Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am vazut subiectul acesta dar nu pot adauga nimic la el (poate din cauza ca am un cont nou?), asa ca intreb aici

Situatia mea e asa: am facut un accident foarte usor cu cineva, vina mea dpdv legal (nu am vazut-o, soare la rasarit, masina ei gri-sobolan... asta e, bine ca nu aveam niciunul din noi viteza). Domnisoara nu a vrut constatare amiabila desi se putea (a rugat-o chiar si politistul sa faca amiabila) pe motiv ca a avut probleme cu societatile de asigurare in trecut, pe constatari amiabile. In fine, m-am ales cu permisul suspendat chiar inainte de concediu - si cum doar eu am permis (sotia nu are) pentru a nu pierde banii deja platiti am facut contestatie si mi-am luat permisul inapoi; apoi am facut cerere de renuntare la judecata, da' toata chestia asta dureaza mult, abia zilele astea s-a tinut prima sedinta si s-a dat decizia. Am urmatoarele intrebari:

1. Mai oot face cerere re reducere la 30 zile (de la 60) a perioadei de suspendare? Respect toate conditiile din  art. 221, doar ca am auzit de la cineva ca daca ai contestat PV, nu mai poti beneficia de reducerea perioadei de suspendare. E adevarat? (Oricum din cate inteleg examenul  trebuie sa-l dau, din cauza ca am facut accident)

2. Suspendarea incepe de cand predau permisul... dar cand anume predau permisul? Cred ca politia nu mi-l ia inapoi pana cand sentinta nu e definitiva, nu? Trebuie sa iau dovada de la judecatorie ca sentinta a ramas definitiva? Sau sa astept scrisorica acasa de la politie? (ce ma fac daca nu vine/ vine cu intarziere... parca nu-mi vine sa am atata incredere in posta romana, am mai patit boacane cu ei, as vrea sa nu depind 100% de posta - mai e o modalitate de a afla cand ma pot duce sa depun permisul?)

Multumesc.

Modificat de vv1
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Sunt noua pe acest forum si nu stiu exact cun functioneaza treburile pe aici, asa ca imi cer scuze daca am gresit categoria pentru nelamuririle mele.

In urma cu o saptamana mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni(pentru viteza). Am aflat ca pot sa reduc suspendarea la 30 de zile prin promovarea unui test si cateva conditii, pe care le indeplinesc.

Urmeaza peste 2 saptamani sa merg sa dau acel test.

Ceea ce imi provoaca teama este acea cerere care trebuie facuta. Sunt sanse sa nu mi-o aprobe?

Apoi inca o nelamurire: Cand incepe perioada de suspendare daca mi se reduce la 30 de zile? Din momentul in care imi expira dovada sau de cand mi se aproba cererea? Mi se pare usor neclar din cauza faptului ca testul nu poate fi dat pana nu imi expira dovada.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Bună seara,în urma conducerii unui moped neînregistrat,mi s-a întocmit dosar penal, am parcurs toate etapele, parchet+ judecătorie care a soluționat dosarul cu NUP,cu această soluționare am mers la poliție unde am depus aceste acte, iar domnul de acolo mi-a spus că o să primesc răspunsul dînșilor prin poștă,am primit acest răspuns cu o suspendare de 90 zile și susținerea examenului de redobîndire. Am fost și am susținut acest examen cu un rezultat de 15 din 15 dar atunci cînd am cerut o cerere pentru reducere la 30 de zile, mi s-a spus că nu pot beneficia de această reducere. Menționez ca am permis de conducere din anul 1991 și nu a mai fost suspendat niciodată. Întrebare: de ce nu pot beneficia de această reducere?

Publicat

Bună ziua, am o nelămurire destul de mare, pe data de 8 Martie 2017 am rămas fără permis pe 90 de zile, fără drept de circulație pentru că m-a surprins semnalele și culoarea roșie la calea ferată.

Am achitat amenda de 1305 lei*(652 lei în 48 ore) iar acum ce pot să fac ca să reduc la 60 de zile? Menționez că am permis din Iulie 2016 , încă nu am 1 an de permis, dacă dau acest examen și îl iau, primesc permisul după 60 de zile? Permisul nu l-am mai avut suspendat, e prima dată, și am mai avut o singură amendă pentru un bec . Că nu înțeleg, vă rog să mă lămuriți, vă mulțumesc!

• Moderator
Publicat

@banionut, conducătorul de autovehicul NU beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Publicat

Am fost admis la reevaluarea 13 din 15.

Intrebarea este daca pot sa depun cererea de reducere a perioadei prin e-mail?????

Este posibil??

Publicat

Buna ziua , mi-a fost suspendatdreptul de a conduce in data de 25.02.2017 pentru viteza ( 124km/h in localitate ) , am primit dovada cu drept de a conduce pana in data de 12.03.2017 , iar din data de 13.03.2017 am luat la cunostiinta ca nu voi mai conduce , am dat testul pentru reducerea perioadei de suspendare in data de 16.03.2017 , fiind admis , in ce data as putea sa merg sa imi ridic permisul ? 

Publicat

Buna ziua,

Exista vreo exceptie de la Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, art.221, alin. 1, privind indeplinirea cumulativa a acelor 4 conditii?

De exemplu, o cerere la Serviciul Politiei Rutiere?

Multumesc!

Publicat

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile pentru depasirea vitezei legale in data de 13 Martie. Am dat / luat examenul de redobandire permis, achitat amenda, am 10+ ani de condus, nu am mai avut permisul suspendat in ultimii 8+ ani. Inteleg ca ma calific pentru reducere.

Intrebarea mea este unde trimit cererea de reducere suspendare - sunt din bucuresti si evenimentul s-a intamplat in jud Buzau. Cei de la Udriste au spus ca trebuie trimisa la Buzau. Am intrat pe site si nu e foarte clar cum se poate trimite. 

Se poate trimite pe mail / fax si care sunt numerele / adresa de email. E ok sa le trimit asa sau trebuie neaparat prin Posta Romana cu confirmare de primire. Se accepta firma de curierat? Cat dureaza (estimativ) aprobarea cererii.

Multumesc anticipat,

Gabriela

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut, mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru viteza, am fost admis la examenul de redobandire, azi pe 03.06.2017 au trecut 31 de zile calendaristice de la expirarea dovezii. Cel de la politie mi-a spus sa merg pe 6 iunie sa il ridic (sambata si duminica nu se lucreaza, iar luni e sarbatoare legala). Problema este ca in perioada asta sunt plecat din localitate si nu pot merge sa il ridic.

1.Poate sa ridice altcineva permisul in locul meu?

2.Pot conduce dupa ce a trecut o luna de la expirarea dovezii, in baza de date e valabil permisul?

• Moderator
Publicat

Ai depus cererea pentru reducerea perioadei de suspendare?

Publicat

Buna ziua,

In cursul zilei de ieri am avut o tamponare usoara si am stabilit cu celalalta persoana sa mergem in dimineata asta la politie sa stabileasca dumnealor care cum e vinovat. Din pacate nu am putut regurge la intelegerea amiabila din motive destul de interesante.

Problema mai mare este ca dupa ce constatarorul a decis ca vina este a mea a trebuit sa suflam in echilotest si surpriza pentru mine 0.20 (probabil de la berea bauta cu o seara inainte), mai exact 2 beri. Problema este ca am venit personal cu masina la politie.

in fine asta este suport consecintele.

Deci prin urmare am primit o suspendare de 60+90 de zile, 60 pentru neacordare de prioritate si 90 pentru alcool.

Intrebarea mea este daca am dreptul la reducerea perioade de suspendare a permisului si cum se procedeaza.

Mentionez ca in trecut nu am mai avut nici o contraventie sau suspendare a permisului.

Multumesc anticipat

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Cum se procedeaza pentru reducerea perioadei de suspendarea permisului de conducere?

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara

Anul trecut am fost implicat intr-un accident rutier in care am acrosat o fata a fugit pe trecerea de pietoni. Dupa cateva investigatii fata a fost trimisa acasa de la spital (hematom genunchi si frunte). Permisul a fost retinut cu drept de conducere in baza dovezii de circulatie.

Dupa 10 luni primesc acasa ordonanta de clasare de la procuror, pe motiv ca partea vatamata nu a depus plangere penala si nu a solicitat certifict de la IML.

Am depus cerere la Politie sa reglemeteze situatia permisului, e clar ca voi primir 90 de zile de suspendare in baza la art.103 lit.c.

Insa, agenta de la politie care mi-a preluat cerere spune ca in cazul meu nu se poate reduce perioada prin examen, chiar daca il promovez.

Acum ma intreb si eu, care  prevedere din RAOUG 195/2002 ma impiedica sa solicit si sa mi se aprobe reducerea suspedarii ? Avand in vedere ca cauza e clasata, practic fapta nu este o infractiune, ci devine o contraventie si se aplica masuri complementare de circulatie ?

Se pot lega de art.221, alin.2 lit c?  - NU beneficiaza daca  (a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;) . Adica nu se face o referire clara pentru accident din care a rezultat pagube materiale si persoane accidentate, ca la litera d) ca nu beneficiaza daca (sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune).

NU se poate exclude ca fata a fost acrosata de mine, au existat pagube materiale, in special la masina mea si la dansa ochelarii de vedere, insa avand in vedere nu a existat nici o zi de spitalizare sau ingrijiri medicale, nu a existat nici un certificat medico legal si nici plangere penala, se poate asimila unui accident din care au rezultat doar pagube materiale? 

Modificat de tmmihai
Publicat (modificat)

Cu referire la reducerea perioadei de suspendare:

H.G. 1391/2006

Articolul 221 (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;

c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;

d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

In cazul dumneavoastra se aplica:

Articolul 103(1) din OUG 195/2002 Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, precum și în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulație încălcată prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Regula de circulatie incalcata de catre dumneavoastra este neacordarea prioritatii pietonului, regula pentru care legea prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, de aici rezulta masura de suspendare de 90 de zile. Masura mentionata anterior nu reprezinta o sanctiune contraventionala complementara ci o masura administrativa, de aici si imposibiltatea de a obtine reducerea perioadei de suspendare, adica litera d a art. 221  - ceea ce am subliniat si bolduit.

Modificat de tiru
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara in data de 09/01/2016 mi sa retinut permisul de conducere pentru depasirea limitei de viteza legala pentru o perioada de 90 de zile.Am facut contestatie procesului verbal,sa ajuns in instanta,ulterior in data de 21/11/2017 a  fost refuzata contestatia.

Vreau sa va precizez faptul ca la momentul retinerii permisului de conducere posedam un permis de conducere strain care ulterior a fost preschimbat.

Intrebarea mea este: Pot beneficia de reducerea pedepsei de suspendare daca in momentul de fata detin permis de conducere romanesc?

Vreau sa mai precizez faptul ca de la data retinerii nu am mai avut nici o contraventie 

VA MULTUMESC ANTICIPAT

Publicat

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere in Bucuresti, in urma unei neacordari de prioritate, la Biroul Accidente Usoare.Eu sunt din Brasov, dupa expirarea dovezii de circulatie am dat la Brasov examenul "13 din 15" - admis.Problema mea este ca nu stiu exact unde as putea sa trimit cererea de reducere a suspendarii, as avea nevoie de o adresa exacta unde sa trimit copiile cu confirmare de primire.La telefonul Brigazii Rutiere sunt plimbat si nimeni nu e suficient de amabil incat sa imi spuna o simpla ADRESA.

Va multumesc

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua ! 

Pe data de 7.12.2017 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile in localitatea Movilita, ce apartine judetului Ialomita, mai exact pe E85, deoarece am circulat cu o viteza de 109 km/h.

Unde as putea sustine examenul pentru a reduce perioada de suspendare la 30 de zile ( intrunesc toate conditiile) si unde trebuie sa depun cererea avand in vedere ca permisul mi-a fost suspendat in judetul Ialomita, permisul meu este emis de catre Politia Vrancea, avand domiciliul in localitatea Bucuresti.

Va multumesc !

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salut

Am si eu intrebare, mi s a suspendat permisul pe o perioada de 90 zile , pot beneficia de reducere a suspendarii daca am mai avut permisul suspendat in mart 2015( insa suspendarea s a efectuat in mart 2016.ptr ca am facut contestatie) , cum se calculeaza perioada? 

Multumesc

Publicat

Am avut in 15 Septembrie 2015 o suspendare de 30zile pentru neacordare de prioritate care a fost contestata iar in data de 07.06.2016 am renuntat la proces si am predat permisul pentru 30 de zile, pana la data de 06.07.2016. acum in 09.03.2018 am fost inregistrat de aparatul radar cu 109km, iar politistului a spus ca nu ma mai incadrez la reducere deoarece este a doua suspendare in termen de 2 ani de zile, iar singura solutie sa predau 30 de zile permisul ar fi sa fac o contestatie astfel sa treaca de 07.06.2018 si atunci ma voi incadra la conditile de reducere a pedepsei. Intrebarea mea este urmatoarea, termenul acela de 2 ani nu curge de la savarsirea faptei???? curge de la perioada suspendarii??? iar daca curge de la data suspendarii atunci eu trebuie sa il predau dupa 07.06.2018 sau dupa 06.07.2018. Am intrebat si alti politisti dar m-au indrumat catre serviciul rutier pentru ca se pare ca i-am incurcat putin. termenul de doi ani se calculeaza intre faptele savarsite sau intre suspendari

Publicat

Bunã ziua,

dacã permisul mi-a fost suspendat la Arad, eu fiind din Iași, este necesar sã merg la Arad pentru a depune cererea de reducere a perioadei?! Și pentru examen, sunt nevoit sã merg tot la Arad, sau îl pot da la Iași?

Publicat

Bună dimineața! 

Am condus un autoturism cu numere de Bulgaria, având asigurarea expirată și mi-a fost reținut permisul de conducere, talonul și numerele. În urma investigațiilor s-a constatat ca autoturismul era iradiat temporar și s-a deschis un dosar penal, la care soluția a fost renunțare la urmărirea penală, la procuratura și judecătorie, definitivă! Am fost să-mi ridic permisul și cei de la Poliție, mi-au spus ca am primit de la ei, o suspendare de 90 de zile, dar dacă dau testul mi se va reduce la 30 de zile!  Am susținut testarea la Poliția județeană, promovandu-l!  După examen, am fost la ghișeu sa fac cererea pentru reducerea suspendări și mi s-a spus ca nu pot sa fac cerere la comandant,  ca știu domniile lor ca nu mi se aproba! Nu înțeleg ce se întâmplă, un polițist a zis sa dau testul și se reduce, celalalt ca nu am dreptul sa formulez cererea de reducere a suspendări! 

Menționez ca am permisul de peste 10 ani și nu mi-a fost reținut niciodată!  

Mulțumesc! 

Publicat (modificat)

Salut , sunt programat la examenul de redobandire a permisului , cel 13 din 15... Intrebarea mea este , in caz ca trec testul si pedeapsa se va reduce la 30 de zile , de cand sunt calculate acele zile ? Din momentul in care mi-a fost ridicat permisul sau de cand a fost sustinut testul ? 

Also , pe dovada scrie ca nu am voie sa conduc..si m-am dus la programare cat ea inca mai era valabila.

Va multumesc :D

Modificat de clauuxd
Publicat

Buna ziua,

As dori daca se poate o lamurire asupra formularii urmatorului aliniat din articolul 221 (1), H.G. 1391/2006, care spune asa:

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

……………………………………………………

d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

Mai exact, cum se interpreteaza aceasta formulare: “în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei”? Este vorba de ultimii 2 ani de inainte de data la care a fost constatata contraventia pentru care s-a suspendat permisul pentru 90 de zile? Sau e o formulare ambigua tocmai pentru a acoperi si 2 ani inainte si 2 ani dupa data constatarii contraventiei? Asta pt cazul in care te judeci si trece destul timp (chiar mai bine de un an) de la data contraventiei si pana la data la care trebuie sa predai permisul si apoi sa soliciti reducerea perioadei de suspendare? Timp in care poti sa mai “prinzi” vreo suspendare de permis ulterioara faptei pt care vrei sa soliciti reducerea perioadei de suspendare.

Concret: am fost oprit de radar pt viteza (101 km/h la vreo 80 m de iesirea din localitate dar in interiorul ei) in august 2017 si mi s-a retinut permisul pt 90 de zile. Aveam nevoie de permis pt un concediu in afara, nici nu eram convins ca intr-adevar am avut viteza aia (24 de ani pana la acel moment nu am avut nici o zi permisul suspendat), asa ca am platit imediat amenda dar am facut contestatie si mi-am recuperat permisul. Contestatia s-a judecat si am pierdut, urmand ca dupa ce mi se comunica hotararea sa trebuiasca sa predau permisul pt 90 de zile, asa ca as dori sa dau examenul 13/15 si sa solicit reducerea la 30 de zile de suspendare.

Doar ca in aprilie 2018 mi s-a mai retinut odata permisul pt 30 de zile, pt o asa zisa trecere pe culoarea rosie a semaforului. Nu comentez acum justetea acestei ultime decizii, intrebarea este: daca la mai putin de 2 ani dupa data constatarii faptei din august 2017 (depasirea vitezei legale cu 51 km/h) am mai avut o alta suspendare pt 30 de zile, intrunesc conditiile pt a mi se aproba cererea de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile pentru fapta din august 2017? Repet, anterior faptei din 2017 nu am avut nici o suspendare vreme de 24 de ani, nu am puncte, etc.

Publicat

Domiciliez in Bucuresti. In urma depasirii vitezei legale am primit o suspendare de 90 zile a dreptului de a conduce/permisului in Ilfov. Dupa expirarea dovezii, am participat la examen si l-am promovat. Am transmis prin curier un plic cu: o copie dupa Dovada (cu adaugarile facute de politistii de la examen), CI, plata amenzii (la ghiseul.ro) si cerere de reducere a perioadei de suspendare catre Politia Ilfov  

Cei de la Ilfov, cand i-am intrebat mi-au dat urmatorul mesaj: 
"Revenim cu rectificarea informatiei, dvs. aveti domiciliul in Bucuresti e-mailul l-ati trimis la permise si inmatriculari Ilfov, trebuie sa va adresati la Brigada Rutiera Bucuresti din str. Logofat Udriste la serviciul abateri." Dupa acest mesaj nu au mai raspuns. La telefoane nu raspunde nimeni. Cum sa procedez? Cum pot afla daca cererea a fost sau nu aprobata?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.