Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

În situaţia ta privind cunoaşterea regulilor de circulaţie. Dacă nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu încă 30 de zile.

Pentru reducerea perioadei de suspendare găseşti informaţii complete în

Publicat

Salutare! Am si eu o problema: In anul 2011 prin luna Mai, Iunie ...  am depistat cu 103 km/h in orasul Buzau , (orasul de domiciliu ) , din cate imi amintesc vorbeam si la telefon  am avut si ITP expirat de cateva zile , dar punctele pentru telefon etc nu cumulau 15 puncte pentru a imi suspenda permisul. din ce stiu eu aveam o problema cu viteza si chiar in localitate tineam masina pe limitator 99km /h tocmai sa nu imi suspende direct permisul , dar avand in vedere k vorbeau la telefon este posibil sa fi apasat click down si s-a anulat limitatorul. Negru pe alb am avut 103 km/h in localitate , permisul retinut pentru 90 zile , am contestat procesul verbal , apoi permisul mi-a fost inapoiat , am ajuns in instanta si din 2011 si   ma judec , anul trecut am pierdut procesul si am facut recurs , luna aceasta am recursul. La recurs vreau sa imi recunosc vinovatia si sa predau permisul pentru 90 de zile. Intrebare este daca in 2011 cand am depasit viteza cu 103 in localitate  avusesem permisul suspendat tot pentru viteza cu cateva luni in urama se socoteste ca  l-am avut suspendat in ultimi 2 ani? sau se tine cont ca nu l-am avut suspendat in ultimi 2 ani de cand am pierdut procesul ? cat timp m-am judecat cu ei am obtinut si categoriile C, CE , si nu l-am avut suspendat din 2011 pana in prezent , puncte am mai avut luate  , tot pentru viteza... amenzile o sa le platesc toate in ziua cand depun cererea , Va rog sa imi spuneti daca beneficiez de reducere daca iau testul 13/15 . Va Multumesc !

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna stimati colegi.

x este oprit de politie si i se retine permisul pentru 30 de ziel ca nu are numere valabile.ulterior parchetul da NUP ( a fost o eroare ).ulterior dupa aproximativ 3 luni x face un accident de circulatie in urma caruia o persoana este usor ranita pe trecerea de pietoni.este trimis in judecata , dar instanta da solutia incetarii procesului penal pentru ca x s-a impacat cu victima in conditiile legii urmand ca dovada sa expire in 20 decembrie ( sau oricare alta data ).din cauza ca x a avut permisul suspendat la prima abatere totalul de zile de suspendare e acum 90 ( 30 de la prima fapta si 60 pentru a doua). x merge dupa 20 decembrie si sustine testul pentru reducerea perioadei de suspendare insa la ghiseu cand merge cu actele este anuntat ca nu poate beneficia de reducerea cu 30 de zile a suspendarii.

este aplicabil sau nu art.221 din regulament?

• Moderator
Publicat

Da, este aplicabil.

Nu poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare pentru că în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Publicat

se poate in schimb face o cerere intemeiata pe acest articol?

din cate reiese din articol, seful politiei rutiere POATE sa micsoreze perioade, insa nu e obligat.

Art. 104

La cererea motivata a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.

Publicat

Salutare tuturor.Am si eu o nelamurire.Am avut un accident cu victima iar pana la solutionarea cazului adica primirea NUP de la parchet si aflarea sanctiunii ( suspendarea permisului pe 90 de zile din cate stiu eu ) eu daca nu am prelungit acea dovada si am pana in prezent cam o luna si ceva de cand a expirat acea dovada de 15 zile , aceste zile in care eu nu am prelungit-o mi se vor scadea din zilele de suspendare pe care le voi primii ? Precizez ca beneficiez de reducerea perioadei de suspendare ( testul 13/15 ) deoarece indeplinesc toate cerintele.Va multumesc!

Publicat

Multumesc mult pentru raspuns 25tess . As mai avea ceva de intrebat daca se poate. Luand in considerare ca voi primi 90 de zile de suspendare care dintre variante este buna ? : 

1. voi sta 60 de zile fara prelungire pentru a ramane cu 30 de zile ( aici nu cred ca va mai trebui sa dau acea reexaminare ) 

2. voi sta 90 de zile fara prelungire pentru a lua permisul imediat dupa solutionarea cazului ( daca vor trece 90 de zile si nu voi primi raspuns inca o voi prelungi )

3. o voi prelungi de acum incolo ramanand cu doar 30 de zile fara prelungire astfel incat voi ramane cu 60 de zile dupa care voi da reexaminarea si voi ramane cu 30 de zile.

Am inteles de la cineva ca ar putea ca pentru neacordare de prioritate voi primi pe langa cele 90 de zile inca 30 de zile fiind accident cu victima. Este adevarat ? Multumesc din nou !

Publicat

Astfel de calcule le faci dupa ce se emite hotararea de NUP iar aceasta ramane definitiva.

• Apreciez 3
Publicat

mi-a fost astazi suspendat permisul de conducere pt ca am trecut pe rosu la trecerea de cale ferata. nu era o cale ferata cu bariera si din motive pe care nu le inteleg, nu am vazut lumina rosie. masina de politie era in fata mea, pe partea cealalta a drumului. nici tampit sa fii nu faci asa ceva cu politia in fata. oricum, asta s-a intamplat si mi-a fost suspendat pt 90 de zile.

atat politistul care mi-a luat carnetul.cat si politia rutiera cluj unde am intrebat daca pot sa dau examen pt a primi carnetul dupa 30 de zile si mi-au zis ca da. apoi niste prieteni mi-au zis ca nu. citind aici eu pricep ca nu pot.

hmm, ma puteti oare lamuri daca pot primi reducere suspendarii de la 90 la 30 de zile ? si daca cei de la politia rutiera au zis ca pot, sa ma duc sa dau, fara sa mai imi bat capul ?

Publicat (modificat)

Am urmatoarea speta. in decembrie 2013 mi-a fost retinut prermisul pt depasire linie continua. Am primit dovada de circulatie pt 2 saptamani si apoi a urmat perioada de suspendare de o luna. Dupa ce a trecut termenul, m-am prezentat la oficiu cu dovada, pentru a ridica permisul. Ofiterul de la ghiseu m-a informat ca de fapt aveam o alta rezolutie: din nov 2013 avem permisul suspendat pt 2 luni pana in ian 2014 (pentru cumul de puncte), si practic in decembrie, adunci cand am fost oprit, circulam fara sa am drept legal.

Idea este ca acum cativa ani mi-am schimbat domiciliul si n-am mai primit notificarile de la Politie pentru predarea permisului. Intamplarea face ca in luna ian 2014 sa-mi fi expirat Cartea de Identitate si odata cu aceasta am mers si am facut si actualizarea de Carte de Identitate, si implicit de adresa, deci pe mai departe o sa pot primi notifcarile. Problema pe viitor e rezolvata. Intrebarea este ce facem cu trecutul....

Practic in prezent, a trecut luna de suspendare pt linia continua, dar permisul nu-l pot ridica, iar un domn comisar are deja un dosar pe baza infoamrtiilor de la DGPM Bucuresti prin care se atesta acea suspendare pt 60 zile incepand cu nov 2013?

Intrebarea este ce se poate face in momentul de fata in termini legali pentru ca lucrurile sa reintre in normal? Dat fiind ca nu am am primit acele notificari de predare a permisului?

merci,

Modificat de Demetrios
Publicat

Acele notificari nu le-ai primit tot din cauza ta iar acest lucru nu te absolva in fata legii.Din cate inteleg in cauza s-a intocmit un dosar penal.Te sfatuiesc sa iei legatura cu un avocat.

Publicat

buna mia fost suspendat permisul pt depasire pe trecere de pietoni pt 30zile deci inainte de trecere era oprit un autobus cam la 5metri nefiind statie de autobus ,pt a urca pasageri, autobuzul era oprit inafara carosabilului eu eram in coloana intre celelalte masini si deci circulam dupa trafic incoloana fara viteza mvitza traficului find cam de 40km/h am circulat in aceste conditi cam 3/4km dupa care ma opeste politia si imi suspunda permisul pt ca am depasi autobuzul doar pe mine cu toate ca era coloana  imi ia prmisul imi da dovada procesul nu lam semnat si au spus ca mil trimit acasa prin posta deci nu am depasit coloana doar am trecut pe linga autobuz intreb cum era corect ,autobuzul sa oprit regulamentar nefiind statie de autobuz? trebuia sa ma opresc linga autobuz pina avea de gind sa plece? deci eu nu imi dau seama daca am gresit mentionez ca sint un safer cu calm si conduita preventiva  va multumesc anticipat

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Problema ta nu are nicio legătură cu ce se discută în acest topic. Aici se discută despre reducerea perioadei de suspendare, nu despre contestaţii. Numai la judecătorie poţi să te lămureşti dacă ai îndoieli în ceea ce priveşte vinovăţia. Deci trebuie să iei legătura cu un avocat şi să conteşti procesul verbal. Şi neapărat plângerea contravenţională să ţi-o scrie avocatul, nu tu. Baftă!

• Apreciez 1
Publicat

Buna ziua,

Am urmatoarea problema.  Mi s-a suspendat permisul de conducere pentru ca am circulat pe contrasens (60 de zile) si am contestat in instanta (deoarece nu am facut acest lucru iar codul e trecut ca am trecut pe rosu in fine).

Dosarul mi-a fost refuzat in instanta deoarece nu am scris conform cu originalul (asa e legea) si am facut recurs. La recurs nu mi s-a depus chitanta de 20 de lei pe care o aeam platita si a foinst respins is acesta.

Din momentul respingerii pana in momentul in care am primit hotararea judecatoreasca acasa au trecut nu mai putin de o luna si jumatate.

A doua zi dupa ce am pierdut recursul am incercat sa iau certificat de grefa due la judecatorie in care sa imi spuna ca l-am pierdut dar mi s-a spus ca judecatoarea inca nu l-a motivat si nu are cum sa imi dea.

Am fost in aceeasi zi la politie sa depun permisul dar nu il pot primi fara o hotarare judecatoreasca. Mi s-a spus sa o aduc cand imi vine acasa decizia.

Cand mi-a venit decizia acasa a doua zi m-am dus la politie si am depus permisul si mi s-a comunicat  ca am 60 de zile. Am fost azi (in prima zi disponibila dupa ce am predat permisul ) si am dat testul 13/15 si am luat 15. Am depus cererea de reducere si mi s-a spus ca aproape sigur va fi negativa deoarece mi s-a prelungit perioada cu inca 30 de zile deoarece nu am adus in termen de 7 zile de la hotararea judecatoreasca a instantei referitoare la recurs, chiar daca ea a juns la politie si la mine dupa mai bine de o luna, si oricum nu am putut depune permisul ca nu aveam hotararea instantei in termenul respectiv care a ajuns o luna de zile mai tarziu.

Intrebarea mea este ce mai pot sa fac in acest caz ?

Publicat

Te-ai complicat inutil asa ca acum suporti consecintele.Acum nu ai altceva de facut decat sa astepti rezultatul la cererea ta de reducere a perioadei de suspendare,

Publicat (modificat)

Am permis de 1 an şi 11 luni, fără a fi avut vreo abatere până acum. Am primit 3 luni pentru alcoolemie. Pot beneficia de reducere? Mulțumesc.

Modificat de laurenziu
Publicat

Da., dar trebuie sa sustii examenul 13/15 iar apoi sa depui dosarul de reducere. Gasesti pe forum documentele necesare pt. dosar.

Publicat

Te-ai complicat inutil asa ca acum suporti consecintele.Acum nu ai altceva de facut decat sa astepti rezultatul la cererea ta de reducere a perioadei de suspendare,

Tu te gandesti ca poate in tara asta in care majoritatea abuzeaza de justitie sunt uni care chiar au nevoie sa isi apere nevinovatia ?

Iti doresc si tie sa te opreasca un politist (care e singur in masina) pentru nimic care habar nu are cum se completeaza un proces verbal (procesul verbal este prost completat in mai multe puncte, pana si codul infractiunii este gresit) si atunci cand incerci sa te aperi sa fi din nou sanctionat.

Eu stiu ce am gresit , am gresit ca nu mi-am luat avocat de la inceput ca sa nu ma impiedic de toate piedicile procedurare facute intentionat de justitia romana, dar na asta e tara in care traim si plina de multi oameni ca tine.

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Poveşti despre "nevinovaţi" ca tine auzim zilnic. Şi autorii accidentelor din care rezultă morţi, răniţi ori oameni schilodiţi pe viaţă, dacă stai de vorbă cu ei, spun acelaşi lucru, sunt nevinovaţi complet, de vină este poliţistul, ceasul rău, pisica neagră, Ceauşescu, Obama, alinierea nefastă a planetelor şi aşa mai departe, nicidecum alegerea lui de a încălca regulile rutiere.

Sigur că da, poliţistul ăla avea ceva cu tine, te cunoştea şi îşi dorea de mult să te abuzeze puţin, de fapt el când pleacă de acasă dimineaţa şi se duce la muncă, îşi propune să sancţioneze oameni nevinovaţi, deoarece în ţara asta traficul este unul exemplar, iar încălcările regulilor de circulaţie sunt o raritate. Să fim serioşi! Totuşi nevinovaţilor şi abuzaţilor din ţara asta nu li se pare cel puţin ciudat cum poliţiştii din ţara asta se pretează să-i abuzeze pe nevinovaţi, când "are balta destul peşte".

Din ce povesteşti reiese foarte clar care au fost "argumentele" tale din contestaţia depusă şi pentru cei ce au un pic de pregătire juridică nu este nimic surprinzător în faptul că instanţele ţi-au respins contestaţia, chiar dacă încerci să ne abureşti cu poveşti privind lipsa menţiunii "conform cu originalul" sau a unei taxe.  

Faptul că era singur în maşină nu are nicio relevanţă în realitate, el este pregătit şi specializat de statul român să constate astfel de abateri, nu-i trebuiesc martori sau suporteri care să asiste, pentru că el este poliţist şi asta trebuie să facă ... să constate încălcări ale legii, deci constatările sale se bucură de prezumţia relativă de adevăr, fapt spus chiar şi de către CEDO.  De asemenea e bine să ştii că nu există coduri pe procesele verbale, probabil că faci referire la "încadrarea juridică", dar din moment ce nu cunoşti nici măcar nişte termeni elementari, ar fi o naivitate să creadă cineva că te pricepi la cum se face o astfel de încadrare juridică iar două instanţe ar fi ignorat complet o astfel de eroare. Aşa că până una alta, procesul verbal a fost corect întocmit, fapt demonstrat şi de două instanţe de judecătă.

• Apreciez 1
Publicat

1. Nu am detaliat ce s-a intamplat dar nici nu conteaza asta prea mult daca am sau nu am dreptate.

2. Ce motiv logic ar fi fost sa imi fac dosarul incomplet vs sa fac dosarul complet sa ma judec. Daca nu imi respingea din prima dosarul pe motiv ca si incomplet teoretic taraganam mult mai mult procesul si "teoretic" as fi beneficiat de permis mai mult timp.

3. Faptul ca in masina era singur e relevant atat timp cat el a trecut numele si cnp-ul colegului lui ca si martor, dar in fine.

4. Eu nu am vrut sa intru intr-o polemica cu cine si cum e vinovat si nici nu vreau sa intru deoarece nu ii vad rostul sa o fac aici si sa vb offtopic cum faceti voi 2 (catalin si 25tess)

5. Eu am pus un caz destul de clar, zic eu : Contestez procesul verbal, pierd fac din nou contestatie pierd si pe aceasta.

Acum am urmatoarele variante:

5.1 ori astept hotararea judecatoreasca acasa care in nici un caz nu vine in 15 zile de la data contestatiei si in cazul acesta primesc o prelungire de 30 de zile.

5.2 ma duc la politie sa predau permisul si nu mi-l primeste deoarece nu au o hotarare in aceasta privinta deci primesc o prelungire de 30 de zile.

5.3 depun o cerere pentru o certificat de grefa care sa scrie ca am pierdut procesul , dar acesta nu se poate elibera atat timp cat judecatoarea nu a dat motivarea si solutia (daca e definitiva sau se poate face recurs) deci primesc o prelungire de 30 de zile.

Intrebarea me este ce poti face legal pentru ca sa nu primesti aceasta prelungire de 30 de zile.

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Îți recomand să păstrezi doar pentru tine ifosele ăstea referitoare la cine postează sau nu off topic.

Aici se discută despre reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, care nu are absolut nicio legătură cu întrebările tale, iar dacă într-adevăr ai fi dorit să postezi on topic, cu o simplă căutare găseai destule discuții ce tratează problema expusă de tine:

Sunt suficiente?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.