Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce


Marius

Recommended Posts

Prietenului meu i s-a luat azi carnetul(alcoolemie 0.32 alcooltest) si el a mai dat o data examen de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere acum vreo 2 ani. Mai poate da si acum?

.

Edited by Administrator
Quote inutil.
Link to comment
 • Moderator

Nu, nu mai poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Nu indeplineste ultima conditie:

în ultimii 3 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 7 months later...

Va salut!

In urma cu ceva timp, mi-a fost ridicat permisul pt neacordarea prioritatii la pietoni - 30 zile ; am depus plangere, mi-am luat permisul inapoi, am continuat sa conduc, a decurs procesul, am pierdut, am intarziat inapoierea permisului catre Politie; la predarea permisului, datorita intarzierii, mi l-au oprit pt 60 zile...intrebarea este daca, in aceste conditii, in urma reexaminarii, se poate reduce perioada la 60 de zile?

Multumesc.

Link to comment
 • 7 months later...
 • Moderator

Da.

Nu vei putea merge să dai acel examen pentru a beneficia de reducere a perioadei de suspendare, dacă nu ai plătit amenda. Dar dacă nu vei solicita reducerea pedepsei, la expirarea acesteia îţi vei putea ridica permisul de conducere.

Link to comment

Multumesc Cătălin , nu-mi pasa de acel examen , am mers băut 0.37 alcool azi noapte si consider nOrmal sa-l suspende , dar nu am posibilitate sa plătesc amenda , daca mi-l iau fara nici o problema înapoi peste 90 zile , e ok . La multi ani !

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Atunci îţi doresc o aşteptare cât mai uşoară.

Acestea sunt regulile, nu trebuie să faci o tragedie din asta.

La mulţi ani!

Link to comment

Pentru alcool este obligatoriu sa dai examenul, chiar si daca nu soliciti reducerea perioadei de suspendare. In caz ca nu sustii examenul in cele 90 de zile de suspendare, ti se majoreaza cu 30 zile perioada de suspendare, deci iti vei putea ridica permisul de conducere dupa 120 zile.

 • Upvote 2
Link to comment

art 221 alin 1 lit d - in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

 • Upvote 1
Link to comment

Va rog sa mă ajutati , am condus auto sa platesc amenda de mai sus ptr ca mi-au luat permisul am facut accident si poliția a venit la fata locului si mi-a arătat ca scria pe dovada ca nu am voie sa conduc. Mi-au facut dosar , mi-au dat alta dovada. Cum scap de dosar , nu am citit ca nu am voie , a fost la 30 de ore dupa ce mi-au luat permisul, imi vine sa mă dau cu capul de pereti. Daca fac contestatie la masura suspendarii permisului ptr alcool 0.033 la mie la etilotest , asta imi da drept automat de circulație si anulează dovada ? Va rog ajutati-mă , un inceput de an de ...mai sunt si sarac ....partea vatamata a refuzat sa dea declarații a spus ca isi face sg masina ...

Link to comment

@Dragos fi mai explicit, ce am inteles eu este ca tu aveai o dovada cu valabilitate expirata, ai facut (accident sau tamponare?), ti s-a facut dosar pentru ca aveai dreptul de conducere suspendat? si ai primit amenda pentru alcool?

Link to comment

lui i l-au luat pentru alcool....asta inseamna ca i-au dat dovada FARA DREPT DE CIRCULATIE ....el a continuat sa circule....si i-au facut dosar.....e simplu...Dragos nu cred ca mai ai nici o sansa..

 • Upvote 1
Link to comment

nu ma pricep prea bine.....dar din cate am inteles lui i s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis ....i l-au retinut pentru alcool (contraventie 0.38 mg/l )

 • Upvote 1
Link to comment

corect, insa in fata instantei te prezinti ca unul care, pe linga faptul ca circula fara permis, era si sub influenta alcoolului :) esti clientul ideal ptr instanta penala.

mentin pariul - trimitere in judecata, pedeapsa de maxim 2 ani, cu suspendarea executarii. evident, anularea permisului.

 • Upvote 1
Link to comment

sunt perfect de acord cu tine :) dar cred ca in cazul domnului altfel s-au intamplat lucrurile....el nu a condus sub influenta alcoolului si fara permis in acelasi timp....El azi a condus baut (0,37) deci contraventie, i s-a retinut permisul pe 90 de zile, i s-a eliberat dovada "fara drept de circulatie" Dupa cateva zile a condus cu permisul retinut (0,00 alcool) :) eu asa am inteles din ce spune el.... I se mai iau in considerare circumstante agravante? deasta ziceam eu de amenda administrativa...

Ce parere ai?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

I se iau in calcul, pentru ca instanta va tine cont de probatoriul administrat in cauza, care va include inclusiv motivul pentru care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, instanta urmand sa retina faptul ca inculpatul a persistat in activitatea contrara legii, dand dovada de sfidare fata de regulile de convietuire sociala si ordine publica. Daca va alege sa mearga pe procedura simplificata, respectiv recunoasterea faptei, i se va aplica probabil minimul pedepsei micsorat cu o treime si tinandu-se cont de conduita sa in societate, cazier si asa mai departe, se va aplica suspendarea pedepsei si un termen de incercare de 3-4 ani cu drumuri pe la Serviciul de Probatiune.

Prietene, cazier ai? Spune-ne tot acum...

Link to comment
 • Marius changed the title to Reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.