Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

lucian999,

Trebuie să pui mâna și să citești legislația rutieră, pentru că ai uitat-o și nu ai nici cea mai mică sansă să promovezi testul de verificare.

Conform art. 61 alin. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice polițiști aflați în serviciu pot încălca normele rutiere:

Art. 61 alin. (2) Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Îți vine să crezi? Aceste prevederi legale trebuie să fie cunoscute de toți conducătorii auto. Dar din păcate, datorită faptului că priviți prea mult la tv și înghițiți pe nerăsuflate minciunile și aberațiile debitate de habarniștii ăia, ați pierdut contactul realitatea. Oricum, a devenit un sport național girja asta pentru capra vecinului.

Publicat (modificat)

Referitor la opritul pe contrasens m-am referit ca distanta dintre mine si masina politiei nu mi-a permis franarea in conditii de siguranta si am fost nevoit sa o ocolesc pe marginea drumului. Este legala aceasta modalitate de a opri participantii la trafic? se in considerare ca mi s-a pus viata in pericol?

Cat despre contestare intreb din pura curiozitate deoarece in filmare am trecut pe langa ei. Mentionez ca in 12 ani nu am avut niciodata permisul suspendat sau vreun acident si sunt constient de viteza avuta - 157km/h

Examinarea este obligatorie?

Multumesc inca odata.

LE : Marius : multumesc pentru evaluarea facuta mie pe baza unui avatar. Cred ca solutia cea mai buna era sa intru in echipaj. Poate nu ai A-ul de consideri ca poti evita usor o masina ce iti iese pe contrasens lasandu-ti 30 cm de drum prin care sa o eviti. Asta am discut, nu cum si unde circula.

Modificat de lucian999
  • Moderator
Publicat

Viața, sănătatea și integritatea ți le-ai pus tu în pericol din momentul în care ai depășit regimul de viteză, acesta este și motivul pentru care nu ai putut opri imediat în condiții de siguranță. Cei ce nu reușesc să oprească ori pur și simplu nu doresc să oprească devin automat suspecți, poate sunt urmăriți, evadați, etc (polițistul nu are de unde să știe, acolo în stradă cu cine are de-a face) și chiar poate face uz de armă împotriva lor. Nu prea poți să faci uz de armă fără să-i pui suspectului viața-n pericol, la fel și oprirea oricărui vehicul, implică o doză de pericol, atât pentru cel oprit cât și pentru cel ce îl oprește.

• Membru
Publicat (modificat)

Cat aveai la ora?!? 157 de km/h? Si te mai plangi ca nu ai putut sa opresti? Ai vazut girofarul, opresti, asa scrie in Codul Rutier. Nu e vina politistului ca tu mergi ca un descreierat inconstient si ca nu poti opri in spatiu util. De fapt, de multe ori, multi motociclisti, care fac de ras aceasta comunitate, se cred zmei si fug de politie, profitand de motoarele puternice pe care le au, dovada care arata ca faci parte din aceasta categorie fiind chiar intrebarea ta privind proba identitatii tale. Prietene, exista un actor care a dat o expresie de duh pe blogul sau : Un barbat arata ca e barbat dupa ce isi duce partenera in siguranta in casa, nu in timp ce goneste ca un tampit pe strada pentru a-si arata muschii de sub capota. Citatul nu este exact.

Sa ai o zi buna.

Modificat de Cristi
Publicat (modificat)

Din cate am spus nu sunt infractor si depasirea vitezei nu stiu sa reprezinte infractiune.

Oricum, nu cunosc vreun vehicul terestru care sa franeze chiar si de la100 km.h in 15 metri.

Modificat de lucian999
  • Membru
Publicat

Cine a zis ceva de vreo infractiune? Ceea ce ai savarsit tu este o contraventie, o fapta cu pericol social mai redus, dar totusi, o fapta antisociala! Tocmai pentru ca nu cunosti vreun vehicul terestru care sa franeze de la 100 km/H in 15 metri au fost introduse limitele alea de viteze in lege si condusul preventiv. Stii care e problema ta? Nu ai vazut pana acum vreun motociclist rupt in doua sau vreo victima a vreunui accident rutier scoasa de descarcerare cu creierul pe afara, ca ti-ar trece pofta de alergat. Nu degeaba vi se spune "donatori de organe". Si daca ai intrat pe acest forum sperand sa primesti indrumari despre cum ai putea sa eludezi legea si sa scapi de sanctiunea aplicata, crede-ma, ai gresit adresa rau de tot.

Stii de ce mor de draci? Ma, daca unul e prost, nu ma refer la tine, ma refer la o speta imaginara, daca e unul prost si isi rupe singur gatul, bravo lui. Dar daca e prost si rupe si gatul altora nevinovati, ei, atunci, ma apuca rau de tot pandaliile.

Publicat

In primul rand pentru contraventie am fost sanctionat, si platesc (atat amenda cat si suspendare permis). Am intrat sa imi satisac vreo curiozitate referitor la inregistrare si manevra de a pune masina in fata mea in 15 metri - nu am de gand sa fac contestatie sau altceva pentru ca viata mea nu se termina la permisul auto. Chiar si asa era mai comod sa intreb un avocat, nu pe forum.

Am vrut sa stiu din ce categorie dau reexaminare.

Pentru ca am fost surprins de aparat radar nu cred ca este nevoie sa imi faceti o asemenea caracterizare. Lucrez in domeniul auto de ani buni si vad destule accidente auto (unde trebuie sa stabilesc dinamica)

Am crezut ca daca este un forum se poate vorbi liber, fara catalogari - viteza nu a fost in oras ci in afara, pe DE, conditii meteo bune, fara pasager.

Daca mai aveti vreun sfat este binevenit.

in rest o zi buna sa aveti.

Publicat

la ce te asteptai sa citesti? este un site de politisti si nu de avocati :)

ai aflat modul cum privesc ei persoanele care incalca legea circulatiei - este o oferta de take it (adica mai stai si participa la discutii) or leave it.

nimic personal cu tine sau motociclisti. In fapt, stiu chiar citiva care sunt motociclisti in afara serviciului deci in mod cert stiu despre subiect :)

Publicat

Lucian hai să fim serioși, ai încercat marea cu degetul numai că nu ai ales bine acest forum. Iar apoi ne spui că de fapt nu doreai să ataci în instanță sancțiunea primită. Sau poate ai uitat ce ne-ai întrebat....

cum se poate proba in instanta identitatea mea daca am fost filmat din fata, fiind pe motocicleta?

- se poate ataca in instanta faptul ca agentii au virat pe contrasens catre mine pentru a opri? (oricum opream ca nu-s infractor dar manevra a fost periculoasa)

Să știi că nu suntem atât de naivi cum crezi tu sau alții. Nu are nimeni nimic cu motocicliștii, ba chiar unii ne sunt buni prieteni, unii chiar sunt membri foarte activi (polițiști) ai acestui forum. Dovada o poți citi pe topicul

Publicat

la fel cum am mai scris am intrebat de curiozitate. Chiar nu am timp de contestatii si nici nu lucrez ca sofer sa depind de permis. Chiar credeti ca pentru o una stau sa ma tarasc prin procese?

• Moderator
Publicat

Este alegerea ta. Nu e nimic ilegal în a uza de dreptul de a contesta o sancțiune. Din punct de vedere moral se poate discuta, se poate împărți firul în patru, etc

Eu îți doresc sincer să nu te mai confrunți niciodată cu o astfel de problemă. Să fie pentru prima și ultima dată când treci prin așa ceva. E bine că nu faci o tragedie din asta, pentru că ai dreptate, nu acestea sunt cu adevărat problemele importante ale participanților la trafic. Important este să-ți adapezi stilul de a conduce astfel încât să nu mai ai neplăceri de acest gen și mult mai important, astfel încât să nu ai niciodată nevoie de vreun polițist.

• Apreciez 1
Publicat

Buna !!! mi-a fost suspendat permisu pe 90 de zile pt alcool 0,20 la alcooltest..... se poate da examen pt micsorarea suspendari???

Publicat (modificat)

daca indeplinesti conditiile, examen trebuie sa dai oricum.

Modificat de Rusy
Publicat

poti alege una dintre cele 3 variante:

1. cu examen si indeplinirea conditiilor necesare pentru reducerea termenului de suspendare poti reintra in posesia permisului in 30 de zile.

2. cu examen dar fara indeplinirea conditiilor necesare pentru reducerea termenului de suspendare poti reintra in posesia permisului in 90 de zile.

3. fara examen poti reintra in posesia permisului in 120 de zile.

pentru reducerea termenului de suspendare la 30 de zile una dintre conditii este sa ai cel putin un an vechime la permis.

Publicat

iti recomand sa stai pe bara 120 de zile. poate iti vine mintea la cap si nu mai conduci baut, s-ar putea ca data viitoare sa ucizi un om.

Publicat

buna ziua...

din nefericire zilele trecute m-am alaturat si eu celor cu permise suspendate pe o perioada de 30 de zile....

Am gresit intr-o intersectie neacordand proritate de trecere pietonului pe zebra... fara nici un fel de urmari pentru acesta din urma.

Fara probleme de alcool din partea mea. Am recunoscut, semnat, achitat amenda in 24 ore, etc....

Fiind prima data in 20 de ani cand patesc asa ceva, as avea cateva intrebari:

- care este procedura, ce acte sunt necesare, de unde se ridica permisul la terminarea supendarii (cel care m-a lasat fara mi-a suras fals si mi-a zis ca imi vine un plic acasa, plicul a venit, dar tot n-am inteles mare lucru...)

- as dori sa stiu care sunt riscurile in cazul in care voi circula in perioada suspendarii... Locuiesc in afara orasului, nu intentionez sa fac asta din placere sau agreement, doar in cazul in care este neaparat necesar, mama mea fiind f. bolnava (96 ani, epilepsie)... Cunosc faptul ca este ilegal, (nu este imoral, in opinia mea.... imoral este atunci cand alergi cu 150 baut), totusi as dori sa stiu care sunt riscurile in cazul in care se intampla sa fiu oprit in cazul unui control inopinant, etc... fara circumstante agravante gen alcool, viteza, accident (sper...).

Va multumesc anticpat....

-

• Moderator
Publicat

1. Nu poliţistul te-a lăsat fără permis, ci tu în momentul în care nu ai acordat prioritate. Responsabilitatea păstrării permisului de conducere îți aparține numai ție. În decursul celor 20 de ani, cu siguranță ai trecut pe lângă mulți polițiști, dar întrucât ai condus responsabil nu ți-a mai fost reținut permisul. Asta este o dovadă clară a faptului că tu ești cel care trebuie să aibă grijă de permis și depinde numai de tine dacă îl ai sau nu.

2. Păstrează cu grijă dovada înlocuitoare, iar după cele treizeci de zile mergi cu aceea dovadă și cu buletinul/cartea de identitate la ghișeu pentru a-ți recupera permisul de conducere.

3. Dacă vei conduce în perioada de suspendare comiți o infracțiune. Ți se întocmește dosar de cercetare penală și chiar dacă nu vei ajunge la pușcărie, vei rămâne cu cazierul pătat, iar permisul de conducere se va anula (care nu e același lucru cu suspendarea), fiind nevoie să faci din nou școala de șoferi și o să stai cel puțin un an de zile până să te duci la examen pentru a obține altul nou.

Publicat (modificat)

Salutare. M-am ales cu 90 de zile de permis suspendat + dovada 15 zile pentru viteza in localitate (103km/h, +53 peste limita). Sunt constient de pericolul la care m-am expus si, mai ales, la pericolul la care i-am expus pe altii, insa s-a intamplat si foarte bine ca am fost sanctionat si totodata foarte bine ca a fost doar radar si nu altceva mai grav. Am cateva intrebari in legatura cu reducerea perioadei de suspendare deoarece am citit fel si fel de pareri (chiar in topicul acesta) si am cateva nelamuriri pe care le vreau confirmate:

1. Conform topicului , nu mi se prelungeste perioada cu 30 zile daca nu iau testul pentru ca nu ma incadrez la niciuna din primele 3 situatii. Cat de des pot sa il dau? (e o intrebare oarecum de curiozitate, intentionez sa il iau din prima)

2. Pentru ce trebuie sa astept sa expire dovada: pentru a da testul, pentru a depune cererea de reducere, pentru ambele sau pentru niciuna?

3. Din cate inteleg din procesul verbal (imagine aici http://i46.tinypic.com/2hxttmw.png ) e "doar" amenda, fara puncte, asa-i?

4. Cand aflu rezultatul testului si rezultatul cererii?

5. Am vazut ca sunt carti auto speciale pentru examenul 13/15, de ce? Nu sunt aceleasi intrebari? Mai sunt incluse si cele de mecanica/etc?

Modificat de bogdand
Publicat (modificat)

6. Am permis A+B, primesc intrebari A+B? (daca da, stiti ceva site bun unde pot gasi teste si de A sa nu mai stau sa caut iar carti auto de A si B?)

Modificat de bogdand
Publicat

1.Poti sa-l dai de cate ori vrei, este organizat saptamanal, trebuie doar sa te inscrii si sa te prezinti.

2.Asa e legea trebuie sa astepti sa expire dovada, nu le poti depune amandoua odata, trebuie intai sa iei testul si abia apoi sa depui cerere de reducere (logic).

3.La depasirea vitezei cu peste 50 km/h nu se dau puncte de penalizare.

4.Pe loc.

5.Fiecare editura vinde ce vrea.

6.Vor fi intrebari generale cu un singur raspuns.

• Moderator
Publicat

bogdand

stiti ceva site bun unde pot gasi teste si de A sa nu mai stau sa caut iar carti auto de A si B?

Pentru teste vezi website-ul DRPCIV. Găsești aici:

Baftă!

Publicat (modificat)

In 2008 mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile, am depus contestatie, s-a judecat iar in august 2011 mi-a venit acasa s-a depun permisul la "Udriste" ( am pierdut ); l-am depus, am stat "pe bara" 2 luni..... in fine, totul OK.

Acum 10 zile mi-a fost suspendat permisul, pentru viteza, 90 zile. Mai pot da examenul de reducere - 13/15?

Intreb pentru ca lucrurile nu imi sunt prea clare... permisul mi-a fost suspendat in 2008 si am ispasit pedeapsa in 2011. Cum se calculeaza?

Precizez ca am permisul din 1995 si nu am mai avut niciodata permisul suspendat doar mici "prostioare" gen: telefon, centura, depasirea vitazei cu 10 - 20 km; si oricum putine, le poti numara pe degetele de la o mana.

Modificat de BogdanAlex

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.