 iulie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în municipiul Galaţi.

În urma controlului efectuat în interiorul maşinii, au fost descoperite 11 cutii din carton, în care se aflau 212.600 de ţigarete (10.630 de pachete cu ţigări) fără timbru fiscal.

 

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării, ţigările, pentru care nu existau documente de provenienţă, iar maşina cu care au fost transportate a fost indisponibilizată la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, pentru continuarea cercetărilor.

 

Faţă de cele trei persoane care se aflau în autoturism, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, persoane cu dublă cetăţenie (română-moldovenească), a fost emisă ordonanţă de reţinere şi, în prezent, sunt audiaţi şi cercetaţi de ofiţeri de investigare a fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 (modificată), privind Codul Vamal al României.

 

Mâine, 3 iulie, cei trei vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii brăileni continuă activităţile de prevenire a transportului şi comerţului ilegal cu ţigări.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

 

1044875_584537134913722_1461765465_n.jpg

Link to comment
 • 1 month later...

Transporturi de carne, fără documente legale, depistate de poliţişti

 

Aproximativ 150 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate, astăzi, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., în cadrul unei acţiuni desfăşurată pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

 

La data de 16 august a.c., poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor şi serviciile rutiere din Dolj şi Olt, şi poliţişti de la Poliţia oraşului Curtici, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei şi a achiziţiilor intracomunitare.

 

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea în trafic a mijloacelor de transport suspectate că transportă mărfuri către beneficiari, respectiv societăţi comerciale româneşti asupra cărora existau date că sunt implicate în fraude şi activităţi evazioniste.

 

Astfel, au fost identificate 7 autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenţi economici din România ce funcţionau pe principiului firmelor „fantomă”, 147 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro.

 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, pentru aceeaşi cantitate de marfă transportată, conducătorii auto aveau asupra lor documente de transport cu dublă destinaţie.

 

Marfa a fost indisponibilizată, urmând a fi valorificată conform procedurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Cereale fără documente legale, confiscate

 

În urma unui control în trafic, poliţiştii din Botoşani au depistat un autotractor ce transporta peste 24 de tone de grâu fără documente legale.

   

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din Botoşani au depistat în trafic, pe raza municipiului Dorohoi, un autotractor cu semiremorcă, condus de un bărbat, de 58 ani, din judeţul Călăraşi.

 

Autovehiculul transporta 24.240 de kilograme de grâu pentru conducătorul nu avea documente legale de provenienţă.

 

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar întreaga cantitate de cereale a fost confiscată.

 

Sursa: IPJ BOTOSANI

Link to comment
 • 4 months later...
Reţinuţi pentru evaziune fiscală
 
Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore pe doi bărbaţi din judeţul Suceava, în autovehiculul cărora au fost depistate 58.400 de ţigarete, fără documente legale.
 
La data de 27 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au identificat în trafic, pe D.N. 21, un autoturism care transporta ţigarete fără documente legale.
 
Ocupanţii autovehiculului au fost identificaţi ca fiind un bărbat de 29 de ani (aflat la volan), respectiv un bărbat de 45 de ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.
 
În urma verificării amănunţite a autoturismului, s-a constatat că, în caroserie au fost amenajate spaţii speciale pentru disimularea a 58.400 de ţigarete, fără documente de provenienţă. Din constatarea întocmită de organele fiscale s-a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat este de 29.000 de lei.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
 
Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi suceveni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi a indisponibilizării autoturismului şi a întregii cantităţi de ţigarete. 
 
Bărbaţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de a se dispune alte măsuri preventive.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații publice
Link to comment
 • 2 weeks later...
Reţinut pentru contrabandă cu ţigări
 
Peste 47.000 de ţigarete de contrabandă au fost găsite de poliţiştii arădeni, într-o autoutilitară. Conducătorul auto a fost reţinut.
 
La data de 11 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Arad şi Biroului Rutier au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un cetăţean maghiar, de 31 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat, în locaşuri special amenajate ale autovehiculului, 47.600 de ţigarete netimbrate. 
 
Întreaga cantitate de ţigări şi suma de 1.027.500 forinţi, găsiţi asupra conducătorului auto, au fost ridicate, iar autoutilitara a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor. 
 
Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.
 
În cursul acestei zile urmează să fie prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării şi contrabandă.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
Cercetați pentru deținere ilegală de tutun
 
Polițiștii de investigare a fraudelor din Ilfov au indisponibilizat, de la doi bărbați, 75 de kilograme de tutun de fumat deținute ilegal
 
La data de 11 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al I.P.J. Ilfov au oprit în trafic, în localitatea Glina, un autovehicul în interiorul căruia se aflau doi bărbați, de 30 și 34 de ani.
 
În portbagajul mașinii polițiștii au găsit 6 saci ce conțineau 70 de kilograme de tutun de fumat. 
 
În aceeași zi, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, atât la locuințele celor doi, cât și la ale altor persoane, unde existau informații că dețin tutun de fumat. 
 
În urma perchezițiilor, de la locuința bărbatului de 34 de ani, din Glina, polițiștii au ridicat 5 kilograme tutun de fumat.
 
Cele 75 de kilograme de tutun au fost indisponibilizate.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea de produse accizabile.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 2 weeks later...
Ţigarete deţinute ilegal, ridicate de poliţişti
 
Aproape 480.000 de ţigarete fără documente legale, ascunse într-un locaş special amenajat al unei autoutilitare, au fost ridicate de poliţiştii din Suceava. Pe numele bărbatului care le deţinea a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.
 
La data de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au urmărit în trafic, în comuna Marginea, judeţul Suceava, un bărbat, de 56 de ani, care conducea o autoutilitară şi nu a oprit la semnalele regulamentare ale acestora. După aproximativ 400 de metri, poliţiştii au reuşit să oprească autovehiculul. 
 
În urma controlului, într-un locaş special amenajat între cabină şi lada autoutilitarei, poliţiştii au depistat 477.000 de ţigarete, pentru care bărbatul nu deţinea acte legale şi pe care intenţiona să le transporte în Vatra Dornei.
 
Ţigările, în valoare de aproximativ 238.500 de lei, au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării şi predate la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, iar autoutilitara a fost indisponibilizată. 
 
Poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în forma agravantă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 – Codul Vamal.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 1 month later...

Marfă fără documente legale, depistată de poliţişti

Aproape 1.700 de triciclete pentru copii, fără documente legale, au fost depistate de poliţiştii de la transporturi maritime, într-un container aflat în portul Constanţa Sud Agigea.

La data de 20 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control fizic total asupra mărfii existente într-un container depozitat la o rampă a Portului Constanţa Sud Agigea, ce avea ca destinatar o societate comercială din localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov.

Societatea comercială a depus documente vamale de tranzit, în care erau consemnate 424 de colete, cu câte o tricicletă în fiecare colet.

În urma controlului fizic efectuat s-a stabilit faptul că fiecare colet conţinea câte 5 triciclete pentru copii, rezultând un total de 2.120 de bucăţi.

Astfel s-a stabilit că 1.696 de triciclete nu erau evidenţiate în documentele prezentate la autoritatea vamală, fapt pentru care bunurile în cauză, cu o valoare de piaţă de 26.000 USD, au fost reţinute de organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de reprezentanţii legali ai societăţii comerciale din Afumaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat şi a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor împlicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Acțiune a Poliției Române în Portul Constanța

Din dispoziția inspectorului general, chestor general de poliție Petre Tobă, Poliția Română a declanșat o amplă acțiune de verificare a legalității mărfurilor transportate în Portul Constanța, în scopul prevenirii activităților ilicite, ce afectează atât veniturile bugetare, cât și mediul concurențial. Vor fi vizate în special transporturile de cereale, dar și celelalte transporturi cu produse autohtone (lemn, deșeuri metalice și nemetalice etc.).

Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare și ieșire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanța. Astfel, din dispoziția șefului Poliției Române, efective din cadrul Poliţiei Române acționează în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Activităţile se desfășoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.

Echipele de control scanează documentele însoțitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar (societatea din port) către societățile furnizoare. Această activitate are rolul de a identifica societățile comerciale și persoanele care controlează societățile implicate în activitățile evazioniste.

De asemenea, polițiștii efectuează verificări directe pentru a stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

La acțiune participă polițiști de la toate structurile Poliției Române care acționează conform competențelor de linie. De asemenea, pentru desfășurarea activităților, alături de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au fost delați polițiști de la inspectoratele județene de poliție.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 months later...

CEREALE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI DIN PORTUL CONSTANŢA

 

Peste 12.000 de kg. de porumb, fără acte de provenienţă, au fost confiscate din Portul Constanţa, de poliţiştii de la transporturi maritime.
 
La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcției de Poliție Transporturi – I.G.P.R. au depistat în Portul Constanţa un ansamblu auto care transporta 12.120 de kg. de porumb pentru o societate comercială, fără a deţine documente legale de provenienţă.
 
Firma în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 2.000 de lei, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cerealele au fost confiscate.
 
Marfa confiscată a fost valorificată prin intermediul unui operator portuar, specializat în comerţul cu cereale, urmând ca banii obţinuţi să fie încasaţi la bugetul de stat.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

APROAPE 500 DE ANVELOPE, TRANSPORTATE ILEGAL, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii suceveni au depistat în trafic 3 conducători auto, care transportau, cu 3 autoutilitare, 485 de anvelope, fără a deţine documente de provenienţă. Anvelopele transportate ilegal au fost confiscate, iar doi dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu 2.000 de lei.

 

La data de 6 noiembrie a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Postului de poliţie Cârlibaba şi al Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control, pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, trei autoutilitare. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acestea transportau anvelope, fără documente justificative.

 

Cele trei autoutilitare au fost conduse la sediul poliţiei, fiind constatat faptul că anvelopele, transportate fără documente justificative, ar fi provenind din Germania.

 

Astfel, într-una dintre autoutilitare,  condusă de un bărbat de 46 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, se aflau 155 de anvelope de diferite mărci şi dimensiuni, second hand, fără documente de provenienţă. Un alt bărbat, de 49 ani, din municipiul Rădăuţi, transporta 164 de anvelope, iar al treilea conducător auto, de 36 de ani, tot din Rădăuţi, transporta 166 de anvelope, care aparţineau bărbatului de 46 de ani.                                   

 

Întrucât nici unul dintre conducătorii auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a mărfii, s-a dispus măsura confiscării celor 485 de anvelope, în valoare de 24.250 de lei şi sancţionarea contravenţională a doi dintre bărbaţi, conform Legii nr.12/1990, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.

 

big_unnamed_%281%29.jpg

 

big_unnamed.jpg
 

Sursa: IPJ SUCEAVA

Link to comment
TRANSPORT ILEGAL DE ŢIGĂRI, DEPISTAT ÎN TRAFIC
 
Poliţiştii braşoveni au depistat în trafic un autoturism în care erau transportate cutii cu ţigări, fără documente legale de provenienţă. În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele a celor doi ocupanţi, au fost ridicate documente din care rezultă comercializarea ţigărilor de contrabandă.
 
În  noaptea de 12 spre 13 noiembrie a.c., poliţişti de la Secţia 2 Poliţie Braşov au depistat în trafic un autoturism, condus de un piteştean de 38 de ani, care era însoţit de un alt bărbat  39 de ani.
 
În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în  portbagajul autoturismului mai multe cutii şi saci cu ţigări.
 
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Serviciului Criminalistic s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că în autoturism se aflau 6.498 de pachete de ţigări (129.960 de ţigări), provenienţă Ucraina, fără documente legale de provenienţă.
 
Ţigările, a căror valoare de piaţă se ridică la 65.000 de lei, au fost ridicate de poliţişti în vederea cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat.   
 
În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Braşov, poliţiştii au efectuat ieri două  percheziţii la domiciliile persoanelor depistate în autoturism, în urma cărora au fost ridicate, în vederea cercetărilor, înscrisuri din care rezultă comercializarea  ţigărilor de contrabandă către diverse persoane fizice.
 
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, urmând ca astăzi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.
 
Prejudiciul estimat până în prezent prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului, prin ascunderea sursei impozabile, este estimat la 68.500 de lei.
 
Sursa: IPJ Braşov
Link to comment
 • 2 months later...
TONE DE PORUMB, RIDICATE DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 43.000 de  kg. de porumb boabe de la un bărbat care le transporta în baza unor documente false. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru uz de fals.
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au oprit pentru control, pe raza municipiului Oradea, un autotren cu remorcă, condus de un bărbat, de 37 de ani, din Carei, judeţul Satu Mare.
 
În urma verificărilor, poliţiştii au  constatat că cel în cauză transporta 43.530 de kg. de porumb boabe, pentru care deţinea documente justificative false.
 
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, iar marfa transportată şi autovehiculul, în valoare totală de 85.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru uz de fals.
 
Sursa: IPJ Bihor
Link to comment
 • 2 months later...

150 DE TONE DE CĂRBUNE FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENŢĂ, RIDICATE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii din Gorj au ridicat 150 de tone de cărbune lignit, de la 17 persoane care le transportau cu autoutilitarele./ Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru furt.

 

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de cărbune din bazinul carbonifer Rovinari.

 

În urma controalelor, poliţiştii au  depistat 17 persoane, care transportau cu autoutilitare, pe D.E. 79, în zona localităţilor Rovinari şi Turceni, aproximativ 150 de tone de cărbune lignit, fără a putea justifica provenienţa acestora.

 

Cărbunele a fost predat unităţilor miniere prejudiciate, iar cele 17 autoutilitare au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

Faţă de persoanele în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 

Sursa: IPJ GORJ

Link to comment
 • 2 weeks later...
”EXPORT CONTROL” - ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE ÎN PORTUL CONSTANŢA
 
Din dispoziţia inspectorului general, chestor general de poliţie Petre Tobă, Poliţia Română va continua acţiunea de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite ce afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial.
 
Anul trecut, acţiunile desfăşurate de poliţişti, în Portul Constanţa, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate.
 
Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare şi ieşire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanţa, care prin infrastructura pe care o deţine permite companiilor multinaţionale, specializate în comerţul cu produse autohtone (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice) să tranzacţioneze extern mărfurile achiziţionate pe teritoriul ţării noastre.  
 
Astfel, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, începând cu data de 4 mai a.c., efective din cadrul Poliţiei Române vor acţiona în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.
 
Activităţile se desfăşoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.
 
Echipele de control scanează documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar către societăţile furnizoare. Această activitate are rolul de a combate activităţile economice ilicite, de a asigura un mediu concurenţial corect şi de a proteja interesele economice ale statului şi ale cetăţenilor.
 
Totodată, în baza analizelor de risc, sunt efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.
 
La acţiune participă poliţişti de la toate structurile Poliţiei Române care acţionează   conform competenţelor de linie. De asemenea, pentru desfăşurarea activităţilor, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost detaşaţi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie.
 
Reamintim că, anul trecut, în cadrul aceleiaşi acţiuni, în Portul Constanţa, poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor, fapt ce a dus la o corectă înregistrare a exporturilor fiscalizate efectuate, constatându-se astfel o creştere cu 20% a acestora, faţă de perioada similară a anului anterior.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.