Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sincer credeam ca este un forum care raspunde l aintrebari.Adevarul este ca se raspunde la intrebari dar totusi de ce intrebarea mea nu poate fi comentata.

Publicat

Buna seara,

Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati.

In luna ianuarie 2015 am fost surprind de aparatul radar in localitatea Gherla, Jud Cluj cu viteza de 113 km/h si mi-a fost suspendat dreptul de a conduce 90 de zile,suspendarea incepand de la 1 februarie 2015. Eu locuiesc in Danemarca dar am permis romanesc. Nu am putut sustine examenul de teorie in perioada respectiva , pentru ca am avut programat zborul deja si m am intors in Danemarca . Acum am venit acasa pentru cateva zile si ma intreb daca pot cere reducere de pedeapsa daca au trecut deja 65 de zile de suspendare? mai am de dat examenul , in rest indeplinesc toate conditiile.

Astept un raspuns .

Multumesc

Publicat

Buna ziua. O sa descriu succint pb mea. In ianuarie am fost implicat intr-un eveniment rutier: in drum spre serviciu am vrut sa fac o depasire regulamentara, moment in care masina a intrat in derapaj necontrolat, astfel am acrosat putin un tir, care a franat si a daramat un stalp de telegraf....in masina cu mn era o colega de serviciu, care a avut cateva zgarieturi si a fost dusa la spital de unde nu i s-a dat nici o zi de medical. mi s-a deschis dosar penal pt vatamare corporala din culpa, si ieri am primit hotararea procurorului de clasare a dosarului. astazi  am fost a politie sa intreb de permis, care mi-a fost retinut inca de la accident si mi s-a spus ca imi va fi suspendat pe 90 de zile fara drept de examinare. Nu se poate face nimic pentru obtinerea dreptului de examinare si reducerea suspendarii la 30 de zile? serviciul meu depinde depermis....imi asum greseala, dar mi se pare cam drastica hotararea din moment ce presupusa victima nu a avut nevoie de ingrijiri, si singura mea vina este neadaptarea la conditiile meteo. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi!

• Moderator
Publicat

Nu este vorba de nicio hotărâre sau decizie împotriva ta în legătură cu perioada de suspendare. Această pedeapsă este prevăzută de lege. Politia nu hotărăste ce perioadă de suspendare să se aplice si nici nu hotărăste dacă ai dreptul de a beneficia de o reducere a perioadei de suspendare. Aceste cazuri sunt prevăzute expres de lege, iar politia nu poate face nimic altceva decât să o respecte.

Cu alte cuvinte, dacă legea prevede ca în cazul tău perioada de suspendare să fie de 90 de zile fără posibilitatea de a reducere a acestei perioade, chiar dacă ar dori politia să-ti dea o perioadă mai mică, nu poate, pentru că ar însemna să nu respecte legea.

Publicat (modificat)

Am inteles ca asta este legea, dar nu inteleg de ce nu ma incadrez la posibilitatea reducerii suspendarii din moment ce dosarul pentru vatamare corporala a fost clasat conform art 16, lit 1....pentru ca victima, nu a fost victima....

b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;

Modificat de TiberiuN
  • Moderator
Publicat

Măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce se aplică în baza prevederilor din legislatia rutieră, nu din legea penală.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara, 

Azi mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, pentru viteza +50 km/h de un radar in mers pe contrasens prin zona Buzau. Am primit dovada pentru 15 zile. Am permisul de 12 ani si l-am mai avut suspendat o data acum 8 ani. Am tot cautat informatii dar nu gasesc nicaieri nimic concret.

Din ce am citit aici ma incadrez pentru reducerea la 30 de zile, dar nu gasesc concret unde se sustine examenul? Eu sunt din Bucuresti, si din ceea ce am inteles sustin in Bucuresti - Pipera-permise auto testul cu 15 intrebari, dupa care cu testul promovat fac dosarul cu actele necesare pe care o sa le depun la Buzau, deoarece acolo mi s-a suspendat permisul sau le depun tot in Bucuresti?

In acest caz pot opta pentru trimiterea actelor prin curier/posta cu confirmare de primire?

• Moderator
Publicat

Testul de verificare a regulilor de circulaţie se susţine la serviciul poliţiei rutiere care are în evidenţă permisul tău de conducere, în cazul tău la Brigada rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Din ce ştiu eu, în Pipera este sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – DRPCIV care nu este unitate de poliţie şi nici nu mai are nicio legătura cu Poliţia Română încă din anul 2002. Să nu faci drumul degeaba acolo.

Cererea pentru reducerea perioadei de suspendare, se depune sau se trimite la Serviciul Poliţiei Rutiere care a dispus suspendarea permisului de conducere, având anexate următoarele documente:

- o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;

- o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;

- o copie după chitanţa de achitare a amenzii;

- o copie a BI/CI.

şi o poţi trimite şi prin poştă cu confirmare de primire.

Publicat

Multumesc pentru raspunsul prompt, acum dupa ce imi expida dovada o sa ma duc la Udriste sa dau testul si dupa sa vad cum fac cu Buzaul, parca mai multa increderere as avea daca m-as duce personal.

Publicat

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi in rezolvarea urmatoarei probleme!

Anul trecut in luna iunie am fost surprins de aparatul radar cu 120km la ora la intrarea in Draganu, Arges.

Am fost oprit de Agentul De Politie, mi s-a intocmit PV si s-a dispus retinerea permisului de conducere pentru 90 zile si s-a eliberat divada de circulatie pentru 15 zile.

Am atacat la Judectoria Pitesti PV in termenul legal si am depus certificatul de grefa si dovada de circulatie la Politia Mun Pitesti si am recuperat permisul.

Vineri, 30 aprilie 2015 s-a terminat fondul procesului si mi-a fost respinsa plangerea!

M-am hotarat sa nu mai fac apel pentru ca eu nu doream nici initial sa o lungesc ci doar eram convins ca am dreptate, dar se pare ca m-am inselat, iar procesul pierdut in fond la apel oricum este f greu sa se mai intoarca! Si doar o lungesc inca jumatete de an degeaba!

Am urmatoarele nelamuriri: in 15 zile calendaristice din 30 aprilie trebuie sa depun permisul la Pitesti?

Il pot depune si in Bucurasti? Am inteles ca il depun impreuna cu un certificat de grefa luat de la Judecatorie, pentru ca redactarea horararii dureaza si pana la 2 luni!

Pot da examenul 13/15 si inainte de depunerea permisului? Ca sa fac doar un drum la Pitesti in care sa depun si permisul si dosarul cu solicitarea de reducere de la 90 la 30 zile a suspendarii dreptului de a conduce! Din cate stiu pot da de mai multe ori acest test daca nu este trecut din prima incercare, asa este?

Mentionez ca am permis de 17 ani si am avut o singura data permisul suspendat acum 8 sau 9 ani pentru ca am condus pe o strada cu acces interzis .

In cuprinsul dosarului am vazut ca trebuie depusa si dovada initiala, dar eu nu o mai detin deoarece a fost depusa impreuna cu certificatul de grefa , este vreo problema?

Va multumesc anticipat de ajutor! Un weekend placut!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Am condus un scuter neinmatriculat mi-au facut dosar penal dupa ceva timp am primit acasa neinceperea urmaririi penale si nu prezint un pericol. pot da acel examen pentru reducerea la 30 de zile. va multumesc

Publicat

Buna ziua.

Pot sustine examen 13/15 pentru reducerea la o luna daca am pierdut apelul si indeplinesc conditiile art. 221. alin.1? Daca nu, care sunt motivele?

Multumesc, campinasym

Publicat

Buna ziua.

Mi-am pierdut permisul pentru 90 zile pentru viteza la iesire din localitate. Am platit amenda, in ultimii 3 ani nu am mai avut antecedente, dar am unele nelamuriri :

- testul 13 din 15 il pot sustine cand vreau eu, sau trebuie sa fiu programat ?.

- nu au trecut cele 15 zile de dovada, ma intereseaza daca trebuie sustinut testul pana expira dovada, sau pana ar trece prima luna din suspendare ?

Multumesc !

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Sa traiti. Am o nelamurire cu privire la procedura de reducere a perioadei de suspendare a permisului, si sper sa ma puteti lamuri.

Pe data de 12.03.2016 mi-a fost suspendat permisul auto pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50km pe ora in oras, fiind surprins de aparatul radar. Am primit si dovada valabila 15 zile. Fiind prima data cand mi-a fost suspendat permisul auto, am dreptul la sustinerea examenului de cunoastere a regulilor de circulatie.

Ofiterul care mi-a suspendat permisul auto mi-a spus ca daca voi promova acest examen, perioada de suspendare va fi redusa la jumatate (adica o luna si jumatate), si ca daca nu il voi promova, perioada de suspendare va ramane aceeasi (90 de zile), iar daca nu ma prezint imi va fi adaugata o luna la perioada de suspendare (in total 120 de zile).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

trebuie sa astept expirarea dovezii cu care pot circula, inainte de a ma prezenta la examen?

ce trebuie sa fac pentru a ma prezenta la examen? mentionez ca am platit amenda si am chitanta

trebuie sa depun o cerere? exista o cerere de reducere a perioadei de suspendare / cerere de inscriere la examen, tipizata?

informatiile ofiterului sunt corecte? pentru ca alte surse de informatii imi spun ca este vorba de reducere LA 30 de zile, nu CU 30 de zile sau LA JUMATATE din perioada de suspendare

daca nu promovez examenul mi se vor adauga 30 de zile la perioada de suspendare sau vor ramane cele 90 de zile?

Numai bine.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara,

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii.

Anul trecut in august 2015 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile. Am depus contestatie si la data curenta inca nu a fost solutionat procesul. Astazi am condus dupa ce am consumat o bere (0.08 mg/l in aerul expirat) si mi s-a retinut permisul pe o perioada de 90 zile.

Pot beneficia de reducerea perioadei in situatia in care prima suspendare(singura de altfel) este inca nesolutionata? Este obligatoriu sa sustin testul? In caz contrar voi fii penalizat cu extra 30 zile?

Mentionez ca ma incadrez la toate punctele, mai putin cea cu permisul suspendat in ultimii 2 ani.

Multumesc.

Modificat de syntheticro
n/a
Publicat

Art. 221.
(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce-nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Publicat (modificat)

Una din cerintele pt reducerea termenului suspendarii carnetului este

"nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;"

Va rog sa imi spuneti daca aici este vorba de 36 de luni sau de 3 luni calendaristice care decurg intre cele doua termene.

Multumesc!

Modificat de Termo
pt a se intelege mai bine !
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Bună ziua,

Aș vrea să știu când persoana căreia i se suspendă permisul de conducere pentru 90 zile, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, poate susține examenul de 15 întrebări? neavând drept de condus am interpretat că poate susține examenul și a doua zi după ce i s-a suspendat permisul - e corect? Totodată, aș vrea să știu dacă promovează acest examen, când primește permisul de conducere înapoi și după cât timp are drept de conducere?

Există diferențe privind susținerea examenului și reprimirea permisului între o persoană căreia i s-a suspendat permisul pentru conducere sub influența băuturilor și o persoană căreia i s-a suspendat permisul (tot 90 zile) pentru depășirea vitezei legale? Prima primește dovadă fără drept de conducere, a doua cu drept de conducere 7 zile...

Mulțumesc!

Publicat (modificat)

art 106 alin.1 OUG 195 din 2002

Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să
se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor
privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de
circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a
dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul
permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau
nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Modificat de Panter
Publicat

as vrea sa stiu daca pot da examenul pentru reducerea perioadei de suspendare de la 3 luni la o luna daca eu am permisul obtinut doar de jumatate de an.permisul mi-a fost retinut petru alcoolemie 0.17 la mie in aerul expirat

va multumesc

Publicat

Citeste doua posturi mai sus.

Citat:

Art. 221.
(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce-nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

• Apreciez 2
Publicat

Buna seara,

Pe data de 30/7 mi-au suspendat permisul pe 90 zile. Permisul este italian, intreabarea mea este: Pot sustine examenul de redobandire, pt a putea recupera permisul in 30 zile, inloc de 90, avand permis italienesc.

Multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.