Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

brancoveanu25 -poti sa depui personal dosarul sau il poti trimite prin posta cu confirmare de primire.

Publicat

Suspendarea permisului este valabila pana pe 01.01.2014. Pe 2 ianuarie suntem liberi, iar pe 3 ianuarie (vineri) a dat guvernul liber. Urmatoarea zi lucratoare este luni pe 06.01.2013. Pot conduce, de pe 2 ianuarie, in conditiile in care am sa pot ridica permisul de conducere de abia pe 6? Nu mi se pare corect sa stau pe dreapta 4 zile, din cauza zilelor nelucratoare.

• Moderator
Publicat

Ehe, dacă ne-am apuca şi noi să enumerăm aici câte prevederi legale ni se par incorecte, aberante sau chiar ridicole, ne-ar apuca dimineaţa. Dar ăstea sunt regulile stabilite de guvernanţi prin legi şi fie că ne convin sau nu, fie că ni se par corecte sau nu, trebuie să le respectăm.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut! Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru viteza excesiva in localitate( 120 km/h). Mi-a expirat dovada si acuma sunt in a treia saptamana de suspendare. Am inteles ca nu pot sa dau pentru redobandire pentru ca am mai putin de un an de experienta, dar, pentru a-mi recupera permisul trebuie sa dau testul acela chiar daca o sa treaca cele 90 de zile?

Publicat (modificat)

Buna seara, de aproximativ 60 zile  permisul meu de conducere este retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,90 dupa proba biologica). Am tot incercat sa aflu mai multe detalii de la colegii dvs care mi l-au retinut dar nu au reusit sa ma lamureasca. Apelez la bunavointa dvs pentru ami raspunde la cateva intrebari. Vreau sa punctez ca nu am mai avut abateri la regulamet care sa conduca la retinerea s-au suspendarea permisului de conducere:

1. Avand in vedere alcoolemia cu care am fost depistat, care sunt pasii legali  care vor urma?

2. Care este perioada minima si maxima lrgala in care trebuie sa primesc un raspuns din partea autoritatilor? ( pun aceasta intrebare deoarece nici dupa 60 de zile nu am primit o informare oficiala alta decat dovada de retinere a permisului de conducere)

3.Avand in vedere ca perioada de cercetare penala ( dupa caz) dureaza foarte mult, se poate acorda o dovada de circulatie pe tot parcursul demersurilor legale pana la stabilirea vinovatiei iar dupa care sa de aplice prevederile legale?

4. In ce conditii ma ajuta daca fac cerere de reducere a pedepsei si sustinere a unui nou examen?

Va multumesc pentru intelegere!

Modificat de Dumitru2014
  • Moderator
Publicat

Dumitru2014

1. Având în vedere valoarea alcoolemiei, în situaţia prezentată cu siguranţă a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Acest dosar a fost înaintat parchetului competent teritorial, care îl restituie unităţii de poliţie pentru desfăsurarea activităţilor de cercetare penală dispuse de magistrat.

2. Nu există o asemenea perioadă, cercetarea penală se desfăsoară sub coodronarea şi supravegherea procurorului atât cât este necesar până la clarificarea tuturor aspectelor ce au legătură cu cauza şi până la aflarea adevărului. În schimb poţi face o solicitare scrisă către parchet ori unitatea de poliţie ce au în lucru cauza respectivă, în urma căreia să-ţi fie comunicat stadiul cercetărilor.

3. Da se poate, magistratul decide acest aspect, iar în baza documentului emis de acesta şeful poliţiei rutiere îţi poate prelungi valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere (dar să ştii că nu sunt prea multe şanse să obţii acest lucru într-o astfel de situaţie).

4. Până la soluţionarea cauzei penale nu poţi şi nici nu te ajută cu nimic o asemenea cerere.

• Apreciez 1
Publicat

Buna seara,

Astazi 04.01.203 mi s-a retinut permisul pentru 90 zile in afara localitatii Podu Iloaiei, jud iasi pentru viteza de 151 km/h. Intr-adevar ma greabeam pentru ca fetita facuse febra mare si varsa si trebuia sa ajung de urgenta la spital. Am fost oprit de politist i-am explicat de ce mergem cu viteza, nu a vrut sa asculte, mi-a retinut permisul si din cauza nervilor am refuzat  sa semnez procesul verbal. Din cate am citit pe acest forum am inteles cum trebuie procedat pentru reducerea suspendarii la 90 zile la 30 zile.

1. Cum pot intra in posesia procesului-verbal pentru achita amenda in maxim 48 ore avand in vedere ca numai luni pot face acest lucru?

2. Este de ajuns un singur examen 13/15 pentru reducerea suspendarii cu 60  de zile?

Multumesc frumos.

Publicat

1. O sa primesti procesul verbal la domiciliu,prin posta dupa care poti plati.

2. Daca indeplinesti conditiile poti beneficia de reducerea suspendarii.

Publicat

Buna seara

Procesul verbal il primesc in maxim 15 zile pana expira dovada de circulatie? Daca nu cum pot intra in posesia lui? In momentul in care am primit procesul verbal prin posta in maxim 48 ore pot achita 50% din valoare corect?

• Moderator
Publicat

Data până la care vei primi copia procesului verbal prin poştă nu are legătură cu cele 15 zile de valabilitate ale dovezii înlocuitoare. După ce primeşti copia procesului verbal prin poştă (data poştei) încep să se scurgă termenele (cel de 48h pt plata a jumătate din minim şi cel de 15 zile în care poţi depune contestaţie).

Publicat

Pentru febră și vărsături exista serviciul de ambulanță, nicidecum circulația cu viteza sub diferite pretexte. 

Publicat (modificat)

Buna seara, am o intrebare, daca suntetii dispusi sa imi raspundeti as fi recunoscator. 

Mi-a fost suspendat permisul 90 zile ptr depasirea vitezei (107Km/h) in localitatea Soncuta Mare, jud MM. in data de 28.12.2013. Mi s-a dat dovada ptr circulare ptr 15 zile. Nu am semnat procesul verbal, nu l-am ridicat, domnul politist mi-a inapoiat actele si mi-am continuat drumul. Intrebarea mea: Nu mi-a fost adus la cunostinta procesul verbal in termenul legal de 30 zile (mentionez ca nu mi-a fost trimis acasa la adresa din C.I, nu a fost lasat pe usa apartamentului, nu a fost inmanat unui vecin). Ce pot face in aceasta situatie? Daca doresc reducerea termenului de pedeapsa trebuie sa fac dovada platii amenzii, copie C.I. etc. Mentionez ca sunt bistritean. As dori sa imi raspundeti d.p.d.v. al contravenientului care are  cunostintele unui politist de circulatie si a unui jurist. Clar ca sunt vinovat, mi s-a aratat inregistrarea video. Legal cum pot contesta procesul verbal? Au trecut termenul de 30 zile de aducere la cunostinta..iar in momentul predarii actelor de identitate nu a fost martor care sa dovedeasca ca nu am ridicat procesul verbal (asta daca nu are politia unul; cu siguranta are).  Daca doresc sa initiez o contestatie la judecatorie, aceasta trebuie initiata la Judecatoria Soncuta-Mare? Nu detin procesul verbal, ce se poate face???

Modificat de benosedr
Publicat

Daca de la politist nu ai vrut sa primesti procesul verbal mergi la un avocat si vei primi o chitanta. Fii smecher pana la capat.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Daca de la politist nu ai vrut sa primesti procesul verbal mergi la un avocat si vei primi o chitanta. Fii smecher pana la capat.

TIPIC POLITIENESC. Este prea greu pentru unii cu cascheta sa dea un raspuns simplu, la subiect. Problema este ca dvs. " va ajutati " colegii sa fie citati in instanta ptr abuz in serviciu, ptr ca la asta voi ajunge daca nu gasesc o cale de mijloc. . Oricum m-am adresat unui avocat, vroiam un raspuns simplu, concis, pertinent. Nu am fost smecher, au fost de treaba agentii, a fost un dialog pur profesional, in plus de asta imi merit pedeapasa (nu toata). 

Modificat de benosedr
Publicat

ai primit un raspuns simplu si la obiect.

vrei mai multe relatii, te ajuta avocatul, contracost.

succes.

Publicat (modificat)

Nu vreu sa fac morala, dar de multe ori unii o merita. Ma grabeam sa ajung cu mama mea la o consultatie computer tomograf, banuiam un cancer la colon. Partea frumoasa este ca nu s-a diagnosticat aceasta afectiune. Nu am facut observatii agentului care m-a oprit de pe marginea drumului, nu de pe axul drumului asa cum prevede legislatia. Si dvs si colegii sunteti oamneni si gresiti, si mai faceti si "lucruri intentionate", mai faceti exces de zel, dar din experienta cred zicala: O vorba dulce mult aduce! Ptr user METALU; multumesc. Asta se numeste raspuns aproape pertinent! De la avocat voi primi o chitanta care va fi platita de politist! + alte sanctiuni pentru nerespectarea legii din partea celor care sustin ca o aplica. Tipic romanesc!

Modificat de benosedr
Publicat (modificat)

Ma bucur pentru mama ta! Sa-i dea domnul sanatate. Degeaba umbli cu amenintari ca peste cateva zile o sa-ti dai seama ca tu ai sa-ti faci drumuri degeaba si bani cheltuiti pe nimic

Modificat de Panter
  • Moderator
Publicat

Ai spus chiar tu că ai încălcat legea şi ai fost sancţionat pentru asta în mod corect, dar în cel mai pur stil românesc ai tupeul să intri pe un site al poliţiştlor şi să ceri îndrumări privind modalităţi prin care să te sustragi şi să ocoleşti consecinţele prevăzute de lege. Probabil că eşti mai lent aşa şi nu ai realizat ridicolul dorinţei tale, dar îţi fac un serviciu şi ţi-o spun eu mai direct: aici pe acest site nu se oferă contravenienţilor sfaturi sau recomandări cum să fenteze, să ocolască sau să se sustragă de la consecinţele faptelor lor. Scrie chiar şi în regulamentul forumului. Cu alte cuvinte, noi aici nu ne batem joc de munca colegilor noştri. Pentru că acei colegi ai noştri nu au făcut nimic altceva, ci doar şi-au făcut datoria. Tu ai mers cu viteză şi ei te-au depistat şi sancţionat. Fie că îţi place sau nu, asta trebuie ei să facă şi după cum o spui chiar tu, au făcut-o. Tu în schimb, fiind tributarul unei mentalităţi melteneşti te comporţi ca atare, deşi eşti conştient că ai greşit, că nu ai respectat legea, nu ai tăria de caracter să-ţi asumi consecinţele şi cauţi cu disperare modalităţi prin care să scapi. Aşa că scuteşte-ne de lecţiile de moralitate, pentru că eşti printre ultimii îndreptăţiţi să vorbească de aşa ceva.

Ps: Dacă ai stat de vorbă cu un avocat şi el ţi-a spus că într-un astfel de caz poate fi vorba de abuz în serviciu şi că poliţistul o să-i plătească onorariul ... eşti pe drumul cel bun. Ţine bine de el, e superpregătit şi se pricepe!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Ai spus chiar tu că ai încălcat legea şi ai fost sancţionat pentru asta în mod corect, dar în cel mai pur stil românesc ai tupeul să intri pe un site al poliţiştlor şi să ceri îndrumări privind modalităţi prin care să te sustragi şi să ocoleşti consecinţele prevăzute de lege. Probabil că eşti mai lent aşa şi nu ai realizat ridicolul dorinţei tale, dar îţi fac un serviciu şi ţi-o spun eu mai direct: aici pe acest site nu se oferă contravenienţilor sfaturi sau recomandări cum să fenteze, să ocolască sau să se sustragă de la consecinţele faptelor lor. Scrie chiar şi în regulamentul forumului. Cu alte cuvinte, noi aici nu ne batem joc de munca colegilor noştri. Pentru că acei colegi ai noştri nu au făcut nimic altceva, ci doar şi-au făcut datoria. Tu ai mers cu viteză şi ei te-au depistat şi sancţionat. Fie că îţi place sau nu, asta trebuie ei să facă şi după cum o spui chiar tu, au făcut-o. Tu în schimb, fiind tributarul unei mentalităţi melteneşti te comporţi ca atare, deşi eşti conştient că ai greşit, că nu ai respectat legea, nu ai tăria de caracter să-ţi asumi consecinţele şi cauţi cu disperare modalităţi prin care să scapi. Aşa că scuteşte-ne de lecţiile de moralitate, pentru că eşti printre ultimii îndreptăţiţi să vorbească de aşa ceva.

Numai ca legea este facuta de "cativa iluminati" ca....si de asta in Romania apar probleme de genul! Conduc afara si va spun ca nu se discuta cu aplicarea legii, nu exista prieten al prietenului, etc,  dar in Romania sunt si politisti corupti, si nu sunt putini. In Romania va suna superiorul dvs si va spune sa o lasati "mai moale" cu cate o persoana. Stiu asta. Nu vorbiti de trafic de influienta, numai de respectarea legii din partea politistilor. Asa ca cei ca mine fac parte din cei care cauta acul in carul cu fan pentru ca unii dintre voi ne obligati sa ajungem aici. Nu mai fiti asa sobri ca nu e cazul. Si de ce nu ati interzis inregistrarea ca membru a altor persoane care nu au aceeasi profesie cu a dvs, ca unii dintre dvs sa puteti discuta linistiti, mancand seminte. Nu va place cand vi se "aduce la cunostinta" adevarul, sau o parte din el. Cred si in zicala: Mila de politai si lacrimi de popa, nu exista! Am prieteni politisti si sunt de treaba, dar am cunostinte politisti care sunt plini de zel si de prostie. Sa nu imi spuneti ca nu v-a rugat prietenul sa "aveti grija de cineva" ! Haideti ca de s-ar admite proba testului de poligraf ati calca in strachin o groaza dintre dvs. De aceea s-a votat legea care permite inregistrarea convorbirilor telefonice, si pentru unii ca dvs.  numai ca pe forum "SUNTEM CORECTI". Ma opriti in trafic si ma amendati si prin acest fapt ati incalcat normele metodologice care indica pozitia agentului rutier pe carosabil,...si tot eu sunt infractor, pardon: contravenient!

Si pana la urma imi pare bine ca am facut cunostinta, stiu ca sunt oameni adevarati printre dvs,cunosc cativa, care nu isi practica meseria robotic! Mi-ar face placere sa va cunosc personal! 

Modificat de benosedr
  • Apreciez 1
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Uşurel, trage aer în piept, eventual bea şi un pahar cu apă, poate îţi revii, pentru că deja ai pierdut orice legătură cu subiectul discutat aici şi vorbeşti de nişte lucruri ce te depăşesc complet. Respiră adânc şi numără până la 11, să nu-ţi plesnescă vreo venă sau altceva.

Deci tu ai încălcat legea pentru că în România se comit infracţiuni, sunt poliţişti corupţi, există trafic de influenţă şi alte asemenea lucruri? Vorbeşti serios? Trezeşte-te la realitate! Reciţi cu voioşie doar nişte stereotipuri penibile în încercarea de a găsi o justificare pentru mentalitatea de care dai dovadă. 

Hai să-ţi mai spun un măreţ secret. NU există corupţi fără corupători! Asta înseamnă că societatea civilă este plină de şpăgari, ce nu ezită să dea o şpagă pentru a-şi rezolva problemele în loc să meargă şi să depună un denunţ. Dar care în cel mai ipocrit mod se plâng că există corupţie deşi nici măcar o amărâtă de mărturie nu ar fi dispuşi să depună într-un caz de corupţie. Aşa că atunci când faceţi astfel de afirmaţii nu uitaţi că poliţia este o oglindă a societăţii din care provine, deci aveţi exact poliţia pe care o meritaţi. 

Oricum, superbă logica ta ... să încalci legea pentru că şi alţii o fac. Probabil că o vei respecta abia după ce nu vor mai exista poliţişti corupţi sau când nu o să mai existe trafic de influenţă, etc, etc. N-aş vrea să-ţi alterez în vreun fel universul imaginar în care trăieşti, dar totuşi e bine să ştii că nu există pe planeta asta o ţară aşa cum crezi tu, unde nu există poliţişti corupţi, unde nu se face trafic de influenţă, unde nu se comit infracţiuni şi ce alte aberaţii ai mai postat mai sus. Există peste tot, îmi pare rău pentru tine dacă ai aflat abia acum.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Buna sera,

Nu am mai gasit o postare cu un subiect similar, as fi recunoscator daca se poate sa-mi oferiti o parere.

Preambul:

Am fost sanctionat 90 de zile pt viteza: 122 km/h la intrarea in localitate Lunca Corbului, Arges. Sunt sigur ca nu aveam mai mult de 80-85 (venind de pe un drum european, reduceam lent viteza, ce-i drept fara sa franez prea mult). .. Lasam masina sa incetineasca singura.

Un alt motiv pentru care stiu ca nu aveam 122 este faptul ca in momentul depistarii eram depasit de un alt auto ( stiu acest lucru deoare in timp ce eram depasit, a inceput sa sune detectorul de radar).

Am fost oprit dupa cca alti 3 km, in urmatorul sat, unde , in fata mea era oprit si auto ce ma depasise. Am sustinut cauza enuntata anterior, am solicitat sa vizionez filmarea. Deoarece era alt echipaj nu s-a putut viziona inregistrarea.

Am contestat P.V. -ul in termen, in prezent procesul este in derulare (din Iulie 2013).

Politia a depus o poza in care este trecuta viteza de 122

Intrebarea:

Pot solicita filmarea in instanta? Se poate furniza filmarea depasirii? Daca automobilul ce ma depasea avea tot 122, apoi intru eu in cadru, cu aceiasi viteza, tot cu 122, se poate deduce ca nu puteam sa am viteza de 122? S-au mai intalnit cazuri in care viteza automobilului ce depasea sa fie etichetata si automobilului ce era depasit ?

Citind posturile anterioare, mentionez ca nu incerc sa ma eschivez sanctiunii, dar sunt de parere ca PV-ul nu reflecta realitatea.

Multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

În acest topic se discută despre "Reducerea perioadei de suspendare", nu sfaturi pentru contestarea proceselor verbale în instanţă. Pentru astfel de probleme apelaţi cu încredere la avocaţi, cu asta se ocupă.

Aici se discută despre nelămuririle celor ce sunt convinşi că au greşit şi îşi asumă consecinţele, dar vor să beneficieze de reducerea pedepsei de suspendare.

Despre contestarea proceselor verbale şi cum se derulează lucrurile la instanţă nu veţi primi sfaturi aici, este treaba avocaţilor.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

in septembrie 2013 am fost prins cu numere rosii expirate,mi s-a luat permisul si am fost in proces cu procurorul

Am avut dovada ,dupa care am prelungit-o pana pe data de 18.ian 2014,terminandu-se si procesul,avand doar o amenda administrativa de 150 ron,pe care am platit-o.

Iar acum am intrat in 3 luni in care nu am permis

Intrebarea mea este:

- Ce trebuie sa fac sau mai bine zis care sunt pasii pentru care trebuie sa-i fac sa-mi reduca pedeapsa la 1 luna si sa nu stau 3 luni pe bara?

-si de ex 1 luna inseamna din data de 18 ian pana in 18 feb? sau din 18 ian pana fac 30 de zile...

astept niste raspunsuri mai concrete

multumesc frumos

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.