Jump to content
POLITISTI.ro

Vice-premierul Dragnea anunţă concedierea a 150.000 de bugetari


Dan

Recommended Posts

sursa stirileprotv.ro

http://youtu.be/4IKpeEeIo78

Dragnea anunta valuri de concedieri si mariri salariale. 150.000 de oameni ar putea fi dati afara

Vice-premierul Liviu Dragnea spune ca in urmatoarele luni va fi analizata activitatea tuturor angajatilor de la stat. Dintre ei, 150 de mii ar putea sa plece acasa, iar din banii economisti vor fi majorate lefurile celor ramasi, inclusiv ale sefilor. Marea evaluare a bugetarilor va incepe saptamana viitoare, potrivit lui Liviu Dragnea. Procesul dureaza doua luni, iar la final cel mai probabil urmeaza disponibilizari. "Poate 100.000, poate 150.000, nu luam asa cu un cutter si luam de peste tot. Va fi o analiza serioasa facuta pe fiecare structura in parte", spune Dragnea.

Cei ramasi vor primi salarii mai mari.

Romania are in prezent 1.187.000 de bugetari, iar guvernul da pe salariile lor 46 de miliarde de lei. Daca vor fi concediati 150.000, statul ar economisi peste 5 miliarde de lei. Cu acesti bani, cei ramasi ar putea beneficia de o majorare salariala medie de 14%. "In Ministerul Economiei, salariul mediu net este de 1.600 lei. Ma intreb cum ar arata o banca, cum ar arata o societate de asigurari sau o firma de IT atunci cand managerul ar fi constrans sa dea un salariu mediu net de 1.600 lei", spune Varujan Vosganian, Ministrul Economiei. Nimeni nu garanteaza insa ca toti banii economisiti din disponibilizari se vor duce in majorari. Iar unii specialisti spun ca numarul de concedieri ar trebui sa fie oricum mai mare.

SINCRON Cristian Hostiuc - director editorial Ziarul Financiar

"In urmatorii patru ani ar trebui sa dea 400.000 de oameni afara, pentru ca altfel nu vor respecta promisiuni electorale cu salarii si pensii", este de parere Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

Anul acesta guvernul s-a angajat sa majoreze pensiile cu 4 % si salariile cu 7 %.

P.S. Cred că iar or să pună placa cu ”sunt prea mulți polițiști”. :doh:

Edited by Dan
Link to comment

E o idee buna sa inceapa cu localii, insa ma indoiesc de asta, din ce stiu eu(poate gresesc) Dragnea este unul din initiatorii proictului polutiei locale...

Link to comment
  • Active member

Numai putin. Japitele de se credeau alternativa la PDL au inceput sa faca aceleasi lucru pe care le blamau la portocalii? :slapb:

IPOCRIZIE INFECTA.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment

E o idee buna sa inceapa cu localii, insa ma indoiesc de asta, din ce stiu eu(poate gresesc) Dragnea este unul din initiatorii proictului polutiei locale...

Exact. Liviu Dragnea este inventatorul gardienilor/polițiști. În niciun caz nu cred că o să le facă vreun rău.

Link to comment
  • Moderator

Aceste declaraţii ale lui Dragnea sunt mai vechi, din luna ianuarie, când au fost audierile din Parlament pe tema bugetului pe 2013 şi nu fac referire la Poliţia Română.

Dacă vă amintiţi ministrul de interne a declarat după apariţia proiectului de lege privind bugetul pe 2013, că nu se vor mai face disponibilizări în poliţie, în schimb nu au fost alocaţi bani pentru încadrarea promoţiilor din 2013 şi nu vor mai fi majorări salariale.

Link to comment

Marius m-ar bucura ca ceea ce spui să fie adevărat, dar nu cred că vor da afară din sistemul medical unde este lipsă acută de personal sau din învățământ unde există aceeași situație. Și să nu omitem un aspect important. Este foarte posibil ca în curând să nu mai avem același ministru la interne și atunci Dumnezeu cu mila.

Link to comment
  • Moderator

Uite, să vezi că declaraţiile ăstea sunt de la sfârşitul lui ianuarie. Dacă vrei neapărat, îţi dau şi link.

E doar o ştire veche, preluată iar de media doar din lipsă de subiecte şi nu văd ce legătură avem noi cu sistemul medical.

MOuFh.png

Link to comment

Nu am negat de când este știrea. Avem legătură cu celelalte ministere pentru că suntem și noi bugetari. În timp ce ministrul de interne spune că nu vor fi dați afară polițiști, Dragnea îl contrazice inclusiv în știrea postată de tine mai sus precum și în cea postată de mine. Se vorbește de ministere la modul general și nu că vor fi dați afară numai din anumite ministere. Poate interpretez eu greșit (sper să nu am dreptate) dar în niciuna din știri nu se fac precizări concrete, în sensul că nu vor fi dați afară polițiști. Așa cum spuneam, poate mă înșel sau sunt mai pesimist, dar mie nu îmi miroase a bine această știre, veche sau nouă.

Link to comment
  • Moderator

Nu scrie niciunde că e vorba de poliţişti, sunt doar speculaţii. Dragnea e ministrul "administraţiei", iar declaraţiile ăstea au fost făcute în comisiile parlamentare la dezbaterile privind bugetul, unde fiecare ministru a prezentat planurile şi proiectele misiterului pe care îl păstorea. Nu te mai lua după zvonaci.

Link to comment

...personal am mai trecut o data printr-o asemenea reorganizare a politiei de frontiera. Totul a fost facut "cu cap". O simulare de examen la care agentii III "catelari" nu au participat (chiar daca nu aveau caine in primire si nici nu stiau cate picioare are unu) in conditiile in care brusc toti agentii I si principali pusi la curent de cine trebuie, anterior examenului, faceau coada la compartimentele de resurse umane cu rapoartele in dinti (mainile erau ocupate) pentru a fi mutati cu acordul lor pe functiile de treiari libere.

Iar de la centru branconierul sef igas (intentionat cu i mic) dadea interviuri prin care jura ca nu va fi dat nimeni afara si nu au plecat decat cateva mii de oameni.

Tot atunci m-am convins (oare a cata oara) de rolul sindicatelor.... si nu mai sunt membru la nici unul, aici se include si CNP-ul.

  • Upvote 2
Link to comment

Tare imi este teama ca marinelu de apa dulce Stroe e un fir de par carliontat in calea .... .

Argumentez ,fara a face politica ,prin faptul ca desi alianta de la guvernare este bi-partita totusi ciracii d-lui Ponta Viorel-Victor sunt popi in satul asta si-n capul bucatelor nu aliatii din care cu "onoare"face parte si epigonul lui T.B.-Stroe:

-PNL a primit Ministerul de Finanțe-Daniel Chițoiu.Bugetul și ANAF-ul sunt la PSD, mai precis în subordinea directă a lui Victor Ponta(oups!)....Chițoiu este fără nicio posibilitatea a urmăririi modului în care se cheltuiesc banii din bugetul de stat!(nasol!)

-Relu Fenechiu-Ministerul Transporturilor din care s-a extras CNADR, locul în care se învârt banii adevărați (drumarii sutelor de milioane de euro ,basca primarii de municipii/orase/comune ,veșnic îndatorați politic pentru asfaltare/pietruirea localitatii).CNADR-ul????Param-pam-pam!!!!Surprise:la Dan Șova ,respectiv la PSD.

-Varujan Vosganian?Pai OPSPI (Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie)a trecut într-o altă parte....la PSD,nu?

-Ministerul de Interne.....pai vocea dogita a lui Radu Stroe suna precum o flasneta in apa, serviciul de informații al Ministerului de Interne-D.G.I.P.I. îl are ca șef pe Ponta Viorel Victor(oare de ce?????aud!) .... pam-pam!

-Dragnea e vice-prim ministru........e superfluu vreun comment.

Deci oricand se poate ca dl.Stroe sa devina un fir de par si mai carliontat in calea ....lii si enuntul d-lui Dragnea sa se extinda rapid la tot ce este bugetar (gura pacatosului adevar graieste!!!)....si asta mai ales ca de la inaltimea celor 70% in Parlament (btw:puscarie incepe tot cu p!) unde o lege de legalizare totale (pe niste criterii care l-ar omora de gelozie si pe Branconieru' lu' peşte file!) a concedierii masive a bugetarilor (noi tot ac'lo suntem!) fara un criteriu anume ar trece ca o racheta cu unanimitate (70%-80%).....probabil jandarii vor fi singurii care ar iesi nesifonati din asta:va fi nevoie stringenta de forte pentru "riot management"...

Oricum trebuie sa stam cu ochii pe ei...si sa citim printre randuri fiece declaratie de-a lor...si sa ne gandim la eventuale viitoare contramasuri caci la 55.000 efectiv suntem chiar o forta(guvernantii ne percep cu groază ca atare,mai trebuie noi s-o facem!)...

Alte pareri? :hmmmt:

Edited by axle15
Link to comment

Sindicatele ar trebui sa fie mai ,,interersate'' ,adica in sensul ca la intilnirile cu d-l ministru Stroe acesta sa fie convins ca disponibilizarile de personal nu sunt cea mai buna solutie....Ca sa nu fie iarasi luate prin surprindere , nu-i asa ?

Edited by alex7474
Link to comment

Eu spun sa nu ne hazardam, reorganizarea in MAI sa facut in 2012 , urmeaza asa cum era de asteptat Administratia care dealtfel se pregateste intens pentru regionalizare... sa mai asteptam si om vedea !

Edited by Leonidas67
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.