Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

În prima postare a topicului se găsesc aceste informaţii.

Cererea necesară trebuie depusă şi înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:

• o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
  • o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
  • o copie după chitanţa de achitare a amenzii;
  • o copie a BI/CI.

Poţi să susţii testarea de mai multe ori.

Publicat

Salut! Pe langa copiile alea si cerere, domnii de la IPJ Buzau( judetul unde mi-a fost suspendat permisul) m-au trimis la Bacau( judetul de care apartin) sa dau examenul intai si apoi sa ma prezint la ei cu examenul promovat si dosarul cu cerere si ce mai trebuie.

Publicat

Alte nelamuriri pe aceeasi tema:

1. cum primesc raspunsul la cererea de reducere a perioadei de suspendare transmisa prin FAX cu toate copiile necesare? (asa am considerat ca este mai expeditiv). Ma indoiesc ca cineva va catadicsi sa-mi dea un telefon/Fax pentru a-mi comunica rezolutia sefului de serviciu. Bun daca nu ma vor suna pe mine, macar imi inchipui ca vor transmite hotararea la IPJ unde am eu domiciliul si in acest caz eu tot nu aflu cand sa merg sa-mi iau permisul. Ramane sa numar 30 de zile si sa ma inarmez cu SPERANTA. Am deja o premonitie ca dupa 30 de zile permisul meu inca va fi incurcat in hatisurile birocratice ale PR.

Marturisesc ca o parte din temerile mele au fost nejustificate. Iata ca, in tara noastra, macar un IPJ (IPJ PH) face efortul pentru a te informa cu privire la cererea de reducere a perioadei de suspendare.

Eu am primit o scrisoare acasa cu aceasta informatie. Cinste lor! :good:

Publicat

Va rog sa imi spuneti unde pot sa-mi testez cunostintele in vederea sustinerii examenului de 15 intrebari (reducere perioada de suspendare).

Publicat

In locul si in zilele stabilite la nivelul Serviciului Rutier care are in evidenta permisul tau de conducere.

Publicat

Pe DRPCIV am gasit varianta de testare cu 26 de intrebari, unde sunt multiple variante de raspuns. As vrea sa sustin acest examen maine la ora 9, e singura zi pe saptamana cand are loc aceasta testare. Deci, ma poate ajuta cineva cu vreun site unde sa fie intrebari si raspunsuri corect formulate d.p.d.v legislativ?

Va multumesc!

• Membru
Publicat

Nu ştiu dacă există. Dacă nu ai găsit, probabil că nu e. Însă dacă le faci bine pe cele 26 nu trebuie să îţi faci probleme. Codul Rutier e acelaşi în cazul ambelor seturi de întrebări.:)

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

sper ca am nimerit bine aici si ma lamureste si pe mine intr-un final cineva in legatura cu o problema.....adica: indeplinesc toate conditiile art.221 privind restituirea permisului si reducerea pedepsei. problema mea este ca : mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe 90 de zile pentru conducerea autovehicolului sub influenta alcoolului ( 0.11 in aer)  faza este ca aud din mai multe directii ca in cazul meu,fiind alcoolul la mijloc nu o sa imi reduca pedeapsa la 30 de zile si numai la 60.intrebarea mea este daca da   DE CE? atata timp cat indeplinesc toate conditiile  din art.221 alin.1. nu am gasit niciunde specificat ca in cazul in care este alcoolul motivul suspendarii nu se mai reduce pedeapsa la 30 de zile si numai la 60! am mai auzit ceva de genul ca asta ar fi ceva regula interioara,ca asa se procedeaza si ca numai daca aduci adeverinta de la locul de munca in cazul in care lucri ca sofer atunci iti reduce la 30 de zile!

astept raspunsurile voastre cu nerabdare! multumesc anticipat!

Publicat

nu,am fost oprit la filtru,asta cautau!

deci ce urmeaza ? in cazul in care imi reduce doar la 60 de zile ce pot face? pot contesta cumva?

• Moderator
Publicat

Ce ai auzit tu sunt doar zvonuri şi poveşti, nu există astfel de "reguli interioare".

Publicat

Daca indeplinesti conditiile urmeaza procedura,sustine testarea si depune dosarul de reducere.

Publicat

testarea am sustinut-o deja. am fost declarat admis.dosarul este depus deja! dar si cand am depus dosarul domnul de acolo mi-a zis ca nu crede ca intr-o luna se rezolva problema! si si dansul mi-a presentat varianta cu adeverinta de la locul de munca daca lucrez ca sofer ...nu e cazul meu insa!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

si dupa cum va spuneam mi-a redus numai la 60 de zile ! daca nu indeplineam una din conditi, din cate stiu eu nu imi reducea nimic! am dreptate sau nu? deci....? ce sa fac? exista vreo ordonanta de urgenta ce bate cap in cap cu legea 221 sau ce mama masi? va da-ti seama acum cu sarbatorile ce m-au aranjat.

Modificat de savin83
Publicat

mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile pentru conducerea autovehicolului sub influenta alcoolului ( 0.11 in aerul expirat).  ok! pana aici am inteles, am gresit...platesc! m-am interesat ce trebuie sa fac si am inceput sa ma conformez! deci in primul rand am verificat daca indeplinesc toate conditiile ............

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

deci indeplinesc tot( altfel nu beneficiam de nici o reducere....logic nu? ), am dat examen, am promovat, am depus dosarul in prima saptamana si am asteptat raspunsul care a fost 60 de zile!

deci mi-a fost suspendat in data de 09.11.2013 si mi-l dau in 08.01.2014!

de draq sa mai zic?

ce sa fac?

dati-mi un sfat!

multumesc!

• Moderator
Publicat

De ce nu mergi în audienţă la şeful poliţiei rutiere care a semnat decizia respectivă?

Publicat

Am suspendat permisul pt 90 zile (101 km in localitate). Am fost prins in jud Neamt, eu fiind din jud Bacau. Am fost si am luat testul 13 din 15. Am inteles ca trebuie sa depun dosarul de reducere a suspendarii, la politia din Neamt. Trebuie sa fie dus personal, sau poate fi transmis si pe fax sau mail?

Publicat

maine am sa merg cu toate ca nu stiu care v-a fii rezultatul,parca vad cu ce aere o sa ma i-a! m-ar interesa daca as putea contesta decizia asta in instanta si daca merita!?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.