Jump to content
POLITISTI.ro

Calcularea perioadei de suspendare a permisului

Varadero
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

Se poate va rog sa ma ajutati pentru clarificarea unei situatii?

Un domn politis mi-a retinut permisul pentru neacordare prioritate in intersectie - 30 zile.

Mi-a retinut permisul. Nu am avut dovada.

Am contestat procesul verbal si am pierdut.

Perioada in care nu am putut conduce a fost 20 de zile - de cand a fost retinut si pana la prezentarea certificatului de grefa pentru inapoierea permisului si ridicarea lui.

Cererea nu a fost admisa si astfel am predat permisul acum 11 zile.

Asadar, 20+11 zile = 31 de zile in care nu am putut conduce.

Am fost pedepsit cu 30 de zile suspendare + pedeapsa complementara (amenda - platita). In total cate zile trebuie sa mi se suspende dreptul de a conduce?

Cum se calculeaza perioada? Am incercat sa gasesc in O si Regeulament si nu am reusit sa clarific.

Multumesc mult pentru ajutor.

Multumesc mult pentru raspuns.

Adica sunt sanctionat de 3 ori. 

1. Prima data 20 de zile in care nu am putut conduce

2. Amenda.

3. 30 de zile in care nu pot conduce.

Grav.

• Moderator

Este o singură sancţiune, pedepsită de lege pecuniar precum şi printr-o măsură administrativă. Sau ca să înţelegi, pedeapsa prevăzută de lege este compusă din două măsuri restrictive, amendă şi reţinerea permisului. Ceva asemănător cum se întâmplă şi în cazul celor ce primesc condamnări cu pedepse privative de libertate şi le este confiscată averea. 

Nu e musai să conduci pe drumurile publice, mai ales că s-a dovedit că eşti un pericol pentru ceilalţi. Ba din contră pedeapsa prevăzută de lege e prea mică, după părerea mea.

• Moderator

Conform prevederilor legale, eşti sancţionat o singură dată cu amendă şi o măsură complementară (suspendarea dreptului de a conduce).

Cele 20 zile în care susţii că nu ai avut dreptul să conduci, nu au nicio acoperire d.p.d.v. legal, denotă doar o necunoaştere a prevederilor legale. Aveai dreptul să conduci în perioada respectivă.

Multumesc pentru raspunsuri si pareri.

Am inteles in mare parte.

Astfel, daca nu am avut dreptul sa conduc in cele 20 de zile (permisul fiind retinut de dl. politist si ridicat de mine dupa 20 de zile de la politia judetului pe raza caruia am domiciliul) - aceste zile ”nu au nicio acoperire d.p.d.v legal”.

Asadar, a fost comis un abuz? Acele zile fac obiectul unei sanctiuni abuzive?

• Moderator

Nici vorbă. Faptul că ai fost nehotărât şi ai depus contestaţia mai târziu sau a durat până ce ai obţinut certificatul de grefă şi până l-ai depus, nu are nicio legătură cu poliţistul respectiv sau cu poliţia. 

• Moderator

La reţinerea permisului de conducere, poliţistul cu siguranţă a eliberat o dovadă înlocuitoare a acestuia. Faptul că ai refuzat să o primeşti, e doar alegerea ta. 

• Marius changed the title to Calcularea perioadei de suspendare a permisului