Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

astazi am fost la politia rutiera am dat buletinul, la tinut domnul politist 3,4 minute si dupa mi-a spus ca pentru reducerea pedepsei trebuie sa merg joi la ora 2 la examinare si dupa sa vin cu actele necesare copii dupa dovada si etc....nu am fost intrebat nimic nici daca sunt incepator absolut nimic....daca iau examinarea si depun dosarul, abia atunci o sa conteze suspendarea de anul trecut? sau exista sanse sa mi se aprobe...intreb pentru ca sunt la prima problema de genul acesta...

Publicat (modificat)

Fara testare iti iei permisul la 90 de zile, cu testare il iei la 60 de zile. Nu trebuie sa depui niciun dosar in acest sens. Este necesar doar sa sustii examenul.

.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;

c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.

(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Modificat de 25tess
Publicat

sa inteleg ca in cazul lui "stefan 1992" ,datorita faptului ca a mai avut permisul suspendat, nu i se reduce perioada de suspendare de la 90 la 30 de zile ci la 60,adica 30+30 (30 de zile ca l-a mai avut suspendat in ultimile 6 luni) ??

pun aceasta intrebare deoarece am si eu permisul suspendat pe 90 de zile pentru viteza,am dat testarea 13/15 ,promovand testarea,am depus dosarelul respectiv la biroul serviciului rutier,si baietii de acolo mi-au spus ca voi primi permisul exact la o luna de cand a inceput suspendarea

si am ramas pe ganduri despre  reducerea de la 90 la 60 a lui stefan 1992 

mentionez ca am permisul de 12 ani,insa nu l-am avut suspendat niciodata

Publicat

Stefan nu are dreptul la reducerea perioadei de suspendare deoarece a mai avut permisul retinut.In cazul sau este obligat sa sustina testarea pt a recupera permisul la 60 de zile, fara testare suspendarea este de 90 zile. Citeste cu atentieart 106 postat de mine mai sus.

Publicat (modificat)

de fapt as mai avea o intrebare...,in dosarul depus la serviciul rutier,care este din alt judet decat cel in care locuiesc,din toate documentele ce trebuia sa le contina, nu am avut copia dovezii ca am platit amenda ,cei de acolo mi-au spus ca nu era obligatoriu sa o am,din cat am inteles acel dosar trebuie aprobat de seful serviciului rutier pentru a beneficia de reducerea suspendarii de la 90 la 30 zile

se poate sa nu-mi aprobe daca nu am avut respectiva copie? si cum pot sa iau la cunostinta daca mi se va aproba sau nu?

chestia asta ma roade....chiar i-am intrebat pe domnii de la serv.rutier de 3 ori,sa stiu daca depun dosarul sau nu

Modificat de ionell
Publicat (modificat)

Mergi la Serviciul Rutier din localitatea de domiciliu si roaga-i pe colegii de acolo sa verifice in baza de date daca ti-a fost aprobat dosarul de reducere.

Modificat de 25tess
Publicat

Buna ziua,

Mi-a fost ridicat permisul in zona judetului Giurgiu, iar eu stau in Bucuresti. Am promovat examenul de reducerea a perioadei de suspendare, dar nu am platit amenda pentru ca nu am bani momentan.

Doresc sa stiu daca trimit actele necesare la Giurgiu pentru reducerea suspendarii la 30 zile, m-i se va aproba cererea daca nu trimit si dovada ca am platit amenda?

La Bucuresti am fost informat ca pot platii amenda si dupa ce primesc permisul nu este obligatoriu sa fac dovada platii inainte, dar ca depinde de fiecare localitate in parte...Am citit si articolul respectiv din lege si nu se specifica nimic de a plati amenda pentru a beneficia de reducerea pedepsei...

Daca a mai fost cineva in cazul meu il rog sa imi raspunda.

Multumesc!

Publicat

Poti sa trimiti actele la Giurgiu,iar daca indeplinesti conditiile necesare pt. reducere iar dosarul este complet nu vei avea probleme.

Publicat

salut,eu sunt din prahova si mi-a fost retinut permisul in ilfov,am depus dosarul respectiv la ipj ilfov fara a avea dovada ca am platit amenda si mi-a fost aprobata reducerea de la 3 luni la o luna,din acelasi motiv ca nu am avut bani...stai linistit ca o sa se aprobe,eventual la o saptamana, dupa ce ai depus actele ,ii rogi pe cei de la biroul permise suspendate sa verifice daca ti-a fost aprobat dosarul.....exact asa am procedat eu

Publicat (modificat)

buna ziua am fost implicat intr-un accident usor  ptr neacordare de prioritate si politia mia luat permisul pe 2 luni, pot face contestatie care sa-mi reduk la 1 luna ?

Modificat de dan38
  • Moderator
Publicat

Contestaţia nu îţi reduce perioada de suspendare.

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Mi-a fost astazi suspendat permisul, pentru 3 luni, motivul fiind depasire limita de viteza in localitate.

A fost un caz clasic de vanatoare, nicidecum de preventie. O masina a politiei ascunsa prin vegetatie, intr-o zona fara case si cu un semn de intrare in localitate pe care nu l-am vazut (dar care presupun ca exista, ascuns prin salcii).

N-am avut obiectii, am platit amenda pe loc, mi s-a dat o hartie cu care pot circula 15 zile.

De asemenea, mi s-a comunicat ca pot da un examen pentru reducerea suspendarii, pentru care trebuie sa fac o cerere.

Din ce citesc pe forum s-ar zice ca aventura abia incepe... Povestea s-a intamplat in Smardan (Tulcea), iar eu sunt din Iasi.

Imi pare halucinanta regula ca trebuie sa depun un dosar la Smardan. Banuiesc ca in aceeasi logica kafkiana ar trebui sa dau si respectivul examen tot in Smardan?

Exista posibilitatea de a trimite prin posta respectiva cerere si documentele respective?

Ce anume ar trebui sa contina cererea? Promisiunea ca alta data voi casca ochii si voi cauta semnele de localitate, prin vegetatia deasa?

Modificat de avh
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat (modificat)

A fost un caz clasic de vanatoare, nicidecum de preventie. O masina a politiei ascunsa prin vegetatie

In Romania asa e: vara e vegetatie, iarna e zapada... Sahara ti s-ar potrivi sau si acolo se formeaza dune?

Daca ai fi cautat pe forum, gaseai raspunsul pentru intrebarile tale insa probabil doresti un raspuns personalizat :D

Modificat de danpin
Publicat

Buna ziua!

Daca o persoana careia ia fost retinut permisul timp de 60 de zile (trcere pe rosu cu eveniment ,fara victimel;asa a hotarat agentul constatator) nu se prezinta la reexaminare inteleg ca i se prelungeste perioada cu inca 30 de zile!daca dupa 90 de zile tot nu se reexamineaza i se prelungeste iara cu inca 30 de zile???

• Moderator
Publicat
A fost un caz clasic de vanatoare, nicidecum de preventie. O masina a politiei ascunsa prin vegetatie, intr-o zona fara case si cu un semn de intrare in localitate pe care nu l-am vazut (dar care presupun ca exista, ascuns prin salcii).

Din cauza asta nu poţi să respecţi tu prevederile legale?

Ce legătură are treaba asta cu faptul că tu eşti iresponsabil şi pui în pericol vieţile altor oameni care ciculă pe acelaşi drum cu tine?

Toţi vă daţi cu părerea despre ce presupune prevenţia şi habar nu aveţi ce presupune acest lucru. Prevenirea nu înseamnă ca poliţistul să stea numai în mijlocul străzii, să poată fi văzut de toţi iresponsabili, inconştienţii şi berbecii, ci inclusiv această măsură poliţienească denumită pândă, tot în capitolul prevenire se înscrie.

În absolut toate manualele de tactică poliţienească din întreaga lume există aşa ceva, nu e ceva specific României. Absolut toate instituţiile de aplicare a legii uzitează de această măsură, diferenţa este că doar în românia toţi habarniştii sunt ipocriţi şi deranjaţi de acest lucru.

Un fragment dintr-un manual de tactică poliţienească:

Pânda

este o activitate tactică poliţienească, executată de doi sau mai mulţi poliţişti înarmaţi, amplasaţi, în ascuns, într-un loc favorabil observării, cu scopul de a supraveghea în mod direct şi conspirat activitatea unor elemente suspecte, de a reţine persoane urmărite sau de a realiza prinderea în flagrant a autorilor unor fapte antisociale.

Pânda constă în supravegherea discretă a unor imobile, puncte obligatorii de trecere, obiective sau alte locuri în care se comit fapte ilicite ori sunt favorabi le săvârşirii de infracţiuni. Pânda se execută atât cu ocazia patrulării, cât şi în alte împrejurări, în funcţie de scopul propus, din proprie iniţiativă de către poliţiştii care execută misiuni de menţinere a siguranţei publice în teren, sau din dispoziţie, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, de un număr redus de poliţişti, pe o perioadă de timp limitată.

În străinătate, poliţia execută astfel de activităţi mult mai des decât în România, iar şoferii români când trec graniţa şi ajung pe acolo văd cu ochii lor acest lucru, dar sunt atât de ipocriţi încât acolo nu se mai declară deranjaţi ori revoltaţi de această activitate. De exemplu, în Germania  aproximativ 80% dintre efectivele poliţiei rutiere acţionează în ţinută civilă şi cu autoturisme fără însemne, dotate cu sisteme radar. Păi asta ce este, nu e pândă?

Nu mai dezvolt subiectul pentru că sunt scârbit de asemenea indivizi ce se scaldă în ipocrizie şi caută tot felul de justificări pentru faptul că sunt iresposabili şi încalcă legea. Acest subiect dezbătut mult mai amplu şi cu argumente solide se găseşte aici: pânda Poliţiei Rutiere.

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Buna ziua!

Daca o persoana careia ia fost retinut permisul timp de 60 de zile (trcere pe rosu cu eveniment ,fara victimel;asa a hotarat agentul constatator) nu se prezinta la reexaminare inteleg ca i se prelungeste perioada cu inca 30 de zile!daca dupa 90 de zile tot nu se reexamineaza i se prelungeste iara cu inca 30 de zile???

Nu i se mai prelungeşte. După 90 de zile îşi poate ridica permisul. 

Publicat

Deşi ca şofer înţeleg cît e de frustrant să fii prins cu mîţa-n sac de o maşină care stă la pîndă (am păţit-o şi eu şi ar trebui să fiu ipocrit ca să nu recunosc că în prima clipă n-am avut un sentiment prea plăcut), totuşi în ultimă instanţă nu e vina poliţiştilor că le-ai picat în plasă. Ei sînt liberi să pescuiască, tu eşti liber să nu muşti.

La alţii e chiar mai rău. Din ce-am mai auzit despre Germania, acolo poliţia nu numai că pîndeşte, dar chiar mai mult decît atît, te provoacă să încalci legea ca să te ardă (de ex. merge intenţionat foarte încet pe ultima bandă, ca să vadă dacă ai tupeul să-i dai flashuri sau să te apropii prea mult de ea). Mie personal mi se par exagerate astfel de practici şi consider că într-o ţară civilizată ar trebui să fie ilegale, dar pînă la urmă asta nu ne priveşte pe noi - e ţara lor, legea lor; dacă lor le convine, n-am nimic împotrivă.

Deci dacă te consolează cu ceva, la noi poliţia e mai blîndă şi foloseşte tehnici mai cinstite decît în ţări cu apă mai caldă ca a noastră.

Publicat

VladSoare. n-am pretins ca ar fi politistii de vina, n-am contestat nimic, nu am refuzat sa semnez. Mi-am asumat vina, chiar daca semnul respectiv era dosit bine si nu vazusem intrarea in localitate.

Marius, n-ar strica ceva mai multa atentie la sensurile limbii romane si la generalizarile prostesti.

E interesant cat de lezati se simt politistii de pe forum, atunci cand un cetatean nu e de acord cu tehnicile lor.

Ca tot baigui despre ipocrizie, sunt convins ca mergi cu 49 prin localitati si cu 99 in afara lor.

In Romania asa e: vara e vegetatie, iarna e zapada... Sahara ti s-ar potrivi sau si acolo se formeaza dune?

Daca ai fi cautat pe forum, gaseai raspunsul pentru intrebarile tale insa probabil doresti un raspuns personalizat :D

Clar, politistul e sfant, soferul e un bou. Nici macar la nivel teoretic nu poate avea dreptate un sofer. Daca nu se vede un semn, atunci e vina soferului ca nu si-a luat drujba la el, sau pentru ca nu a batut apropouri legate de suplimentarea veniturilor domnului cu cascheta.

Oricum, am obtinut mai multe raspunsuri personalizate, doar ca nimic util, ci numai refulari.

Sanatate

• Displace 7
  • Moderator
Publicat

Eu nu bâigui absolut deloc, doar ţi-am explicat cum stă treaba în realitate. De frustraţi şi habarnişti care au impresia că se pricep şi le ştiu pe toate e pământul plin şi suntem sătui până peste cap. Faptul că ai intrat aici să ceri sfaturi, iar în acelaşi timp îţi verşi frustrările şi concluziile mizerabile despre munca poliţiştilor, nu dovedeşte decât lipsa primilor şapte ani din viaţă şi un tupeu specific spărgătorilor de seminţe din colţul blocului.

Chiar dacă nu-ţi convine şi nu recunoşti, ipocrizia te caracterizează, întrucât cauţi tot felul de scuze penibile pentru comportamentul său iresponsabil.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Probabil tu ai găsit o altă definiţie a ipocriziei. Dar ceea ce încerci tu să sugerezi nu te ajută deloc, ba din contră, doar evidenţiază o mentalitate ipocrită.

Eu dacă merg peste limita legală şi sunt prins, asta e ... e greşeala mea şi mi-o asum, fac puţin joc de glezne şi las ciocul mic, nu mă apuc să le caut nod în papură celor ce m-au prins şi să-mi torn cenuşă-n cap: că erau nebărbieriţi, că stăteau în pom sau nu aveau batistuţă şi erau netunşi. Pricepi?

Pentru că nu are nicio relevanţă? Chiar dacă ar fi adevărat, astfel de aspecte nu modifică cu nimic vinovăţia mea. E greşeala mea, nu m-au obligat sau determinat ei să merg peste limita legală, ci eu singurel am făcut-o. Faptul că stau la pândă nu înseamnă deloc că mă determină în vreun fel să încalc regimul de viteză. De ce? Pentru că eu trebuie să respect legea tot timpul, nu numai unde văd un echipaj de poliţie rutieră, iar pe strada respectivă au mai trecut şi alte maşini, dar nu toţi au încălcat limita cum am făcut-o eu. Înţelegi care e diferenţa? 

Dacă eu merg legal, pot ei şi să sară cu paraşuta, având aparatul radar în braţe, pot să stea şi în tranşee ... să facă ce vor, pe mine nu mă interesează din moment ce circul legal, nu mă vor opri, e treaba lor cum îi depistează pe cei ce nu respectă regimul de viteză.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Clar, politistul e sfant, soferul e un bou. 

In cazul tau( @avh), asa e, ai dreptate!

• Apreciez 4
Publicat

Buna ziua,

In data de 26 iunie 2013 mi s-a suspendat Carnetul de conducere pentru o perioada de 3 luni pentru viteza de 103 km/h in localitate.(in satul Manzu din judetul Buzau, la iesirea din localitate, unde localitatea parea sa se fi incheiat - neatentie din partea mea, recunosc). Nu am contestat PV incheiat.

Am avut dovada de circulatie valabila pana in data de 05 iulie 2013.

Am platit amenda corespunzatoare in 48 h.

Am carnet de conducere din anul 1994 si nu am avut carnetul suspendat niciodata.

Nu am puncte de penalizare.

In data de 01 august am sustinut si promovat in cadrul Inspectoratului de Politie Galati reexaminarea cu 15 puncte.

Teoretic, pe data de 05 august as fi putut intra in posesia permisului de conducere.

In data de 01 august am depus dosarul pentru reducerea suspendarii de la 3 luni la o luna, personal, la Inspectoratul de Politie Buzau (Dovada, PV constatare, copie CI, copie chitanta de achitare a amenzii, cerere).

Am primit raspuns abia azi 12 august, la insistentele mele telefonice, ca cererea mi-a fost aprobata dar reducerea a fost aprobata doar pentru 45 de zile, adica nu la o luna, cum primesc toti ceilalti, ci la o luna si jumatate. Am intrebat la telefon care este motivul si mi s-a spus ca asa a hotarat seful Serviciului Circulatie.

E corect? Reducerile nu sunt legiferate? Ele sunt optionale? Exista un motiv obiectiv pentru care mi s-a aplicat acesta rezolutie la cererea mea? Ar trebui facut ceva anume, din punct de vedere legal?

Va multumesc,

Publicat

Cred ca ai uitat ca ai avut dovada inlocuitoare a permisului valabila 15 zile. Ai avut drept de circulatie pana pe 11.07 apoi intervin cele 30 de zile de suspendare.

Publicat

Va citesc de pe dovada: incheiata in data de 21 iunie.

Drept de circulatie 15 zile pana in data de 06 iulie, cand de altfel se si implinesc cele 15 zile.

Eu de pe data de 06 iulie, inclusiv, nu am mai avut dreptul sa conduc. 

21 august nu rezulta din nici un calcul matematic si calendaristic, in afara explicatiei ca reducerea perioadei de suspendare s-a facut la 45 de zile.

va multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.