Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Din nou încerci să "vinzi castraveţi grădinarului", când spui că acel poliţist ar fi trecut ca martor pe colegul său. Nu uita că aici nu stai de vorbă cu amicii tăi creduli la o şuetă despre "ce nedreaptă este viaţa". Astfel de poveşti nu prind aici. Apropo, nu ştiu dacă îţi vine să crezi sau nu, dar se spune "contest", NU "contestez" procesul verbal.

• Membru
Publicat

Păi stai aşa. Ori era singur în maşină, ori mai avea un coleg cu el? Mă uimeşte cu câtă nonşalanţă poţi minţi.

Publicat

Marius eu am intrebat ontopic daca mai exista vreo forma legala de reducere dupa ce e descris la primul meu post #643

25tess mi-a raspuns "Te-ai complicat inutil asa ca acum suporti consecintele." cu alte cuvinte asa meriti daca incerci sa contesti ce zice un politist.

Mentionez nu am intrat pe acest forum sa intru intr-o discutie in contradictoriu sau sa ma plang ca am fost o "victima" a unui politist etc.

Singurul lucru pe care l-am dorit si il doresc , dar se pare ca in zadar, e sa aflu ce variante legale am in cazul meu.

Eu nu inteleg de unde ati ajuns la concluzia ca am mintit atat timp cat nici macar nu stiti exact despre ce este vb.

Eu am spus urmatoarele:

- Ca politistul era singur in masina politiei

- campul cu martorul a fost completa cu numele si cnp unei persoane care nu era prezent, deoarece numai noi 2 eu si politistul eram in masini, si am presupus ca e colegul sau de servici dar poate fi oricine alt cineva.

- Si chiar nu conteaza asa mult acest fapt deoarece eu nu am contestat absolut nimic din ce a scris el in acel proces verbal. Sunt de acord cu ce a scris el iar motivatia de contestare chiar se baza pe ce a scris el.

acum daca e cineva curios as putea face un topic separat in care sa pun o poza cu procesul verbal si cu zona respectiva.

Publicat

Am avut suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile deoarece nu am acordat prioritate unui pieton pe trecere in urma cu aproape doi ani. Am depus o contestatie pe care am pierduto, apoi un recurs pe care deasemenea l-am pierdut. Am aflat ca am pierdut procesul de pe site-ul judecatoriei chiar a doua zi, am crezut ca trebuie predat permisul atunci cand primesc instiintare, dar vazand ca nu o primesc am mers sa il predau dupa vreo 21 zile de la sentinta. Am primit acasa instiintare ca suspendarea este de 60 zile (30 suspendarea + 30 deoarece nu am predat in 5 zile de la data in care sa dat sentinta). Din cate am citit pe forum nu am dreptul la reducere de 30 zile, dar trebuie sa dau examen ca sa il pot ridica in 60 zile? Sau dupa expirarea celor 60 zile merg pur si simplu sa il ridic.

Publicat

Dupa expirarea celor 60 de zile de suspendare puteti ridica permisul fara a mai fi necesar vreun examen. Veti preda dovada si primiti permisul inapoi.

• Apreciez 1
Publicat

salut,in urma cu cva timp mi a fost suspendat permisul de conducere,am continuat sa merg cu masina si intr o zi am oprit langa sosea,un echipaj a oprit langa mine si m au intrebat ce fac,eu le am spus ca m am oprit  sa fumez o tigara,nu mi au cerut actele absolut nimik,mi au zis sa mut masina in parcare, eu le am spus ca nu se poate ca am permisul suspendat,mi au zis sa o mut acolo si sa chem pe cineva sa o ia,ei au venit dpa mne,s au dat jos si apoi mi au cerut actele/

le am spus ca nu le am la mine,m au luat mi au pus catusele,m au dat cu capul de capota sub pretextul ca vreau sa fug si m au urcat in masina apoi in masina de politie fiind si incatusat m au pus sa suflu in fiola.

am ajuns la sectie,m au amenintat ca daca nu scriu ce imi spun ei ma baga la puscarie,m au eliberat in sfarsit fara sa mi dea  absolut nici o dovada,mi au zis sa vin a doua zi sa o ,,rezolvam",nu m am dus desigur.

iar dpa 3 luni aflu ca am un dosar penal:))

ce se poate face in cazul acesta?

Multumesc. 

• Moderator
Publicat

Recomandabil ar fi să nu mai încalci legea, mai ales acum până ce vei fi condamnat, deoarece îţi poţi agrava situaţia.

Publicat

Buna seara. In primavara anului trecut mia fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pt neacordare de prioritate pietonilor . Am depus contestatie pe care am pierdut-o. Ultimul termen a fost pe data de 8 ianuarie iar eu instiintarea de la tribunal am primit-o astazi. Pe data de 5 aprilie voi fi nevoit sa plec din tara pt o perioada de 4 luni. intrebarea mea este daca permisul il voi avea suspendat pe 30 de zile sau sa majorat perioada de suspendare. miercuri ma voi duce sa predau permisul. Daca mi sa majorat pedeapsa am dreptul sa depun aceea cerere pt reducerea la 30 de zile? daca nu am dreptul la terminarea suspendarii nu voi putea sa merg sa iau personal permisul se poate face o procura sa mearga altcineva in locul meu sa ia permisul de la politie? va multumesc 

Publicat

In termen de 15 zile de la ramarea definitiva a hotararii trebuie sa predai permisul. Cu hotararea care ai primit-o acasa mergi la judecatorie sa iti puna stampila ca a ramas definitiva apoi cu acea hotarare mergi la politie sa predai permisul. Daca perioada de suspendare iti va fi prelungita nu mai ai dreptul la reducere.Cu procura iti poate ridica altcineva permisul.

Publicat

Deci daca am primit hotararea ieri acasa iar eu luni voi merge sa predau permisul exista posibilitatea ca perioada de suspendare sa fie prelungita? Va multumsc pt raspunsuri

Publicat (modificat)

Buna seara

Mi a fost retinut permisul pt alcool (0,18) am depus contestatie fiind constient ca voi pierde dar aveam nevoie de permis in perioada aceea, acum am primit comunicarea cum ca mi-a fost respinsa plangerea pe data de 22-01-2014 cu drept de recurs,au trecut 15 zile si nu am primit hotararea definitiva si irevocabila, acum de cand se numara acele 15 zile pt predarea permisului dela comunicarea de pe 22-01-2014 sau dupa cea definitiva pt ca nu am mai facut recurs.

Si mai este posibil sa dau de redobandire?

Va multumesc

Modificat de papawolf
Publicat

buna ziua,

am permisul suspendat pentru viteza, am dat examenul pe care l-am luat.

am facut dosarul pe care trebuie sa il trimit la brasov, acolo am "predat" permisul.

intrebare mea este ce anume trebuie sa scriu pe plic cand il trimit cu confirmare de primire, cui trimit dosarul?

Inpectoratului judetean brasov sau sectiei rutiere (in cazu in care asa se numeste), sau agentului care mi-a luat permisul?

merci fain de raspuns

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Va salut cu tot respectu !! 

Ma numesc Adi. In urma cu 1 luna jumate...cam asa, mi-a fost retinut permisu pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate pietonilor pe trecere...bun. Eram inca in perioada de valabilitate a dovezii cand am comis-o iar. Dupa ce am consumat 3 beri intr-o seara mi s-a facut de plimbare, insa planurile mi-au fost date peste cap de domnii agenti unde la o verificare cu etilotestu s-a afisat o alcoolemie de 0.17 ( tot respectu ca si-au facut datoria si sa-mi fie invatatura de minte ). De data aceeasta m-am ales cu permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile, amenda vre-o 10 milioane si anularea dovezii anterioare. Eu acum ma apropii de sfarsitul primei luni din pedeapsa, si o sa vreau sa ma duc sa dau examen ( Pot? )..tinand cont ca aveam deja permisul suspendat, de ce scadere a pedepsii voi beneficia? Permisul il am de 3 ani, fara niciun incident anterior doar astea 2 situatii fiind scaparile mele. si referitor la amenda, este obligatorie achitarea acesteia ?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat !  

Publicat

Va salut!

Va rog sa-mi raspundeti daca se poate. Ieri (23.03.14) mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (137km in Ciolpani). Mi s-a dat dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile si nimic altceva, nicio amenda/contraventie, ci doar m-a intrebat daca vreau sa semnez ca am luat la cunostinta, nu am semnat nimic. Cum pot proceda pentru a-mi reduce perioada de suspendare? Ma pot duce in zilele acestea cu dovada pentru sustinerea examenului sau dupa ce trec cele 15 zile? De unde stiu ce trebuie sa platesc si cat?  Va multumesc din suflet si sper sa nu deranjez cu aceste intrebari dar nu am mai fost pus in aceasta situatie pana acum, tin sa mai mentionez ca permisul in am de peste 1 an. O zi minunata va doresc!

Publicat

Buna ziua,

Am permisul suspendat pt 90 zile pt depasirea vitezei legale, am facut contestatie (fond, apel), a ramas sentinta definitiva a tribunalului.  Sentinta in forma scisa nu am mai primit-o prin posta, am mers eu la tribunal si am legalizat o copie a acesteia cu care am fost si am predat permisul de conducere la politie.

Domnul de la ghiseu mi-a spus ca trebuie sa astept sa se implementeze perioada suspendarii in calculator.

Am revenit si am constatat ca perioada este de 120 zile si ca nu mai am dreptul la examinare in vederea reducerii perioadei de suspendare, persoana de la ghiseu indrumandu-ma spre politia Ialomita pt clarificari.

Va rog sa imi spuneti daca intradevar nu am dreptul la reducere, toate conditiile stipulate in lege fiind indeplinite.

Mentionez ca In termenul legal de 15 zile de la dat ramanerii definitive a sentintei nu am putut preda permisul pentru ca nu era redactata sentinta, imediat ce aceasta a existat am fost si am legalizat-o. Chiar si asa nu pot reduce eventual perioada suspendarii de la 120 zile la 60 zile?

Care este vina mea in acest caz?

Publicat (modificat)

Daca sentinta nu a fost redactata in termen este un aspect care nu priveste politia.Iar colegul de la ghiseu nu poate sa aplice legea dupa caz. Din moment ce perioada de suspendare a fost stabilita asa ramane 120 de zile.

Art 118 oug 195\02

(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Modificat de 25tess
Publicat

Multumesc, si atunci revin cu intrebarea: in cazul in care perioada de suspendare a fost majorata la 120 zile, am dreptul sau nu la examinare in vederea reducerii perioadei la 30+30 zile?

Conf art 219/ regulament de aplicare OUG 195/2002 scrie:

(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.

In alte topicuri mentionati ca termenul de 15 zile pentru predarea permisului curge din momentul legalizarii sentintei de catre contravenient pt a deveni irevocabila. Exact in aceasta situatie ma aflu, deci sa inteleg ca nu am depasit termenul legal?

Multumesc

Publicat

Art 221 alin (2) din r/oug 195\02

Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :

a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;

Tu poti sa mergi sa legalizezi sentinta cand vrei sa zicem 3 ani asta nu inseamna ca hotararea va ramane irevocabila atunci.

In apel hotararea ramane definitiva la expirarea dreptului de a formula recurs ( de regula 15 zile de la data comunicarii catre petent a hotararii pronuntata de judecatorie).Din momentul in care acea hotarare a devenit definitiva tu mai ai termen 15 zile sa predai permisul.

La recurs hotararea ramane definitiva la momentul pronuntarii acesteia de catre tribunal si atunci mai ai la dispozitie 15 zile sa predai permisul calculate de la data pronuntarii hotararii.

Sunt multe lucruri neclare in legislatia noastra tocmai de aceea mai bine ma faceam avocat.

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

In 2013 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe  o perioada de 90 de zile datorita faptului ca am fost inregistrat cu aparatul radar pe dn1. Am contestat procesul verbal la Judecatoria Campina, unde mi s-a respins contestatia.Am lasat sa curga termenul de 15 zile de la comunicare in care nu am declarat apel si am mers la Judecatorie unde am legalizat sentinta. Ulterior am mers sa predau permisul de conducere impreuna cu legalizarea la Politia Rutiera Targoviste care mi-a inmanat o dovada a faptului ca l-am predat.

Acum vreau sa sustin testul de verificare a cunostintelor pentru a mi se reduce suspendarea de la 90 la 30 de zile dar nu sunt lasat sa fac acest lucru intrucat cei de la Targoviste imi spun ca trebuie sa astept sa se implementeze perioada suspendarii in calculator, si acest lucru trebuie facut de cei de la Serviciul Rutier din Prahova care mi-au retinut initial permisul pe dn1 in timp ca ma indreptam spre Ploiesti.

Deja au trecut 14 zile de cand am predat permisul si nu sunt lasat sa sustin acest test

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Sunt nou pe forum si va rog sa ma scuzati daca intreb unde nu trebuie.

In data de 15.03.2014 noaptea am avut un accident cu motocicleta. La intersectia a doua strazi in curba un tip m-a acrosat cu masina venind din sens opus, eu fiind pe motocicleta. Eu circulam regulamentar, el a luat curba prea lat, si m-a atins cu masina. Eu am cazut(vreau sa precizez ca nici eu, nici el nu a avut viteza), ne-am uitat la avarii, nu erau significative. Am sunat la 112, de unde au intrebat daca accidentul s-a soldat cu victime, iar eu am spus ca nu, asa ca ne-au spus sa ne intelegem pe cale ameabila. Eram julit la piciorul stang, dar nu ma cosideram ranit. Nu ma durea nimic, nu era ce sa scriem pe intelegerea ameabila, pentru ca nu erau nici pagube materiale significative, asa ca am schimbat numere de telefon(mi-a spus dansul ca daca la lumina zilei mai gasesc ceva la motocicleta, sa-l sun si facem ameabilul), si cu o strangere de mana ne-am dus fiecare in treaba noastra.

A doua zi, pe 16.03.2014 dimineata a inceput sa ma doara piciorul, si m-am dus la un control la SMURD, unde m-au intrebat ce s-a intamplat, si eu i-am spus(aceasta a fost greseala mea, stiu). De aici au inceput complicatiile. Stateam la ortopedie sa-mi perscrie ceva creme, si din senin apar 2 politisti, imi cer permisul si actele. Eu le inmanez toate actele cerute si aflu ca mi se suspenda permisul de conducere, fara drept de circulatie pentru parasirea locului accidentului, care s-a soldat cu victime, eu fiind victima. Ma plimba cu masina politiei, l-am cautat si pe celalalt participant la accident, si lui se suspenda permisul tot fara drept de circulatie. Si pe drum, si la ortopedie i-am spus la politisti ca eu nu am nimic cu dansul, noi ne-am inteles la fata locului(sa nu ma intelegeti gresit, nu cu bani n-eam inteles, ci pur si simplu), si cu asta am plecat in treaba noastra. Am inteles ca acesta este legea si gata. Am ramas amandoi fara permise, care sunt foarte importante la amandoi la locul de munca. Ne-am "impacat" la notar, am fost la medicul legist, pe scurt am facut tot ce ne-au spus de la politie. Se face dosarul, se trimite la parchet pentru inregistrare. Dupa 2 sapt. de inregistrare vine inapoi dosarul. Procurorul spune la politistul care se ocupa cu dosarul sa claseze el dosarul. El isi face datoria, chiar repede, si-l respect pentru asta, si trimite dosarul inapoi la parchet.

Azi 24.04.2014 imi spune ca dosarul s-a trimis inapoi la parchet, si ca de acolo trebuie sa ne anunte in scris si dupa aceea trebuie sa ne ducem sa ne primim permisele inapoi fara suspendare aditionala. Totul frumos, pana cand imi spune ca pana cand primesc hartia cu care sa ma duc sa-mi iau permisul inapoi, poate sa dureze cam 30 de zile. Mi-a mai spus ca degeaba ma duc la procuratura, ca poate il mai enervez si pe procuror si primesc hartia si mai tarziu.

Intrebarea mea pentru dvs. este daca se paote face ceva ca sa-mi iau permisul inapoi, pentru ca deja de o luna si cateva zile stau fara permis, si directorul de la firma deja incepe sa puna intrebari, si risc sa-mi pierd locul de munca pe treaba aceasta.

Nu exista ceva demers prin care sa-mi iau permisul mai repede inapoi?

Publicat

salutare !va rog frumos sa ma ajutati si pe mn cu raspunsul la aceata intrebare: acum aproximativ un an jumate am fost prin la volan sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de 0,76 in aer si 1,40 in sange....si de 1 an jum deficare data cand ma duc sa intreb ce se mai intampla imi raspunde politisti ca asteapta nujtiu ce recalculare??? ce ar trebui sa fac...si pana la urma ce credeti ca o sa se intample..tin sa specific ca aveam permisul de 7 luni?va multumesc

• Moderator
Publicat

alpi26 din păcate nu prea ai cum să grăbeşti soluţionarea dosarului, iar fără decizia procurorului nu primeşti permisul înapoi.

rbt93 încearcă să scrii în limba română, pentru că nu se înţelege nimic.

Publicat

In primul rand multumesc lui dl Marius pentru raspuns.

Dupa cum am inteles de la dl politist, care se ocupa cu dosarele, fiind un caz minor, a vorbit el cu procurorul si dansul a spus sa solutioneze el dosarul. Dupa spusele lui, el a si solutionat dosarul, pe scurt ca nu suntem nici ulul vinovati, fiindca aveam toate actele in regula, si parasirea locului accidentului nu a fost cu intentie. Dupa toate acestea a trimis dosarul la parchet, de unde trebuie sa vina in scris ca pot sa ma duc dupa carnet. Imi cer scuze daca nu ma exprim corect, dar cu cat mai mult studiez codul penal cu atat mai confuz sunt. Daca politistul a solutionat dosarul si l-a clasat, ce rol mai are procurorul? din cate am inteles, procurorul da solutia, dar daca politistul ne-a scos nevinovati pe ambii conducatori, ce rost mai are sa se duca dosarul la procuratura? Daca s-a dovedit ca suntem nevinovati, nu ar trebui sa ni se restituie permisele? Nu ma intelegeti gresit, eu nu am nimic nici cu politistii, nici cu procurorii, toti isi fac datoria, dar eu acum poate ca stau 2 luni fara permis, chiar si daca sunt considerat nevinovat. In cazul acesta nu ar trebui sa-mi dea o dovada cu drept de circulatie pana cand imi trimite hartia de la procuratura? Va rog sa ma lamuriti pe tema aceasta pentru ca eu nu mai inteleg nimic.

Va multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.