Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

E mult de discutat si de explicat, dar așa pe înțelesul tuturor, în cauzele penale polițistul face munca (cercetare etc.) și propune o soluție în dosar, iar procurorul o aprobă, o respinge și/sau dispune altă măsură. Procurorul e un fel de D-zeu în acest domeniu. ;)

• Moderator
Publicat

Poliţistul nu poate clasa dosarul, el doar face o propunere, iar procurorul o aprobă sau nu (deşi termenii corecţi nu sunt chiar aceştia, în fond cam aşa stau lucrurile). Sigur, teoretic poţi să obţii şi o dovadă valabilă, dar practic asta înseamnă să mergi la procuror şi să-i soliciţi o hârtie, iar dacă nea procurorul este mai dificil, cu o astfel de cerere poţi complica inutil lucrurile. 

Pe vremuri, eliberarea dovezilor se făcea direct de şeful poliţiei rutiere, fără a mai fi necesare drumuri la procuror. Dar lucrurile s-au schimbat, au fost modificate legile astfel încât "să fim mai eficienţi", "să reducem birocraţia", etc iar acum nu mai depinde doar de poliţie eliberarea unei astfel de dovezi. Uşor, uşor au fost reduse din competenţele poliţiei. 

Publicat

Multumesc tuturor pentru promptitudine si pentru raspunsurile, care sunt pe intelesul tuturor. Din toate acestea sa inteleg ca trebuie stau frumos si sa sper ca imi va veni hartia cat mai repede de la procuratura. Pana atunci sunt pieton sau ma duc unde trebuie cu bicicleta :), pentru ca daca ma urc la volan risc sa se agraveze foarte rau lucrurile. Singura problema este la locul de munca si speranta ca nu se prlungeste prea mult pana cand procuratura elibereaza hartia pentru restituirea permisului.

• Moderator
Publicat

Dacă vei fi depistat la volan rişti să-ţi pierzi definitiv permisul, să fie anulat. Chiar nu merită, crede-mă!

• Moderator
Publicat

Poţi şi să mergi la procuror încercând să grăbeşti lucrurile. Dar există riscul să-l determini să infirme propunerea poliţistului şi lucrurile să se complice pentru tine. 

Publicat

Ma mai gandesc sa ma duc la procuror dar mai intai poate aflu de la cineva, cine il cunoaste, ce fel de om este. De unde pot eventual sa aflu la cine a ajuns dosarul si numarul dosarului? Este oare numarul, care s-a dat la politie, sau cu care s-a inregistrat la procuratura? Numarul cu care s-a inregistrat la procuratura nu-l stiu, de unde pot sa aflu?

• Moderator
Publicat

Poţi afla de la grefierele de la parchet la ce procuror e dosarul tău. Dacă numărul pe care îl ai are şi litera P urmată de an, acela este numărul unic, valabil şi la poliţie şi la parchet

Publicat

Eu am un numar pe care l-am primit de la politie, este xxx/B/2014. Daca nu acesta este numarul, pot sa aflu la parchet spunand doar numele si CNP-ul meu? Pentru ca mi-e jena sa tot ma mai duc la politie. Am fost pana acum in fiecare saptamana de vreo 2 ori sa intreb cum stau cu dosarul, si cred ca deja politistul s-a saturat de mine :) .

Publicat

Buna ziua !

Circula zvonul in judetul Suceava ca nu pot beneficia de reducerea la 30 de zile a suspendarii dreptului de a conduce autovehicule acei conducatori auto care au depus contestatie a PV in instanta, rezultata bineinteles cu respingere ca nefondata.

Vreau sa stiu daca mai exista si alte prevederi sau proceduri interne in afara conditiilor de reducere a suspendarii prevazute de Art 221 HG1391/2006.

De asemenea, nu am reusit sa inteleg cu exactitate daca reducerea suspendarii se aplica obligatoriu in cazul in care sunt indeplinite conditiile legii si se solicita acest lucru sau totul ramane la latitudinea subiectiva a sefului SR.

Precizez ca ma voi afla in situatia relatata. Nu am primit inca hotararea dar am hotarat sa nu o atac prin apel. Contraventia a fost comisa pe raza altui judet si intentionez sa trimit prin posta solicitarea de reducere a suspendarii impreuna cu toate celelalte documente necesare, indeplinind conditiile art 221 HG 1391.

Va rog sa ma lamuriti :

- pot beneficia de reducere in cazul in care am contestat si am pierdut ? (voi preda permisul in termenul de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii)

- cum voi afla daca pot fi acceptat la examen ?

- cum pot afla rezultatul solicitarii de reducere ?

Va multumesc

Publicat

Am recurs recurs la dreptul pe care il aveam pentru a amana executarea sanciunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.

Amenda am achitat-o la jumatate din minim.

Ma consider o persoana serioasa si m-am inregistrat pe acest forum in speranta obtinerii unor informatii.

V-as fi recunoscator daca ati putea raspunde obiectiv nelamuririlor mele.

Multumesc.

Publicat

Acea hotarare ramane definitiva in termen de 15 zile de la data comunicariii. Imediat dupa aceea mergi cu hotararea la instanta sa aplice stampila cu ,,definitiva''.Apoi mergi la Serviciul Rutier sa predai permisul. Colegul de la ghiseu iti va raspunde exact la intrebarile pe care le- ai scris aici.El spre deosebire de noi are acces la baza de date privind permisul tau de conducere, iti va da un raspuns clar si te va indruma cu privire la activitatile urmatoare.

• Apreciez 1
Publicat

Buna ziua!!

Am si eu o problema... Mi-a fost suspendat permisul de conducere anul trecut in august 2013 pt. 3 luni deoarece am mers cu 101 km/h in localitate( cel putin asa mi s-a spus), dupa care evident am facut contestatie si mi-am luat permisul inapoi. Dupa aceea, pe data de 6 decembrie mi-a venit instiintare sa merg la proces, lucru pe care nu am putut sa il fac datorita serviciului in alt judet, dupa care mi-am sunat avocatul care ma ajutat cu contestatia si care ar fii trebuit sa ma reprezinte in proces, acesta spunandu-mi ca va cere o amanare a procesului si confirmand ca a facut acest lucru. Apoi din decembrie 2013 pana acum am tot asteptat data stabilirii unui nou proces, pt. ca azi, la indemnul unui prieten sa imi caut dosarul pe net si sa imi gasesc urmatoarele:

Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de reexaminare formulată de reclamant împotriva încheierii din 23.09.2013 a Judecătoriei Curta de Argeş. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 2.12.2013.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    02.12.2013

Mentionez ca acasa nu am primit nici o hotarare, nimic, cu exceptia celei din decembrie cand trebuia sa ma prezint pentru proces. Va rog spuneti-mi ce este de facut in acest caz!!!

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Hotărârea instanţei nu se comunică, trebuie să mergi tu şi să o iei.

Publicat

Buna ziua! In data de 28.02 mi s-a suspendat permisul pentru 60 de zile! Am inteles ca trebuie sa dau examenul pentru redobandire chiar daca nu vreau reducere? mentionez ca in data de 16.05 ar trebui sa ridic permisul de drept expirandu-mi-se perioasa pedepsei. Trebuie sa sustin sau nu examenul? si daca da , maI pot da examenul i ultima zi din pedeapsa, adica pe data de 15? Multumesc

• Moderator
Publicat

Pentru ce faptă ți-a fost suspendat dreptul de a conduce?

Publicat

Neacordare de prioritate de tamponare cred ca e incadrat... nu gasesc scris pe procesul verbal... 

Publicat

Buna ziua,

Am primit aztazi 16.05.2014 finalizarea dosarului de la parchet. Problema este ca nu mai ajung azi la politiw sa-mi recuperez permisul. Daca ma depisteaza la sfarsit de saptamana la volan si le arat sentinta de la procuratura din cauza ca nu mi-am putut ridica permisul, poate sa imi faca dosar penal pentru circulatie cu permisul suspendat?

Publicat

Buna ziua,

Am fost dupa decizia de la parchet, pe care scrie ca "fapta de parasire a locului accidentului fara incuviintarea politiei nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege". Din acesta eu inteleg ca sunt nevinovat de fapta comisa. Cand ma duc la politie, acolo imi spun ca trebuie sa ma duc la audienta, si ca seful politiei decide daca imi primesc permisul de conducere inapoi sau nu, sau daca mai stau cu suspendare. Din cate am inteles din convorbirile anterioare, procurorul este deasupra tuturor. Daca el a decis ca sunt nevinovat, nu trebuia sa primesc permisul inapoi? Acum chiar ca nu inteleg nimic. Va rog frumos sa ma ajutati.

• Moderator
Publicat

Care este decizia/rezolutia procurorului? Nu ne spune ce crezi ori întelegi tu, spune ce scrie în documentul emis de parchet, dacă vrei să te lămurim.

Publicat

Va scriu exact ce scrie.

Constat

Din cuprinsul actului de sesizare si a actelor premergatoare efectuate in cauza rezulta ca este incident cazul de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale prev. de art. 16 alin 1 lit. b,g C.p.p., pentru motivele expuse in propunerea formulata de organele de cercetare penala.

Fata de cele expuse mai sus, in temeiul art. 314 alin 1 lit. a C.proc.pen. rap. la art. 315 alin. 1 lit. b C.p.p. cu aplicarea art. 16 alin. 1 lit. b,g C.p.p.

Dispun

Clasarea cauzei privind savarsirea  infractiunii de parasire a locului accidentului, fapta prevazuta de art. 338 alin. 1 C.p. de catre Numele meu.

In referat(intocmit de politist) scrie:

Propun

Clasarea cauzei cu nr. de mai sus, privind pe numitii Numele, Numele meu, avand ca obiect cercetarea infractiunii de parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei, fapta prevazuta de art. 338 al. 1 C.p., intrucat fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.

Sper ca se intelege ceva din toate scrise.

• Moderator
Publicat

Unul dintre cazurile care atrage suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de ordonanţa de urgenţă, iar procurorul sau instanţa de judecată a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute Codul penal.

Publicat

Atunci din toate acestea ce sa inteleg? Nu am mai avut nici un conflict cu legea de acest gen si nu stiu ce se intampla in acest caz. Pana la urma de cine depinde daca imi primesc permisul sau nu? Ce se intampla la audienta la politie? De 2 luni sunt deja in suspendare.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salutare am si eu o problema cam mare ... in februarie mi-a patinat masina pe gheatza am intrat intr`un sofer eu pe cedeaza el de drum cu prioritate ... am primit 90 de zie ... dupa terminarea procesului etc am inteles ca este voie la reducerea de la 90 la 30 printr`un examen de 15 pct ... am avut permisu suspendat anu trecut in august pt lunie dubla continua si nu pot beneficia de reducerea aceea dar am inteles ca ar mai fi o cale prin cerere catre comandant dar nu stiu cum ... cine ma poate ajuta si pe mn ca sunt in ceatza :( ce as putea face ca sa nu stau 90 de zile ca permisu "imi da de mancare" .... multumesc si astept raspuns

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.