Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Amândoi aveţi dreptate, dar parţial.

Majoritatea dosarelor pentru alcoolemie, nu primesc NUP, dar nici nu ajung în instanţă, ci procurorul aplică direct o sancţiune. De aici şi percepţia publică conform căreia cei ce sunt prinşi băuţi şi li se întocmeşte dosar penal nu păţesc nimic. În realitate, ei sunt sancţionaţi şi îşi pierd permisul, dar nu ajung la puşcărie, iar omul de rând când aude de dosar penal se aşteaptă ca autorul să ajungă la beci. 

• Apreciez 1
Publicat

nu ne asteptam ca respectivii sa infunde beciurile, ne interesa mai mult daca respectivele sanctiuni contin si limitarile care decurg din sentintele judecatoresti... fara permis 1 an de la emiterea hotararii

Publicat

Salut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, am sustinut examenul de reducere l-am promovat, insa nu am avut bani sa platesc amenda in valoare de 720 de lei, si am zis sa stam 90 de zile pe bara, acum pe 15 expira cele 90 de zile, o sa imi pot ridica permisul chiar daca nu am platit amenda! va rog frumos sa-mi raspundeti ! 

Publicat

Salutare!

Am avut si eu un eveniment neplacut.

Pe 01.09.2013 am avut un accident soldat cu o vatamare usoara corporala(am dezechilibrat un biciclist in timp ce il depaseam,atingandu-i furca care o tinea la el si care era tinuta aiurea,transversal.)

Dus la spital,fara probleme.

Am dat declaratii..etc, si s-a eliberat dovada de circulatie....

Procurorul mi-a dat NUP,  adresa primita acasa.

Dupa dovada prelungita cu 15+30 zile acum mi-a venit acasa suspendarea pe 90 zile de la IPJ Ialomita(Slobozia) ,si procesul verbal luat de la Urziceni(in raza politiei unde s-a produs accidentul) cu amenda si cele 90 zile suspendare.

Intrebarea este unde pot face contestatie la PV si daca pot recupera carnetul pana la o decizie a instantei si de unde....,

• Moderator
Publicat

În 15 zile la judecătoria pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul.

Publicat (modificat)

Mai am inca o nelamurire...daca pierd procesul,mai beneficiez de reducerea suspendarii la 30 zile daca iau examenul?

Multumesc anticipat pt raspuns

Modificat de Theor
Publicat

Buna ziua, 

Imi cer scuze, sper sa nu fie pusa intrebarea deja.. am cautat insa nu am gasit.

Am permisul suspendat pe 90 de zile, incepand cu data de 11 august 2013. Am dat examenul de reducere la o luna, insa pe 28 octombrie 2011 l-am mai avut suspendat, deci nu l-am putut recupera, chiar daca am luat acel examen 13/15.

Intrebarea mea este daca il pot lua inapoi pe 28 octombrie, sau trebuie sa astept pana pe 28 ianuarie 2014(adica cand se implinesc 2 ani de cand l-am recuperat in 2012, sau 2 ani de cand mi-a fost anulat, in oct 2011).

Multumesc,

Alex

Publicat

Nu ai indeplinit una din conditiile necesare pentru reducerea termenului de suspendare. Acum iti vei recupera permisull dupa 90 de zile de la data in care a inceput suspendarea.(11 august 2013+90 de zile)

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat carnetul pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate cu peste 50 km/h . Intrebarea mea este: daca am mai avut anul acesta suspendat carnetul pentru 30 de zile ( neacordare de prioritate) mai pot beneficia de reducerea la 30 zile sau sunt obligat sa "stau pe bara" 90 de zile. 

Daca da, atunci printr-o contestatie as putea sa imi aman suspendarea ( adica sa inceapa dupa ce se termina procesul) .

Multumesc pentru raspunsuri prompte si pe intelesul meu  :clip:

Modificat de Hades900
Publicat

Una din conditiile reducerii perioadei de suspendare este sa nu fi mai avut permisul de conducere retinut in ultimii 2 ani. In cazul dvs. perioada de suspendare va fi de 90 de zile. Cu o eventuala contestatie va complicati inutil, veti pierde timp si bani dar alegerea va apartine.

Publicat

Reducerea perioadei de suspendare "se reduce" la 30 zile, sau "poate fi redusa" în condiţiile în care sunt îndeplinite cumulativ prevederile art. 221? Să înţeleg că este un drept sau depind de milostiva unui şef de serviciu?

Trebuia să specific că am permisul suspendat pentru 90 zile dar am testul 13/15 promovat şi sunt îndeplinite şi celelalte prevederi ale art. 221.

Publicat

Se reduce la 30 de zile daca indepliniti conditiile necesare.

Întreb pentru că sunt în aşteptarea unui răspuns de la IPJ PH, eu fiind din alt oraş. Câţiva păţiţi au scris în acest thread că nu au primit reducerea. Parcă era din Arad persoana, iar acolo şeful de serviciu nu are clemenţă pentru consum de alcool.

Eu înţeleg că este o facilitate oferită de lege, în anumite condiţii, care odată îndeplinite, beneficiezi obligatoriu de reducerea perioadei si nu depinzi de clemenţa unui şef de serviciu.

• Displace 1
Publicat

Alte nelamuriri pe aceeasi tema:

1. cum primesc raspunsul la cererea de reducere a perioadei de suspendare transmisa prin FAX cu toate copiile necesare? (asa am considerat ca este mai expeditiv). Ma indoiesc ca cineva va catadicsi sa-mi dea un telefon/Fax pentru a-mi comunica rezolutia sefului de serviciu. Bun daca nu ma vor suna pe mine, macar imi inchipui ca vor transmite hotararea la IPJ unde am eu domiciliul si in acest caz eu tot nu aflu cand sa merg sa-mi iau permisul. Ramane sa numar 30 de zile si sa ma inarmez cu SPERANTA. Am deja o premonitie ca dupa 30 de zile permisul meu inca va fi incurcat in hatisurile birocratice ale PR.

2. Vorbind de birocratie, nu poti sa nu remarci cat de ILOGICA este procedura de transmitere a cererii catre IPJ al agentului constatator. Legea spune ca reducerea se face OBLIGATORIU (nu prin acest cuvant) la solicitarea contravenientului si din pacate nu spune cui se adreseaza solicitarea. PR a vrut sa complice lucrurile si, probabil prin proceduri interne, a  stabilit ca cererea se adreseaza sefului de serviciu IPJ agent constatator. HALUCINANT. Sa ma explic:

- toate datele despre conducatorii auto exista intr-o baza de date care poate fi consultata de persoane autorizate. Astfel cazierul tau auto este cunoscut si se poate stabili daca indeplinesti cumulativ prevederile art. 221.

- tu dai testul 13 din 15 la IPJ de domiciliu. Odata declarat admis la testul 13 din 15, cei de la IPJ de domiciliu ar trebui sa stie ca, in conditiile legii, SUNT OBLIGATI sa-ti reduca perioada de suspendare la 30 zile in baza unei cereri a contravenientului.

- dupa 14 zile de la constatarea abaterii, IPJ agent constatator transmite permisul de conducere la IPJ de domiciliu. Banuiesc ca odata transmis permisul acesta are si o codita in care este precizata perioada de suspendare. E fff posibil ca pana la expirarea celor 14 zile, acestia sa nu stie ca tu ai promovat testul 13/15 si deci din punctul lor de vedere permisul este suspendat pentru perioada maxima, mai mult chiar MAJORATA cu 30 zile.

- tu trimiti cererea de reducere la IPJ agent constatator care NU ARE rezultatul testului tau si NU MAI ARE permisul tau. Cineva isi da cu parerea (legea inteleg ca spune ca este obligatoriu sa-ti fie redusa perioada de suspendare) iar perioada se reduce SAU NU (discutabil!).

- rezolutia pusa pe cererea ta, trebuie transmisa, tot BIROCRATIC, folosind RESURSE umane si/sau tehnologice, la IPJ de domiciliu care, intr-o societate normala, ar trebui sa te informeze si pe tine, tot folosind resurse.

TOATE ACESTEA IN CONDITIILE IN CARE RASPUNSUL LA CEREREA TA AR FI TREBUI SA FIE DAT DE SEFUL SERVICIULUI IPJ DE DOMICILIU.

Publicat

Lucrurile sunt mult mai simple decat in varianta expusa de tine. Mergi la Serviciul Rutier din orasul tau iar colegii de acolo iti vor spune daca ti-a fost aprobat dosarul de reducere de catre IPJ Ph. si data la care iti poti ridica permisul.

Publicat

Lucrurile sunt mult mai simple decat in varianta expusa de tine. Mergi la Serviciul Rutier din orasul tau iar colegii de acolo iti vor spune daca ti-a fost aprobat dosarul de reducere de catre IPJ Ph. si data la care iti poti ridica permisul.

Uite acest DACA nu-l pot intelege. Am gresit dar daca legiuitorul a stabilit ca perioada se reduce (ATENTIE: nu "se poate reduce") in anumite conditii la solicitarea titularului, de ce mai intervine acest DACA (ti-a fost aprobat dosarul)?

• Moderator
Publicat

Pentru că sunt milioane de situaţii particulare posibile, ce nu pot fi cuprinse în lege. Tocmai de aceea se impune o analiză a fiecărei situaţii în parte de către comandantul serviciului rutier.

Publicat (modificat)

Buna ziua. in luna mai  am fost oprit/retinut permisul pt 90 de zile pt depasirea limitei de viteza pe un drum cu restrictie de viteaza. am facut contestatie in instanta urmand ca in aceasta perioada sa pot conduce pana la solutionare. ghinion .  pana la inceperea procesului (vacanta de vara) am "reusit performanta " sa-mi fie din nou suspendat permisul pt 90 de zile, perioada de suspendare care imi expira pe 20.11.2013. in cazul in care pierd procesul pt prima abatere pot sustine examen de reducere la 30 zile, avand in vedere faptul ca fapta s-a consumat inainte de perioada in care am stat pe bara 90 zile, iar in regulamentul spune ca nu trebuie sa fi avut permisul suspendat in ultimii 2 ani pana la fapta comisa. 

Multumesc anticipat pt raspunsuri

Modificat de Icristi
  • Moderator
Publicat

Dacă ai postat deja nu este nevoie să o postezi în toate topicurile care le întâlneşti, e suficient o singură dată.

Publicat

Salut! Pe 8 noiembrie se fac 2 saptamani de cand mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile datorita vitezei,locatia E85(jud Buzau), am platit amenda,acum eu trebuie sa merg la Buzau cu actele necesare si sa fac cerere acolo?eu sunt din Bacau. Daca trec 30 de zile nu mai pot sa dau examen?

Publicat (modificat)

Si cu actele trebuie sa merg personal sa le depun nu?

Si inca ceva, daca pic testarea , salut, nu o mai pot sustine a2a oara banuiesc...

Modificat de Valentin93

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.